08 - 55 803 285 / 040 - 60 60 580
- Vägen till din skidresa
Bli fan på Facebook Twitter Google+ YouTube Instagram

Reslängd

Vart vill du resa?

Hur vill du resa?

När vill du resa?

Vuxna

Barn

 Retur  Enkel

Från

Till

Utresa

Hemresa

Vuxna
(18+ år)

Barn/unga
(u. 18 år)

Barn
(u. 2 år)

 • Sauze d\'Oulx, Vecka 13 - Kör själv - Casa Besson - 3-rumslägenhet à 4 pers. - SEK 4.445
 • Sauze d\'Oulx, Vecka 13 - Kör själv - Casa Perron - 2-rumslägenhet (max. 5 pers.) à 5 pers. - SEK 3.995
 • Sauze d\'Oulx, Vecka 13 - Kör själv - Casa Besson - 4-rumslägenhet à 7 pers. - SEK 4.095
 • Livigno, Vecka 9 - Kör själv - Chalet La Gualt - 3-rumslägenhet (max. 5 pers.) à 5 pers. - SEK 4.645
 • Sauze d\'Oulx, Vecka 13 - Kör själv - Casa Besson - 1-rumslägenhet à 2 pers. - SEK 4.145
 • Champoluc, Vecka 8 - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda à 1 pers. - SEK 2.600
 • Passo Tonale, Vecka 8 - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda à 1 pers. - SEK 1.545
 • Champoluc, Vecka 12 - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda à 1 pers. - SEK 2.995
 • Canazei, Vecka 7 - Flyg från Oslo, Gardermoen - Flyg från Oslo, Gardermoen - Flyg från Oslo, Gardermoen à 1 pers. - SEK 1.545
 • Sauze d\'Oulx, Vecka 13 - Kör själv - Casa Besson - 3-rumslägenhet PLUS à 8 pers. - SEK 3.295
 • Wagrain, Vecka 15 - Kör själv - Landhaus Flasch - 2-rumslägenhet (max. 4 pers.) à 4 pers. - SEK 4.295
 • Serre Chevalier, Vecka 12 - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda à 1 pers. - SEK 2.995
 • Wagrain, Vecka 14 - Kör själv - Landhaus Flasch - 3-rumslägenhet (max. 7 pers.) à 7 pers. - SEK 3.945
 • Sestriere, Vecka 14 - Kör själv - Chalet Edelweiss - 2-rumslägenhet (max. 6 pers.) à 6 pers. - SEK 3.895
 • Livigno, Vecka 9 - Kör själv - Bait dal Temp - 1-rumslägenhet à 2 pers. - SEK 4.645

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt
nyhetsbrev

FlygInte tågBussBilSkidsemester i Bad Gastein

Användaromdöme (15)
3.53.5 / 5

4/52015.09.10 - Lena Warfvinge

Skidsystemen var jättebra! Många bra backar att välja på. Bussarna gick ofta. Tycker inte att byn var speciellt mysig pga den ödsliga delen i dalen. Men kan ändå tänka mig att åka dit igen.

3/52015.09.08 - Per-Arne O

Bra skidåkning och många backar att välja på!
Sportgastein var det bästa på hela resan, hur fina backar som helst, välpreparerade.
Fanns backar för alla kategorier av åkare!
Bad Gastein var väl inte världens roligaste ställe, skidåkningen uppväger det däremot!

4/52015.08.30 - Tommy Gunnerheim

Från vad jag hann se innan jag trillade och skadade knät var det både bra backar och liftsystem. Om man ska säga något negativt om liftsystemet är det att bergen man åker i inte sitter ihop och man måste åka buss om man vill testa alla ställen. Men bussarna gick ofta så det var inget större problem.

5/52015.08.29 - Pia Holm

Mysig by med brett urval av härliga barer med after- ski! Gångavstånd till allt, fint spa mittemot huvudliften. De olika skidområdena var allihop fantastiska och det fanns något för alla, varierande :)

4/52015.08.26 - Jon Bergström

Efter att ha bott i södra Tyskland under ett par år så har jag sett många skidorter i främst Österike och Tyskland. Skidsystemet är utspritt på 5 (i praktiken 4 såvida inte det är rejäl snötillgång) orter. Alla är tillräckligt stora för ett par dagars åkning utan att man tröttnar. Bussförbindelserna fungerar klanderlöst. Systemet har många, långa och moderna äggliftar och endast ett fåtal ankarliftar vilket är suveränt, speciellt om man har små barn eftersom det ger bekväm vila och skydd mot vind och kyla. Snötillgången var lite bristfällig när vi var där så backarnas kvalité blev därefter. Med schysst snö så ger jag systemet en stark 4'a. Sportgastein och Dorfgastein rekommenderas starkt! För mycket folk ger uppåkta backar i Bad Gastein framåt eftermiddagen.
Byn är väldigt kuperad och det gör att den inte hänger ihop. Den är dessutom rätt öde då många gamla hotell ligger övergivna. Klart trist - en tvåa! Området är dock ett väldigt prisvärt alternativ på det stora hela!

4/52015.08.26 - August Härenstam

Var i Bad Gastein med 4 vänner och underbar skidåkning och nattliv, stort skidområde med nytt område varje dag. Jätte smidigt att ta sig överallt och det ända om man ska nämna något som är negativt är väl att hela byn har en extrem lutning. Sammanfattat kan man beskriva Bad Gastein med bra skidåkning med många områden, mycket restauranger och nattklubbar samt väldigt mycket svenskar.

4/52015.08.26 - Michael Morawiec

Riktigt härliga backar och lagom med folk. Snabba liftar och väldigt lätt att åka emellan de olika bergen för att komma till fler liftsystem.

Byn var lite tråkig men det är backarna som är viktigast för mig så det kvittar :)

5/52015.08.26 - Lars Ring

En skidort som har allt, bra liftar och bra backar och underbara resturanger i backen.
Byn är väldigt backig att gå i.

4/52015.08.19 - Ulf Engdahl

Ett bra skidsystem med något för alla. Tyvärr är det lite si och så med snötillgänglighet i systemets lägre liggande delar (som på så många andra ställen i Alperna på senare år).
Det finns några flaskhalsar på viss ställen som blir väldigt isiga mot slutet av dagen.

3/52015.08.18 - Karin Wedmarkka

Har varit där för men var mindre förtjust i skidsystemet denna gång...inte så bra preparerade pister speciellt då det var mindre snö..upplever att byn ligger i en sänka så solen går ner tidigare...kommer nog inte åka dit åter.

4/52015.08.18 - Henrik Karlsson

Vi har varit Bad Gastein 2 år i rad och gillar verkligen skidåkningen och variationen med flera olika skidområden nåbara med skidbussen. Att vi två år i rad haft underbart väder gör ju det hela till ett exta stor +.
Byn kanske inte är den absolut bästa om man jämför men tycker dock att urvalet utav resturanger är ganska bra om man inte bara kretsar krin själva centrum utav byn.

4/52015.08.18 - Martin Bergström

Bra ort för den som söker något mer än bara skidåkning. Varierat och bra utbud av backar och pister. Väl utbyggt system med skidbussar. För den som inte enbart vill åka skidor finns här även ett utbud av andra aktiviteter så som spa, vad och ett mindre museum.

3/52015.08.18 - Fredrik Allard

Bad Gastein fungerar både för familjen eller för party gänget. Kul med nära avstånd med buss till både Sport Gastein (mitt favorit ställe med mindre folk) och Hof Gastein.
Lite tråkigt att det inte fanns tillräckligt med snö i backarna första 2 dagarna (snöade non stop diom första dagarna) då det blev lite trångt i pisterna annars kanon.

2/52014.03.10 - Zdzislaw Dyrman

Skidområdet är OK men själva staden är en stor besvikelse. Överlämdade och nedslitna hus i centrum, dåligt utbud på restauranger, inga bra affärer. Inget att längta tillbaka. Finns mycket finare ställen i Alperna.

3/52014.01.21 - Anna Broström

Bra skidåkning i välpreparerade backar! Mycket att välja på och man når många backar genom liftsystemet. Sportgastein är suveränt!!!
Bad Gastein som by är däremot en besvikelse. En tråkig trafikerad gata löper genom hela byn, tråkiga restauranger och dålig shopping. Hit kommer jag bara åka igen för att få några åk i Sportgastein, men det kan det vara värt.

 

Skriv ett omdöme

Fullständigt namn

E-post

Tfn.

Kommentar

Ange stjärnor

 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
Dela denna sida

Bad Gastein

Bad Gastein var tidigare en av Österrikes mest exklusiva kurorter. Idag är byn mer känd för sin charm och sitt exceptionella läge mitt i ett vidunderligt skidområde. Bad Gastein sträcker sig över hela fem skidområden som bjuder på utmaningar för alla skidåkare, oavsett nivå. Dorfgastein har t.ex. mysiga pister mellan träden och är ett bra val för familjer och nybörjare. I Sportgastein, som ligger en bit uppför berget, finner du däremot fart och spänning. Här är det skidåkning på upp till 2700 meters höjd med massor av välpreparerade pister och en enorm utsikt. Bad Gastein har också ett stort utbud för dig som vill uppleva lite mer än bara skidåkning. Gå på upptäcktsfärd bland de många spännande butikerna, unna dig ett välförtjänt kurbad eller varför inte låta dig underhållas en kväll på byns exklusiva casino. Dessutom är det god stämning och hålligång från afterskin och ändra fram till småtimmarna.

Skidresor till Bad Gastein
 

Skidresor till Bad Gastein

Det är lätt att kalla Bad Gastein för en gammal pärla i Österrike. Dalen Gasteinertal är 20 kilometer lång och har funnits sen långt innan begreppet skidsemester uppfanns. Det finns många varma källor och byn byggdes ursprungligen med tankarna på en kurort. De gamla byggnaderna vittnar om en tid då många prominenta gäster, som kungar och kejsare, reste hit för att slappna av och rå om sig själva. Det är precis det samma som vi gör på skidsemestrar än idag. De flesta väljer dock att slå två flugor i en smäll. Skidåkning på dagen och ett avkopplande bad i en varm källa på kvällen är en perfekt kombination på skidresan.

Allt eftersom åren gått har Gasteinertal utvecklat sig till ett överväldigande skidområde. De fyra största byarna Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportsgastein är idag en del av det stora österrikiska skidparadiset Skiverbund Amadé som bl.a. innefattar St.Johann och Wagrain och som tillsammans har 800km. Bad Gasteins skidområde erbjuder 201 km pist som sträcker sig från 835 upp till 2686 meters höjd. Det finns också en funpark för den som önskar lite extra luft under skidorna. Då vi rör oss i många olika höjder kan området till en början verka lite oöverskådligt. För att underlätta detta är det gratis transport med skidbuss som t.ex. bör användas om målet för dagen är att erövra Sportgastein. Här kommer vi högt upp och möter en vacker utsikt och magnifik skidåkning. Sportsgasteins nedfarter är långa och branta medan Bad Hofgastein har lite mysigare pister bl.a. i skogen. Bad Gastein ligger någonstans mittemellan så alla, oavsett nivå, har möjlighet att få ut det allra bästa av skidresan.

Du hittar längdspår i alla 4 områdena, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportgastein. Totalt finns det  45 km längdskidspår i dalen. Här hittar du allt, både för nybörjaren och för dig som är ute efter ett ordenligt träningspass.  

Som sagt är Bad Gastein mycket mer än bara skidåkning. För många verkar byn lite mystisk med stora gamla hotell insprängda i bergssidorna, men det gör bara byn mer attraktiv och spännande att besöka och vara en del av. Byn vimlar av liv, speciellt på kvällen vaknar de små och stora ställena till liv så att besökarna kan släcka törsten.

Förutom skidåkningen bör du unna dig skönhet och välmående på ett av de många kurbaden. Efter en behandling är det bara att svida om och besöka, den förmodligen finaste byggnaden i Bad Gastein, det stora casinot. Efter att ha ökat på reskassan är det bara att ge sig ut i byn och se vad nattlivet har att erbjuda. Vill du hellre aktivera dig på kvällen kan du ta dig till skridskobanan eller varför inte åka en tur på kälkbanan tillsammans med familj och/eller vänner. Det finns också shoppingmöjligheter. Som gammal kurort finns det naturligtvis juvelerare, pälsbutiker och andra exklusiva butiker.


Läs mere om
Bad Gastein

Pistkilometer

60 km

117 km

24 km

Sista minuten skidresor

Under hela säsongen har vi attraktiva rabatter och billiga sista minuten resor - också till Bad Gastein.

Se sista minuten skidresor.

Gruppresor till Bad Gastein

Få konkurrenskraftiga erbjudanden och bra priser till Bad Gastein när ni reser flera tillsammans.

Vi kan erbjuda er en rad fördelar om ni bokar en skidresa som en grupp.

Läs mer om våra gruppresor till Alperna.

Skidåkning

Barn

2/5

Nybörjare

3/5

Medelåkare

4/5

Erfarna

4/5

Off-pist

4/5

Snowboard

4/5

Fakta

Byns höjd

1.100 m

Antal liftar

45

Högsta skidåkning

2.686 m

Liftkapacitet

71.261 pers/h

Antal km pist

201 km

Off-pist

Ja

Längsta nedfart

10 km

Funpark

Ja

Byn

Charm

4/5

Afterski

5/5

Shopping

4/5

Restauranger

4/5