08 - 55 803 285 / 040 - 60 60 580
- Vägen till din skidresa
Bli fan på Facebook Twitter Google+ YouTube Instagram

Reslängd

Vart vill du resa?

Hur vill du resa?

När vill du resa?

Vuxna

Barn

 Retur  Enkel

Från

Till

Utresa

Hemresa

Vuxna
(18+ år)

Barn/unga
(u. 18 år)

Barn
(u. 2 år)

 • Saalbach, Vecka 51 (16-12-22) - Kör själv - Hotell Panther - Dubbelrum "Standard" m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 8.095
 • Zell am Ziller, Vecka 4 (2017) - Kör själv - Hotell Neuwirt - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 6.295
 • Sauze d'Oulx, Vecka 2 (2017) - Kör själv - Hotel Serendipity - 3-sängsrum á 3 pers. - SEK 5.995
 • Bad Gastein, Vecka 13 (2017) - Kör själv - Hotell Mozart - Dubbelrum m. dusch/wc och extrasäng á 2 pers. - SEK 5.645
 • Sestriere, Vecka 1 (17-01-02) - Kör själv - Grand Hotel Sestriere - Dubbelrum Standard á 2 pers. - SEK 4.995
 • Passo Tonale, Vecka 15 (2017) - Kör själv - Hotel Cielo Blu - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 3.995
 • Canazei, Vecka 13 (2017) - Kör själv - Casa Soraperra - 1-rumslägenhet á 4 pers. - SEK 4.095
 • Val d'Isere, Vecka 51 (16-12-17) - Kör själv - Residence Eureka Val - 3-rumslägenhet (max 6 pers.) á 6 pers. - SEK 3.945
 • Val Thorens, Vecka 17 (2017) - Kör själv - Les Balcons de Val Thorens - 3-rumslägenhet á 6 pers. - SEK 4.195
 • Livigno, Vecka 51 (16-12-17) - Kör själv - Alpen Village Hotel - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 5.145
 • Champoluc, Vecka 2 (lör-tis) - Kör själv - Hotell Monte Cervino - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 3.295
 • Zell am See, Vecka 51 (16-12-22) - Kör själv - Hotel Martha - Dubbelrum "Classic" m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 4.095

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt
nyhetsbrev

FlygInte tågBussBilSkidresor till Bad Gastein

Bad Gastein

Användaromdöme (15)
3.53.5 / 5

4/52015.09.10 - Lena Warfvinge

Skidsystemen var jättebra! Många bra backar att välja på. Bussarna gick ofta. Tycker inte att byn var speciellt mysig pga den ödsliga delen i dalen. Men kan ändå tänka mig att åka dit igen.

3/52015.09.08 - Per-Arne O

Bra skidåkning och många backar att välja på!
Sportgastein var det bästa på hela resan, hur fina backar som helst, välpreparerade.
Fanns backar för alla kategorier av åkare!
Bad Gastein var väl inte världens roligaste ställe, skidåkningen uppväger det däremot!

4/52015.08.30 - Tommy Gunnerheim

Från vad jag hann se innan jag trillade och skadade knät var det både bra backar och liftsystem. Om man ska säga något negativt om liftsystemet är det att bergen man åker i inte sitter ihop och man måste åka buss om man vill testa alla ställen. Men bussarna gick ofta så det var inget större problem.

5/52015.08.29 - Pia Holm

Mysig by med brett urval av härliga barer med after- ski! Gångavstånd till allt, fint spa mittemot huvudliften. De olika skidområdena var allihop fantastiska och det fanns något för alla, varierande :)

4/52015.08.26 - Jon Bergström

Efter att ha bott i södra Tyskland under ett par år så har jag sett många skidorter i främst Österike och Tyskland. Skidsystemet är utspritt på 5 (i praktiken 4 såvida inte det är rejäl snötillgång) orter. Alla är tillräckligt stora för ett par dagars åkning utan att man tröttnar. Bussförbindelserna fungerar klanderlöst. Systemet har många, långa och moderna äggliftar och endast ett fåtal ankarliftar vilket är suveränt, speciellt om man har små barn eftersom det ger bekväm vila och skydd mot vind och kyla. Snötillgången var lite bristfällig när vi var där så backarnas kvalité blev därefter. Med schysst snö så ger jag systemet en stark 4'a. Sportgastein och Dorfgastein rekommenderas starkt! För mycket folk ger uppåkta backar i Bad Gastein framåt eftermiddagen.
Byn är väldigt kuperad och det gör att den inte hänger ihop. Den är dessutom rätt öde då många gamla hotell ligger övergivna. Klart trist - en tvåa! Området är dock ett väldigt prisvärt alternativ på det stora hela!

4/52015.08.26 - August Härenstam

Var i Bad Gastein med 4 vänner och underbar skidåkning och nattliv, stort skidområde med nytt område varje dag. Jätte smidigt att ta sig överallt och det ända om man ska nämna något som är negativt är väl att hela byn har en extrem lutning. Sammanfattat kan man beskriva Bad Gastein med bra skidåkning med många områden, mycket restauranger och nattklubbar samt väldigt mycket svenskar.

4/52015.08.26 - Michael Morawiec

Riktigt härliga backar och lagom med folk. Snabba liftar och väldigt lätt att åka emellan de olika bergen för att komma till fler liftsystem.

Byn var lite tråkig men det är backarna som är viktigast för mig så det kvittar :)

5/52015.08.26 - Lars Ring

En skidort som har allt, bra liftar och bra backar och underbara resturanger i backen.
Byn är väldigt backig att gå i.

4/52015.08.19 - Ulf Engdahl

Ett bra skidsystem med något för alla. Tyvärr är det lite si och så med snötillgänglighet i systemets lägre liggande delar (som på så många andra ställen i Alperna på senare år).
Det finns några flaskhalsar på viss ställen som blir väldigt isiga mot slutet av dagen.

3/52015.08.18 - Karin Wedmarkka

Har varit där för men var mindre förtjust i skidsystemet denna gång...inte så bra preparerade pister speciellt då det var mindre snö..upplever att byn ligger i en sänka så solen går ner tidigare...kommer nog inte åka dit åter.

4/52015.08.18 - Henrik Karlsson

Vi har varit Bad Gastein 2 år i rad och gillar verkligen skidåkningen och variationen med flera olika skidområden nåbara med skidbussen. Att vi två år i rad haft underbart väder gör ju det hela till ett exta stor +.
Byn kanske inte är den absolut bästa om man jämför men tycker dock att urvalet utav resturanger är ganska bra om man inte bara kretsar krin själva centrum utav byn.

4/52015.08.18 - Martin Bergström

Bra ort för den som söker något mer än bara skidåkning. Varierat och bra utbud av backar och pister. Väl utbyggt system med skidbussar. För den som inte enbart vill åka skidor finns här även ett utbud av andra aktiviteter så som spa, vad och ett mindre museum.

3/52015.08.18 - Fredrik Allard

Bad Gastein fungerar både för familjen eller för party gänget. Kul med nära avstånd med buss till både Sport Gastein (mitt favorit ställe med mindre folk) och Hof Gastein.
Lite tråkigt att det inte fanns tillräckligt med snö i backarna första 2 dagarna (snöade non stop diom första dagarna) då det blev lite trångt i pisterna annars kanon.

2/52014.03.10 - Zdzislaw Dyrman

Skidområdet är OK men själva staden är en stor besvikelse. Överlämdade och nedslitna hus i centrum, dåligt utbud på restauranger, inga bra affärer. Inget att längta tillbaka. Finns mycket finare ställen i Alperna.

3/52014.01.21 - Anna Broström

Bra skidåkning i välpreparerade backar! Mycket att välja på och man når många backar genom liftsystemet. Sportgastein är suveränt!!!
Bad Gastein som by är däremot en besvikelse. En tråkig trafikerad gata löper genom hela byn, tråkiga restauranger och dålig shopping. Hit kommer jag bara åka igen för att få några åk i Sportgastein, men det kan det vara värt.

 

Skriv ett omdöme

Fullständigt namn

E-post

Tfn.

Kommentar

Ange stjärnor

 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
 • Bad Gastein
Dela denna sida

Skidsemester i Bad Gastein

Bad Gastein har länge varit en av Österrikes exklusivare kurorter. Byn är fortfarande omtalad som en kurort men är kanske mer känd för att vara en charmig skidort med ett exceptionella läge mitt i ett vidunderligt skidområde. Bad Gastein sträcker sig över hela fem skidområden som bjuder på utmaningar för alla skidåkare oavsett nivå. Dorfgastein har exempelvis mysiga pister mellan träden och är ett bra val för familjer och nybörjare. I Sportgastein, som ligger en bit uppför berget, finner du däremot fart och spänning i mer utmanande kalfjällsterräng. Här ligger skidåkningen på upp till 2700 meters höjd med massor av välpreparerade pister och svårslagen utsikt. En skidresa till Bad Gastein erbjuder därmed ett stort skidområde med möjlighet för flera dagsturer.

Bad Gastein har också aktiviteter för dig som vill uppleva mer än bara skidåkning på din skidsemester. Ta en shoppingrunda bland de många spännande butikerna, unna dig ett välförtjänt kurbad eller ta en tur på byns kälkbana. För den som vill ha afterski och fest är det dessutom god stämning och hålligång på flera barer och uteställen ända fram till småtimmarna.

Skidresor till Bad Gastein
 

Skidresa till Bad Gastein

Bad Gastein omtalas ofta som Österrikes pärla med anor långt bak i tiden. Dalen Gasteinertal är 20 kilometer lång och har varit ett populärt resemål långt innan begreppet skidsemester uppfanns. Dalen är främst känd för alla sina varma källor och Bad Gastein byggdes ursprungligen med tankarna om att bygga en kurort. De gamla byggnaderna i byn vittnar om en tid då många prominenta gäster, så som kungar och kejsare, reste hit för att slappna av och rå om sig själva. Det är precis detsamma vi gör på skidsemestrar än idag. De flesta väljer dock att slå två flugor i en smäll. Skidåkning på dagen och ett avkopplande bad i en varm källa på kvällen är ett perfekt upplägg för en dag på skidresan.

Allt eftersom åren gått har Gasteinertal utvecklat sig till att bli ett överväldigande skidområde. De fyra största byarna Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportsgastein är idag en del av det stora österrikiska skidparadiset Skiverbund Amadé som bland annat även innefattar St.Johann och Wagrain. Sammanlagt utgör Skiverbund Amadé ett stort skidområde på 800 km pist. Bad Gastein är en stor del av området och har totalt 201 km pist som sträcker sig från 835- till 2686 meters höjd. Då en skidresa till Bad Gastein erbjuder ett stort område i olika höjder kan området till en början verka lite oöverskådligt. För att ta sig mellan de olika områdena går det däremot bussar som är gratis med liftkortet och som kör mellan områdena för att exempelvis kunna ta sig enkelt och smidigt till Sportgastein. Sportsgasteins nedfarter är långa och branta medan Bad Hofgastein har lite mer lättåkta backar som dessutom ligger i skogsterräng och därmed är bra för de dagar med sämre sikt och mer blåst. De pister som ligger med direkt anslutning till Bad Gastein har både lättare och svårare backar så att alla, oavsett nivå, har möjlighet att få ut det bästa av skidresan. I området finns även en funpark för den som önskar lite extra luft under skidorna.

För dig som vill variera den alpina skidåkningen med längdskidåkning finns det goda möjligheter till det under en skidresa till Bad Gastein. Längdspår i olika nivåer finns i alla fyra områden, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportgastein, som tillsammans har 45 km längdskidspår i dalen. Här hittar du allt, både för nybörjare och för dig som är ute efter ett ordenligt träningspass.  

Aktiviteter utöver skidåkningen i Bad Gastein

Som sagt är Bad Gastein mycket mer än bara skidåkning. Byn är majestätisk med stora gamla hotell insprängda i bergssidorna, vilket gör byn som sådan attraktiv och spännande att besöka. Byn vimlar även av rörelse, speciellt på kvällen då uteställena vaknar till liv så gästerna kan släcka törsten och dansa natten lång. Förutom skidåkning och festligheter bör du även unna dig avslappning och välmående på ett av de många kurbaden under din skidsemester i Bad Gastein. Vill du hellre aktivera dig på kvällen kan du ta dig till skridskobanan eller varför inte åka en tur på kälkbanan tillsammans med familj och vänner. Det finns också shoppingmöjligheter för den som gärna tar med sig en souvenir hem från skidresan. Som gammal kurort finns det naturligtvis juvelerare, pälsbutiker och andra exklusiva butiker att besöka under en skidsemester i Bad Gastein.

Vill du veta mer om en skidresa till Bad Gastein? 

Vi vill gärna dela med oss av våra egna erfarenheter av en skidsemester i Bad Gastein så har du frågor eller funderingar välkomnar vi dig att höra av dig. Vi sitter redo både på telefon och över mail så kontakta oss redan idag för att höra mer om vad en skidresa till Bad Gastein har att erbjuda. 

Läs mere om
Bad Gastein

Pistkilometer

60 km

117 km

24 km

Gruppresor till Bad Gastein

Få konkurrenskraftiga erbjudanden och bra priser till Bad Gastein när ni reser flera tillsammans.

Vi kan erbjuda er en rad fördelar om ni bokar en skidresa som en grupp.

Läs mer om våra gruppresor till Alperna.

Skidåkning

Barn

2/5

Nybörjare

3/5

Medelåkare

4/5

Erfarna

4/5

Off-pist

4/5

Snowboard

4/5

Fakta

Byns höjd

1.100 m

Antal liftar

45

Högsta skidåkning

2.686 m

Liftkapacitet

71.261 pers/h

Antal km pist

201 km

Off-pist

Ja

Längsta nedfart

10 km

Funpark

Ja

Byn

Charm

4/5

Afterski

5/5

Shopping

4/5

Restauranger

4/5

Sista minuten skidresor

Under hela säsongen har vi attraktiva rabatter och billiga sista minuten resor - också till Bad Gastein.

Se sista minuten skidresor.