08 - 55 803 285 / 040 - 60 60 580
- Vägen till din skidresa
Bli fan på Facebook Twitter Google+ YouTube Instagram

Reslängd

Vart vill du resa?

Hur vill du resa?

När vill du resa?

Vuxna

Barn

 Retur  Enkel

Från

Till

Utresa

Hemresa

Vuxna
(18+ år)

Barn/unga
(u. 18 år)

Barn
(u. 2 år)

 • Les 2 Alpes, Vecka 3 (2017) - Flyg från Kastrup - Résidence L'Ours Blanc - 2-vær. lejlighed m. kabine (max. 6 pers.) á 7 pers. - SEK 5.595
 • Saalbach, Vecka 51 (16-12-22) - Kör själv - Hotell Panther - Dubbelrum "Standard" m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 8.095
 • Serre Chevalier, Vecka 2 (2017) - Flyg från Landvetter - L Alpaga - 2-rumslägenhet á 7 pers. - SEK 6.095
 • Zell am Ziller, Vecka 4 (2017) - Kör själv - Hotell Neuwirt - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 6.295
 • Sestriere, Vecka 1 (17-01-02) - Kör själv - Grand Hotel Sestriere - Dubbelrum Standard á 2 pers. - SEK 4.995
 • Bad Gastein, Vecka 13 (2017) - Kör själv - Hotell Mozart - Dubbelrum m. dusch/wc och extrasäng á 2 pers. - SEK 5.645
 • Sauze d'Oulx, Vecka 2 (2017) - Kör själv - Hotel Serendipity - 3-sängsrum á 3 pers. - SEK 5.895
 • Passo Tonale, Vecka 15 (2017) - Kör själv - Hotel Cielo Blu - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 3.995
 • Val Thorens, Vecka 51 (16-12-22) - Kör själv - Résidence Le Tikal - 4-rumslägenhet á 9 pers. - SEK 3.645
 • Tignes, Vecka 51 (16-12-22) - Kör själv - Hameau du Borsat - Studio 4 á 4 pers. - SEK 3.795
 • Canazei, Vecka 13 (2017) - Kör själv - Casa Soraperra - 1-rumslägenhet á 4 pers. - SEK 4.095
 • Cervinia, Vecka 3 (2017) - Kör själv - Meuble Furggen - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 6.395
 • Val d'Isere, Vecka 51 (16-12-22) - Kör själv - Résidence La Daille - 2-rumslägenhet m. kabine á 7 pers. - SEK 3.745
 • Livigno, Vecka 51 (16-12-17) - Kör själv - Alpen Village Hotel - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 5.145
 • Champoluc, Vecka 2 (lör-tis) - Kör själv - Hotell Monte Cervino - Dubbelrum m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 3.295
 • Zell am See, Vecka 51 (16-12-22) - Kör själv - Hotel Martha - Dubbelrum "Classic" m. dusch/wc á 2 pers. - SEK 4.095

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt
nyhetsbrev

FlygInte tågBussBilSkidresor till Val Thorens

Val Thorens

Användaromdöme (11)
55 / 5

5/52015.09.03 - Jonas Kreipke

5/52015.09.03 - Dan Dahlensjö

Val Thorens har det mesta. Mycket bra skidområde och har man alla tre dalarna så finns det åkning för ett par veckor framåt för den som har tiden med sig. Jämfört mot andra orter i Frankrike och Österrike så är det bästa med Val Thorens enligt mig mångfalden. Det finns så mycket toppar över 3000m vilket skapar vackra vyer.

Det enda minuset är väl att det inte finns så mycket träd. Men är det dåligt väder i Val Thorens är det oftast sol i någon annan dal så problemet är lätt löst om det skulle vara molnigt.

Nu hade vi inte så mycket snö men Val Thorens lär vara ett av de ställen i Europa som har den absolut lättillgängligaste off-pist åkningen. Vi spottade 100-tals fina off-pist åk så det hoppas jag att man får uppleva någon gång i framtiden.

Maten är också väldigt god på de flesta restaurangerna i backen och det finns en del bra alternativ för den som vill luncha under 10 Euro. Dock måste man oftast åka ner mot byn för att hitta dessa priserna.

Ett litet minus med Val Thorens är att det tar ganska lång tid tillbaka från de andra orterna vilket gör att man måste planera 2 timmar i förväg när man ska hem plus att det blir en del "transport"...

5/52015.09.01 - Annika Persson

Fantastisk skidåkning! Enormt liftsystem med tillägg för alla tre dalar (rekommenderas) och varierande välpreparerade backar.
Byn är mysig med ett bra utbud av restauranger och barer. Kan man bli kär i en skidort så har jag definitivt trillat dit!

5/52015.08.30 - Lisa Davidsson

Fantastisk skidåkning, perfekt snö, många backar och sol hela veckan. Synd bara att jag skadade mig andra dagen men jag ger högsta betyg till sjukstugan i byn.

5/52015.08.27 - Carolina Rosendahl

Val Thorens - helt fantastisk skidåkning!! Stort utbud av bra restauranger i olika prisklasser. Trevlig ort att vara på även en dag utan skidåkning. Bra och många livsmedelsbutiker. Nära till allt. Svårt att åka någon annanstans när man varit här.

5/52015.08.27 - Charlotte Svärd

En av världens bästa skiddestinationer, varierad skidåkning för stora som små- nybörjare som avancerad åkare. Ofta bra väder, om inte är det bara att byta bergssida. Mysig alpby, stämningsfull afterski och ett fantastiskt vackert skidområde! ÅK DIT, du får dina bästa skidminnen för livet :)

5/52015.08.26 - Oskar

Spöar det mesta. Fantastiskt system, variationsrikt, välpreparerade backar, gigantiska åkmöjligheter.

5/52015.08.26 - Sofia Granqvist

Grym skidåkning, enormt liftsystem speciellt om man har skipass till alla tre dalar vilket jag varmt rekommenderar. Många mysiga restauranger i backen och grym after ski. Byn i sig är väldigt mysig med många restauranger, butiker och barer.

5/52015.08.18 - Philip Sandberg

Både skidåkning och afterski i världsklass! Väldigt mysig by dessutom

5/52015.08.18 - Peter Walton

Har varit i Val Thorens ett trettiotal gånger med början på 80-talet. Redan då var systemet outstanding,men nu är det många gånger bättre. Kommer att åka hit en minst en gång om året så länge jag kan. Perfekt ski-in ski-out.

5/52012.01.16 - Christer Jacobson

Jag har åkt på många många olika skidorter. Val Thorens slår allt i skidväg. Jag har varit i Val minst tio gånger och alltid blivit nöjd. Underbar skidåkning mysiga restauranger och bra boende.

 

Skriv ett omdöme

Fullständigt namn

E-post

Tfn.

Kommentar

Ange stjärnor

 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
Dela denna sida

Skidåkning i Val Thorens

En av Frankrikes mest omtalade skidorter är Val Thorens, skiddestinationen som erbjuder något av Europas högst belägna skidområde. Tack vare destinationens belägenhet inkluderar en skidresa till Val Thorens en snösäkerhet som heter duga. Inte nog med att snödjupet är ett av alpernas största så erbjuder även destinationen skidåkning inom ett stort och varierat skidområde över de tre dalarna, Les 3 Vallées. På skidresor till Val Thorens går det även att roa sig utanför pisten då byn har många butiker, ett sportcenter, en biograf och ett hav av barer och restauranger. 

Utöver den förförande skidterrängen åker många på skidresor till Val Thorens just för att uppleva det omtalade nattlivet, här finns det nämligen fester som pågår natten lång. Dock ska det inte glömmas att fransmän är dedikerade till skidåkning och deras passion blir inte nedprioriterad på grund av festlivet. Liftsystemet har en svårslagen effektivitet vilket ger dig chansen att röra dig flexibelt och snabbt över hela skidområdet under en skidresa till Val Thorens. Närområdet till Val Thorens erbjuder 140 km pist, men en utvidgning av liftkortet gör att du får tillgång till alla de tre dalar och därmed kan åka skidor på 600 kilometer pist. 

Skidresor till Val Thorens 

Val Thorens är uppbyggt och anpassat till att behaga alla slags skidåkare och med sin belägenhet på 2300 meters höjd är det svårt att hitta någon snösäkrare skidort än Val Thorens. I Val Thorens finns det 140 km pist, men skidåkningen i Val Thorens har blivit sammanflätat med två ytterligare dalar, som nås från byarna Méribel och Courchevel. Tillsammans utgör området ”De tre dalarna” med hela 600 km pist att roa sig på. Skidresor till Val Thorens har något att erbjuda alla slags skidåkare, nybörjare som mer erfarna. Det finns därmed utmaningar för alla, allt från breda backar, branta pister, mjuk pudersnö till en upplevelserik offpist. Det finns dessutom flera glaciärer varifrån utsikten tar luften ur en.

Skidresor till Val Thorens
 

Aktiviteter under en skidresa till Val Thorens

Den alpina skidåkning i Val Thorens är helt klart av världsklass, men för den som vill variera sin semester med längdskidåkning finns det även möjlighet till det. I själva Val Thorens finns ett spår på 4 km som ligger nere i byn. Är det spåret inte tillräckligt utmanande finns det inom närområdet och inom de tre dalarna totalt 130 km längdspår att njuta av.

Val Thorens har under åren kallats för en typisk sattelitby då det på 70-talet byggdes stora hotell av betongbyggnader högt upp i en dal bland bergen. Detta blev en mindre vacker kontrast mot den praktfulla natur som omsluter Val Thorens varpå det under åren gjorts många nya tilltag för att byta ut betongen mot byggnader i sten och trä. Tack vare dessa ombyggnationer är byggnaderna i Val Thorens nu mer välkomnande varpå byn idag framstår som både charmig och gemytlig.

Kulinarisk tillfredsställelse kan också fås under en skidresa till Val Thorens. Både på bergstopparna eller i en av byns restauranger, kan det njutas av franska specialiteter. Det finns allt från den klassiska franska baguetten till gourmeträtter från restaurangen med den blinkande Michelin-stjärna, finns helt enkelt gourmetmat i särklass.

Afterski i Val Thorens i Alperna

Särklass går också att hitta på andra ställen, men här pratar vi istället om afterski i särklass, det vill säga att det knappast går att hitta en livligare afterski. Inte nog med att det finns afterski som bjuder på en oförglömlig fest, festerna fortsätter också efter afterskin och det är som att byn aldrig sover. Liveband, Dj’s och karaoke lockar alla åldrar. Det är självklart möjligt att gå ut och ta en enkel öl eller läsk, men ett tips är att packa dansskorna bredvid pjäxorna i sitt bagage, då det på många ställen är svårt att inte ryckas med i den glada stämningen. Skidorten är en festlig by så, för dig som vill blanda skidåkningen med ett livat byliv är en skidresa till Val Thorens det perfekta valet!

Har du frågor gällande skidresor till Val Thorens?

Vill du veta mer om Val Thorens har vi flera reserådgivare som varit där och som gärna vill dela med sig av sina resor dit. Tveka inte att kontakta oss då vi gärna besvarar alla dina funderingar och hjälper dig att hitta den perfekta skidresan! 

Läs mere om
Val Thorens

Pistkilometer

200 km

250 km

150 km

Gruppresor till Val Thorens

Få konkurrenskraftiga erbjudanden och bra priser till Val Thorens när ni reser flera tillsammans.

Vi kan erbjuda er en rad fördelar om ni bokar en skidresa som en grupp.

Läs mer om våra gruppresor till Alperna.

Skidåkning

Barn

3/5

Nybörjare

3/5

Medelåkare

4/5

Erfarna

4/5

Off-pist

4/5

Snowboard

4/5

Fakta

Byns höjd

2.300 m

Antal liftar

190

Högsta skidåkning

3.225 m

Liftkapacitet

260.000 pers/h

Antal km pist

600 km

Off-pist

Ja

Längsta nedfart

8 km

Funpark

Ja

Byn

Charm

3/5

Afterski

5/5

Shopping

3/5

Restauranger

3/5

Sista minuten skidresor

Under hela säsongen har vi attraktiva rabatter och billiga sista minuten resor - också till Val Thorens.

Se sista minuten skidresor.