08 - 55 803 285 / 040 - 60 60 580
- Vägen till din skidresa
Bli fan på Facebook Twitter Google+ YouTube Instagram

Reslängd

Vart vill du resa?

Hur vill du resa?

När vill du resa?

Vuxna

Barn

 Retur  Enkel

Från

Till

Utresa

Hemresa

Vuxna
(18+ år)

Barn/unga
(u. 18 år)

Barn
(u. 2 år)

 • Sauze d\'Oulx, Vecka 13 - Kör själv - Casa Besson - 1-rumslägenhet à 2 pers. - SEK 4.145
 • Sauze d\'Oulx, Vecka 12 - Kör själv - Maison Mati - 3-rumslägenhet (max. 8 pers.) à 8 pers. - SEK 4.295
 • Bad Gastein, Vecka 8 (lör-ons) - Kör själv - Haus och Residence Lothringen - 2,5-rumslägenhet à 5 pers. - SEK 2.595
 • Ischgl, Vecka 7 - Flyg från Oslo, Gardermoen - Flyg från Oslo, Gardermoen - Flyg från Oslo, Gardermoen à 1 pers. - SEK 1.545
 • Champoluc, Vecka 12 - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda à 1 pers. - SEK 2.995
 • Cervinia, Vecka 12 - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda à 1 pers. - SEK 2.995
 • St. Anton, Vecka 7 - Flyg från Oslo, Gardermoen - Flyg från Oslo, Gardermoen - Flyg från Oslo, Gardermoen à 1 pers. - SEK 1.545
 • Bad Gastein, Vecka 9 (lör-ons) - Kör själv - Haus och Residence Lothringen - 2,5-rumslägenhet à 5 pers. - SEK 2.795
 • Wagrain, Vecka 15 - Kör själv - Landhaus Flasch - 2-rumslägenhet (max. 5 pers.) à 5 pers. - SEK 4.145
 • Passo Tonale, Vecka 12 - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda à 1 pers. - SEK 2.900
 • Sauze d\'Oulx, Vecka 12 - Flyg från Landvetter - Flyg från Landvetter - Flyg från Landvetter à 1 pers. - SEK 3.100
 • Wagrain, Vecka 14 - Kör själv - Landhaus Flasch - 2-rumslägenhet (max. 4 pers.) à 4 pers. - SEK 4.295
 • Canazei, Vecka 15 - Kör själv - Cesa Rina - 4-rumslägenhet (max 6 pers.) à 6 pers. - SEK 4.195
 • Sölden, Vecka 8 - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda - Flyg från Arlanda à 1 pers. - SEK 1.545
 • Serre Chevalier, Vecka 13 - Kör själv - L Alpaga - 2-rumslägenhet à 5 pers. - SEK 4.345

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt
nyhetsbrev

FlygInte tågBussBilSkidsemester i Val Thorens

Användaromdöme (11)
55 / 5

5/52015.09.03 - Jonas Kreipke

5/52015.09.03 - Dan Dahlensjö

Val Thorens har det mesta. Mycket bra skidområde och har man alla tre dalarna så finns det åkning för ett par veckor framåt för den som har tiden med sig. Jämfört mot andra orter i Frankrike och Österrike så är det bästa med Val Thorens enligt mig mångfalden. Det finns så mycket toppar över 3000m vilket skapar vackra vyer.

Det enda minuset är väl att det inte finns så mycket träd. Men är det dåligt väder i Val Thorens är det oftast sol i någon annan dal så problemet är lätt löst om det skulle vara molnigt.

Nu hade vi inte så mycket snö men Val Thorens lär vara ett av de ställen i Europa som har den absolut lättillgängligaste off-pist åkningen. Vi spottade 100-tals fina off-pist åk så det hoppas jag att man får uppleva någon gång i framtiden.

Maten är också väldigt god på de flesta restaurangerna i backen och det finns en del bra alternativ för den som vill luncha under 10 Euro. Dock måste man oftast åka ner mot byn för att hitta dessa priserna.

Ett litet minus med Val Thorens är att det tar ganska lång tid tillbaka från de andra orterna vilket gör att man måste planera 2 timmar i förväg när man ska hem plus att det blir en del "transport"...

5/52015.09.01 - Annika Persson

Fantastisk skidåkning! Enormt liftsystem med tillägg för alla tre dalar (rekommenderas) och varierande välpreparerade backar.
Byn är mysig med ett bra utbud av restauranger och barer. Kan man bli kär i en skidort så har jag definitivt trillat dit!

5/52015.08.30 - Lisa Davidsson

Fantastisk skidåkning, perfekt snö, många backar och sol hela veckan. Synd bara att jag skadade mig andra dagen men jag ger högsta betyg till sjukstugan i byn.

5/52015.08.27 - Carolina Rosendahl

Val Thorens - helt fantastisk skidåkning!! Stort utbud av bra restauranger i olika prisklasser. Trevlig ort att vara på även en dag utan skidåkning. Bra och många livsmedelsbutiker. Nära till allt. Svårt att åka någon annanstans när man varit här.

5/52015.08.27 - Charlotte Svärd

En av världens bästa skiddestinationer, varierad skidåkning för stora som små- nybörjare som avancerad åkare. Ofta bra väder, om inte är det bara att byta bergssida. Mysig alpby, stämningsfull afterski och ett fantastiskt vackert skidområde! ÅK DIT, du får dina bästa skidminnen för livet :)

5/52015.08.26 - Oskar

Spöar det mesta. Fantastiskt system, variationsrikt, välpreparerade backar, gigantiska åkmöjligheter.

5/52015.08.26 - Sofia Granqvist

Grym skidåkning, enormt liftsystem speciellt om man har skipass till alla tre dalar vilket jag varmt rekommenderar. Många mysiga restauranger i backen och grym after ski. Byn i sig är väldigt mysig med många restauranger, butiker och barer.

5/52015.08.18 - Philip Sandberg

Både skidåkning och afterski i världsklass! Väldigt mysig by dessutom

5/52015.08.18 - Peter Walton

Har varit i Val Thorens ett trettiotal gånger med början på 80-talet. Redan då var systemet outstanding,men nu är det många gånger bättre. Kommer att åka hit en minst en gång om året så länge jag kan. Perfekt ski-in ski-out.

5/52012.01.16 - Christer Jacobson

Jag har åkt på många många olika skidorter. Val Thorens slår allt i skidväg. Jag har varit i Val minst tio gånger och alltid blivit nöjd. Underbar skidåkning mysiga restauranger och bra boende.

 

Skriv ett omdöme

Fullständigt namn

E-post

Tfn.

Kommentar

Ange stjärnor

 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
 • Val Thorens
Dela denna sida

Val Thorens

Ska man ändå skryta om att vara ett av Europas högst belägna skidområden, kan man samtidigt passa på att berätta att man har en snösäkerhet som heter duga. Det är en av många bra grunder att välja Val Thorens i Frankrike. Inte nog med att det är varierande skidåkning, det är också en by där det händer en massa saker. På skidsemestern kan man utöver skidåkningen roa sig i olika sportscenter, i biografen och förlusta sig bland ett hav av barer och restauranger. Utöver den förförande skidterrängen kommer många till Val Thorens för att uppleva det kända nattlivet, här finns det nämligen fester som pågår natten lång. Dock ska det inte glömmas att fransmän är dedikerade till skidåkning och deras passion får inte bli nedprioriterat på grund av fester. Därför är det fortfarande störst fokus på skidåkningen och skidsystemet i Val Thorens är därför välutvecklat. Liftsystemet har en svårslagbar effektivitet och det ger dig chansen att röra dig flexibelt och fritt över hela skidområdet. Själva Val Thorens bjuder på 140 km pister, men det är möjligt att utvidga liftkortet till alla tre dalar och därmed få tillgång till 600 kilometer totalt. Det borde vara mer än nog till en hel skidsemester!

Skidresor till Val Thorens
 

Skidresor till Val Thorens

Val Thorens är uppbyggt och anpassat till att behaga skidåkare och med sin belägenhet på 2300 meters höjd, har du svårt att hitta något så effektivt och snösäkert som Val Thorens. Val Thorens har 140 km pister, men Val Thorens har blivit sammanflätat med två andra dalar, som också kan nås från byarna Méribel og Courchevel. Tillsammans utgör de området ”De tre dalarna” med hela 600 km pister att roa sig i. Områdets höjd gör att snösäkerheten inte kan bli bättre och samtidigt har man tillgång till denna fantastiska snö, rakt över tröskeln. Val Thorens har något att erbjuda till alla slags skidåkare, nybörjare som erfarna skidåkare. Det finns utmaningar för alla, alltifrån breda backar, branta pister, mjuk pudersnö till en upplevelserik offpist. Det finns flera glaciärer som lockar och utsikten som kan skådas tar luften ur en.

Val Thorens är helt klart känt för sin alpina skidåkning i världsklass, men här finner man även längdskidåkning. I själva Val Thorens finns ett spår på 4 km som ligger nere i byn, men ser man till hela området och de 3 dalarna så har du totalt 130 km längdspår att njuta av.

Val Thorens som skidresort utvecklade sig väldigt mycket på 70-talet och byggnaderna var på den tiden av betong. Detta blev en mindre vacker kontrast mot den praktfulla natur som finns runtom Val Thorens. Därför har det de sista åren gjorts många nya tilltag. Betong har bytts ut mot sten och trä och idag framstår Val Thorens som mer gemytligt.

Kulinarisk tillfredsställelse kan också fås i Val Thorens. Både på bergstopparna eller i en av byns restauranger, kan det njutas av franska specialiteter. Det finns allt att beställa från den klassiska franska baguetten till gourmet rätter från restaurangen med den blinkande Michelin-stjärna, här talar vi om gourmet i särklass.

Särklass går också att hitta på andra ställen, men här pratar vi istället om afterski i särklass, det vill säga att det går knappast att hitta livligare afterski. Inte nog med att det finns afterski som bjuder på en oförglömlig fest, festerna fortsätter också efter afterskin och det är som att byn aldrig sover. Livebands, Dj’s och karaoke lockar många, speciellt stora grupper kommer till Val Thorens för att uppleva detta. Det är självklart möjligt att gå ut och ta en enkel öl eller läsk, men det är nästan en grundsanning att packa dansskorna bredvid pjäxorna i sitt bagage. Val Thorens är en festlig by och det ska upplevas!

Kort sagt: Europas högst belägna skidområde med skidterräng för alla och afterski när den är som bäst - Slopetrotter Skitours hälsar Er välkomna till Val Thorens. Läs mer om våra andra destinationer i FrankrikeLäs mere om
Val Thorens

Pistkilometer

200 km

250 km

150 km

Sista minuten skidresor

Under hela säsongen har vi attraktiva rabatter och billiga sista minuten resor - också till Val Thorens.

Se sista minuten skidresor.

Gruppresor till Val Thorens

Få konkurrenskraftiga erbjudanden och bra priser till Val Thorens när ni reser flera tillsammans.

Vi kan erbjuda er en rad fördelar om ni bokar en skidresa som en grupp.

Läs mer om våra gruppresor till Alperna.

Skidåkning

Barn

3/5

Nybörjare

3/5

Medelåkare

4/5

Erfarna

4/5

Off-pist

4/5

Snowboard

4/5

Fakta

Byns höjd

2.300 m

Antal liftar

190

Högsta skidåkning

3.225 m

Liftkapacitet

260.000 pers/h

Antal km pist

600 km

Off-pist

Ja

Längsta nedfart

8 km

Funpark

Ja

Byn

Charm

3/5

Afterski

5/5

Shopping

3/5

Restauranger

3/5