Vår historia

Hur började det för Slopetrotter Skitours och hur har vägen varit från då till nu. Och, vem är egentligen personerna bakom Slopetrotter Skitours? Här kan du läsa om människorna bakom Slopetrotter Skitours är och hur vi kom hela vägen hit.

Det här, det är vår historia.


Det började med en arrangerad skidresa för vännerna och medstuderande

2004 var året då allt började. Det var då Christian Kerstens för första gången arrangerade en skidresa till italienska Canazei för sina medstuderande på Köpenhamns Universitet. Vintern därpå blev det arrangerat två skidresor - en för Köpenhamns Universitet och därefter HIH Herning. Denna gång var även Michael Rossen och en gemensam vän med i projektet. De tre vännerna gick under benämningen “Slopetrotters”, likt globetrotter fast på snö, med en stor passion skidåkning och vintersport.

Men vad skulle hända med “Projekt Slopetrotter” efter de lyckade resorna som de hade arrangerat vintern innan? De tyckte att det redan fanns tillräckligt många skidresebyråer och därför ville de komma på ett annorlunda koncept. Därifrån växte idén om att de ville erbjuda skidresor med något extraordinärt, förutom god service och hög kvalité, ville ta med vanliga skidåkare på en ovanlig skidresa. Nu skulle vanliga skidåkare också få möjligheten att testa sina gränser i extrema vinteraktiviteter på sin skidsemester.


Slopetrotter Skitours blir stiftat

Med ett klart koncept framför sig och stark entreprenörsanda grundas Slopetrotter Skitours den 1:a juli 2005.

Alporten Canazei, som ligger i nordösta Italien, blev Slopetrotter Skitours flagship-destination. Med två skidguider på plats i Canazei och all administration som sköttes i någons kök skickade Slopetrotter Skitours iväg sina första gäster ner till Alperna, närmare bestämt Canazei!

En vecka senare kom gästerna hem med många härliga upplevelser i bagaget efter att ha provat både isklättring och övernattat på berget på en skidsafari.


Slopetrotter Skitours växer

Slopetrotter Skitours äventyrkoncept visade sig vara något som gästerna uppskattade och därmed började de se möjligheter i andra destinationer. Redan under nästkommande vintersäsong kunde Slopetrotter Skitours erbjuda ett tredubblat utbud av destinationer.

Efter två lyckade säsonger på den danska marknaden började Slopetrotter Skitours välkomna både svenskar och norrmän med ner till Alperna, med ytterligare några destinationer att välja mellan.

De senaste åren har Slopetrotter Skitours under vintersäsongerna haft över 100 skidguider nere i Alperna som mottagit ett gästantal som varit i ökning år efter år.

 

Slopetrotter Skitours idag

Idag fortsätter Slopetrotter Skitours att växa och vi kan stolt välkomna gäster till hela 25 destinationer fördelat i Italien, Österrike och Frankrike. I år öppnade vi dessutom upp för flygavgångar från Umeå och Skellefteå, så att skidentusiaster från norra Sverige också lätt och enkelt kan komma ner till Alperna.

Vårt äventyrskoncept finns fortfarande kvar och vi gör vårt yttersta för att kunna erbjuda en skidresa utöver det vanliga. Därför ser vi till att ha ett brett utbud med något som passar varje skidåkares enskilda smak och nivå, med allt från heli-skiing, isklättring, skidsafari, tur med hundsläde och många fler!

Utöver vårt äventyrskoncept vill vi göra Alperna tillgänglig för alla. Därför erbjuder vi marknadens billigaste skidresor, utan att behöva kompromissa med kvalité, trygghet och professionalism. 

Vi tror att det, tillsammans med gäster som delar vår filosofi, är framgångsreceptet till att bli Skandinaviens största skidresebyrå.

Vi ser fram emot att hälsa ytterligare tusentals gäster välkomna till Alperna flera år framöver!
 

 Michael Rossen och Christian Kersten, 2005

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!