5-dagars skidsafari

Utforska världens största skidområde 5-dagars skidsafari i Canazei

Ta med på vår 5-dagars skidsafari och upplev nya pister och områden varje dag! För på 5-dagars skidsafari ligger fokuset på skidåkning från morgon till kväll.

På skidsafari får du fem dagars guidad skidåkning och övernattning på nya ställen varje natt. 

På skidsafarin kommer du att övernatta på ett nytt ställe i Dolomiterna varje natt. Övernattningen sker på hotell nära det område som ska upplevas dagen efter. Detta betyder också att du ska ha med dig all din packning när du åker skidor.  

Idéen med 5-dagars skidsafari är att få uppleva så mycket av Dolomiternas fantastiska natur som möjligt! På turen lägger vi extra vikt på att visa dig några av de ställen som man normal inte upplever som turist i Canazei.  

Skidsafarin föregår i grupper av max. 12 personer med två skidguider. Guiderna känner väl till området och förutom all säkerhet står guiderna för att guida er runt på de bästa pisterna med de bästa förhållandena på Dolomiternas alptoppar.

Det är först till kvarn gällande att boka sig in på de olika veckorna.

Exempel på 5-dagars skidsafari

Nedanstående är ett exempel på hur dagarna på skidsafarin kan se ut. Det ska understrykas att det endast är ett exempel och inte ett schema på hur din tur kommer att se ut, dock föregår turen alltid från måndag till fredag.

Lördag:

Ankomst och incheckning på ett ospecificerat frukostpensionat i Canazei. Möjlighet för skidåkning för kör själv- och bussgäster. Övernattningen sker på frukostpensionatet och middag fås på en restaurang i byn.

Söndag:

Skidåkning på egen hand. Ni har också möjlighet att delta på guidernas arrangemang om söndagen, t.ex. pistvisning i lokalområdet. Mötet om skidsafarin sker på hotellet under kvällen. Övernattning sker på frukostpensionatet och middag fås på en restaurang i byn.

Måndag - Skidsafari dag 1:

Vi möts på morgonen framför Belvedereliften i Canazei där vi tillsammans tar bussen mot Alba. Från Alba åker vi vidare mot Pozza därifrån turen går vidare mot Latemarområdet där vi åker mot Obereggen och tillbaka innan vi ska med bussen till vårt hotell i Bellamonte där vi ska övernatta. Här finns det möjlighet till wellness.

Tisdag - Skidsafari dag 2:

Tisdag morgon beger vi oss på mot det lilla men fantastiska området Lusia. Därefter åker vi vidare mot San Pellegrino där vi äter lunch och åker skidor på resten av dagen. Senare tar vi den långa skogspisten ner till Molino-Falcade där vi ska med en buss mot Canale d'Agordo där vi ska övernatta.

 

Onsdag - Skidsafari dag 3:

Onsdag startar med att en taxi kommer att hämta oss och köra oss till liften Alleghe, där vi ska åka runt i området Civetta. I Civettaområdet är det möjligt att se den stora Marmoladaglaciären från baksidan. Efter lunch ska vi vidare mot det lilla området Cinque Torri som har haft en stor roll för de italienska styrkorna under första världskriget. Övernattning sker på Lagazoui som är en mysig rifugio som ligger på ca. 2850 meters höjd. Här finns också Dolomiternas högts beläggana utomhusbastu. Solnedgången på toppen av Lagazuoi är obeskrivlig och kom ihåg kameran!

Torsdag - Skidsafari dag 4:

Torsdag morgon är vi bland de första att ta den långa pisten ner från Lagazuoi där vi kommer att åka förbi flera isvattenfall där vi till sist kommer att ta oss vidare mot Armentarola av en kusk och hans två hästar. Härifrån åker vi vidare mot La Villa där vi ska med bussen mot Kronplazområdet. Resten av dagen spenderas i Kronplaz där vi till sist blir hämtade av en minibuss från hotellet där vi ska övernatta.

Fredag - Skidsafari dag 5:

Fredag som är den sista dagen åker vi hemåt mot Canazei. Vi ska tillbaka till La Villa där vi utifrån väder och förhållanden antingen tar den gröna eller orangea Sellaronda. Vi slutar med den mysiga skogspisten mot Canazei där vi avslutar med afterski och säger tack för en bra tur. Ni övernattar på ert ospecificerade frukostpensionat igen och middag fås på restaurang i byn.

Lördag:

Sista dagen på semestern. För bussgäster är det möjligt att åka skidor innan bussen åker hem mot Sverige på kvällen.

Boka 5-dagars skidsafari