6-dagars skidsafari

Utforska världens största skidområde NYHET: 6-dagars skidsafari

Upplev världens största skidområde från sin bästa sida

Utforska världens största skidområde, Superski Dolomiti på ett helt unikt sätt. Nämligen på skidsafari!

Är du en ivrig skidåkare som gärna vill få så många pistkilometer som möjligt i benen? Då är detta turen för dig. 

Vår 5-dagars skidsafari har varit utsåld de senaste åren och i år har vi därför valt att ta ett steg vidare. Nu kan vi med stor glädje presentera en 6-dagars skidsafari till dig som gärna vill spendera så mycket tid som möjligt på pisterna!

Vi har tagit det bästa från 5-dagars skidsafari och lagt in en extra dag bland alptopparna. 

Konceptet är detsamma: Ta dig runt på skidor, övernatta på berget, se soluppgången över Dolomiterna och se de mest avlägsna hörn av världens största skidområde. 

Några av nätterna sover du på rifugier på bergen, vilket är helt speciellt med utsikter som du länge kommer att minnas. 

För och efter själva skidsafarin har du en övernattning i Canazei.

Själva turen startar redan tidigt på söndag och du har därför helt till fredag till att utforska hela skidområdet.   

Skidsafarin föregår i grupper av max. 12 personer med minst en skidguide.

Det är först till kvarn gällande att boka sig in på de olika veckorna.

Exempel på 6-dagars skidsafari

Nedanstående är ett exempel på hur dagarna på skidsafarin kan se ut. Det ska understrykas att det endast är ett exempel och inte ett schema på hur din tur kommer att se ut, dock föregår turen alltid från söndag till fredag.

Lördag:

Ankomst och incheckning på ett ospecificerat frukostpensionat i Canazei. Möjlighet för skidåkning för kör själv- och bussgäster. Övernattningen sker på frukostpensionatet och middag fås på en restaurang i byn.

Söndag - Skidsafari dag 1: 

Första dagen på skidsafari. Turen startar varje söndag morgon där den lilla gruppen möts och åker från Alba över mot Pozza. Härifrån går turen vidare mot Latemar. Därefter åker vi mot Obereggen och tillbaka igen innan vi ska ta bussen till vårt hotell i Bellamonte. Det finns möjlighet till wellness på hotellet. 

Måndag - Skidsafari dag 2: 

Måndag morgon åker vi först till det lilla fantastiska Lusia. Härefter åker vi vidare mot San Pellegrino här äter vi sedan lunch och åker skidor resten av dagen. När dagen börjar närma sig sitt slut tar vi den långa skogspisten ner till Molino-Falcade. Här ska vi med buss mot där vi ska övernatta, Canale d'Agordo.

Tisdag - Skidsafari dag 3: 

Onsdag startar med att en taxi kommer att hämta oss och köra oss till liften Alleghe, där vi ska åka runt i området Civetta. I Civettaområdet är det möjligt att se den stora Marmoladaglaciären från baksidan. Efter lunch ska vi vidare mot det lilla området Cinque Torri som har haft en stor roll för de italienska styrkorna under första världskriget.

Övernattning sker på Lagazoui som är en mysig rifugio som ligger på ca. 2850 meters höjd. Här finns också Dolomiternas högst liggandes utomhusbastu. Solnedgången på toppen av Lagazuoi är obeskrivlig och kom ihåg kameran!

 

Onsdag - Skidsafari dag 4: 

Onsdag morgon är vi bland de första att ta den långa pisten ner från Lagazuoi där vi kommer att åka förbi flera isvattenfall där vi till sist kommer att ta oss vidare mot Armentarola av en kusk och hans två hästar. Härifrån åker vi vidare mot La Villa där vi ska med bussen mot Kronplazområdet. Resten av dagen spenderas i Kronplaz, här ska vi också övernatta i ett refugium uppe på berget. 

Torsdag - Skidsafari dag 5: 

Torsdag morgon ska vi med buss mot ett nytt område. 

Själva programmet för dagen är ännu en överraskning. Vi ska möjligtvis till kända Cortina D'Ampezzo, ett alternativ kunde vara en dag i Val Gardena. 

 

Fredag - Skidsafari dag 6:

Fredag som är den sista dagen åker vi hemåt mot Canazei. Vi ska tillbaka till La Villa där vi utifrån väder och förhållanden antingen tar den gröna eller orangea Sellaronda. Vi slutar med den mysiga skogspisten mot Canazei där vi avslutar med afterski och säger tack för en bra tur. Ni övernattar på ert ospecificerade frukostpensionat igen och middag fås på restaurang i byn.

Lördag:

Sista dagen på semestern. För bussgäster är det möjligt att åka skidor innan bussen åker hem mot Sverige på kvällen.

Var?

Canazei

När?

  • Vecka 3
  • Vecka 4
  • Vecka 5
  • Vecka 11

 

Är ni en grupp på 6-12 personer är det möjligt att boka arrangerade gruppresor under andra veckor än ovanstående.

Vem kan delta?

Du ska vara en god skidåkare och åka en röd pist utan problem. Du ska vara inställd på långa skiddagar och förvänta dig åtta timmars skidåkning per dag.

 

Vad är inkluderat i priset?

  • Övernattning med halvpension före och efter skidsafari
  • 6 dagars liftkort till SuperSki Dolomiti
  • Guideservice
  • Skatter och avgifter