Skidsafari i Österrike

Häng med på en skidupplevelse utöver det vanliga NYHET: Skidsafari i Österrike

Upplev nya områden varje dag i de österrikiska Alperna

Du har kanske hört om vår skidsafari till Canazei, som är utsåld varje år?

Nu kommer det nämligen en bra nyhet till dig som älskar de österrikiska Alperna! I år kan vi nämligen presentera vår skidsafari till Salzburgerland och Ski Amadé i Österrike

Det betyder att du både får fantastisk skidåkning med en äkta österrikisk stämning och charm. 

Idéen med skidsafarin är att du får uppleva de största områdena men också de mindre och mer orörda skidområdena, som man normalt inte hinner att se. Varje dag kommer du att vara en av de första på pisterna vilket betyder att du kommer att åka riktigt många pistkilometer. 

På turen kommer vi att fokusera på att ge dig unika skidupplevelser kombinerat med fantastisk skidåkning.

Övernattning i de två största byarna 

Du kommer att bo på ett 3-stjärnigt hotell i Wagrain - som är känt för sin charm, byliv och härliga skidåkning. 

Skidsafarin föregår i grupper av max. 12 personer med en skidguide. Från hotellet du övernattar på kommer du antingen att köra i det lokala skidområdet, eller bli hämtad med buss och bli körd till ett skidområde längre bort.Varje kväll kommer du tillbaka till ditt hotell där du äter middag tillsammans med de andra. Det betyder också att du varje dag endast ska ta med en ryggsäck över dagen.

Nu har du alltså chansen att besöka över 20 mysiga byar och åka på över 2.500 km pist. Helt precis får du 1.142 km blåa pister, 1.307 km röda pister och 301 km svarta pister att utforska. 

Exempel på skidsafari i Österrike

På skidsafari startar du antingen i Wagrain/Flachau eller i Saalbach. Här är ett exempel på hur programmet kan se ut om du startar i Wagrain/Flachau. 

Lördag:

Ankomst till hotellet i Wagrain samt genomgång med guiden om veckans program. 

Söndag: 

Vi möts vid foten av Flying Mozart liften där vi tillsammans åker mot toppen. Härifrån åker vi vidare mot Flauchau's breda pister och fortsätter mot dagens mål, Zauchensee. Området här är känt för sin höga kvalité där liftköer och fulla pister är en sällsynt syn. Här tillbringar vi hela eftermiddagen innan vi åker tillbaka till Wagrain via Flachau.  

Måndag: 

Vi möts igen vid Flying Mozart, men idag hoppar vi av vid mellanstationen. Härifrån tar vi G-Link kabinbana över Wagrain och över till Grafenberg och Alpendorf, som är dagens destination. Här är vi hela dagen så det är möjlighet till massvis av skidåkning. Lunch njuter vi på en mysiga Buchau-hütte som serverar kulinarisk mat från regionen. 

Dagen slutar i botten av Grafenbergliften, där vi möts till afterski. Här är det möjlighet att njuta av en välförtjänt öl.  

Tisdag:

Idag åker vi mot de stora skidområdena i Gasteinerdalen, inklusive ett besök i den vackra kurbyn Bad Gastein. Här kommer vi att starta dagen med att utforska området omkring Bad Gastein innan vi åker vidare mot Bad Gastein via Angertal. Efter en god lunch med utsikt till Österrikes högsta berg Grossglockner blir vi hämtade med skidbussen som kör oss till Ski Amadés högdt liggande skidområde - Sport Gastein. 

På eftermiddagen kommer vi att ha tid att gå på afterski i Bad Gastein innan vår egen buss kommer och hämtar och kör oss tillbaka till hotellet i Wagarin. 

 

Onsdag: 

Idag flyttar vi hotell för att uppleva nya spännande områden. Efter frukosten på hotellet i Wagrain kör vi i samlad trupp till Saalbach där skidsafarin börjar mitt på förmiddagen. Här åker vi skidor hela dagen inklusive en lunchpaus som vi njuter uppe på Zwölferkogel - området med kända World Cup pister. 

Torsdag:

Om vädret tillåter oss kör vi idag mot Kitzsteinhornglaciären. Vi startar dagen med att åka helt upp till toppen av den imponerande utsiktsplatsen Gipwelt som ligger i 3.000 meters höjd. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över de många alptopparna i Hohe Tauern nationalpark samt utsikt över hela glaciären. 

Lunchen äter vi på Krefelder Hütte som ligger på en avlägsen klipphylla på glaciärens kant. Eftermiddagens skidåkning körs tillsammans eller i mindre grupper beroende på vad som önskas. 

Fredag:

Själva Saalbach-Hinterglemm område täcker över områdena; Saalbach, Hinterglemm, Leogang och Fieberbrunn. Därför utnytjar vi vår sista dag att utforska pisterna i Leogang och Fieberbrunn, som speciellt är känt för sin fantastiska offpist. Det unika med detta område är att det hela hänger ihop med lifter. Det betyder att vi kan åka riktigt många pistkilometer utan paus. 

Lördag:

Avresa tillbaka till Sverige och tack för denna gång! 

Boka skidsafari i Österrike