Freeride i Monte Rosa

Freeride i Monterosa - En skidresa full av puder

Skidresa med offpistskidåkning och freeride

Toppen är nådd och härifrån öppnar sig en makalös utsikt over några av Alpernas högsta toppar. Du kan se Matterhorn, som reser sig majestätiskt på den schweiziska sidan av gränsen, och längre bort i horisonten skymtar Mont Blanc.

Stillheten är total och sinnena skärps av den friska luften och de höga förväntningarna. Nu är det dags att ta på sig skidorna. Bergssidor med orörd snö väntar otålmodigt på att du ska lägga den första repan.

Bergsguiden ger äntligen tecken och så bär det av! Du känner snön som virvlar upp från skidorna och känslan av att bli ett med naturen tar över medan du svävar ned för berget. Gruppen stannar och betraktar spåren i snön. En erkännande nick från bergsguiden och så bär det av igen...

Freeride skidresa Alperna

Mecka för offpistentusiaster

I samarbete med lokala bergsguider bjuder Slopetrotter Skitours nu in äventyrslystna skidåkare på en upptäcktsresa. Området vi rör oss i är känt för sina orörda bergssidor och oupptäckta italienska landsbyar. Monterosa, som ligger mellan Italien och Schweiz, har 19 alptoppar på över 4000 meters höjd och utgör den högsta bergsgrupp i Alperna. Området är som gjort för äventyrliga skidupplevelser och kan all rätt kallas för ett mecka för offpistentusiaster.

Möjligheterna är oändliga och en vecka i offpisten ger dig god inblick i vad Monterosa har att erbjuda. Under veckan tar vi oss runt med en certifierad bergsguide i små exklusiva grupper. Vi guidas runt på den bästa rutten med tanke på snöförhållanden och gruppens färdigheter. Beroende på snö- och väderförhållanden kan det också bli aktuellt med heliskiing. Bara fantasin sätter gränserna.

Om bergsguiderna

Alla bergsguider pratar både franska och engelska och är certifierade bergsguider och medlemmar av UIAGM – bergsguidernas internationella förbund. De har allesamman erfarenhet av extrem offpiståkning och flera av dem har även varit på Mount Everest och de flesta av dem även på expeditioner i Himalaya. Alla bergsguider är med i bergsräddningsgruppen och spenderar största delen av året till att åka skidor på vintern och klättra på sommaren. De är därför väl bekanta med bergen samtidigt som de månar om hög service, trygghet och hjälpsamhet. 

En bergsguides säkerhetsråd är enkelt: respektera bergen och tänk alltid på att säkerheten kommer i första hand. Bergsguiderna har enorm erfarenhet och ingående kunskaper om teknik, meteorologi och snöförhållanden. Tillsammans med dem är du i trygga händer och behöver inte tvivla på att underhållning och säkerhet följs hand i hand uppe på alptopparna.

Freeride skidresa Alperna

Praktisk information om resan

Var?

Monterosa (Champoluc)

När?

Vecka 11 (10.03.2018 till 17.03.2018)

Vem kan delta?

Du ska vara en bra skidåkare och kunna åka offpist.

Om vi får 2 fullbokade grupper kan bergsguiderna välja att dela upp deltagarna i 2 grupper efter nivå.

Veckoprogram

Lördag: Ankomst och inkvartering
Söndag: Egen skidåkning
Mån- fre: Offpiståkning med bergsguide och ev. möjlighet för heliskiing
Lördag: Hemresa

Vad är inkluderat i priset?

  • 6 dagars liftkort till Monterosa
  • 5 dagars certifierad bergsguide
  • Inkvartering med halvpension
  • Guideservice
  • Skatter och avgifter

Tillköp

  • Hyra av lavinsökare
  • Heliskiing (första lyftet 270€, ytterligare lyft 120€)

Priser

Från 11.395 kr per person vid två personer i dubbelrum.

Enkelrum kan bokas till en extra pris samt buss- eller flygtransport.

För att denna resa skall bli av krävs minst 5 personer.

Freeride skidresa Monte Rosa

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!