5-dagars skidsafari

Skidsafari i Canazei - skidresa med nya äventyr

Slopetrotter Skitours hälsar alla äventyrare välkomna till en ny säsong med nya äventyr. Res med oss till Canazei och världens största skidområde där vi erbjuder en skidresa med en femdagars safariexpedition.

Idén med fem dagars skidsafari är att få uppleva så mycket som möjligt av Dolomiternas fantastiska natur under en maxad vecka med skidåkning. Det är speciellt de delar som är svåra att nå under en normal skidsemester i Canazei som vi lägger mest vikt på att få visa.

Skidåkningen försigår från morgon till kväll på pister långt bort från Sellamassivets trängsel. Vi åker ständigt på nya pister i terrängen och stöter på nya utmaningar och imponerande naturupplevelser. Vi övernattar på olika ställen varje kväll, oftast uppe på alptopparna i mysiga alpstugor.

För dig som vill uppleva skidsafari under en kortare tid finns även möjliget för en 2-dagars skidsafari, läs mer här.

Skisafari skiløb Canazei

Guidning i små grupper 

För att skapa de bästa förutsättningarna för god stämning och gemenskap försigår skidsafarin i små grupper med två skidguider. Guiderna känner väl till området och förutom all säkerhet står guiderna för att guida er runt på de bästa pisterna med de bästa förhållandena på Dolomiternas alptoppar. Gruppen består av max 12 personer där det är först till kvarn som gäller för att boka in sig på någon av de möjliga veckorna, se nedan.

Skisafari solnedgang Canazei

Exempel på 5-dagars skidsafari

Nedanstående är ett exempel på hur dagarna på skidsafarin med Slopetrotter Skitours kommer till att föregå. Det ska understrykas att det endast är ett exempel och inte ett schema på hur din tur kommer att se ut, dock föregår turen alltid från måndag till fredag.

Lördag:

Ankomst och incheckning på ett ospecificerat frukostpensionat i Canazei. Möjlighet för skidåkning för kör själv- och bussgäster. Övernattningen sker på frukostpensionatet och middag fås på en restaurang i byn.

Söndag:

Skidåkning på egen hand. Ni har också möjlighet att delta på guidernas arrangemang om söndagen, t.ex. pistvisning i lokalområdet. Mötet om skidsafarin sker på hotellet under kvällen. Övernattning sker på frukostpensionatet och middag fås på en restaurang i byn.

Måndag - dag 1:

Vi möts på morgonen framför Belvedereliften i Canazei där vi tillsammans tar bussen mot Alba. Från Alba åker vi vidare mot Pozza därifrån turen går vidare mot Latemarområdet där vi åker mot Obereggen och tillbaka innan vi ska med bussen till vårt hotell i Bellamonte där vi ska övernatta. Här finns det möjlighet till wellness.

Tisdag - dag 2:

Tisdag morgon beger vi oss på mot det lilla men fantastiska området Lusia. Därefter åker vi vidare mot San Pellegrino där vi äter lunch och åker skidor på resten av dagen. Senare tar vi den långa skogspisten ner till Molino-Falcade där vi ska med en buss mot Canale d'Agordo där vi ska övernatta.

Onsdag - dag 3:

Onsdag startar med att en taxi kommer att hämta oss och köra oss till liften Alleghe, där vi ska åka runt i området Civetta. I Civettaområdet är det möjligt att se den stora Marmoladaglaciären från baksidan. Efter lunch ska vi vidare mot det lilla området Cinque Torri som har haft en stor roll för de italienska styrkorna under första världskriget. Övernattning sker på Lagazoui som är en mysig rifugio som ligger på ca. 2850 meters höjd. Här finns också Dolomiternas högts beläggana utomhusbastu. Solnedgången på toppen av Lagazuoi är obeskrivlig och kom ihåg kameran!

Torsdag - dag 4:

Torsdag morgon är vi bland de första att ta den långa pisten ner från Lagazuoi där vi kommer att åka förbi flera isvattenfall där vi till sist kommer att ta oss vidare mot Armentarola av en kusk och hans två hästar. Härifrån åker vi vidare mot La Villa där vi ska med bussen mot Kronplazområdet. Resten av dagen spenderas i Kronplaz där vi till sist blir hämtade av en minibuss från hotellet där vi ska övernatta.

Fredag - dag 5:

Fredag som är den sista dagen åker vi hemåt mot Canazei. Vi ska tillbaka till La Villa där vi utifrån väder och förhållanden antingen tar den gröna eller orangea Sellaronda. Vi slutar med den mysiga skogspisten mot Canazei fär vi avslutar med afterski och säger tack för en bra tur. Ni övernattar på ert ospecificerade frukostpensionat igen och middag fås på restaurang i byn.

Lördag:

Sista dagen på semestern. För bussgäster är det möjligt att åka skidor innan bussen åker hem mot Sverige på kvällen.

Skisafari Canazei gruppe

Praktisk information om skidsafari

Var?

Canazei

När?

Vecka 2 (06.01.2018 till 13.01.2018) SLUTSÅLT

Vecka 3 (13.01.2018 till 20.01.2018) SLUTSÅLT

Vecka 4 (20.01.2018 till 27.01.2018) SLUTSÅLT

Vecka 5 (27.01.2018 till 03.02.2018) SLUTSÅLT

Vecka 10 (03.03.2018 till 10.03.2018) SLUTSÅLT

Vecka 11 (10.03.2018 till 17.03.2018) SLUTSÅLT

 

Är ni en grupp på 6-12 personer är det möjligt att boka arrangerade gruppresor under andra veckor än ovanstående.

Vem kan delta?

  • Du ska vara en god skidåkare och åka en röd pist utan problem.
  • Du ska vara inställd på långa skiddagar och förvänta dig åtta timmars skidåkning per dag.

Vad är inkluderat i priset?

  • Övernattning med halvpension före och efter skidsafari
  • Övernattning med halvpension i refugio (alpstugor) i SuperSki Dolomiti
  • 6 dagars liftkort till SuperSki Dolomiti
  • Guideservice
  • Skatter och avgifter

Pris

Från 10.245 kr per person och priserna kan variera från vecka till vecka. 
Resan kan självklart bokas med buss- eller flygtransport mot extra tillägg. 

Skisafari udsigt skiløb

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!