Skidresor till Avoriaz

Gästernas värdering 4,7 / 5 Läs omdöme 9
Pistkilometer
170 km
380 km
100 km
Som en av Frankrikes äldsta och mest charmerande skidort leder en skidresa till Avoriaz ofta till en oförglömlig skidsemester. Här njuter skidåkare av en bystämning som sällan skådas på andra platser. Vid skidresans ankomst till byn parkeras bilar och bussar utanför själva byn då Avoriaz är en bilfri by. All transport sker därför via häst och vagn, med scooter eller till fots. Här är gatorna snöbeklädda och det ses inte en skymt av gatusten. Ljudet som hörs i byn kommer från snöknarrandes skor, pratandes skidentusiaster och från bjällrorna på hästarna.

Byggnaderna i Avoriaz är av trä vilket gör att byn, i motsatt till de andra franska sattelitbyarna, inte framtonas av betongbyggnader. Byn går därför vackert ihop med den omkringliggande miljön av snöklädda berg. Pisterna erbjuder något för alla, både för nybörjare och för de mer avancerade skidåkarna. Skidåkning i Avoriaz är en del av det idylliska Les Portes de Soleil där även alporten Morzine finns. Totalt är det 650 km pist inom skidsystemet där det primärt bjuds på röda-, breda- och välpreparerade pister. Hela skidområdet hänger väl samman med flera liftar med hög liftkapacitet vilket gynnar skidåkning i Avoriaz och dess omgivning.
Läs mer om Avoriaz

Avoriaz

Byns höjd 1.800 m
Antal liftar 219
Högsta skidåkning 2.450 m
Liftkapacitet 250.089 pers/h
Antal km pist 650 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 11 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresa till Avoriaz - skidsemester i en bilfri by

Skidåkningen i Avoriaz är perfekt för barnfamiljer då skidområdet har många barnvänliga pister som inte ligger långt från de olika boendealternativen. Byns fantastiska bilfria koncept gör att nästan alla hotell och lägenheter har ski-in och ski-out vilket gör att det enkelt och smidigt går att förtära lunchen hemma alternativt på någon av de härliga restaurangerna i backen. I en by där häst och vagn är det enda transportmedlet uppmuntras det till mycket lek i snön när under skidresor till Avoriaz i  franska Alperna. Mitt i byn ligger dessutom Village des Enfants, designat av Annie Famose, tidigare guldmedaljör i det franska alpina landslaget. Village des Enfants är ett fritidscenter för barn i alla åldrar som även ställer upp med en skidskola godkänd av den franska "jeunesse och sport" myndigheten. Med mer än 100 instruktörer står fritidscentrumet öppet mellan kl 9-17 för barn som vill lära sig åka skidor, leka i snön, rida ponny eller åka kälke. Utöver detta finns det även inomhusaktiviteter för barnen och instruktörerna är engelsktalande och står redo att ta hand om barnen under er skidresa till Avoriaz.. Från pisten är det enkelt att ta sig till Village des Enfants, så barnen kan passas och undervisas medan de vuxna är ute i backarna för att sedan mötas upp på lunchen.

Skidåkning i ett stort och varierat skidområde


För dem som söker utmaningar rekommenderas en tur till "Le Mur" - även kallad Muren bland de skandinaviska resenärerna som åker på skidresor till Avoriaz. Skidområdet inkluderar även möjligheten att ta en tur till Schweiz, en härlig dagstur som rekommenderas att uppleva under en skidresa till Avoriaz för dem som vill maxa skidåkningen under sin skidsemester.  Byn har nyligen dessutom öppnat upp dörrarna till ett badland kallat Aquariaz. Här kan barn och vuxna njuta av aktiviteter så som att glida med i den konstgjorda tropiska floden, se vem som åker snabbast i den 10 meter höga rutschkanan eller bara slappna av i utomhuspoolerna med utsikt över bergen. Här kan du därför värma upp kroppen efter en lång dag på skidor alternativt varva skidåkning i Avoriaz med en dag i detta vackra badlandskap. Hästar med släde, bilfria och snöklädda gatorna, det hela 650 km stora skidområdet, världskända "Le Mur", Village des Enfants och det nya vattenlandet Aquariaz är bara några av dragplåsterna till varför Avoriaz är ett underbart vinterparadis. Det finns med andra ord något för både barn och vuxna och en skidresa till Avoriaz är därför väl värd, samtidigt som det för många är en upplevelse och skidsemester som de sent kommer att glömma.

Vill du veta mer om en skidresa till Avoriaz?


Vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter av en skidresa till Frankrike och Avoriaz och sitter därför redo att besvara alla dina funderingar kring en skidresa i vinter. Kontakta oss redan idag, antingen på telefon eller över mail för att få inspiration till en skidresa till franska Alperna.

Användaromdöme9

4,5 / 5
Bedöm Avoriaz som resmål
2016.08.30 - Pontus Rissanen

Stort område med bra möjligheter att ta sig runt! Som brädåkare kan det vara lite träligt att ta sig runt med vissa transportsträckor men i Avoriaz gick det utmärkt.

Åkningen var fantastisk och miljön likaså! Bra barer och restauranger i området. Kommer definitivt att återvända!

2016.08.30 - André Martinsson

Ski in ski out! Skidorna sattes på vid entrén till lägenheten. Bra skidsystem med varierande pister! Vi hann bara utforska en del av det gigantiska systemet och återvänder gärna...
Härlig by med bra restauranger!

2016.08.30 - Andreas Nordstrand

Mycket bra område, stort och många fina backar, mycket lättillgänglig offpist. Saknar dock de högsta topparna som andra orter kan stoltsera med. Kan verkligen rekommendera orten till de flesta åkare. Ski in ski out gäller för nästan hela byn vilket är fantastiskt bra. Väldigt mysigt när man slipper alla bilar inne i byn också.

2016.08.30 - Kamil Uminski

Mycket bra destination med alla möjligheter för skidåkning från nybörjare till avancerade. Ibland dock ganska mycket oljud (särskilt i centrum där finns krogar mm), ibland någon kö vid vissa pistar (det finns några "flask halsar" särskilt svåra att gå igenom i själva början och i slutet av dagen). Men i det stora hela 4/5!

2016.08.24 - Magnus Persson

Avoriaz blev barnens första alpresa och det fungerade fantastiskt bra. Ski in och ski out är ovärderligt när trötta barn vill hem. Något som jag inte funderat över när jag åkte själv var liftarnas utforming. För oss som var 3 så var det prefekt med 3+ sitliftar iprincip över allt så att barnen slapp åka ensamma. Pistsystemet har alla typer av åkning.

2015.08.27 - Rita Fernholm

Mkt bra destination, stort system, bra för brädåkning för det var inte så många transportsträckor.

2015.08.26 - Ingemar Bejmyr

Ett fantastiskt skidområde som bara begränsas av den egna fantasin och vädrets makter. Har allt utom biltrafik. (4;e gången)

2015.08.26 - Joakim Fromberg

Ski in ski out!! Vad mer behöver man säga? Ett stort system med många möjligheter till avstickare. Byn är "lagom" stor vilket gör att det är nära till allt och deras "Public" hissar/gångvägar gör det enkelt att ta sig från toppsidan av byn till dalsidan.

2015.08.26 - Peter Näslund

Framförallt underbar skidåkning med lättillänglig off-pist. Byns arkitektur från 60-talet känns numera fräsch och estetisk. Många bra restauranger även om man måste boka i god tid.

Användaromdöme av Avoriaz

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 • E-post slopetrotter@slopetrotter.se • Frejgatan 13 • Box 1578 • 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vinn en skidsemester för 2 inkl. flyg!

Vinn en skidsemester för två till Sauze d'Oulx inkl. flyg!

Denna gång har du dubbla vinstchanser - för vi drar två vinnare! 🏆🏆

Det är enkelt att delta! Du ska endast svara på den enkla frågan.

I vilket land ligger Sauze d'Oulx?