Skidresor till Bad Gastein

Gästernas värdering 3,9 / 5 Läs omdöme 37
Pistkilometer
60 km
117 km
24 km

Bad Gastein har länge varit en av Österrikes exklusivare kurorter. Byn är fortfarande omtalad som en kurort men är kanske mer känd för att vara en charmig skidort med ett exceptionella läge mitt i ett vidunderligt skidområde. Bad Gastein sträcker sig över hela fem skidområden som bjuder på utmaningar för alla skidåkare oavsett nivå. Dorfgastein har exempelvis mysiga pister mellan träden och är ett bra val för familjer och nybörjare. I Sportgastein, som ligger en bit uppför berget, finner du däremot fart och spänning i mer utmanande kalfjällsterräng. Här ligger skidåkningen på upp till 2700 meters höjd med massor av välpreparerade pister och svårslagen utsikt. En skidresa till Bad Gastein erbjuder därmed ett stort skidområde med möjlighet för flera dagsturer.

Bad Gastein har också aktiviteter för dig som vill uppleva mer än bara skidåkning på din skidsemester. Ta en shoppingrunda bland de många spännande butikerna, unna dig ett välförtjänt kurbad eller ta en tur på byns kälkbana. För den som vill ha afterski och fest är det dessutom god stämning och hålligång på flera barer och uteställen ända fram till småtimmarna.
Läs mer om Bad Gastein

Bad Gastein

Byns höjd 1.100 m
Antal liftar 45
Högsta skidåkning 2.686 m
Liftkapacitet 71.261 pers/h
Antal km pist 201 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 10 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidsemester i Bad Gastein - en skidort med gamla anor

Bad Gastein omtalas ofta som Österrikes pärla med anor långt bak i tiden. Dalen Gasteinertal är 20 kilometer lång och har varit ett populärt resemål långt innan begreppet skidsemester uppfanns. Dalen är främst känd för alla sina varma källor och Bad Gastein byggdes ursprungligen med tankarna om att bygga en kurort. De gamla byggnaderna i byn vittnar om en tid då många prominenta gäster, så som kungar och kejsare, reste hit för att slappna av och rå om sig själva. Det är precis detsamma vi gör på skidsemestrar än idag. De flesta väljer dock att slå två flugor i en smäll. Skidåkning på dagen och ett avkopplande bad i en varm källa på kvällen är ett perfekt upplägg för en dag på skidresan.

Allt eftersom åren gått har Gasteinertal utvecklat sig till att bli ett överväldigande skidområde. De fyra största byarna Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportsgastein är idag en del av det stora österrikiska skidparadiset Skiverbund Amadé som bland annat även innefattar St.Johann och Wagrain. Sammanlagt utgör Skiverbund Amadé ett stort skidområde på 800 km pist. Bad Gastein är en stor del av området och har totalt 201 km pist som sträcker sig från 835- till 2686 meters höjd. Då en skidresa till Bad Gastein erbjuder ett stort område i olika höjder kan området till en början verka lite oöverskådligt. För att ta sig mellan de olika områdena går det däremot bussar som är gratis med liftkortet och som kör mellan områdena för att exempelvis kunna ta sig enkelt och smidigt till Sportgastein. Sportsgasteins nedfarter är långa och branta medan Bad Hofgastein har lite mer lättåkta backar som dessutom ligger i skogsterräng och därmed är bra för de dagar med sämre sikt och mer blåst. De pister som ligger med direkt anslutning till Bad Gastein har både lättare och svårare backar så att alla, oavsett nivå, har möjlighet att få ut det bästa av skidresan. I området finns även en funpark för den som önskar lite extra luft under skidorna.

För dig som vill variera den alpina skidåkningen med längdskidåkning finns det goda möjligheter till det under en skidresa till Bad Gastein. Längdspår i olika nivåer finns i alla fyra områden, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportgastein, som tillsammans har 45 km längdskidspår i dalen. Här hittar du allt, både för nybörjare och för dig som är ute efter ett ordenligt träningspass.  

Aktiviteter utöver skidåkning under din skidresa

Som sagt är Bad Gastein mycket mer än bara skidåkning. Byn är majestätisk med stora gamla hotell insprängda i bergssidorna, vilket gör byn som sådan attraktiv och spännande att besöka. Byn vimlar även av rörelse, speciellt på kvällen då uteställena vaknar till liv så gästerna kan släcka törsten och dansa natten lång. Förutom skidåkning och festligheter bör du även unna dig avslappning och välmående på ett av de många kurbaden under din skidsemester i Bad Gastein. Vill du hellre aktivera dig på kvällen kan du ta dig till skridskobanan eller varför inte åka en tur på kälkbanan tillsammans med familj och vänner. Det finns också shoppingmöjligheter för den som gärna tar med sig en souvenir hem från skidresan. Som gammal kurort finns det naturligtvis juvelerare, pälsbutiker och andra exklusiva butiker att besöka under en skidsemester i Bad Gastein.

Österrikes turistförening

Hos vår samarbetspartner, Österrikes turistförening, kan du läsa mer om Österrike och österrikes resmål.

Läs mer på austria.info

Vill du veta mer om en skidresa till Bad Gastein? 

Vi vill gärna dela med oss av våra egna erfarenheter av en skidsemester i Bad Gastein så har du frågor eller funderingar välkomnar vi dig att höra av dig. Vi sitter redo både på telefon och över mail så kontakta oss redan idag för att höra mer om vad en skidresa till Bad Gastein har att erbjuda.

Användaromdöme37

3 / 5
Bedöm Bad Gastein som resmål
2017.08.22 - patric sehlin

Världsklass på det mesta
bra priser på mat och dryck stort utbud av trevliga resturanger och pubar, sen skidåkningen är grym innehållande all slags åkning man kan tänka sig. 10 av 10 möjliga

2017.08.22 - Andreas Rootzen

Mycket trevliga backar, bra och bekväma liftar. Korta kötider och bra underhållet.

2017.08.22 - Pieter Bodfält

Vi upplevde Bad Gestain i Januari, mycket bra skidanläggning med bra utbud på nedfarterna.
Finns flera närområden som är lätta att nå med buss.
Grymt med snö och bra nedfarter som passar alla typer av åkare.
Skidguiderna (Niklas) på Slobetrotter var ett härligt gäng, satte ribban högt med mängder med skoj och bus.
Vårt hotel låg bra till i byn för kvällsaktiviteter, men relativt långt från liftarna.
Bussarna kostar inget till backsystemen, de är fria om liftkorten uppvisas.
Utbudet av After ski är ok men inte det bästa. Särklass bästa stället för After ski är Silver Bullet Bar i Bad Gestain.
Det övriga utbudet på kvällarna gav inget större intryck.
Gruppen vi reste med var en härlig blandning inom alla åldrar, det var kul och jag gör gärna om denna resa igen

2017.08.22 - Marielle karlsson

Bra backar med rolig afterski!

2017.08.22 - Simon Nilsson

Riktigt härliga backar, och bra ställen i backarna att vila äta och dricka på.

2017.08.22 - Johan Persson

Var där ons-sön 3 dagars skidåkning. Hotellet är klockrent och det var en toppenresa. Kan varmt rekommendera! God mat, trevligt bemötande, sköna sängar.

2017.08.19 - Lars ?ke J?nsson

Toppenst?lle
V?lpreppat varje dag.

2016.09.01 - Robert

Bra och omväxlande skidåkning och fint preparerade backar. Många bra lunchställen i backarna. Var där i mars så det var ganska dött i byn och en del ställen hade redan stängt.

2016.09.01 - Henric Alsteus

Mycket bra och varierande skidåkning för alla nivåer. Även sällskap bestående av åkare i alla åldrar och åkförmåga kan tillbringa många dagar i de stora områdena och samtidigt bestämma träff i något av alla trevliga och prisvärda gasthaus som finns lite här och var i backarna men som går snabbt och lätt att ta sig till tack vare de utmärkta liftsystemen. Knappt inga köer trots påskhelg!
Däremot är själva byn Bad Gastein lite tråkig och bebyggelsen saknar nästan helt den charm som man är van vid från Österrike. Stora hotellbyggnader och halva byn mer eller mindre öde och övergiven... Hittade heller inte någon restaurang som riktigt motsvarade de i backarna beträffande utbud och priser. Men jättebra lägenhet och närhet till bra livsmedelsbutik kompenserar detta.

2016.08.31 - Fredrik Persson

Är besviken på orten. Ligger alldeles för lågt, otillräckligt med snö, och plusgrader trots februari.
Samtidigt tråkigt att orten är delad i så skilda delar och nivåer.

2016.08.30 - Stefan Sved

Bad Gastein är världsberömt i Norden tack vare Alpresor. Bra skidåkning i många fina backar, bra bussförbindelse till de närliggande skidorterna. Backar och pister var mera åt det medelsvåra till svåra hållet. Själva byn är väldigt kuperad. Den har haft sina bästa dagar. Mycket är dött. Fina vackra hus som står och förfaller. Förutom några svenska barer med bra afterski fanns det inte så mycket annat. Men det finns klart mycket bättre ställen i Alperna både beträffande skidåkning och nöjesliv. Kanske är det en åldersfråga?

2016.08.30 - Martina Fritsch

Väldigt mysig by. Gångavstånd till allt och massa olika restauranger att välja på. Dessutom fanns det Spa anläggningar med utomhuspool vilket var riktigt gött efter en lång dag i backen. Många olika system att välja på så man kan få väldigt varierad åkning och anpassa den efter vädret. Dock måste man åka buss till några av systemen, men det gick rätt många bussar. Kan definitivt tänka mig åka tillbaka.

2016.08.30 - Caroline G

En trevlig ort med bra och varierande skidåkning. Sportgastein var helt fantastiskt och inte för långa liftköer. Gott om pister att välja på och välfungerande liftar.Min favoritort i Österrike.Hit åker jag gärna igen.

2016.08.24 - Hanna Kalm

Klassisk skidort med omväxlandeskidåkning, flera andra byar (Sportgastein och BadHofgastein) inom skidbuss-avstånd. Många trevliga lunchrestauranger i backarna - några av dem med bevarad Österrikisk atmosfär. Inga direkta flaskhalsr i liftsystemet utom på morgonen från Sturmbahnkogel om man inte var tillräckligt tidig efter skidhyran första dagen på resan i V8 iallafall

2016.08.24 - Cecilia Lindgren Strömberg

Fin skidåkning med mysiga ställen att stanna och äta lunch eller dricka något i backen. Synd att att man måste åka buss mellan de olika skidsystemen. Det gick i och för sig bra men ändå struligt. Bra att veta att stan ligger i flera nivåer och det är ganska kämpigt att gå upp för alla backar, särskilt om man ska gå i pjäxor upp till liften som liggen högst upp. Vi bodde nära liften vilket rekommenderas för där var det också lugnt på kvällar och nätter. Vårt resesällskap bodde en bit ner i byn och valde att ta bilen till liften för att slippa backarna. De stördes också av nattlivet.

2016.08.24 - Martin Pfern

En återkommande favorit med flertalet valmöjligheter! Både vad gäller pister och aktiviteter efter åkningen. 5 olika skidsystem varav ett (sportgastein) i högalpint läge gör att man är garanterad åkning oavsett väder, att pisterna dessutom håller hög klass och passar allt från nybörjare till avancerade åkare lägger åkningen i bad gastein området i "alp toppen" lite udda aktiviteter som strålnings-behandling i nedlagda gruvgångar är ju något man inte hittar i den "vanliga" alp byn. Rodeln och felsentherm har också en riktigt trevlig inramning med den rätta känslan och dom rätta vyerna.

2016.08.19 - Per Öberg

Trevligt ställe med fin skidåkning och bra atmosfär ?

2016.08.17 - Stig Eriksson

Bra skidåkning !! Trevliga matställen överallt i backarna. Skidbussarna fungerar bra. Ibland högljudda ungdomar på hemväg om nätterna = ekar mellan husen. Men det finns ju öronproppar att köpa på det fina apoteket. Skid o pjäxförvaringen uppe vid Stubnerkogelbahn är jättebra för oss gamlingar (63 och 71)

2016.08.16 - Margit Christner

Var här för 20 år sedan då var Bad Gastein en levande by, nu var den ganska tråkig och öde finns inte mycket att se /göra om du är 55+ men våra ungdomar stortrivdes.
Lite snö när vi var där men bra skidåkning ändå. Åker inte tillbaka finns bättre ställen i alperna om du vill göra mer än att festa.

2016.08.16 - Kevin isgren

Bra varierande backar! Grymt uteliv! Enkelt och smidigt att resa mellan de olika skidsystemen.

2016.08.16 - Magnus Gällman

Vi hade otur med snöbrist när vi var där. Men helt ok backar. Tråkigt med buss mellan de olika systemen. Men sportgastein är nog fantastisk vid mycket snö. Byn ligger i en brant backe vilket gör den utspridd. Inget riktigt centrum. Missa inte det stora spat eller schnizeln på Lutter und Wegner!

2016.08.16 - Maria Johansson

Bra backar och system. Både jag, som gillar att åka blå och lätta röda backar med gott om plats, gärna med transportsträckor, och min kompis, som gillar att åka svåra röda och svarta backar samt offpist, fanns det något att njuta av. Enkelheten att ta sig mellan de olika systemen med buss är fantastisk, och det är väl värt ett besök på flera av platserna. Kunde kanske framgå lite tydligare vilken typ av skidåkning man kan förvänta sig på de olika platserna, då vi begav oss till Sportgastein för att snabbt inse att det absolut inte var något vi var speciellt intresserade av.
After-skin är fantastisk, med massor av roliga människor att springa på.
Rekommenderar varmt en resa hit!

2015.09.10 - Lena Warfvinge

Skidsystemen var jättebra! Många bra backar att välja på. Bussarna gick ofta. Tycker inte att byn var speciellt mysig pga den ödsliga delen i dalen. Men kan ändå tänka mig att åka dit igen.

2015.09.08 - Per-Arne O

Bra skidåkning och många backar att välja på!
Sportgastein var det bästa på hela resan, hur fina backar som helst, välpreparerade.
Fanns backar för alla kategorier av åkare!
Bad Gastein var väl inte världens roligaste ställe, skidåkningen uppväger det däremot!

2015.08.30 - Tommy Gunnerheim

Från vad jag hann se innan jag trillade och skadade knät var det både bra backar och liftsystem. Om man ska säga något negativt om liftsystemet är det att bergen man åker i inte sitter ihop och man måste åka buss om man vill testa alla ställen. Men bussarna gick ofta så det var inget större problem.

2015.08.29 - Pia Holm

Mysig by med brett urval av härliga barer med after- ski! Gångavstånd till allt, fint spa mittemot huvudliften. De olika skidområdena var allihop fantastiska och det fanns något för alla, varierande :)

2015.08.26 - Jon Bergström

Efter att ha bott i södra Tyskland under ett par år så har jag sett många skidorter i främst Österike och Tyskland. Skidsystemet är utspritt på 5 (i praktiken 4 såvida inte det är rejäl snötillgång) orter. Alla är tillräckligt stora för ett par dagars åkning utan att man tröttnar. Bussförbindelserna fungerar klanderlöst. Systemet har många, långa och moderna äggliftar och endast ett fåtal ankarliftar vilket är suveränt, speciellt om man har små barn eftersom det ger bekväm vila och skydd mot vind och kyla. Snötillgången var lite bristfällig när vi var där så backarnas kvalité blev därefter. Med schysst snö så ger jag systemet en stark 4'a. Sportgastein och Dorfgastein rekommenderas starkt! För mycket folk ger uppåkta backar i Bad Gastein framåt eftermiddagen.
Byn är väldigt kuperad och det gör att den inte hänger ihop. Den är dessutom rätt öde då många gamla hotell ligger övergivna. Klart trist - en tvåa! Området är dock ett väldigt prisvärt alternativ på det stora hela!

2015.08.26 - August Härenstam

Var i Bad Gastein med 4 vänner och underbar skidåkning och nattliv, stort skidområde med nytt område varje dag. Jätte smidigt att ta sig överallt och det ända om man ska nämna något som är negativt är väl att hela byn har en extrem lutning. Sammanfattat kan man beskriva Bad Gastein med bra skidåkning med många områden, mycket restauranger och nattklubbar samt väldigt mycket svenskar.

2015.08.26 - Michael Morawiec

Riktigt härliga backar och lagom med folk. Snabba liftar och väldigt lätt att åka emellan de olika bergen för att komma till fler liftsystem.

Byn var lite tråkig men det är backarna som är viktigast för mig så det kvittar :)

2015.08.26 - Lars Ring

En skidort som har allt, bra liftar och bra backar och underbara resturanger i backen.
Byn är väldigt backig att gå i.

2015.08.19 - Ulf Engdahl

Ett bra skidsystem med något för alla. Tyvärr är det lite si och så med snötillgänglighet i systemets lägre liggande delar (som på så många andra ställen i Alperna på senare år).
Det finns några flaskhalsar på viss ställen som blir väldigt isiga mot slutet av dagen.

2015.08.18 - Karin Wedmarkka

Har varit där för men var mindre förtjust i skidsystemet denna gång...inte så bra preparerade pister speciellt då det var mindre snö..upplever att byn ligger i en sänka så solen går ner tidigare...kommer nog inte åka dit åter.

2015.08.18 - Henrik Karlsson

Vi har varit Bad Gastein 2 år i rad och gillar verkligen skidåkningen och variationen med flera olika skidområden nåbara med skidbussen. Att vi två år i rad haft underbart väder gör ju det hela till ett exta stor +.
Byn kanske inte är den absolut bästa om man jämför men tycker dock att urvalet utav resturanger är ganska bra om man inte bara kretsar krin själva centrum utav byn.

2015.08.18 - Martin Bergström

Bra ort för den som söker något mer än bara skidåkning. Varierat och bra utbud av backar och pister. Väl utbyggt system med skidbussar. För den som inte enbart vill åka skidor finns här även ett utbud av andra aktiviteter så som spa, vad och ett mindre museum.

2015.08.18 - Fredrik Allard

Bad Gastein fungerar både för familjen eller för party gänget. Kul med nära avstånd med buss till både Sport Gastein (mitt favorit ställe med mindre folk) och Hof Gastein.
Lite tråkigt att det inte fanns tillräckligt med snö i backarna första 2 dagarna (snöade non stop diom första dagarna) då det blev lite trångt i pisterna annars kanon.

2014.03.10 - Zdzislaw Dyrman

Skidområdet är OK men själva staden är en stor besvikelse. Överlämdade och nedslitna hus i centrum, dåligt utbud på restauranger, inga bra affärer. Inget att längta tillbaka. Finns mycket finare ställen i Alperna.

2014.01.21 - Anna Broström

Bra skidåkning i välpreparerade backar! Mycket att välja på och man når många backar genom liftsystemet. Sportgastein är suveränt!!!
Bad Gastein som by är däremot en besvikelse. En tråkig trafikerad gata löper genom hela byn, tråkiga restauranger och dålig shopping. Hit kommer jag bara åka igen för att få några åk i Sportgastein, men det kan det vara värt.

Användaromdöme av Bad Gastein

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!