Vem, Vad, Var och Hur?
Lär dig mer om Sauze d'Oulx

2018.02.05 / Kategorier: Italien

Sauze d'Oulx är en charmerande italiensk skidort som ligger i den natursköna regionen Piemonte. Alpernas balkong, som Sauze d'Oulx ofta kallas är bland annat känt för sina idylliska skogsåk, vinter OS 2006 och för att vara billigt.

Men utöver det så är det inte så många som känner till Sauze d’Oulx. Därför svarar vi på VEM, VAD, VAR och HUR om denna italienska doldis.

Till VEM passar Sauze d’Oulx?

I Via Lattea’s ände ligger Sauze d’Oulx som är en av de större byarna i området. Med tillgång till Via Lattea’s 212 pister finns det massor av härlig skidåkning för alla nivåer.

Sauze d’Oulx är det område med flest röda pister i hela Via Lattea, och är därför ett tvättäkta paradis för skidåkare som älskar röda pister.

För den mer avancerade skidåkaren så är det lätt att komma till Sestriere och de svarta pisterna på toppen av Mount Motta, Mount Sises och den Olympiska Kandahar Slalom och Kandahar Barchetta. Det finns också riktigt bra offpistskidåkning i området.

Tycker du inte om när det är för mycket människor på pisten? Då är Sauze d’Oulx ett bra alternativ för med sina folktomma pister slipper du trängas med andra skidåkare.

Det betyder att Sauze d’Oulx passar bäst den medelgoda skidåkaren som älskar att ha röda pister för sig själv. Men Sauze d’Oulx utesluter heller inte den avancerade skidåkaren!

VAD är det bästa med skidområdet?

För det första så ska det nämnas att skidåkningen i Sauze d’Oulxs skidområde är helt fantastisk! Sauze d’Oulx ligger nämligen på den norra sidan, vilket betyder att snön håller sig bättre långt in på dagen men också långt in på säsongen!

Sauze d’Oulx hänger ihop med en rad andra byar i både Italien och Frankrike, bland andra Sestriere. Ett så stort skidområde med hela 400 pist ger tillgång till alla sorters skidåkning. Men det är de idylliska skogsåken som kännetecknar Sauze d’Oulx!

Dessutom så ingår hela Via Lattea i ditt 6-dagars liftkort! Det betyder också att du har möjlighet till en eller flera dagsturer till bland annat Sestriere, Sancicaro, Cesana och Claviere. Du har också möjlighet under en dag att åka över till det franska skidområdet Montgenevre.

När det börjar kurra i magen så tar det inte lång tid innan du har hittat ett mysigt ställe på pisten som kan stilla hungerkänslan.

VAR ska du äta och dricka i Sauze d’Oulx?

Det är billigt att gå ut och äta och dricka i Sauze d’Oulx och det finns massor av barer och restauranger att välja mellan.

Vi tipsar…


Del Falco, ägs av en engelsman men som har bott i Sauze d’Oulx i 20 år. Del Falco är en restaurang som serverar lokala råvaror med en avslappnad atmosfär. Här kan du få allt från den stora upplevelsen med a la carte men också en daglig table d’hôte meny.

L’Ortiché, är en fin resturang med fantastisk mat. Här serveras det klassiska italienska rätter där det läggs vikt på kvalitet, därför är också alla råvaror från lokalområdet.

Il Lampione, kanske Sauze d’Oulx mysigaste vinbar! Här kan du smaka på utmärkta lokala viner från ett brett utbud. Personalen är också väldigt trevlig och vill gärna att du får en så bra upplevelse som möjligt. Tycker du inte om vin? Inga problem, för här har de också 40 olika typer av gin!

HUR uttalas Sauze d’Oulx egentligen?

Sauze d'Oulx uttalas egentligen precis som det stavas, även om britterna gärna säger "sås dås”.

Testa "Sauz´e dulz", eller "Sow-zee dulz"!

Dessa versioner har vi hört tidigare:

 

 

Alltså, doldisen Sauze d'Oulx har massor att erbjuda, speciellt till skidåkaren som älskar röda skogspister, tycker om att äta och dricka billigt!

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 • E-post slopetrotter@slopetrotter.se • Frejgatan 13 • Box 1578 • 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vinn 10.000 kr till en skidsemester + skidutrustning!

Var med och tävla och du kan vinna:

⛷️Ett presentkort värt 10.000 kr till din nästa skidsemester till Alperna med Slopetrotter Skitours.

🎿+ 🎒 Ett par Salomon X-MAX X10 skidor inkl. bindningar & en Ortovox Free Rider med ryggskydd från Ski & Fritid.