10 tips till att ta den bästa skidbilden

2018.02.19 / Kategorier: Övrigt, Tips till skidsemestern / Av Denise

Idag reser många skidentuiaster till Alperna och de sociala medierna kommer att fyllas med skidbilder oavsett hur långt ner du scrollar...

Men vill du att din bild ska vara den som får flest likes och kommentarer så gäller det att sticka ut och ta en riktigt bra bild!

Därför ger vi dig 10 tips för att ta den bästa skidbilden, med mobilen! 

1. Lär dig hur din telefon fungerar

Tips nr. 1 är att först och främst lära dig hur din telefon fungerar. Ta dig tid att testa att ta några bilder hemma innan du åker på skidsemster!
 

2. Ha telefonen nära kroppen

Lägg telefonen nära kroppen när du åker skidor. På så sätt så håller sig batteriet längre eftersom den inte blir för kall, men det blir också lättare att ta upp mobilen snabbt vid det perfekta tillfället. 
 

3. Ta bilderna på morgonen eller förmiddagen

Inom fotovärlden är "The golden hour" ett känt begrepp. De bästa bilderna tas alltså tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen. Varför? Jo, för då står solen lägre och ljuset blir därför inte lika starkt och blänande.


4. Håll kameran närmare snön

När du ska ta en bild på landskap så håll kameran närmare snön och marken. Då får du mer himmel och landskap än bara massa snö.

 

5. Fota från sidan eller uppifrån när du ska visa hur brant en pist är

Vill du skryta med den starka lutningen på en pist som du just åkt nedför? Då är det bästa tipset ett ta en bild av pisten från sidan eller uppifrån som visar pisten från sin rätta vinkel. 

 

6. Vrid mobilen 90 grader

Detta är ett tips som du alltid borde tännka på när du ska ta bilder oavsett om det är på skidsemestern eller ej. Fota med mobilen liggandes så att du får vågräta bilder, då blir det lättare att beskära bilden för ytterligare redigering. 

 

7. Ställ in skärpan genom att trycka på skrämen

Ingenting är värre när du har tagit en bra bild men där motivet blev suddigt och bakgrunden klar... Därför så ska du komma ihåg att ställa in skräpan genom att trycka på skärmen så att motivet kommer i fokus!

 

8. Video-finta dig till en bra bild i rörelse

Vill du ta en bra bild i rörelse? Testa Video-finten! Du spelar in en hel video och sedan tar du en screenshot av det du vill ha en bild på.
 

9. Köp en selfie stick

Om du ska ta bild på dig själv eller med din partner/vänner så kan det vara en bra idé att skaffa en selfie stick som gör att du också får med Alperna som bakgrund. 
 

10. Använd aldrig digital zoom

Vill du ta en närbild eller en actionbild så gå närmare motivet istället för att använda zoom. Använder du telefonens zoom så riskerar du att få en suddig och oklar bild. Så gå närmare och beskär bilden efteråt istället!

 

Så, nu har du alla tips du behöver för att gå ut och ta den absolut bästa skidbilden - med mobilen! Lycka till ;)

Life is better on the Slopes...
/Slopetrotter Skitours 

Slopetrotter Skitours E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!