Topp 5 afterskidestinationer i Alperna!

2016.02.16 / Kategorier: Topplistan / Av Denise

Tycker du att bra afterski är lika viktigt som skidåkning? Då har du kommit helt rätt! Här har vi rankat topp 5 afterski destinationer i Alperna för dig som är ute efter en skidsemester med fartfylld och rolig afterski.

5. Val Thorens i Frankrike tar den sista platsen på våra topp 5 afterskidestinationer och detta är på grund av La folie Douce samt Cafe Snesko. La folie Douce är Alpernas Ibiza och på Café Snesko får man sjunga med till skandinaviska sånger. Afterski på La folie Douce är som bäst när solen skiner då den mesta av afterskin sker ute i snön. Efter en helkväll på La folie Douce rekommenderas det att man tar liften ner då det kan vara lite ostadigt att ta skidorna…

4. Ischgl är med på vår lista på grund av den traditionella österrikiska afterskin där gästerna vrålar och skålar med i pop- och tyrolsångerna! Afterskin i Ischgl är för dem som tycker om shots, öl och lättklädda damer. En av de mest kända afterskin är Kuhstall och här är det alltid en festlig atmosfär med mycket folk. Här festas det från kl. 16.00 till 01.00!

3. Val d'Isere är med på vår lista då skiddestinationen är känd för sin afterski samt sitt nattliv. Jämfört med den traditionella österrikiska afterskin bjuder den franska afterskin generellt på en annan känsla. Missa inte Cocorio som är en riktigt bra afterski där det flera gånger i veckan bjuds på livemusik som alla gäster kan sjunga med i. På Cocorio är det alltid en fest och om kvällen när Cocorico stänger öppnar Doudune öppnar i källaren.

2. Saalbach i Österrike kommerpå vår andraplats och här bjuds det också på riktigt österrikisk afterski. Även Saalbach har en afterski med ett mycket gott rykte, Hinterhag Alm. På Hinterhag Alm bjuds det på den traditionella pjäxdansen och live band med sing-a-longs! På Hinterhag Alm är det alltid mycket folk och bra stämning och varje kväll kastas ut små hjärtan och souvenirers som alla festglada gäster kämpas om att få.

1. St. Anton i Österrike toppar vår lista på bästa afterskidestination i Alperna. Anledningen till detta är att det finns ett stort utbud av olika typer av afterski med kända namn som Krazy Kangaroo och Mooserwirt. Mooserwirt är en av Alpernas mest kända afterski. Mooserwirt andas österrikisk afterski där tirolstämningen är på topp. DJ Gerhard som har spelat ända sen 1989 bjuder på schlagerhits blandat med umpa-umpamusik så att alla dansar pjäxdans på borden. De få gångerna som DJ Gerhard inte är på plats är det hans son som är DJ!

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!