Skidresor till Champoluc

Gästernas värdering 4,2 / 5 Läs omdöme 63
Pistkilometer
40 km
120 km
20 km

Väl placerad i ett av världens bäst belägna skidområden, Monte Rosa, ligger denna mysiga italienska pärla. De närliggande alptopparna sträcker sig till hela 4000 meter och med hela 180 km av pister bjuds det på fantastisk skidåkning i Champoluc. Under en skidresa till Champoluc så har du ofta pisterna nästan helt för dig själv och som om det inte vore nog utgör Champoluc tillsammans med de andra två dalarna, Gressoney och Alagna, ett riktigt skidmekka i Italien. I dalarna ökar nivån gradvis och i Alagna har du möjlighet att åka i en del av Europas bästa offpistterräng. Här kan en tur heliskiing varmt rekommenderas för att addera något extra till din skidresa till Champoluc.  Åker du på en skidresa till Champoluc så kommer du märka av den italienska gästvänligheten och atmosfären redan vid ankomst. Champoluc är en italiensk by när den är som bäst med gamla traditionella lantliga hus och måltider som tillagas på äkta italienskt vis. Gästfriheten är stor och det är lätt att snabbt känna sig som hemma, även på en kortare skidresa till Champoluc.

Läs mer om Champoluc

Champoluc

Byns höjd 1.587 m
Antal liftar 54
Högsta skidåkning 3.260 m
Liftkapacitet 49.000 pers/h
Antal km pist 180 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 12 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidsemester i Champoluc - varierande skidåkning i fantastisk omgivning

Byn är en del av det stora skidområdet Monterosa och därför finns det mycket spännande skidåkning i Champoluc. En skidresa till Champoluc passar en bred skara skidåkare. Skidåkning i Champoluc är inte alltför välkänd i Skandinavien, men är populärt bland dem som hittar dit, då du har terrängen i stort sätt för dig själv. Massturismen har ännu inte fått upp ögonen för denna fantastiska destination och det märks såväl i de välpreparerade pisterna som i byn. 

Skidområdet är omgivet av inte mindre än 18 vackra alptoppar på över 4000 meter och dessa garanterar den vackraste naturupplevelsen du kan få på en skidsemester i Champoluc. Pisterna är en upplevelse helt för sig själva då alla är olika och för dig vidare runt i hela skidområdet. Skidåkningen i Champoluc sker i  en av de tre dalarna som alla var för sig bjuder på fantastisk skidåkning. Grannbyn heter Gressoney och har något av Europas bästa och högsta alpina skidåkning på Monterosamassivet. Fortsätter du till den tredje och sista dalen, som domineras av byn Alagna, har du möjlighet för att sätta krafterna på prov på något av världens bästa offpist. 

Gemytlig italiensk stämning

Vill du ge dig ut på ett ordentligt träningspass eller bara byta ut alpinskidorna för en dag, erbjuder en skidresa till Champoluc flera spår med längdskidåkning. Du hittar bland annat 2,3,5 och 7,5 km spår i Periasc och 3 km i Villy, som också ligger i Aostadalen. För den som vill ha lite tuffare längdskidåkning och åker på skidresa till Champoluc, ligger den kända orten Brusson 20 minuter bort med skidbussen. Orten har arrangerat flera stora världscuptävlingar genom åren och många kända längdatleter har kämpat i dess längdspår. 

Många som bokar skidresor till Champoluc tycker att det framstår som en gammeldags italiensk alpby. Husen är ett par hundra år gamla men sköts om väl. Byn är väldigt lugn och har ett fåtal butiker och restauranger. Det finns dock ett par traditionella italienska matställen som trollbinder sina besökare under deras skidresa till Champoluc. Önskar du en skidsemester med fokus på skidåkning från morgon till kväll i en lugn italiensk atmosfär är en skidresa till Champoluc det du söker efter.

Har du frågor gällande skidresor till Champoluc?

Om du önskar någonting speciellt eller vill veta vad som händer just den veckan du ska iväg på en skidresa till Champoluc så är det bara att kontakta oss. Vi hjälper gärna till att svara på frågor angående skidresor till Champoluc!

Användaromdöme63

4 / 5
Bedöm Champoluc som resmål
2017.08.22 - Ann Epstein

Skön skidåkning med långa backar. Mycket att välja på. Bra restauranger. Tyvärr kunde vi inte prova off-pist på grund av lite snö.

2017.08.22 - Jessica Malmros

Fantastisk system för offpist. Vill man bara hålla sig i pisten så känns liftsystemet för litet för en veckas skidåkning.

2017.08.22 - Eva Ljunggren

Efter många år på skidor blev Champolucs skidsystem en favorit! Vi hade nysnö flera dagar vilket gjorde att Champolucs off-pist skidåkning visade sin främsta sida! Lätt att ta sig ut i nya spår. Pisterna är omväxlande och innehåller knappt några transportsträckor, det är bara att åka! Inga släpliftar så långt ögat når. Imponerande var alla härliga restauranger i backarna med genuin hemlagad mat. Väntar bara på nästa säsong!

2017.08.22 - Timo Ulfskans

Trevlig och varierande skidåkning, men en del transportvägar mellan delarna i systemet. En hel del trevliga restauranger och fikaställen runt om i systemet. Extra mysigt med en välförtjänt dryck i Alagna efter en snabb tur ner genom skogen!

2016.09.01 - Klas Engman

Stort system med väldigt fina pister. Offpisten fick vi dessvärre inte testat då snötillgången var för dålig men solen sken. Många mysiga restauranger att besöka i backarna för att ta en bit mat eller en öl.

2016.08.30 - Annika Sandberg

Härlig skidåkning, vänliga människor, god mat i backarna. Haft två bra veckor med mycket sol, några med dimma och då kommer man inte långt. Några liftar borde verkligen bytas ut, bl.a. de två benknäckarliftarna.

2016.08.30 - Kristina Ljung

Fantastisk skidåkning i ett stort system. Bra lunchställen och bra liftkapacitet. Långa pister, hög höjd, kall snö som ger bra underlag.

2016.08.30 - Bengt Bjering

Mycket bra skidåkning. I v 10 var det i stort sett inga köer förutom ankomstdagen på (söndag) då det var många dagsturister från Milano o Turin.

2016.08.30 - Niklas Dahl

Härligt område och bra variation på åkningen. Vid fint väder helt köfritt och lagom nivå på åkningen om man inte bara vill ha det Italien-glassigt. Mycket bra mat i backarna men gör din research och bokning krävs på pärlorna. Byn är okej men bästa after-skin finns i backen och sol sent in på eftermiddagen. Generellt prisvärt för både mat och dryck. Kommer tillbaka hit!

2016.08.30 - Tony Berggren

Trevlig och härlig skidåkning. Uppskattar du skidåkning utöver det vanliga, god mat och en lugnare atmosfär på kvällen skall du absolut åka till Champoluc. Har varit här två år i rad och åker gärna tillbaka igen. En riktig pärla i som inte har hunnit bli så exploaterad ännu.

2016.08.30 - stefan lundqvist

Fantastiskt välpreparerade backar som håller hela dagen, dessutom med väldigt lite liftköer. Trevlig by med god tillgänglighet till allt man behöver. Kan rekommenderas, en pärla i de Italienska Alperna.

2016.08.30 - Tord Wenehult

Strålande skidort, bra omväxlande skidåkning för alla. Goda möjligheter till offpist i anslutning till pister och liftar,
härliga restauranger i byn och på berget.

2016.08.30 - Lars Eriksson

V-11 2015 var Champoluc för 4-e gången. Det säger väl egentligen allt. Varierad åkning. Lite enklare åkning i Champoluc,härliga carvingbackar i Gressoney området samt utmärkta offpistmöjligheter i Alagna. Champoluc är inget "party place" utan passar bäst för de som prioriterar skidåkning. Sist men inte minst, maten är kanon, det är ju Italien.

2016.08.30 - Börje Ahnlén

Härligt och stort skidområde med långa, fina backar. Det mesta rött vilket passade oss bra.
Fina offpist ytor men tyvärr för dåligt med snö under veckan som vi var där.Någon gammal lift borde väl bytas ut men i stort sett bra, moderna liftar och inga köer.Vi kom tyvärr aldrig upp på högsta toppen pga av dimma och blåst.Fina resturanger i backarna med bra mat.

2016.08.30 - johan lessner

2016.08.30 - Magnus Bengtsson

Detta område måste vara ett paradis för offpiståkare. Offpist områden kan du enkelt finna överallt i området men är beroende av gott om snö. Vi hade tyvär mindre snö och fick nöja oss med pisterna vilket drar ner betyget. Vill man ha en bra mix av pist samt offpist så är detta rätt ställe men håll koll på snödjup :)

2016.08.30 - Per Davidsson

Första gången i Champoluc och verkligen bra skidåkning med förvånansvärt lite folk i backarna.
Bra offpist men här fanns bra backar för alla.

2016.08.24 - Annika

Har tillbringat åtta härliga sportlovsveckor i Champoluc och just bokat den nionde! Mycket bra skidåkning, fantastisk mat och underbar stämning! En riktig pärla i alperna

2016.08.24 - Elizabeth Leufstadius

Överlag bra skidåkning. Dock är det lätt att bli "isolerad" i Champolouc när det är dåligt väder. Då är det som att vara i svenska fjällen med få backar och långa liftköer.
Vid bra väder underbart skidområde. Mycket bra offpist!

2016.08.24 - Rolf Nils Bertil Green

Absolut världsklass, vem älskar inte Monta Rosa. Längtar dit varenda dag kommande säsong blir det tre veckor ?

2016.08.23 - Per Hedberg

Skidåkningen är varierad men backarna tilltalar framförallt goda skidåkare.
Bra ställen att luncha på och de tar plastkort även då matstället är beläget på ca 2000 möh.

2016.08.23 - Kristoffer Kollberg

Mycket bra system med härliga vyer och bra åkning.

2016.08.18 - Anders Jansson

Trevlig by. Lite avlång kanske. Det var väldigt lite snö när vi var där, fast det var i början av februari. Det var knappt någon snö utanför pisterna. Men i pisterna var det väldigt bra preparerat, mjukt och lättåkt. Härlig vecka trots att det bara blev piståkning.

2016.08.17 - Kjell Thorsson

Täcker det mesta för en härlig skidsemester. Fantastisk skidåkning passande för alla. Charmig by.

2016.08.16 - Katharina Wallin

Aldrig varit på en skiddestination med så massiv vänlighet, i pisten, i affären ja överallt! Fantastisk mat och bra priser, bra off pist, det som är till Champolucs nackdel är att liftarna stängs vid blåst och då är systemet väldigt begränsat, detta hände oss alla skiddagar utom 2. Med öppet system är det riktigt bra men med stängt blir det tråkigt och alpkänslan byts mot Norska fjäll.

2016.08.16 - Robin Zimmermann

Suveränt område! Mysig genuin by med lite trafik, barnvänligt!

Riktigt fina backar, lagom med folk, bästa maten i alperna och en matbutik som har ett grymt utbud av lokala ostar, hemgjord pasta mm, vi åt nästan all mat hemma även om restaurangbesöken var helt fantastiska också.

Missa inte patadrätten Zuppa di Valdostana! Vi lagar den ofta hemma numera.. otroligt gott, nyttigt och enkelt! Perfekt skidåkarmat.

2016.08.16 - Mats Håkansson

Hej! Har varit i Monte Rosa ski området många gånger. Har bott i Gressoney och i Champoluc. Suverän skidåkning i alla 3 dalarna Champoluc, Gressoney och Alagna. Mycket bra mat i alla bergsrestaurangerna! Mer fart o by känsla i Champoluc jfr med Gressoney. Mycket kort transfer från flygplats till skidort vilket är ett stor fördel. Att blixten slog ner i vårt plan vid start i Gbg är ju en annan sak. Med 40- årig Alpresande så kan rek Slopetrotters resor till Champoluc!

2016.08.16 - Lisen Tesch

Fem säsonger i Champoluc säger allt! För mig är Champoluc Europas bästa skidområde. Inga liftköer, inga tyskar, inga fransoser, inga ryssar. Bara en del milaneser på helgerna. Fantastiska restauranger uppe i liftsystemet och skidåkning för alla kategorier av åkare.
Bra utbud av restauranger i byn. Festprissar bör dock välja annan ort - Champoluc är för familjer, par eller skidfreaks.

2016.08.16 - henrik ohlsson

Bra åk i Alagna, obefintliga liftköer (v 5) och ett liftsystem som räcker till för en långweekend. Bra bergsrestauranger, härliga byar med skön och avkopplad stämning.

2016.08.16 - Timo Ulfskans

Liten trevlig och lugn by. Mysigt mindre skidområde med varierande pister. Gott om trevliga och soliga lunchställen. Totalintrycket är gott, och vi kommer att återvända igen.

2016.08.16 - Björn Nilsson

Champoluc är ett otroligt fint område, men ger nog mycket större möjligheter med mer snö än vad där var när jag var där. Alltså ett område som kräver mycket snö för att man ska få ut allt av Champoluc. Pisterna var bra i sig, men det gäller att planera dagen lite, då det tar rätt lång tid att ta sig mellan dalarna. Fyra stjärnor får Champoluc, då jag kan tänka mig att där är riktigt grym offpist om där finns mer snö! Annars en stark trea för en komplett och fin skidort!

2016.08.16 - Per Malmqvist

Trevlig by och fina pister, de som var öppna vill säga. Otur med dålig snötillgång alldeles efter nyår. Få pister öppna och det gjorde att man blev hänvisad till det område man befann sig i och inte kunde ta sig vidare med lift. Italienarna verkade också relativt lata på att fixa de pister som anslöt mellan områdena trots att det skulle fungera. Hade transporter och pister varit öppna hade området fått en fin fyra av mig.

2015.08.31 - Jimmy Wångdahl

En suverän skidvecka. Massor med nysnö gav härlig offpiståkning. Alla 3 systemen hade bra offpist men särskilt Alagna & området mellan Alagna& Gressoney, från Punta Indren& ner. Många bra pister också. Bra variation på åkningen totalt. Trevlig stämning i Champoluc. Över huvud taget ett område det var lätt att trivas i.

2015.08.30 - Bo Valter Nygårds

Fin by och helt ok backar. Vi hade dock otur då det var svårt att se vart man åkte då det snöade. Ett par dagars sol gjorde susen och backarna blev riktigt sköna att åka i. En del liftar något jobbiga. Blev åksjuk i gungande och välpackad kabin. En lift gjorde man alltid illa sig på då den smällde in i benen hur man än gjord. Inget större fel på denna resa men vi väljer annan ort nästa gång!

2015.08.28 - Carl Weibull

Solsken I Alperna I combination med 80cm snö kan inte misslyckas. Vi hade så klart en gnutta tur med vädret, men det är ju det som gör hela upplevelsen. Konkret var det samtidigt ett väldigt trevligt system med många bra pister och off pist samt restaturanger I backen. Kan mycket väl tänka mig att åka tillbaka.

2015.08.27 - Pierre Zevenwacht

Mkt bra skidåkning för alla och väldigt bra krogar i backarna men vällagad mat och bra priser.
Se upp för kö då ni ska hem åt Champoluc hållet på em
Annars en pärla i Italien
Kommer att återvända

2015.08.26 - Peter Widerström

Fantastiskt bra skidåkning, men mycket offpist åkning överallt. Inte så många backar men långa och varierande samt bra preparerade. Inga liftköer. Mysiga byar, bra italiensk mat även i backarna. Lasagnen i Alagna MUMS. Ett ställe som vi kommer att åka till även i vinter.

2015.08.26 - Christer Mohlin

TREVLIG DESTINATION MED BRA TRANSFER FRÅN TURIN. MYSIG BY MED MÅNGA BRA BACKAR OCH MATSTÄLLEN.

2015.08.26 - Birgitta Nolén

Charmig by, fina backar som passar de flesta, många mysiga lunchställen med variation och trevlig service. Skiduthyrning fungerade perfekt, bra prisnivå totalt. Klädbutiker med hög kvalitet, svårt att låta bli att utöka sin garderob. Har redan bokat ny resa.

2015.08.26 - Monica

Riktig bra destination som passar alla, nybörjaren lika bra som off pist åkarna. Barnen älskade Campoluc. Inga köer och ett stort system. Passar den som sätter skidåkning och avkoppling högre än hålligång. Mysig by med superbra hotel.Kommer återkomma hit många gånger.

2015.08.26 - Anders Ulfsparre

Underbart skidområde och bra restauranger. Vihar åkt har två säsonger och backarna har varit perfekta bägge åren.

2015.08.26 - Tore Andersson

Stort bra skidsystem med varierande backar. Inga besvärande köer. Många trevliga restauranger i bergen och flera i byn. Rekommenderas starkt.

2015.08.26 - Yngve Andersson

Champoluc är ett härligt skidområde med utmärkta pister. Bodde på hotell Champoluc, 30 m från liften. Mycket trevligt hotell med bra mat, behövde inte gå utanför dörren på kvällarna om man inte ville. Kan rekommenderas som skidort

2015.08.26 - Anders Olofsson

Fantastisk skidort med härliga backar och så hade vi tur med vädret.Har redan rekommenderat detta till flera.

2015.08.26 - Cecilia

Bra skidåkning, med härliga matställen i backen och till det en mysig by - kan det bli bättre?

2015.08.26 - Ida Nilsson

Supermysig by! Härliga backar och toppengod mat.

2015.08.26 - Johan Zander

Mycket trevlig ort med bra och varierande skidåkning och lättillgänglig off pist. Lugn by men flera trevliga restauranger. Kommer absolut åka tillbaka.

2015.08.26 - Marie Byström

Vår första resa till Alperna. Valde Champoluc då vi brukar åka till Italien på sommaren och vi blev inte besvikna. Champoluc är en jättemysig by med närhet till allting. Inget ställe för festprissar dock. Massor med mysiga bra matställen i backarna. Backarna var otroligt bra pistade. När vi var där kom det 80 cm på snö på 2 dagar, men det gick hur bra som helst ändå att åka i pisterna. Liftsystemet var lätt att följa. Vi var med på tre pistvisningar, två halvdagar och en heldag, rekommenderas! Som helhet är vi jättenöjda och återkommer gärna!

2015.08.26 - Eva Ruder Thoren

Härliga Italien, Champoluc är inget undantag! Bra skidåkning i välpreppade pister, god mat, gemytlig stämning. Efter en vecka (dock utan off pist!) var vi mätta på systemet, så det blir nog Canazei eller Val Gardena nästa gång, där tröttnar vi aldrig! Champoluc räcker dock bra för en vecka!

2015.08.22 - Johan Kvint

Detta var första gången för mig (oss) i Italien. Vi hade klarblå himmel alla dagar. Avresedagen vräkte snön ner och det blev snökaos i dalen :) Hur som helst. Bra pistat i backarna, och bra skyltat.... (Trysil... ta lärdom ) Mycket trevliga matställen i systemet med humana priser och goda Italienska rätter. Dock kände jag att man "åkte upp" systemet rätt så snart. Men summa summarum :)

2015.08.20 - Johan Kvint

Detta var första gången för mig (oss) i Italien. Vi hade klarblå himmel alla dagar. Avresedagen vräkte snön ner och det blev snökaos i dalen :) Hur som helst. Bra pistat i backarna, och bra skyltat.... (Trysil... ta lärdom ) Mycket trevliga matställen i systemet med humana priser och goda Italienska rätter. Dock kände jag att man "åkte upp" systemet rätt så snart. Men summa summarum :)

2015.08.20 - Hans Göran Sandberg

Bra varierat skidområde,finns något för alla. Trevliga byar o mysiga lunch-
ställen. Glöm ej lavinutrustning om du ska upp till Punta Indren.

2015.08.20 - Yvonne

Mycket bra preparerade långa fina pister. Snön i januari var super bra. Inga lift köer, det var bar å åk. Tråkig och dyr mat i pisterna. Familjär liten by, inge by för att festa i.

2015.08.19 - Jonas Jiborn

Fantastisk skidåkning i makalösa omgivningar! Hit åker jag gärna igen.

2015.08.18 - Hanna Karlsson

Min favoritplats! När det har snöat finns det hur mycket som helst att åka på. Det finns mycket varierad skidåkning både i och utanför pisten. Väldigt lugn by. Hit åker man för att åka skidor/bräda. Mysiga matställen med god mat.

2015.08.18 - Sabina Klein

Hit åker man endast för bra skidåkning, inget festande och hålligång! Är man nybörjare kan det vara lite tufft. Är man bra på skidor är detta ett perfekt ställe.
Många bra restauranger i backen med god mat!

2015.08.18 - Crille

Klart bästa stället. grym åkning, liten mysig by.

2015.08.18 - Tobias D

Bra skidåkning, fantastisk offpist om man tar sig bort till Alagna, men det finns även en hel del bra att hitta på Champoluc sidan. Rekomenderas starkt för dem som åker för att hitta den bästa skidåkning men inte bryr sig så mycket om fest.

2015.08.18 - Anders Atterling

Champoluc är en mycket bra skidort och vi kan tänka oss att komma tillbaka. Skidåkningen är varierande och alla för alla smaker.

2014.08.28 - Per Wahlstedt

Om ni prioriterar BRA pistade nedfarter, omväxlande terräng, rejäl fallhöjd, grymma vyer, långa backar som trycker på rejält, åk till Champoluc/Gressoney. Det är grymt. Inget partyställe, inget glassarställe. Skidåkning på riktigt. Extra plus för prisvärda helikopterlyft om man mot förmpdan tröttnar på skidområdet. Ni behöver inte oroa er för att området är litet, eller att det bara är för friåkare. Det finns grymma områden för friåkning, men backarna håller samma klass. Viss köbildning helger då Milano / Torinoborna åker dit, veckorna är det nästan tomt.

2012.08.27 - Mats Ollermark

Nice ställe. Vackra vyer, bra pister, inga långa liftköer. Vi är på väg dit igen.

2012.02.19 - Eva

Fantastisk skidåkning, hög mysfaktor med många små restauranger i backen.

2010.10.14 - Ski kung

Fantastisk skidåkning för ALLA. Staden är lite tråkig, men när du kommer ned är det endast mat och sängen ... Rekomenderas.

Användaromdöme av Champoluc

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!