Mer skidåkning för pengarna

Är du en skidåkare?

... alltså, verkligen en skidåkare?

Möjligheterna är många när skidresan ska planeras och det kan vara svårt att se var du får mest skidåkning för pengarna...

Vi har identifierat 3 kriterier för att få mest skidåkning för pengarna och här ger vi dig konkreta tips vilka skidorter som uppfyller dessa.

1) Varierad och bra skidåkning

Om områdets storlek är den viktigaste faktorn när du ska bestämma vart du ska på skidsemester är Bad Gastein och Canazei bra skidorter att välja. 

Här får du 760 respektive 1220 km pist i ditt liftkort, vilket betyder att du kan uppleva nya pister varje dag.

2) Prisvänlig skidort

Om man gärna vill hålla ner priset på sin skidsemester är det bästa tipset att välja en skidort som inte är alltför populär.

Det säger sig självt - är efterfrågan stor skenar priserna på liftkort, boende och mat lätt iväg.

Därför är det en god idé att välja en lite mindre känd skidort i Alperna där man kan bo billigt eller där maten inte kostar speciellt mycket. Givetvis är Livigno ett bra val eftersom hela byn är tullfri. Champoluc och Sestriere är två andra goda alternativ som är vänliga för plånboken.

 

 

3) Snösäkert

Om du gärna vill känna dig säker på att du ska ha gott om snö på din skidsemester ska du när du bokar en skidresa ta med i beräkningen:

1. Hur högt skidorten ligger

2. Om den ligger i närheten av en glaciär

Tips på skidorter där du kan njuta av snösäker glaciär-sidåkning är Sölden och Passo Tonale

Men det behövs faktiskt inte  särskilt mycket snö för att du ska kunna åka skidor, faktum är att det endast behöver vara 20cm snö.

Det ska alltså vara en väldigt dålig vinter för att din skidåkning ska förstöras på grund av brist på snö - oavsett vilket skidort du väljer. 

Nedanför hittar du både inspiration samt reseförslag till skidorter där du får mycket skidåkning för pengarna!

Är du fortfarande osäker på vilken skidort som passar dina behov för en lyckad skidsemster? I vårt skid-test får du svaret!

TEST - vilken skidort passar dig?

 

Resetips - här får du mer skidåkning för pengarna

Snösäkra skidområden

Få ett kostnadsfritt och oförpliktigande reseerbjudande