Skidsemester i Gressoney

Gästernas värdering
Pistkilometer
40 km
120 km
20 km

Gressoney är en äkta Italiensk pärla där skidåkningen och omgivningarna passar skid-entusiaster, äventyrslystna och inte minst er som önskar att njuta av felfri skidåkning med fantastiskt vacka omgivningar och god italiensk mat.

Området sträcker sig över tre dalar, s.k Monterosa Ski, med närhet till själva berget Monte Rosa (4559m.ö.h). Områdets högsta pister ligger ända upp på 3200 meter höjd på glaciären Alagna. En plats som bjuder på varierad skidåkning för både nybörjare och veteraner. För det mesta har man hela 180 km pist för sig själv samt ett tusental av kvadratskilometers offpist.

Gressoney är en mysig liten by där byns vackra stenkyrka är mycket känd. Men här finns också många mysiga barer och restauranger. Efter en resa till Gressoney kommer du garanterat hem med ro i själen och ordentligt trötta ben.

Läs mer om Gressoney

Gressoney

Byns höjd 1.638 m
Antal liftar 54
Högsta skidåkning 3.260 m
Liftkapacitet 49.000 pers/h
Antal km pist 180 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 12 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresor till Gressoney

För en som besöker Gressoney för första gången kommer helt säkert bli överväldigad av det spektakulära landskapet. Placerat i hjärtat av Monterosas tre dalar ligger Gressoney som faktiskt är två landsbyar: Gressoney-La-Trinité och Gressoney-Saint-Jean. Champoluc och Alagna är också en del av Monterosa ski, ett stort nätverk av lifter och pister samt gigantiska off-pist områden. Gressoney är ett av de vackraste och mest välpreparerade skidsportsområden i Europa och man står i stortsätt aldrig i kö vid liftarna.

Trots det fantastiska skidområdet är Gressoney en lugn och vänlig by med en autentisk italiensk atmosfär. På så vis har Monterosa utsetts till att vara en av Europas bäst bevarande hemligheter. 

Gressoneys idylliska atmosfär märks redan när man ankommer till byn. En mysig italiensk by när den är som bäst, med sina gamla traditionella bondgårdar och genuina italienska delikatesser. Man får en varmt välkomnande och man känner dig direkt hemmastadd.

Om man önskar en skidresa med fokus på skidåkning från morgon till kväll i en lugn italiensk atmosfär så är Gressoney ett utmärkt val.

Användaromdöme0

Bedöm Gressoney som resmål

Det finns ännu inga omdömen om Gressoney.

Användaromdöme av Gressoney

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!