och den firas bäst i Alperna Alla ska ha rätt till en vit jul...

Att fira jul i Alperna är något alldeles speciellt. Här umgås nära och kära i ett snöklätt bergslandskap med fokus på umgänge och skidåkning.

I Alperna finns det inget som heter julstress och vi tycker att alla ska ha rätt till en lugn och skön jul. Därför erbjuder vi prisvärda skidresor så att så många som möjligt ska få chansen att åka till Alperna över jul. 

Så ge dig själv och dina nära och kära årets bästa julklapp - en fantastiskt avslappnade jul i Alperna.

Det finns flera anledningar till att åka till alperna över julen. Julen blir garanterat vit, dagarna blir fyllda med skidåkning var det finns gott om plats i pisten, bli ledig på riktigt och koppla av från all julstress, och dessutom ligger julveckan i 2024 perfekt för en skidsemester till Alperna. 

Julen 2024 är perfekt för skidresor

Julafton den 24 december infaller en tisdag i år vilket betyder att du får hela julen i Alperna när du reser med Slopetrotter. Du ankommer lördagen innan julafton och stannar hela julveckan ut.  

På en skidsemester i Alperna över julen är det lätt att få tid för varandra och att umgås. Avsluta en härlig skiddag med en god middag och därefter glögg, pepparkakor och en omgång sällskapsspel. 

Lediga dagar julveckan 2024:

  • 24/12 tisdag (julafton) 
  • 25/12 onsdag (juldagen)
  • 26/12 torsdag (annandag-jul)

 

 

Skidorter att fira jul i Alperna

01

Champoluc

Res till Champoluc för enastående och utmanande skidåkning. Här ska helst bara en sak vara i tankarna, nämligen skidåkning!

Champoluc är dessutom känt för pudersnö så chanserna för en vit jul är stora.

Se skidresor till Champuluc

Bad Gastein

Börja julsemestern på bästa möjliga sätt i populära Bad Gastein.

Här får du en mysig by, skidåkning i fem områden och grym afterski.

Se skidresor till Bad Gastein

Julresor till Italien

Julresor till Österrike

Julresor till Frankrike

Fira julen 2024 med en skidresa till Alperna Julen i Alperna

Jul i Alperna - Upplev snö, skidåkning och ha tid till att umgås

Var du än befinner dig så blir julkänslan bara extra stor när du är omgiven av ett krispigt vitt snölandskap. Vissa skidorter är särskilt bra på att ge julkänsla och erbjuder  skidåkning av världsklass.  

Julveckan ligger upplagt för en semester till Alperna i 2024, med avresa lördagen innan julafton och hemresa lördagen efter. Slipp julstressen och njut av skidåkning i Österrike eller Italien.  

Skidsemester över jul i Österrike

I österrikiska Wagrain möts man av äkta julstämning och ett fint skidområde med skidåkning för alla nivåer. Författaren till Stilla natt, prästen Joseph Morh, levde sina sista år i Wagrain vilket har satt djupa spår i byns jultraditioner. Här finns allt från mysiga julmarknader till ljuva julkonserter. Wagrain har också kort transfer, riktigt bra skidskola och många stora, billiga lägenheter. Med andra ord är det ett perfekt resmål för julfirande med familjen eller vännerna i Alperna.

Fira jul på bästa vis i Bad Gastein. Här får du en mysig by, skidåkning i fem områden, afterski och kurbad. Julfirande i Bad Gastein passar alla åldrar. Vem vill inte uppleva en karaktäristisk by med mysiga julmarknader? Byn värdesätter jultraditioner och i juletid finns det massor av aktiviteter för hela familjen.  

Skidsemester över jul i Italien

Att fira jul i världens största skidsystem innebär en julfest fylld med varierad skidåkning. Fira jul med fantastisk skidåkning i mängder! Italienska Canazei passar en bred skara av skidåkare och området är därför perfekt för er som är många som reser tillsammans. I det stora skidområdet finns det definitivt någonting i varje skidåkares smak. Själva byn Canazei är supermysig i juletid med äkta julstämning i luften. Man har också tänkt på de minsta barnen som kan se fram emot att få träffa tomtenissen.  

Om du vill bort från all julstress och fira jul i vackra omgivningar så är Champoluc rätt ställe för dig. Res till italienska Champoluc för att få enastående och utmanande skidåkning. Här behöver du bara tänka på en sak - skidåkning! Dessutom är Champoluc känt för sin pudersnö så dina chanser för att få en vit jul är goda.

För dig som ska ta med hela familjen på julfirande i Alperna passar Passo Tonale perfekt. Den italienska skidbyn är barnfamiljens favorit av flera orsaker. Bra nybörjarbackar och budgetvänliga priser är två av dem. Vill du ha snö, fina pister och god mat utan att överskrida julbudgeten så är Passo Tonale rätt ställe. Här kan familjen samlas kring skidåkningen och goda måltider utan att det blir för dyrt. 

Läs mer om varför du bör fira jul i Alperna här

Få ett reseförslag på skidresor över jul till Alperna

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta din perfekta skidsemester över jul.