Fira jul eller nyår i Alperna Alla ska ha rätt till en vit jul...

Att fira jul eller nyår i Alperna är något alldeles speciellt. Här umgås nära och kära i ett vintervitt bergslandskap - där fokus ligger på umgänge och skidåkning.

Jul i Alperna

I Alperna finns det inget som heter julstress och vi tycker att alla ska ha rätt till en lugn och skön jul. Därför erbjuder vi billiga skidresor så att så många som möjligt ska få chansen att åka till Alperna i jul och nyår. 

Så, ge dig själv och dina nära och kära årets bästa julklapp - en fantastiskt avslappnade jul i Alperna. 

Lediga / röda dagar i julveckan 2019:

  • 24/12 tisdag (julafton)
  • 25/12 onsdag (juldagen)
  • 26/12 torsdag (annandag jul)

Nyår i Alperna

Lev i andan "nytt år nya möjligheter" och åk till Alperna under nyår för att uppleva säsongens första skidåkning. 

Här inviger du året med skidåkning, afterski, god mat och frisk luft tillsammans med människor du tycker om. Efter det kommer du garanterat vara fylld med massa energi och är redo inför allt vad det nya året har att erbjuda!

Lediga / röda dagar i nyårsveckan 2019:

  • 31/12 tisdag (nyårsafton brukar räknas som halvdag för många arbetsgivare)
  • 1/1 onsdag (nyårsdagen)

Läs mer om jul och nyår i Alperna

Jul & Nyårserbjudanden till Alperna

Mer om jul och nyår i Alperna Upplev snö och skidåkning och ha tid till att umgås

Jul i Alperna 

På en skidresa till Alperna under julen är det lätt att få tid för varandra och att umgås. Avsluta en härlig skiddag med en god middag och därefter en omgång glögg, pepparkakor och sällskapsspel. 

Dessutom infinner sig extra mycket julkänsla när du är omgiven av ett krispigt vitt snölandskap var du än befinner dig. Vissa skidorter är särskilt bra på att skänka julkänsla - och erbjuder dessutom skidåkning av världsklass.  

Skidsemester över jul i Österrike

I österrikiska Wagrain möts man av äkta julstämning och ett fint skidområde med skidåkning för alla nivåer. Författaren till Stilla natt, prästen Joseph Morh, levde sina sista år i Wagrain, vilket har satt djupa spår i byns jultraditioner. Här finns allt från mysiga julmarknader till ljuva julkonserter. Wagrain har också kort transfer, riktigt bra skidskola och många stora, billiga lägeheter. Med andra ord är det ett perfekt resmål för julfirande med familjen eller vännerna i Alperna.

Fira jul på bästa vis i Bad Gastein. Här får du en mysig by, skidåkning i fem områden, afterski och kurbad. Julfirande i Bad Gastein passar alla åldrar. Vem vill inte uppleva en karaktäristisk by med mysiga julmarkander? Byn värdesätter jultraditioner och i juletid finns det massor av aktiviteter för hela familjen.  

Skidsemester över jul i Italien

Att fira jul i världens största skidområde innebär en julfest fylld med varierad skidåkning. Fira jul med fantastisk skidåkning i mängder! Italienska Canazei passar en bred skara av skidåkare, och området är därför perfekt för er som är många som reser tillsammans. I det stora skidområdet finns det definitivt någonting i varje skidåkares smak. Själva byn Canazei är supermysig i juletid, med äkta julstämning i luften. Man har också tänkt på de minsta barnen, som kan se fram emot ett möte med tomtenissen.  

Om du vill bort från all julstress och fira jul i vackra omgivningar så är Champoluc rätt ställe för dig. Res till italienska Champoluc för att få enastående och utmanande skidåkning. Här behöver du bara tänka på en sak - skidåkning! Dessutom är Champoluc känt för sin pudersnö, så dina chanser för att få en vit jul är goda.

För dig som ska ta med hela familjen på julfirande i Alperna passar Passo Tonale perfekt. Den italienska skidbyn är barnfamiljens favorit av flera orsaker. Bra nybörjarbackar och budgetvänliga priser är två av dem. Vill du ha snö, fina pister och god mat utan att överskrida julbudgeten så är Passo Tonale rätt ställe. Här kan familjen samlas kring skidåkningen och goda måltider utan att det blir för dyrt.  

 

 

Nyår i Alperna 

Invig det nya året i Alperna med skidåkning, festlig afterski och långa, goda middagar tillsammans med ett gäng goda vänner eller familjen. Njut av krispig snö och färgglada fyrverkerier efter en skön dag i backen.

Både de österrikiska, italienska och franska skidorterna har mycket att erbjuda för en skidresa över nyår, men vill du ha det lite extra festligt så kan vi varmt rekommendera Österrike.  

Skidsemester över nyår i Österrike

Om du är en erfaren skidåkare och tycker om afterski passar St. Anton perfekt. Här kan du bli utmanad både i pisterna och på afterski. St. Anton är ett populärt skidområde som garanterat bjuder på mycket fest. Här hittar du bland annat flera olika legendariska afterski-barer. En nyårsafton här är oförglömlig! St. Anton är en av Österrikes högst belägna skidorter, så dina chanser för att få färsk pudersnö är goda. Av samma orsak är St. Anton ett populärt resmål för offpist-åkning.  

I Sölden kan du spendera ditt nyår med snösäker skidåkning på höga höjder och avsluta dagen med festlig afterski. Skidåkningen är helt fantastisk och bjuder på hela tre toppar på över 3 000 meters höjd, vilken ger en snökvalitet utan dess like.  

Vill du inviga det nya året med skidåkning i ett toppmodernt skidområde och uppleva äkta österrikisk afterski? Pröva Ischgl och få alla dina förväntningar uppfyllda. Här dansas det på borden tills fötterna inte orkar mer. Det är inte heller helt fel att se de färgglada fyrverkerierna lysa upp bergen på tolvslaget.

Skidsemester över nyår i Frankrike

Om du föredrar de franska alperna är Val Thorens ett hett tips. Skidområdet har blivit utnämnt till världens bästa flertal gånger - och det med all rätt. En nyårsafton fylld med skidåkning och umgänge i den festglada skidorten Val Thorens blir garanterat en succé för gammal som ung.

Skidsemester över nyår i Italien

I italienska Livigno kan du fira nyår med bravur – utan att det behöver kosta skjortan. Här kan du skåla in det nya året och njuta av det ljuva livet till goda priser tack vare att byn är tullfri. De breda boulevarderna och den trivsamma byn med god mat och vin lägger grunden för en härlig nyårssemester.  

 

 

Kontakta oss idag och få ett bra erbjudande

Ring till oss på 0770 37 37 57 eller skriv till slopetrotter@slopetrotter.se för att få hjälp att hitta din perfekta julresa till Alperna. Eller skicka en förfrågan genom att fylla i formuläret nedanför. 

Få ett reseförslag till jul eller nyår