Nyår i Alperna Oförglömligt nyårsfirande och skidåkning

Lev i andan "nytt år nya möjligheter" och åk till Alperna under nyår för att uppleva säsongens första skidåkning.

Här inviger du året med skidåkning, god mat och frisk luft tillsammans med människor du tycker om. Efter det kommer du garanterat vara fylld med massa energi och är redo inför allt vad det nya året har att erbjuda! 

Anledningarna för en skidresa över nyår är många. Skidorterna i Alperna är kända för ett ordentligt nyårsfirande med fyrverkerier så långt ögat kan nå. Upplev det nya årets första skiddag var snön är perfekt och det finns gott om plats i pisten. 

 

Få hela nyårsfirandet 2022-23 i Alperna

I år ligger nyårsafton om en lördag var Slopetrotters skidresor över nyår går onsdag-torsdag för att du ska kunna njuta av hela nyårshelgen i Alperna. 

Inled året på bästa vis med skidåkning på årets första dag, samtidigt som du på bästa vis avslutar året som har gått med skidåkning.  

Lediga/röda dagar i nyårsveckan 2022-23:

  • 31/12 lördag (nyårsafton) 
  • 1/1 söndag (nyårsdagen) 

Fem skidorter att fira nyår i Alperna

01

Ischgl

Är du en skidåkare som älskar österrikiska Alperna så är ett nyår i Iscghl något för dig! Här kan du åka skidor tills fötterna blir allt för trötta. Upplev nyår i byn och se hur raketerna lyser upp över den idylliska byn.

Se skidresor till Ischgl
Ischgl by

St. Anton

Du som vill starta året med att utmana dig själv på pisten och i den djupa snön utanför är St. Anton ett bra val! Dessutom är orten känd för att vara snösäker, vilket också är perfekt när du reser i nyårsveckan. 

St. Anton är en populär skidort som garanterat kommer att bjuda på en glad stämning! Förvänta dig både en minnesvärd nyårsafton och skidresa till St. Anton.

Se skidresor till St. Anton
St. Anton lift

Bad Gastein

Bad Gastein är en populär skidort, vilket inte är svårt att förstå för här finns det något för alla. Byn är charmerande och bjuder på aktiviteter för hela familjen allt från spa till kälkåkning.

Se skidresor till Bad Gastein
Kvinna njuter av utsikten i Bad Gastein

Sölden

Sölden är en populär men samtidigt traditionell skidort och lockar därför många skidåkare, det betyder att det finns många likasinnande skidälskare som prioriterar långa åk i pisten. Skidåkningen är fantastisk och erbjuder tre toppar över 3 000, vilket säger mycket om hur snösäkert Sölden är! När skiddagen lider mot sitt slut kan du avsluta dagen med att äta god mat och umgås med dina nära och kära.

Se skidresor till Sölden
Skidområdet Sölden

Livigno

Livigno passar främst till familjer eller livsnjutaren som ska på skidsemester. Här kan du njuta av breda boulevardpister, utsökt mat och vin och upptäcka allt vad den stora och tullfria byn har att erbjuda. Det betyder att Livigno är ett budgetvänligt alternativ att fira nyår i. 

 

Se skidresor till Livigno
Utsikt över Livigno by

Nyårsresor till Italien

Nyårsresor till Österrike

Ditt bästa nyårsfirande Mer om nyår i Alperna

Nyår i Alperna - Åk skidor på årets första dag

Invig det nya året i Alperna med skidåkning, härlig stämning och långa, goda middagar tillsammans med ett gäng goda vänner eller familjen. Njut av krispig snö och färgglada fyrverkerier efter en skön dag i backen. 

Både de österrikiska och italienska skidorterna har mycket att erbjuda för en skidresa över nyår. Dessutom ligger årets resor över nyår hos Slopetrotter med avresa onsdag och hemresa torsdag var fokuset kan ligga på bra skidåkning, nyårsfirande och härligt umgänge. 

Skidsemester över nyår i Italien

I italienska Livigno kan du fira nyår med bravur – utan att det behöver kosta skjortan. Här kan du skåla in det nya året och njuta av det ljuva livet till goda priser tack vare att byn är tullfri. De breda boulevarderna och den trivsamma byn med god mat och vin lägger grunden för en härlig nyårssemester.  

 

 

Skidsemester över nyår i Österrike

Om du är en erfaren skidåkare och vill ha ett stort pistutbud passar St. Anton perfekt. Här kan du bli utmanad både i pisterna och i offpisten. St. Anton är ett populärt skidområde med en livlig by - en nyårsafton här är oförglömlig! St. Anton är en av Österrikes högst belägna skidorter, så dina chanser för att få färsk pudersnö är goda och av samma orsak det även ett populärt resmål för offpist-åkning.  

I Sölden kan du spendera ditt nyår med snösäker skidåkning på höga höjder och avsluta dagen med god mat och vin. Skidåkningen är helt fantastisk och bjuder på hela tre toppar på över 3 000 meters höjd, vilken ger en snökvalitet utan dess like.  

Vill du inviga det nya året med skidåkning i ett toppmodernt skidområde och uppleva äkta österrikisk stämning? Prova Ischgl och få alla dina förväntningar uppfyllda. Upplev de färgglada fyrverkerierna lysa upp bergen på tolvslaget.

Få ett reseförslag på skidresor över nyår

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta din nästa skidsemester.