Nyår i Alperna Ett oförglömligt nyårsfirande och fantastisk skidåkning

Fira in det nya året och upplev årets första skidåkning i Alperna

Hur firar man in det nya året på bästa sätt? Med en skidresa till Alperna såklart! Nyår i Alperna bjuder på allt som hör till årets sista högtid - festlig atmosfär, fyrverkerier samt god mat och dryck.

Starta sedan det nya året på bästa vis - med fantastisk skidåkning! Första veckan i januari bjuder ofta på mycket snö, inte en liftkö så långt ögat kan nå och mycket plats i pisten - vem vill inte inleda året på det sättet? Efter det kommer du garanterat vara fylld med massa energi och är redo inför allt vad det nya året har att erbjuda!

 

Nyårsfirande 2024/25 i Alperna

I år ligger nyårsafton på en tisdag vilket betyder att du ankommer till skidorten tre dagar innan - perfekt för att förbereda sig inför nyårsaftons festligheter. Avsluta 2024 och inled 2025 på bästa vis - med skidåkning. 

Lediga/röda dagar i nyårsveckan 2024/25:

  • 31/12 tisdag (nyårsafton) 
  • 1/1 onsdag (nyårsdagen)

Fem alporter att fira nyår i

01

Ischgl

Är du en skidåkare som älskar österrikiska Alperna så är ett nyår i Iscghl något för dig! Här kan du åka skidor tills fötterna blir allt för trötta. Upplev nyår i byn och se hur raketerna lyser upp över den idylliska byn.

Se skidresor till Ischgl
Ischgl by

St. Anton

Du som vill starta året med att utmana dig själv på pisten och i den djupa snön utanför är St. Anton ett bra val! Dessutom är orten känd för att vara snösäker, vilket också är perfekt när du reser i nyårsveckan. 

St. Anton är en populär skidort som garanterat kommer att bjuda på en glad stämning! Förvänta dig både en minnesvärd nyårsafton och skidresa till St. Anton.

Se skidresor till St. Anton
St. Anton lift

Bad Gastein

Bad Gastein är en populär skidort, vilket inte är svårt att förstå för här finns det något för alla. Byn är charmerande och bjuder på aktiviteter för hela familjen allt från spa till kälkåkning.

Se skidresor till Bad Gastein
Kvinna njuter av utsikten i Bad Gastein

Sölden

Sölden är en populär men samtidigt traditionell skidort och lockar därför många skidåkare, det betyder att det finns många likasinnande skidälskare som prioriterar långa åk i pisten. Skidåkningen är fantastisk och erbjuder tre toppar över 3 000, vilket säger mycket om hur snösäkert Sölden är! När skiddagen lider mot sitt slut kan du avsluta dagen med att äta god mat och umgås med dina nära och kära.

Se skidresor till Sölden
Skidområdet Sölden

Livigno

Livigno passar främst till familjer eller livsnjutaren som ska på skidsemester. Här kan du njuta av breda boulevardpister, utsökt mat och vin och upptäcka allt vad den stora och tullfria byn har att erbjuda. Det betyder att Livigno är ett budgetvänligt alternativ att fira nyår i. 

 

Se skidresor till Livigno
Utsikt över Livigno by

Nyårsresor till Italien

Nyårsresor till Österrike

Ett minnesvärt nyårsfirande Fira nyår i Alperna

Nyår i Alperna - Skidor på årets första dag

Både Italien och Österrike erbjuder fantastisk skidåkning, härlig stämning och mysiga middagar tillsammans med goda vänner eller familjen om du reser över nyår. Starta veckan med att fira in det nya året för att sedan vara bland de första att njuta av 2024 första skiddagar.  

Skidsemester över nyår i Italien

I italienska Livigno firar du nyår med bravur – utan att det behöver kosta skjortan. Här kan du skåla in det nya året och njuta av det ljuva livet till goda priser tack vare att byn är tullfri. Breda boulevardpister, trevlig by samt god mat och vin lägger grunden för en härlig nyårssemester.  

Känner du för ett lite lugnare nyår med god mat och fantastiskt vin? Då kanske Champoluc är något för dig. Denna italienska alpby bjuder på en autentisk och mysig känsla - perfekt för ett lugnare men trevligt nyår. Skidåkningen i Champoluc är en del av Monterosa Ski och bjuder ofta på fantastisk offpist för den mer erfarna åkaren, men har såklart även många härliga pister runt om i skidområdet. 

 

 

Skidsemester över nyår i Österrike

Om du är en erfaren skidåkare och vill ha ett stort utbud av pist såväl som offpist passar St. Anton dig perfekt. St.Anton är en av Österrikes högst belägna skidorter, så chansen för att få färsk pudersnö här är hög och gör skidorten till alla offpist-åkares dröm. Byn är livlig med ett stort utbud av afterskier och barer - vilket gör en nyårsafton här helt oförglömlig! 

I Sölden kan du spendera ditt nyår med snösäker skidåkning på höga höjder och avsluta dagen med god mat och vin. Skidåkningen är helt fantastisk och bjuder på hela tre toppar på över 3 000 meters höjd, vilken ger en snökvalitet utan dess like.  

Vill du inviga det nya året med skidåkning i ett toppmodernt skidområde och uppleva äkta österrikisk stämning? Då ska du prova Ischgl. Skidorten bjuder på skidåkning i toppklass och en livfull by där du kan uppleva när fyrverkerierna lyser upp bergen på tolvslaget.

Få ett reseförslag på skidresor över nyår

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig att hitta din nästa skidsemester.