Påskresor till Alperna För alla ska ha rätt till en påsk i Alperna...

Många soltimmar, behagliga temperaturer, inga liftköer och tomma pister. Så kan vårskidåkningen beskrivas och att resa i påsk är inget undantag! Påsklovet infaller vecka 16 vilket betyder att chanserna för solsken och härligt väder är stora!

Vid skidåkning sent på säsongen är det många som oroar sig för snötillgången. Därför har vi tagit fram några rekommendationer på skidorter som bland annat är kända för sin snösäkerhet.

Röda dagar i påsk 2020:
10/4 fredag (Långfredagen)
12/4 söndag (Påskdagen)
13/4 måndag (Annandag påsk)

De fem bästa skidorterna att fira påsk i Alperna

01

Passo Tonale

Passo Tonale har ett överskådligt och barnvänligt skidområde, men som också har utmaningar för de övade skidåkarna. Bland annat kan du hitta mer avancerad skidåkning på områdets glaciär där man kan åka skidor året om.

Byn ligger på 1 800 meters höjd och är liten men mysig. Området är känt för sina välpreparerade pister och för att vara ett billigt alternativ. Passo Tonale passar främst barnfamiljer.

Högsta skidåkning: 3 016 m.ö.h

Glaciär: Ja

Se skidresor till Passo Tonale
Passo Tonale by täckt i snö

Cervinia

Cervinia passar den avancerade skidåkaren som verkligen vill njuta för skidområdet betår främst av röda pister. Byn ligger på över 2 000 meter och erbjuder Italiens högsta skidåkning, vilket betyder att Cervinia är känt för att vara snösäkert.

Utöver det så är också orten känd för att vara solsäkert, vilket betyder att chanserna är stora för att kunna sätta sig i en solstol om eftermiddagen med en Aperol Spritz i handen.

Högsta skidåkning: 3 883 m.ö.h

Glaciär: Ja

Se skidresor till Cervinia
Sittlift i Cervinia

Sölden

Sölden är bland annat känt för sitt moderna skidsystem, afterski och för sin snösäkerhet. Byn ligger på 1 400 meters höjd, har tre toppar över 3 000 meter och hela två glaciärer!

Utöver det så är Sölden känt för att ha flest soltimmar i Österrike. Sölden passar skidåkare som önskar hög skidåkning och en genuin by med festlig afterski.

Högsta skidåkning:  3 250 m.ö.h

Glaciär: Ja (faktiskt två stycken!)

Se skidresor till Sölden
Lift i Sölden

Zell am See

Zell am See är en charmerdade by med vackra omgivningar som ligger på 750 meters höjd. Skidområdet som är varierat erbjuder skidåkning upp till 3 029 meters höjd på områdets glaciär.

Tack vare glaciären så startar säsongen redan i oktober i Zell am See. Zell am See är därför ett utmärkt val för familjer som vill fira påsk i Alperna.

Högsta skidåkning: 3 029 m.ö.h

Glaciär: Ja

Se skidresor till Zell am See
Skidområdet i Zell am See

Påskerbjudande till Passo Tonale

Påskerbjudande till Cervinia

Påskerbjudande till Sölden

Påskerbjudande till Zell am See

Få ett påsklovserbjudande till Alperna