Påskresor till Alperna För alla ska ha rätt till en påsk i Alperna...

Många soltimmar, behagliga temperaturer, inga liftköer och tomma pister. Så kan vårskidåkningen beskrivas och att resa i påsk är inget undantag! 2025 bjuder på en extra lång skidsäsong vilket betyder att chanserna för solsken och härligt väder är stora!

RÖDA DAGAR UNDER PÅSKEN 2025

18/4 fredag (Långfredagen)

19/4 lördag (Påskafton)

20/4 söndag (Påskdagen)

21/4 måndag (Annandag påsk)

Läs mer om skidresor i påsk

De fyra bästa skidorterna att fira påsk i Alperna

01

Passo Tonale

Passo Tonale har ett överskådligt och barnvänligt skidområde, men som också har utmaningar för de övade skidåkarna. Bland annat kan du hitta mer avancerad skidåkning på områdets glaciär där man kan åka skidor året om.

Byn ligger på 1 800 meters höjd och är liten men mysig. Området är känt för sina välpreparerade pister och för att vara ett billigt alternativ. Passo Tonale passar främst barnfamiljer.

Högsta skidåkning: 3 016 m.ö.h

Glaciär: Ja

Se skidresor till Passo Tonale
Passo Tonale by täckt i snö Gondol och strålande solsken i Passo Tonale Offpist i Passo Tonale

Cervinia

Cervinia passar den avancerade skidåkaren som verkligen vill njuta, eftersom skidområdet främst består av röda pister. Byn ligger på över 2 000 meters höjd och erbjuder Italiens högsta skidåkning, vilket betyder att Cervinia är känt för att vara snösäkert.

Utöver det är orten även känd för att vara solsäker, vilket betyder att chanserna är stora för att kunna sätta sig i en solstol om eftermiddagen med en Aperol Spritz i handen.

Högsta skidåkning: 3 883 m.ö.h

Glaciär: Ja

Se skidresor till Cervinia
Sittlift i Cervinia Röd pist i Cervinia och Matterhorn Fantastisk utsikt över skidområdet i Cervinia

Sölden

Sölden är bland annat känt för sitt moderna skidsystem, afterski och för sin snösäkerhet. Byn ligger på 1 400 meters höjd, har tre toppar över 3 000 meter och hela två glaciärer!

Utöver det är Sölden känt för att ha flest soltimmar i Österrike. Sölden passar skidåkare som önskar hög skidåkning och en genuin by med festlig afterski.

Högsta skidåkning:  3 250 m.ö.h

Glaciär: Ja (faktiskt två stycken!)

Se skidresor till Sölden
Lift i Sölden Pist i Sölden Skidområdet Sölden

Zell am See

Zell am See är en charmerande by med vackra omgivningar som ligger på 750 meters höjd. Skidområdet som är varierat erbjuder skidåkning upp till 3 029 meters höjd på områdets glaciär.

Tack vare glaciären så startar säsongen redan i oktober i Zell am See. Zell am See är därför ett utmärkt val för familjer som vill fira påsk i Alperna.

Högsta skidåkning: 3 029 m.ö.h

Glaciär: Ja

Se skidresor till Zell am See
Skidområdet i Zell am See Utsikt över Zell am See by Utsikt över en pist i Zell am See

Sol och massor av plats Skidsemester i påsk

Det bästa av flera världar kombineras på en skidsemester i påsk. 

När påsken infaller varierar naturligtvis år efter år, men slutet av mars och april är alltid en sagolik period att åka skidor i. 

Påsken är faktiskt riktigt populär i Alperna. Lokalinvånarna i Italien och Österrike brukar själva åka skidor just då, eftersom de vet när skidåkningen är som bäst. 

Skidsemester i påsk betyder massvis av sol

Våren börjar blomma ut nere i dalen och på andra platser i landet än uppe på höjden. Uppe i bergen är det fortfarande snö, men solen skiner här likväl. 

Du får massor av solsken när du åker skidor i påsken, vilket gör det extra härligt att njuta av en aperitif eller en lunch ute på en terrass. 

Skidsemester till Italien i påsk

Vi föreslår Passo Tonale för familjen och Cervinia för den mer avancerade åkaren. Båda skidorterna är snö- och solsäkra, så här kan du njuta av nedfarter med perfekt underlag och solens varma strålar. 

Skidsemester till Österrike i påsk 

Det finns mängder av härliga skidorter i Österrike. För skidresor till Österrike i påsken skulle vi rekommendera Sölden och Zell am See, som båda har skidåkning på hög höjd och glaciärer, och därmed erbjuder bra skidåkning sent på säsongen. 

Sölden passar alla typer av skidåkare och den som gillar afterski, medan Zell am See är perfekt för familjen. 

 

Få ett reseförslag under påsklovet till Alperna