Sportlovsresor till Alperna Spendera sportlovet i Alperna

Sportlovet ska spenderas med familjen och ju fler utomhusaktiviteter desto bättre! Därför tycker vi att sportlovet tillbringas bäst i Alperna!

Sportlovsveckorna 7, 8, 9 och 10 är våra mest populära veckor, så det är därför en bra idé att boka tidigt. Alla skidresor inkluderar boende och 6-dagars liftkort.

Vi har skidresor som passar familjer med barn i alla åldrar. Kolla in våra bästa skidorter för familjer att spendera sportlovet i Alperna i nedan. 

Se alla sportlovsresor till Alperna:

Fem skidorter att åka till på sportlovet

01

Passo Tonale

Passo Tonale har ett barnvänligt men framför allt överskådligt skidområde och är därför en av familjens favoriter i Italien. Här hittar du skidåkning för alla nivåer, allt från barnpister till glaciärskidåkning. Byn är liten och charmerande och tack vare det så har du nära till allt!

Skandinavisk skidskola: Ja

Passar: Familjer med mindre barn

Se skidresor till Passo Tonale
Blå himmel och strålande sol över skidåkare i Passo Tonale

Livigno

Livigno är framförallt känt för sina breda och fina pister. Skidområdet består främst av blå och röda pister och är därför perfekt till de minsta skidåkarna, men det finns också utmaning för de vuxna. Utöver skidåkning så finns det många andra aktiviteter för hela familjen. En hit brukar vara ett besök på Livignos egna mejeri med hemgjord ost för de vuxna och glass för barnen.

Skandinavisk skidskola: Ja

Passar: Familjer med mindre barn

Se skidresor till Livigno
Utsikt över Livigno by

Wagrain

Wagrain är barnfamiljens favorit i de österrikiska Alperna. Skidområdet är barnvänligt och välplanerat vilket gör det lätt att hitta i. Dessutom så är byn gemytlig med aktiviteter för hela familjen, där ett besök på vattenlandet brukar vara populärt.

Skandinavisk skidskola: Ja

Passar: Familjer med mindre barn

Se skidresor till Wagrain
Förälder och barn åker skidor i Wagrain

Canazei

Canazei är en del av världens största skidområde med hela 1 220 km pist. Det betyder att det finns oändlig skidåkning för alla nivåer i skidområdet, vilket passar perfekt för barn som har åkt skidor tidigare! Dessutom är området präglat av mysiga Tyrolen och har influenser från vackra Italien, alltså här finns det något för alla smaker!

Skandinavisk skidskola: Nej

Passar: Familjer med äldre barn

Se skidresor till Canazei
Blå himmel och Dolomiterna i Canazei Barn och skidskolelärare i en lift

Saalbach

Saalbach är framförallt känt för sitt sammanhängande varierande skidområde, men också för sina breda och välpreparerade pister. Det betyder att oavsett ålder så finns det en pist som passar dig. Byn som är mysig är bilfri och har flertalet restauranger, butiker och barer.

Skandinavisk skidskola: Nej

Passar: Familjer med äldre barn

Se skidresor till Saalbach
Pist i Saalbach

Sportlovsresor till Italien v.7

Sportlovsresor till Italien v.8

Sportlovsresor till Italien v.9

Sportlovsresor till Italien v.10

Sportlovsresor till Österrike v.7

Sportlovsresor till Österrike v.8

Sportlovsresor till Österrike v.9

Sportlovsresor till Österrike v.10

Få ett reseerbjudande till Sportlovet