Där det är billigast

Billiga skidorter i Alperna Där det är som billigast

Om man gärna vill hålla ner priset på sin skidsemester är det bästa tipset att välja en skidort som inte är alltför populär.  

De populära skidorterna är oftast de som är dyrast att besöka. Det säger sig självt - är efterfrågan stor skenar priserna på liftkort, boende och mat lätt iväg.  

Därför är det en god idé att välja ett mindre känt resmål i Alperna där man kan bo billigt eller där maten inte kostar speciellt mycket. 

Här kan du hitta några av våra billigaste skidorterna i Alperna där du får mer skidåkning för pengarna. Dessutom erbjuder skidorterna billigast boende och prisvärda priser på plats. 

 

 

 

Generellt sett är Italien billigare än Österrike 

Livigno ett bra val eftersom hela byn är tullfri. Champoluc och Sestriere är två andra goda alternativ som är vänliga för plånboken. 

Men om det är så att du förälskat dig i Österrike och gärna vill till en av de österrikiska skidorterna så är Bad Gastein ett bra alternativ som är snällt för plånboken.

De billigaste skidorterna i Alperna

01

Livigno

Livigno är en tullfri by, vilket säger sig själv. Det är billigt i Livigno, både att gå ut och äta och andra nöjen i byn. Här kan du leva det goda livet som är snällt mot plånboken.

Därutöver får du:

 • Snö- och solsäker skidåkning
 • Breda boulevardpister
 • En by full aktiviteter
Se skidresor till Livigno
Backar mellan träden Nypreparerad pist i Livigno Glada skidåkare i pisten i Livigno på skidresa med Slopetrotter

Champoluc

Champoluc är en relativt okänd ort som gör att det är ett billigare alternativ. Skidområdet är känt för sina fantastiska möjligheter till offpist. Det betyder att i Champoluc får du mycket puder för pengarna.

Därutöver får du:

 • Autentisk by
 • Pisterna och lifterna för dig själv
 • Naturskönt skidområde
Se skidresor till Champoluc
Pist ovanför molnen i Champoluc Skidåkning i Champoluc Pist i Monterosa

Sestriere

Sestriere är en populär skidort men som tack vare ett billigare liftkort är ett budgetvänligt alternativ. Här får du många pistkilometer för pengarna.

Därutöver får du:

 • Stort och varierande skidområde
 • En by full av liv
 • Snösäker skidåkning
Se skidresor till Sestriere
Pister och blå himmel i Sestriere Utsikt över Sestriere Vit pist och blå himmel i Sestriere

Bad Gastein

Det allra bästa med Bad Gastein är de 760 pistkilometerarna som du får i liftkortet för ett överkomligt pris. Dessutom finns det många prisvärda boenden att välja bland.

Därutöver får du:

 • Idyllisk och charmerande by
 • Breda pister och fantastisk offpist
 • Festligt byliv och afterski
Se skidresor till Bad Gastein
Offpist i Bad Gastein Bad Gastein mysig by Bro och sol Bad Gastein

Erbjudanden till Livigno

Erbjudanden till Champoluc

Erbjudanden till Sestriere

Erbjudanden till Bad Gastein

Här får du mest skidåkning för pengarna Prisvärda skidorter

En skidresa kan absolut bli ett kostsamt projekt – men det behöver inte bli dyrt! Vi erbjuder skidresor till Alperna där du får mycket för pengarna. Det vill säga att du faktiskt kan komma iväg på en billig skidresa till Alperna. 

Billigt betyder absolut inte dålig skidåkning - tricket är att hitta de mindre välkända områdena och att undvika att resa under högsäsongen. Både tidpunkten och skidorten är alltså avgörande för vad din skidresa kommer att kosta. 

När det kommer till val av skidort är de populära skidorterna oftast dyrast. Här är priserna generellt sett högre på både liftkort, boende och mat. För att komma undan billigare är tricket att åka till en mindre välkänd skidort. Här kan du bo billigt, hyra skidor billigt och dessutom är maten inte speciellt dyr.

Prisvärda skidresor till Österrike 

Om du vill till Österrike på din skidsemester och vill komma undan lite billigare är Bad Gastein ett bra alternativ. 

I Bad Gastein kan du spara mycket pengar på liftkortet och du får många pistkilometer per krona. Här finns också många prisvärda boenden att välja mellan. Trots sin historia som exklusiv kurort är Bad Gastein idag ett prisvärt resmål där du får mycket för pengarna.   

 

Billiga skidresor till Italien

Tre tips på italienska skidorter där du får mycket för pengarna är Livigno, Champoluc och Sestriere. De är något mindre kända än till exempel Cervinia och Canazei, men har alla mycket att bjuda på när det kommer till skidåkning.

Livigno har en unik historia som gör att byn än idag är ett tullfritt område. Tack vare detta är priserna på såväl mat, dryck och shopping lägre. Dessutom erbjuder Livigno härlig och solig skidåkning med breda boulevardpister och en by full av aktiviteter och festlig afterski.

Tack vare sin anonymitet har Champoluc lyckats hålla priserna nere. I Champoluc finns massor av orörd terräng att utforska, både i och utanför pisten. Här får du alltså massor italiensk charm, puder och fantastisk skidåkning för pengarna. Men skynda – det lär inte dröja länge förrän fler upptäcker denna pärla.

Sestriere är inte en dold pärla på samma sätt som Champoluc, men är ett budgetvänligt alternativ tack vare ett billigt liftkort. Här får du många pistkilometer per krona. Byn ligger nära gränsen till Frankrike och är en del av skidområdet La Via Lattea, som förutom Sestriere även erbjuder skidåkning i Sauze d'Oulx och Montgenevre. 

Vill du få ett personligt erbjudande?
Fyll i dina önskemål