Där det är billigast

Billiga skidorter i Alperna Där det är som billigast...

Om man gärna vill hålla ner priset på sin skidsemester är det bästa tipset att välja en skidort som inte är alltför populär.  

De populära skidorterna är oftast de som är dyrast att besöka. Det säger sig självt - är efterfrågan stor skenar priserna på liftkort, boende och mat lätt iväg.  

Därför är det en god idé att välja ett mindre känt resmål i Alperna där man kan bo billigt eller där maten inte kostar speciellt mycket. 

Nedanför kan du hitta inspiration till våra billigaste skidorter i Alperna där du får mest skidresa, boende och mat för pengarna.  

 

 

 

Generellt sett är Italien billigare än Österrike 

Livigno ett bra val eftersom hela byn är tullfri. Champoluc och Sestriere är två andra goda alternativ som är vänliga för plånboken. 

Men har du förälskat dig i Österrike och gärna vill till en av de österrikiska skidorterna som är snälla mot plånboken så är Bad Gastein ett bra alternativ.  

Du kan läsa mer om de olika skidorterna nedanför. 

Läs mer om var du finner de mest prisvärda skidresorna

De billigaste skidorterna i Alperna

01

Livigno

Livigno är en tullfri by, vilket säger sig själv. Det är billigt i Livigno, både att gå ut och äta och andra nöjen i byn. Här kan du leva det goda livet som är snällt mot plånboken.

Därutöver får du:

 • Snö- och solsäker skidåkning
 • Breda boulevardpister
 • En by full aktiviteter
Se skidresor till Livigno
Backar mellan träden Nypreparerad pist i Livigno Glada skidåkare i pisten i Livigno på skidresa med Slopetrotter

Champoluc

Champoluc är en relativt okänd ort som gör att det är ett billigare alternativ. Skidområdet är känt för sina fantastiska möjligheter till offpist. Det betyder att i Champoluc får du mycket puder för pengarna.

Därutöver får du:

 • Autentisk by
 • Pisterna och lifterna för dig själv
 • Naturskönt skidområde
Se skidresor till Champoluc
Pist ovanför molnen i Champoluc Skidåkning i Champoluc Pist i Monterosa

Sestriere

Sestriere är en populär skidort men som tack vare ett billigare liftkort är ett budgetvänligt alternativ. Här får du många pistkilometer för pengarna.

Därutöver får du:

 • Stort och varierande skidområde
 • En by full av liv
 • Snösäker skidåkning
Se skidresor till Sestriere
Pister och blå himmel i Sestriere Utsikt över Sestriere Vit pist och blå himmel i Sestriere

Bad Gastein

Det allra bästa med Bad Gastein är de 760 pistkilometerarna som du får i liftkortet för ett överkomligt pris. Dessutom finns det många prisvärda boenden att välja bland.

Därutöver får du:

 • Idyllisk och charmerande by
 • Breda pister och fantastisk offpist
 • Festligt byliv och afterski
Se skidresor till Bad Gastein
Offpist i Bad Gastein Bad Gastein mysig by Bro och sol Bad Gastein

Erbjudanden till Livigno

Erbjudanden till Champoluc

Erbjudanden till Sestriere

Erbjudanden till Bad Gastein

Vill du få ett personligt erbjudande?
Fyll i dina önskemål

Här kan du få en billig skidresa Prisvärda skidorter

En skidresa kan absolut bli ett kostsamt projekt – men det behöver heller inte bli dyrt! Vi erbjuder flera skidresor till skidorter i Alperna där prisläget är lägre och där du får mycket för pengarna. Det vill säga att du faktiskt kan komma iväg på en billig skidresa till Alperna. 

Billigt betyder absolut inte dålig skidåkning - tricket är att hitta de mindre välkända områdena och att undvika att resa under högsäsongen. Både tidpunkten och skidorten är alltså avgörande för vad din skidresa kommer att kosta. 

När det kommer till val av skidort är de populära skidorterna ofta de som är dyrast att semestra i. Här är priserna generellt sett högre på både liftkort, boende och mat. För en mer budgetvänlig skidresa gäller det alltså att hitta de mindre kända områdena. Här kan du både bo billigt, hyra skidorna billigare och så är inte maten speciellt dyr. 

Vad gäller länder så är de italienska skidorterna generellt sett billigare än de österrikiska. Men om du föredrar att åka skidor i Österrike finns det några plånboksvänliga alternativ här med. 

Billiga skidresor till Österrike 

Om du vill till Österrike på din skidsemester och vill komma undan lite billigare så bör du välja Bad Gastein. 

I Bad Gastein kan du spara mycket pengar på liftkortet och du får många pistkilometer per krona. Här finns också många prisvärda boenden att välja bland. Trots sin historia som exklusiv kurort är Bad Gastein idag ett prisvärt resmål där du får mycket för pengarna.   

 

Billiga skidresor till Italien

Tre heta tips på italienska skidorter där du får mycket för pengarna är Livigno, Champoluc och Sestriere. De är något mindre kända än till exempel Cervinia och Canazei, men har alla mycket att bjuda på när det kommer till skidåkning.

Livigno har en unik historia som gör att byn än idag är ett tullfritt område. Tack vare detta är priserna på såväl mat, dryck och shopping lägre och en skidsemester till Livigno blir därmed ofta billigare än en genomsnittlig tur. Dessutom erbjuder Livigno härlig och solig skidåkning med breda boulevarder och en by full av aktiviteter och festlig afterski.

Champoluc har tack vare sin anonymitet lyckats hålla priserna nere. Här finns inte mängder av restauranger och barer att välja bland utan lantliga gamla hus och charmiga små restauranger där måltiderna tillagas enligt äkta italienska metoder. Istället ligger största fokus på skidåkningen.

I Champoluc finns massor av orörd terräng att utforska, både i och utanför pisten. Här får du alltså massor av autenticitet, puder och fantastisk skidåkning för pengarna. Men skynda – det lär inte dröja länge förrän fler upptäcker denna pärla.

Sestriere är inte en dold pärla på samma sätt som Champoluc, men är ett budgetvänligt alternativ tack vare ett billigare liftkort. Här får du många pistkilometer per krona. Byn ligger nära gränsen till Frankrike, erbjuder mängder av aktiviteter och har varit värd åt vinter-OS.