Buss

Åk buss till skidorten Bussresor till Alperna

Luta er tillbaka, slappna av och ta en sovstund på vägen när bussen kör er ner till Alperna. Få dessutom möjlighet för upp till åtta dagars skidåkning.

Det behöver inte vara obekvämt att resa med buss till Alperna. När du reser på skidsemestern med oss åker du i moderna bussar med bekväma säten, ordentligt med benplats samt strömkontakt. Bussarna är även rökfria vilket också gäller för busschaufförerna. Luta er tillbaka så ser vi till att ni kommer tryggt och bekvämt ner till Alperna. 

Ankomst & hemresa

Bussen ankommer till destinationen cirka kl. 09:00 beroende på väder- och trafikförhållanden. Vänligen notera att bussarna sällan stannar vid hotellet/lägenheten och du kan därför behöva gå en kort bit till ditt boende. Vid ankomsten står våra guider redo att välkomna er med information om destinationen och färska väderutsikter. De kommer att anvisa plats för bagageförvaring så att du kan byta om till skidkläder och snabbt komma ut i backen. Det är ju det du har kommit hit för. Var uppmärksam på att omklädningsförhållandena och bagageförvaringen i Alperna kan vara under primitiva förhållanden.

Hemkomst i Sverige är alltid söndag kväll veckan efter och detta gör det därför möjligt för er att åka skidor upp till 8 dagar i skidorten.

8 dagars skidåkning

Reser ni med buss på skidsemestern är ankomsten beräknad till lördag morgon och avgång på lördag eftermiddag/kväll veckan efter. Det betyder att ni har möjlighet för upp till hela åtta dagars skidåkning.

Det är dessutom enklare än att ta bilen själv och ni är alla utvilade när ni kommer fram till destinationen.

Mat & dricka

Under bussresan finns det möjlighet för att köpa dricka på bussen. Det kommer att göras stopp på vägen ner till Alperna där ni har möjlighet för att handla mat, där lunch kan intas på färjan, middagsstopp hålls i Tyskland och frukost äts framme på destinationen. Det är även tillåtet att ta med egen mat på resan. Dock av hänsyn till komforten ska medtagen mat intas i pauserna. Observera att dryck inte får tas med ombord.

På hemresan görs stopp i Tyskland för frukost på söndagsmorgon och inget stopp för middag. Vi rekommenderar därför att middag äts på skidorten innan avfärd med bussen.

Bagage

På bussresan till Alperna får du ta med en väska (max vikt 25 kg och av hänsyn till utrymmet ber vi dig undvika hårda resväskor i möjligaste mån), en pjäxbag, en skidväska (med max ett par skidor eller en snowboard) och ett litet handbagage. Allt bagage utöver detta riskerar att bli avvisat.Skidorter du kan åka till med buss

Österrike: Saalbach-Hinterglemm, Zell am See, Bad Gastein, Wagrain, Sölden, Zell am Ziller, Ischgl och St. Anton

Italien: Canazei, Passo Tonale och Livigno

Vilka veckor kör bussen?

Det är avresa från Sverige varje vecka (avresa fredag) mellan vecka 52 och vecka 13. Flertalet av våra bussavgångar utgår från Hyllie station i Malmö, men det är även möjligt att i vecka 7 och 8 stiga på i Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Halmstad och Helsingborg, mot extra kostnad.

Resan till Alperna
Vecka 52 - 6 via Jylland
Vecka 7 - 8 via Rödby-Puttgarten
Vecka 10-13 via Jylland

Bussen kör via München på vägen ner till Österrike och Italien. Det kan förekomma bussbyte i Tyskland där våra olika bussar möts samt kan uppsamlingsplatsen ändras upp till 30 dagar innan avresa.

Praktisk information

Några gånger använder vi oss av lokalbussar i Alperna den sista biten fram till resmålet i Alperna. Några avgångar körs tillsammans med andra resebolag och då är det deras bestämmelser som gäller för din bussresa. Som gäst får du information om detta senast två dagar före avresa. Vänligen notera att bussarna sällan stannar helt intill hotellet/lägenheten på grund av skidortens väg- och trafikförhållanden vilket gör att du därför kan behöva gå en kort bit till ditt boende.

Möjlighet att endast köpa bussbiljett

Önskar du endast bussturen till Alperna finns det även möjlighet för det. Det kan beställas över telefon eller via mejl till oss. Priset beror på skidort samt önskad resperiod.

Prisvärda reseförslag med buss till Alperna