Kör själv

Information till dig som kör själv Kör själv till Alperna

Den största fördelen med att köra själv till Alperna är flexibiliteten. Du har inga tider att passa och du kan stanna när och vart du vill.

Körvägledning

Senast 8 dagar före avresa får ni en körvägledning skickad till dig. Där står det information med kontaktinformation till guiden på destinationen samt annan relevant information i förbindelse med skidresan.

Ankomst

När du väl kommer ner till destinationen, så kommer våra guider redan ha liftkort och allting annat förberett till dig. Det enda du behöver göra är att njuta av semestern och låta våra guider sköta resten.

Bilkörning

Inför bilresan bör ni tänka på att dubbdäck inte är tillåtet i Tyskland. För körning på alpvägar krävs ibland snökedjor. Om dessa saknas vid dåligt väder riskerar ni att inte få köra vidare. Sist men inte minst bör ni kontrollera er reseförsäkring inför utlandsresan. Bro- eller färjebiljett ingår inte i priset utan bokas separat.

Du bör räkna med att det tar ca 11 timmar till Österrike och 14 timmar till Italien. Innan avresa är det bra idé att kolla väder- och trafikförhållanden. Kör aldrig fortare än förhållandena tillåter och ta regelbundna pauser. Vignette till motorvägsavgift i Österrike kan köpas på i stort sett alla bensinmackar precis innan gränsen till Österrike, online hemifrån eller via appen Unterwegs. Använder du appen slipper du klistermärket. På italienska motorvägar betalas även vägtull och här beror den på körsträckan.

För vägbeskrivning rekommenderar vi www.viamichelin.com. Där får du även bränsleberäkningar, milavstånd samt annan information som kan vara intressant. Adressen för ditt boende står på vouchern för boendet som bifogas till ditt resebevis.

Kör själv till Livigno

När du ska köra till Livigno så ska du igenom en tunnel. Den har reglerad trafikriktning och öppningstider. Du kan läsa mer om Livigno-tunneln här.

Öppningstiderna för tunneln för lördag är följande:
Kl. 05:00-10:00  Endast öppen för körsel ut ur Livigno
Kl. 10:00-11:00  Reserverad timme för ändring av rättning
Kl. 11:00-18:00  Endast öppen för körsel in till Livigno
Intill kl. 05:00 och efter kl. 18:00 regleras trafiken med ljussignal

Slopetrotter kan inte hållas ansvarig för felaktiga anvisningar.

Kör själv till Österrike

Kör själv till Italien