Skidresor till Ischgl

Gästernas värdering 4,4 / 5 Läs omdöme 26
Pistkilometer
45 km
138 km
52 km

Känner du att du redan testat de flesta skiddestinationer i Europa och därför längtar efter en skidresa i särklass? I så fall ska du ta dig upp genom Paznaundalen i vackra Österrike och åka på en skidresa till Ischgl. Skiddestinationen Ischgl är av absolut toppklass och har ett stort skidområde för fantastisk skidåkning där dagarna ofta avslutas med en makalös afterski.

En skidresa till Ischgl bjuder på utmaningar för alla nivåer av skidåkare, nybörjare som mer erfarna. Det stora skidområdet har både blå, röda och svarta pister och tillsammans utgör det hela 200 km pist. Skidresor till Ischgl erbjuder skidåkning inom ett toppmodernt skidsystem där pistmaskiner och snökanoner ser till att pisterna är välprepparerade varje dag. Dessutom sker 90 procent av skidåkningen på över 2000 meters höjd, så även framåt vårkanten är utförsåkningen suverän.
Läs mer om Ischgl

Ischgl

Byns höjd 1.377 m
Antal liftar 45
Högsta skidåkning 2.872 m
Liftkapacitet 93.800 pers/h
Antal km pist 238 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 11 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresa till Ischgl i Alperna - skidåkning i världsklass

Skidåkning i Ischgl har under de senaste åren blivit allt mer efterfrågat av många skidåkare världen över då utbudet av pister är samlat inom ett väl sammankopplat skidområde. Nämnas bör också att skidresor till Ischgl även lockar dem som hellre vill åka utanför pisten. Ischgl är nämligen även ett paradis för offpiståkare. Något som dessutom adderar mervärde till skidresan och som nästan bara ska upplevas under en skidresa till Ischgl är en dagstur över till Schweiz. Ischgl ligger nämligen nära den schweiziska byn Samnaun som dessutom är känd för sin tullfrihet med billigare varor och billigare mat och dryck.

Längdskidåkningen är inte lika stort som utförsåkningen i Ischgl, men det finns och är större i områdena runt omkring byn. Med 75 km längdskidspår i närhet till Ischgl, finns många möjligheter för längdskidåkning. Spåret mellan Ischgl och Galtür som binder ihop de båda områdena vill du inte missa, då det är ett spår med fantastiskt vacker omgivning.

Aktiviteter utöver skidåkning

Har du en gång åkt på skidresa till Ischgl, som ligger i fantastiska Tyrolerland i Österrike, kommer du garanterat att vilja åka tillbaka. Tar du en promenad genom skidorten Ischgl anar du snart känslan av idyllisk atmosfär och österrikisk charm när den är som allra bäst. Byn har allt som kan tänkas önskas och slutar aldrig att överträffa förväntningar. Härliga restauranger, mysiga promenadgator och spännande koncertarrangemang är bara några exempel på vad du kan förvänta dig upptäcka på en skidresa till Ischgl. I byn finns det också ett rullband som går igenom en tunnel under byn, som underlättar transporten till och från liften när du är på skidsemester i Ischgl. När eftermiddagen närmar sig rekommenderas sen ett besök på en av de kända afterskibarerna Kuhstall, Trofana Alm eller Kitzloch. Där går det inte att undgå att ryckas med i den österrikiska alpstämningen.

Österrikes turistförening

Hos vår samarbetspartner, Österrikes turistförening, kan du läsa mer om Österrike och österrikes resmål.

Läs mer på austria.info

 

 

Vill du veta mer om en skidresa till Ischgl? 

Har du ytterligare funderingar eller frågor gällande en skidresa till Alperna och Ischgl vill vi gärna besvara dem. Vi delar gärna med oss av våra egna erfarenheter av en skidsemester i Ischgl och ser fram emot att höra från dig. Du når oss enkelt på telefon eller över mail där vi sitter redo att ge er ytterligare information om Ischgl och andra destinationer. Du finner våra kontaktuppgifter här.

Användaromdöme26

4,5 / 5
Bedöm Ischgl som resmål
2017.08.22 - Per Allfors

Hade en härlig skidvecka i Ischgl v06 2017. Mycket bra skidort. Kul att kunna åka ner till byn Samnaun och åta lunch. Stort skidsystem i alla väderstreck. Fartfylld afterski både på berget och i byn! Lätt att hitta bra och prisvärda restauranger i byn på kvällen. Smidigt med 3 st effektiva gondoler nerifrån byn. Känns som att alla liftar äldre än 5-6 år fortlöpande byts ut mot modernare!

2017.08.22 - Thomas Henriksson

Ett mycket stort liftsystem med moderna och effektiva liftar. Stod knappt i någon kö alls när vi var där vecka 5. Bra preparerade backar åt de flesta väderstreck. Man kan alltså alltid hitta backar mot solen. Ett litet minus är att det inte fanns många backar som var jämnt lutande utan var istället ganska många krön som man var tvungen att ta hänsyn till.

2017.08.22 - Patrik Andersson

Älskar detta stället, rent och snyggt. Bra ös både i backen och på Afterskin. Backarna var välpistade och bjöd på strålande åkning. Aldrig köer eller någon hets. I Ischgl är helt enkelt allt lite högre klass jämfört med övriga Alperna.

2016.09.05 - Håkan Nirhammar

Mycket bra skidåkning som passade oss utmärkt, långa backar, inga släpliftar, lagom med skidåkare, nästan inga liftköer och soligt var det.

2016.09.04 - Anders Sjögren

Ischgl levererade! Underbart, modernt och välskött skidsystem. Långa fina välpistade backar som bjöd på varierad och bra skidåkning. System hanterar många skidåkare och vi upplevde varken köer eller trängsel i backar eller i restauranger. Det tar mer än den vecka att hinna lära känna och uppleva Ischgl.

2016.08.30 - Göran Rune

Jag åkte till Ischgl för att åka snowboard med min 15-åriga son. Ischgl fungerade utmärkt för snowboard. Vi behövde sällan lossa en fot och sparka oss fram eftersom systemet var väl anpassat för att åka snowboard med väldigt få flacka transportsträckor. Närheten till backarna var ett stort plus. Det stora utbudet av restoranger mm gjorde det till en bra helhetsupplevelse.

2016.08.30 - Christine

Vi kan inte låta bli att komma tillbaka till Ischgl, det är för bra helt enkelt! Pistsystemet är kanon och det finns massa bra orörd off-pist tillgängligt inom området utan att man behöver vandra. Många av restaurangerna serverar både god mat och han härliga terasser mitt i solläge! Hårt prepparerade backar iaf på senvintern, om man gillar det :) Och Afterskin är helt outstanding, har aldrig varit på bättre!!

2016.08.29 - Marie Bergqvist

Ischgl är en jättevacker by och jättebra backar. MEN vi hade ingen sol på hela veckan och det snöade och blåste så mycket att många liftar var avstängda i flera av dagarna (vet inte varför, det var knappast storm). Man kunde t.ex. inte komma över till schweiziska sidan eller ens upp till toppen. Man tröttnade på åka samma backe hela tiden. Och kroppen tröttnade på att djupsnön i pisterna.

2016.08.24 - Joakim Zetterblad

Ischgl levererar ! Med skidåkning i högsta klass, och en by som lyckas kombinera mysig charm med puls och after-ski, fortsätter Ischgl att vara en favorit bland skidbyar. Pistområdet är väl samlat och mycket omväxlande, (dock är nedfarten till byn inte att rekommendera). Utbudet av restauranger och serveringar heltäckande och passar alla smaker och plånböcker. Byn är bland det bästa skidresmål man kan tänka sig i alperna.

2016.08.23 - Thomas Sandberg

Jättefint ställe och skidåkning det va vädret som ställde till det maten va inte så bra på hotellet bra afterski i byn och i backen??

2016.08.16 - Kim Mattsson

2016.08.16 - Mattias vinje

Jag har varit på många orter i både Italien, Østerrike o Frankrike och måste sæga att ischgl var en av de beste. Denne tur var jag med en god væn, som precis som mig uppskattar skidåkning, afterski og god mat o drikke. Allt dette hade ischgl gott om, æven ett spennende natteliv æven om vi inte nattsuddade så ofte. Åkningen va bra, Fina pister och vid vakkert væder lite køer. Vi hade mycket snøfall og det va.bra men Stora deler av systemet va till tider avstengt pga sikkerhetsarbeid då mesta delen av åkningen føregår ovan trædgrensen, bonus va en hel del puddersnø. Kanske inte så genuint og mysigt som andra orter jag besøkt men vad spelar det før roll nær åkningen o allt rundt omkring ær på top. Kan varmt rekommanderas.

2016.08.16 - Johan Hedman

Fantastiskt skidsystem för alla åkare. Två stora dalar så ingen möjlighet att hinna åka alla backar under en dag ens.
Många ställen att stanna för fika/mat i backen.
Själv byn har hög klass med en massa restauranger, afterski, spa och allt annat du kan önska på en stor skiddestination

2015.08.31 - Hans-Olof Carlson

Valde Ischgl som destination när dottern skulle med till alperna för första gången och hon var salig. En mycket bra destination både för barn och vuxna!

2015.08.31 - Jeanette Leijd

Kan det bli bättre ! Jättefina, välpreparerade backar, bra pistat och backarna håller hela dagen ( vi åkte v. 11 )Enorm lift kapacitet, lite kö tidigt på morgonen med kabinerna men sen är det bara och åka! Bästa skidåkningen i Österrike, vi kommer tillbaka.

2015.08.26 - Peter Samuelsson

Väldigt trevligt där. Skidsystemet är modernt och har genomtänkt kapacitet. Om snömängden är riklig finns hur mycket liftnära offpist som helst.

2015.08.26 - Håkan Bäcke

Riktigt bra skidåkning i välpreparerade backar! Ischgl är kul och trevlig att vistas i när skidåkningen är avklarad.

2015.08.26 - Katarina Winter

Bästa stället i alperna! Har allt! Perfekt skidåkning, restauranger, after ski och nära till allt. Kommer åka tillbaka!

2015.08.26 - Catharina Nilsson Pieschl

Fina pister, bra liftar och gott om restauranger, vissa större och vissa mindre och väldigt mysiga. Galen afterski!

2015.08.26 - Thomas Gille

Skidområdet är riktigt bra, med många möjligheter till stopp i backarna. Finns både avancerade och mindre avancerade backar. Byn är charmig, med både galna after skipubar och mysiga restauranger/Barer. En av mina absoluta favoritorter i alperna!

2015.08.19 - åke johansson

Mycket bra skidområde och härligt after-skii. Rekommenderas!!!!

2015.08.18 - Tomas Uvesten

Ischgl är ett av alpernas bästa ställen, bara man har vädret med sig. Åk upp 08:45som först i liften och du har minst 1,5 timme med fantastiskt bra preparerade nedfarter utan en massa folk . Satsa inte på att komma så högt som möjligt de första åken utan börja med att åka ner till mellanstationen och du får vara nästa ensam, eller kanske först i hur fina nedfarter som helst.
När du åkt av dig det värsta så kan du åka tillbaka upp och glida runt, äta gott, shoppa i Samnaum och åka den makalösa 2-våningarsgondolen tillbaka. Ta carvingskidorna med dig, du kommer att behöva dom!

2015.08.18 - Carry johansson

Ett skidställe med bra liftkapacitet o fina välpreparerade pister. Variationsrika nedfarter som passar dom flesta gott om restauranger i backarna.

2012.08.27 - Niclas

Trevligt Hotell med närhet till Liften, fin fint kök och skön relax. Rumen var helt ok. Det lilla minuset är att det var att det röktes i baren och i sällskapsytorna.

2011.08.25 - Linn

Har besökt många trevliga skidorter i Österrike, men Ischlg blev direkt vår favorit. Kanonskidåkning, trevlig by och framför allt en fantastisk after ski och uteliv! Vi kommer absolut att åka dit igen!

2011.01.20 - anette borup-nielsen

Har varit där 5 ggr alltid nöjd. hög standard på hotell backar, mat, nöjen åk dit!

Användaromdöme av Ischgl

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!