Italienska köket

2016.02.23 / Kategorier: Italien / Av Denise

Förutom riktigt bra skidåkning så bjuder Italien också på fantastisk mat. Något som inte kommer som en överraskning för de flesta är att det italienska köket är mycket känt, för sin pizza, pasta och goda viner. Därför vill vi att presentera några italienska specialiteter som ni inte får missa när ni är på skidsemester i Italien.

Italienska specialiteter 

Antipasto
Antipasto serveras som förrätt som ofta fås kallskuret. En antipastotallrik kan bland annat bestå av olika typer av skinka, salami, ost och bruschetta. Några favoriter bland dessa är parmaskinkan, bresaola, parmesanost, gorgonzola och självklart pesto. Med detta passar ett gott glas rödvin alldeles perfekt.

Pizza
Välkommen till pizzans hemland! När du beställer en pizza i Italien blir du aldrig besviken. På pizzan kan du själv bestämma pålägg, men vi kan rekommendera parmaskinka, ruccola och parmesan. Då kan det inte bli annat än en dans för dina smaklökar!

Pasta

I Italien kan du få pasta av världsklass och det finns ett hav av olika sorters pastarätter. Några favoriter är Pasta Carbonara som är en enkel maträtt med gräddsås och bacon. En annan är Fettuccine zucchine e gamberi som innehåller räkor, tomater och squash. Som sagt, det finns mycket att välja bland och för att hitta just din favorit bör du prova dig fram!
Vill du prova något mer speciellt så ska du testa en portion Gnocchi, det är små mjuka pastabitar (dumplings) som kan fås både med och utan spenatsmak.

Dessert
Italienare vet också hur man gör en god dessert! En favorit är Tiramisu där sötman blandat med en svag kaffeton ger en fantastisk smak och måste testas! En annan dessert som är värd att testa är Panna Cotta som är en pudding gjord av kokt grädde som ofta toppas med syrliga bär. En annan rekommendation är att testa den italienska glassen som är himmelsk!

Dryck
Allt från en god kopp kaffe till det smakrikaste vinet kan du hitta i Italien. Frågar du servitören så kan de ge dig de bästa tipsen på vilken dryck som passar till måltiden. Detta är italienarnas passion där dryck ska avnjutas och framhävas av de olika smakerna från maten. Det är därför italienarna är så bra på goda viner då det ligger i deras kultur. På flera av våra destinationer kan du testa lokala viner och vi rekommenderar att du tar med på vinsmakning om det erbjuds på din destination.

Den klassiska afterskidrycken är Bombardino som är en varm gul dryck med grädde på toppen. En annan favorit på afterskin är Aperol Sprizt som kan ses som ett annat alternativ för vin eller bubbel.

Rekommendationer på restauranger

På El Pael i Canazei kan du välja vad du vill på menyn – allt är gott! Men vi rekommenderar deras pastarätter.

I Livigno måste ni prova Bivio, som är en av byns bästa restauranger. Här rekommenderar vi deras Pepper steak och vill du göra upplevelsen till något extra så beställ ett glas Amarone till. 

Gargote Fashion Café i Sestriere lagar de absolut bästa pizzorna i byn! Ni får verkligen inte missa detta om ni åker på skidsemester till denna härliga italienska pärla.

Life is better on the Slopes...

/Slopeteamet

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 • E-post slopetrotter@slopetrotter.se • Frejgatan 13 • Box 1578 • 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

VINN EN SKIDSEMESTER

VINN EN SKIDSEMESTER FÖR 4 TILL BAD GASTEIN

Det enda du ska göra är att svara på en enkel fråga.

I vilket land ligger Bad Gastein?