OM SLOPETROTTER

Fantastisk skidåkning till lågt pris Alla ska ha råd med en skidsemester

Enligt oss är skidåkning ett av livets största nöjen och därför erbjuder vi marknadens billigaste skidresor. Vårt mål är nämligen att så många som möjligt ska uppleva skidåkningen i Alperna!

HUR ALLT BÖRJADE

Det hela började med en skidresa som arrangerades för vänner och studiekamrater år 2004. Det var Christian Kerstens som för första gången arrangerade en skidresa till italienska Canazei för sina studiekamrater vid Köpenhamns Universitet. Vintern därpå blev det två skidresor - för Köpenhamns Universitet och för HIH Herning. 
Denna gång var Michael Rossen och en gemensam vän även med i projektet. De tre vännerna kallades för “Slopetrotters”, som globetrotters men med pist (engelska: slope) eftersom de har en stor passion för skidåkning, vintersport och äventyr.

Men vad skulle hända med “Projekt Slopetrotter” efter de framgångsrika resorna arrangerats? De menade att det redan fanns tillräckligt med skidresebyråer och därför ville de komma på ett annorlunda koncept.

Då kom idén om att erbjuda skidresor med något extraordinärt utöver bra service och god kvalitet – att kunna ge “vanliga” skidåkare en ovanlig skidresa. Alltså, att alla skidåkare skulle få möjligheten att testa sina gränser i extrema vinteraktiviteter på sin skidresa.

SLOPETROTTER GRUNDAS

Med ett färdigt koncept och stort entreprenörskap grundläggs Slopetrotter den 1 juni 2006.

Canazei, som ligger i nordöstra Italien, blev Slopetrotters flagship-resmål. Med två skidguider på plats i Canazei och all administration ordnat i ett kök på Jylland skickade Slopetrotter iväg sina första gäster till Alperna.

En vecka senare kom gästerna hem med många härliga upplevelser i bagaget efter att ha fått prova på isklättring och övernattat på berget på en skidsafari.

VÄXTVÄRK

Slopetrotter Skitours äventyrskoncept visade sig vara något som gästerna satte värde på. De tre vännerna började därför att se möjligheter med andra resmål och redan säsongen därpå kunde man resa till tredubbelt så många resmål.

Efter två lyckade skidsäsonger på den danska marknaden öppnade Slopetrotter upp för att svenskar nu också kunde resa med till Alperna – med ytterligare resmål att välja mellan.

De senaste åren har Slopetrotter under vintersäsongen haft mer än 100 skidguider i Alperna för att kunna ta emot det gästantal som har växt år efter år.

SLOPETROTTER IDAG

Än idag fortsätter Slopetrotter att växa. Från att arrangera en skidresa till Canazei välkomnar vi idag gäster till hela 15 resmål fördelat på Italien och Österrike.

Vi gör Alperna tillgängliga för alla. Därför erbjuder vi marknadens billigaste skidresor utan att kompromissa på kvalitet, trygghet eller professionalism. Alla ska råd med en skidsemester som vi säger!

Vi tror att det tillsammans med gäster som delar vår filosofi är vägen fram till att bli Skandinaviens största skidresebyrå som inte “bara” är en skidresebyrå.

FANTASTISK SKIDÅKNING I ITALIEN OCH ÖSTERRIKE

Av alla resmål som du har att välja mellan skickar vi särskilt skickat iväg många gäster till Canazei. Det är ju det resmål som varit med redan från början och det står oss alltid nära.

Därutöver har vi satsat på en rad resmål i Alperna som alla har en sak gemensamt - fantastisk skidåkning.

Det är därför helt säkert att oavsett vilket av alla våra resmål du väljer så får du fantastisk skidåkning för dina pengar.

PRISGARANTI

Med oss kan du förvänta dig trygghet, stabilitet och professionalism. Vi vill att du är trygg och säker när du reser med oss.

Samtidigt gör vi en dygd av att vara de billigaste på marknaden. Därför har vi en prisgaranti.

Det betyder bland annat att du är garanterad en resa till lägsta möjliga pris och att vi därför prismatchar om du hittar samma resa med samma boende billigare på ett annat ställe.

SKINETWORKS & PRIMO TOURS

Slopetrotter är del av Skinetworks som är Nordens största skidresebyrå och även består av de välkända varumärkena Nortlander och Danski. Läs mer om det här. Skinetworks är din garanti för att det är ordning på det praktiska och besvärliga så att du kan njuta av din välförtjänta skidsemester. Vi ser till så att det är ordning på allt det tråkiga som bara ska vara på plats för att du ska kunna njuta av skidsemestern. Du kan vara säker på att det finns många års erfarenhet och många dedikerade Skinetworkers bakom allt det praktiska kring din resa.

Skinetworks är sedan hösten 2023 en del av resekoncernen Travelheart Family som har rötter i Jylland och samma kärnvärden som oss - nämligen fokus på närhet till gäster, dansktalande personal på resmålen, fina reseupplevelser och en hög servicenivå. Det betyder att det är starka krafter bakom Skinetworks och våra varumärken.