Skidresor till Livigno

Gästernas värdering 4,3 / 5 Läs omdöme 86
Pistkilometer
40 km
55 km
20 km

I den buktande dalen på gränsen till Schweiz ligger skidorten Livigno i vackra Italien omgivet av två bergssidor. Livigno har med åren blivit ett allt mer populärt resmål bland svenskar f vilket inte går att motsättas efter ett besök i denna trevliga italienska alpby. Här finns en mäktig kombination av italiensk charm, uteliv och inte minst ett skidområdet som erbjuder skidåkning för alla nivåer, såväl som för nybörjare som mer erfaren. 

Själva byn ligger på 1816 meters höjd och pisterna är belägna på höjder upp till 2796 meter. Detta gör att Livingo ses som ett snösäkert skidområde säsongen igenom. Dessutom är Livigno en av de platser i Europa som har flest soldagar, vilket kombinerat med massor av snö skapar de bästa förutsättningarna för en lyckad skidsemester. 

Byns unika historia gör att Livigno ligger i ett tullfritt område vilket ger ett stort utbud av bra shopping som sällan skådas på andra skidorter. Livigno är därför ett bra val om du vill vara säker på att få riktigt fördelaktiga priser under resan. En skidsemestern till Livigno bjuder med andra ord på mycket mer än bara alpin skidåkning. Här finns även möjlighet för aktiviteter så som slädturer, isklättring, skotersafari och längdskidåkning. Kanske är det någon av dessa aktiviteter som sätter pricken över i:et på just din skidresa. För dem som vill ha ytterligare fart på skidsemestern bidrar även byns 20-tal barer till underhållande afterski och fest inpå småtimmarna. 


Läs mer om Livigno

Livigno

Byns höjd 1.816 m
Antal liftar 33
Högsta skidåkning 2.796 m
Liftkapacitet 46.000 pers/h
Antal km pist 115 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 5 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidsemester i Livigno - en by fylld av liv och stämning

Söker du skidåkning på hög höjd som passar hela familjen och alla nivåer, så är Livigno det rätta valet. I Livigno möts du av den italienska gästvänligheten så som vi känner den bäst, utöver det kommer du finna fördelaktiga priser eftersom byn är tullfri. Det skapar förutsättningar för ett stort handelscentrum där mat- och vinkulturen kan studeras på en mängd olika restauranger, både i backarna och i byn. Varje kväll är det bland annat möjligt att åka iväg på en kvällsaktivitet där du blir hämtad med snöscooter för att åka upp i backen för att njuta av en middagsmåltid uppe på toppen innan turen går tillbaka till byn igen. Livigno myllrar av liv och kring centrum och längs gågatan finner du ett mekka av delikatess-, mode- och skidbutiker. Här kryddas din skidsemester med en touch av stadsliv, som om det hade varit en storstad.

Skidåkning och aktiviteter för hela familjen

Skidområdet i Livigno består av två bergssidor, Carosello och Mottolino, där sammanlagt 115 km pist löper ned längs bergssidorna om dalen. Områdets två bergssidor består främst av röda och blå pister samtidigt som berget även utmanar mer avancerade skidåkare. De brantare pisterna med mer utmaning finns främst på Mottolino-sidan. Här finns också Livignos eftertraktade park som med sina 43 rails och 25 hopp är en av Europas största. För att ta sig mellan de olika bergssidorna går det gratis skidbussar som kör kontinuerligt under hela dagen mellan Carosello och Mottolino så går smidigt att ta sig mellan de två bergen på en skidsemester i Livigno.

Om din skidsemester inte bara ska handla om utförsåkning finns det flera möjligheter till längdskidåkning mitt i dalen. Livigno är varje år värd för flertalet stora längdskidåkningsevent så denna italienska by är ett bra alternativ för dig som känner för att byta ut nordens kalla längdåkning till lite mer soliga Italien. Här finns hela 40 km preparerade längdspår och de stora flacka områdena på så hög höjd ger fantastiska förutsättningar för längdskidåkning. För dig som gärna ger dig ut i spåret efter att mörkret lagt sig, så finns det även ett 2 km långt elljusspår.

Efter en lång dag med skidorna fastspända under fötterna öppnar ett flertal barer upp portarna för en öl eller en grappa, som är Italiens motsvarighet till svenska snapsen. Det finns möjlighet till bra afterski för alla åldrar tack vare byns många caféer och barer, medan nattlivet avnjuts på ett av Livigno´s två diskotek där det är fullt ös fram till småtimmarna.

För dem som vill ta en simtur eller bara njuta av en bastu finns det i Livigno en stor badanläggning vid namn Aquagranda. Här kan hela familjen skämma bort sig i detta nybyggda komplex som har ett imponerande termalbad. Här blir alla sinnen stimulerade och behandlade tack vare alla wellnessmöjligheter Aguagranda bjuder på. 

Allt som allt är Livigno är mångfacetterat där både ung som gammal utöver skidåkningen kan känna sig som hemma. Livigno är med andra ord den perfekta skidorten för dig som vill att en skidsemester ska inkludera aktiviteter både på dagen så som på eftermiddag och kväll. 

Vill du veta mer om en skidresa till Livigno?

Har du frågor eller funderingar gällande en skidresa till Livigno vill vi gärna besvara dem. Du kontaktar oss enkelt på telefon eller mail då vi sitter redo att besvara alla dina funderingar. Vill du dessutom ha tips på det rätta boendet i Livigno hjälper vi självklart till att hitta det som passar just dig.

Användaromdöme86

4,5 / 5
Bedöm Livigno som resmål
2017.08.22 - Mats Karlsson

Fantastiskt trevlig ort, med skidåkning för alla. vi åker tillbaka nästa år

2017.08.22 - Susanne Alm

Blev förälskad i Livigno!
Härliga backar och en jättemysig by med trevliga restauranger och barer, dessutom är det ett skattefritt område med bra priser! Kommer absolut tillbaka.

2017.08.22 - Marie Smott

Älskar Livigno, många bra restauranger. Sköna backar och väldigt gemytlig by. Bra priser om man vill shoppa.

2017.08.22 - Thomas Johnsson

Utmärkt ställe för nybörjare

2017.08.22 - Pelle Samnegård

Bra skidåkning. Fina backar. Fina vyer över bergen o byn. Trevlig by. Många restauranger o ok priser.
Bra bussförbindelse mellan systemen.

2017.08.22 - Christer Ödmann

Var där 5 veckor och det var blå himmel alla dagar utom ca: 4-5. Stämmer som det står att det är mycket solsäkert. man åker på båda sidor om dalen så man kan börja på Carusello sida och sedan byta som solen flyttar sig så man får 1/1 dag i solen . Mycket väl preparerade backar.
Saknas lite tuffa backa men jag vill / ska tillbaks.
Mycket mysig ort med en skön stämning. Mycket bra för familjer .

2017.08.22 - Therese

Mycket bra skidåkning med olika svårighetsgrader. Mysig och pittoresk by, stort utbud av bra restauranger med mycket god mat. Familjevänligt. Lätt att ta sig emellan de två olika skidsystemen.

2017.08.22 - Anette Ahl

Mysig by med trevlig atmosfär och bra shopping. Skidåkning som passar alla stora som små, bra eller ovana åkare.
Kan varmt rekommendera "Cip & Clop" för en vällagad lunch eller bara ett fikastopp.

2016.09.07 - Lovisa Fagerström

Mycket bra skidåkning med olika svårighetsgrader och underbara vyer över byn och alla bergstoppar. Mysig och pittoresk by, stort utbud av restauranger. Bra priser på grund av skattefritt område. Familjevänligt. Lätt att ta sig emellan de två olika skidsystemet på var sida av dalen med hjälp av bussarna. Verkar snösäkert.

2016.09.05 - Jorunn Nylund

Mysig by, med härlig blandning av hus. Mitt i byn finns lagårdar, så luktade lite kö här och där. Breda fina backar, bra snö även i mitten på mars. Många snowboardåkare, vi åkte skidor. Bra afterski ställe vid liften (minns inte namnet) på Motolino sidan.

2016.08.31 - Björn Rickardsson

Skidåkning på två bergssidor som erbjuder något för alla i familjen. Vill man ha mer avancerad åkning ska man nog välja ett annat resmål. Mycket enkelt att byta bergssida med gratisbussarna som går mellan bergen. Bästa restaurangen var Bellavista (boka bord, mycket folk).

2016.08.31 - Jennie Larsson

Byn är helt magisk. Mkt att göra för hela familjen. utbudet av restauranger är väldigt bra.
Själva skidåkningen tyckte vi va sådär. de första tre dagarna är det jätebra, men sen har man åkt i alla backarna. bra backar för nybörjare, men kanske inte riktigt lika mkt för den erfarna åkaren. Finns bra med offpist om man orkar gå :)

vi hade en jättebra vecka, men hade önskat lite "roligare" backar.

2016.08.31 - Erika Kaspersson

Jag älskar Livigno. Mysig by med mycket brett utbud av både restauranger och butiker. Snö- och solsäkert. Härlig skidåkning. Billigt att äta både i backen och i byn.
Det enda jag saknar är ett område med lite brantare backar. Skidåkningen i Livigno är snäll.

2016.08.30 - Lars-Ove Wessberg

Mycket bra snötillgång och mycket sol. Väldigt bra backar för den medelgode och gode åkaren. Stort urval. Åker gärna tillbaka.

2016.08.30 - sven sandahl

Livingo är en mysig by med underbar skidåkning. Vi har varit där 3 gånger och bokat en fjärde. Backarna är väldigt välpistade och där är väldigt få liftköer och underbar åkning

2016.08.30 - Peter Folke

Väldigt bra skidort, fler bra skidområden, korta bussresor eller bara rakt ut i systemet.
Vi hade sju soldagar så väldigt bra dalgång!
Tyvärr lång bussresa från flyget.

2016.08.30 - Håkan Olofsson

Bra skidåkning för hela familjen, och underbara vyer. Bra utbud med resturanger och shopping. Det enda som var lite jobbigt var bussresan från flygplatsen. Åker gärna dit igen.

2016.08.30 - Christoffer Iveborn

Hyfsat bra skidåkning och jag som tycker det får ändå räknas till avancerad åkare då jag åkt utförsåkning sedan jag var 2,5 år gammal. Bättre åkning och mer avancerad åkning finns på andra orter men jag anser att detta räcker bra till, men smaken är som baken. Mycket mysig by, bra mat och mycket bra priser.

2016.08.30 - Tommy Sjöström

Snön är härlig, bra pistat för nybörjare till smöråkare. Inga köer när vi var där, det enda som inte föll oss i smaken är att backarna är ganska enformiga speciellt för de som vill ha lite mer utmaning.

2016.08.30 - Stefan Svanberg

Bra snötillgång, korta kötider till liften. Bra mat i backarna och prisvärt inne i Livigno.

2016.08.30 - J Christersson

Tycker mycket om Livigno! Har varit i ett flertal andra orter i Alperna och tycker nog Livigno är den bästa "kompromissen". Inte brantast, högst, djupast lössnö men Livigno har snown parks i världsklass, ytterst få transportsträckor, god mat i backar och trevlig by samt korta liftköer.

2016.08.30 - Stephan Dagson

Fantastiskt bra skidåkning och V12 2016 var det väldigt bra snö som höll hela dagarna och oftast korta liftköer som gav väldigt trötta ben på kvällen :-). Mysig by med bra utbud av restauranger och tax free shopping. Enda nackddelen med orten är den långa busstransfern och särskilt när man som vi kom fram till hotellet på morgonen 03:30.

2016.08.30 - Anders Svenwall

Trevlig skidort, gott om snö, bra skidåkning, korta liftköer, god mat, billigt.

2016.08.30 - Stefan Ryding-Berg

Bäst i italienska alperna, både när det gäller skidåkning och fritid.

2016.08.30 - Henrik Gouali

Mycket trevlig skidort. Bra priser, även om kvaliteten i maten är skiftande. Stort skidområde med bra utbud av nerfarter. Ett renodlat turistställe utan att kännas genomkommersiellt.

2016.08.30 - Anita Lennerstad

Livigno ett otroligt fint skidområde. Vi har varit där v 10 i flera år och aldrig upplevt någon kö. Snön har varit perfekt och samtliga liftar på. Tråkigt bara att de lever kvar i det förflutna med lättklädda tjejer dansande på borden på after skiin RIKTIGT DÅLIGT och nedvärderande !!
Byn som ligger mitt emellan skidområderna är riktigt mysig med stort utbud av restauranger och affärer. Gågata rakt igenom byn gör den väldigt attraktiv och tillgänglig. Man tar sig lätt med buss från ena sidan till den andra sidan dalen, vilket gör att du alltid hittar backarna som är bäst för dagen. KANONSTÄLLE !!!!!

2016.08.30 - Barbara Ahlström

Bra backar för nybörjare och medelgoda åkare. Fantastisk bra barnområde. Trevliga matställen med helt ok priser. Kan varmt rekommenderas.

2016.08.30 - Marie Kjellberg

Livigno bjuder på ganska snäll skidåkning men backarma är välpistade och liftköerna korta. Passar den som inte söker så mycket variation och tuffare backar. Byn är väldigt utsträckt vilket gör att man får åka en del taxi för att ta sig runt. Gott om affärer och restauranger.

2016.08.29 - Stefan Lundqvist

Bra skidåkning med god snötillgång och korta liftköer. Skidåkning för hela familjen.

2016.08.28 - Roger Gustafsson

Livigno är en mycket trevlig skidort. Alltifrån skidåkning, mat och shopping. Orten har en mycket bra prisnivå. Skidåkningen passar bäst medelgoda åkare samt nybörjare. De som önskar sig en mer avancerad åkning bör välja annan ort.

2016.08.25 - Isak Karlsson

Mitt första besök i Livigno var väldigt bra. Ett skidområde på två stora berg som erbjuder skidåkning för alla typer av nivåer. Maten i backarna var bra och till ett hyfsat pris. Eftersom Livigno också är tax-free så är det även billigt med alkohol och annat. Vad som gjorde att jag åkte till just Livigno var dem berömda snowparks som dem har. Väldigt stora och bra snowparks som även där passar alla nivåer. Jag kommer definitivt åka till Livigno igen så det rekommenderas stort!

2016.08.24 - Pär Aronsson

Härlig by med bra restauranger och shopping. Prisläget var mycket bra. Skidområdet passade oss perfekt som barnfamilj i alperna för första gången.

2016.08.24 - Kim Lindén

Varierande och bra skidåkning från lätta till lite mer avancerade backar. De flesta backar är breda. Lite uppdelat med två områden som man behöver åka buss mellan, men båda är tillräckligt stora för att vara på samma sida hela dagen. Gott om restauranger nere i byn men sämre ute i backarna.
Gott om liftkapacitet så det inte blir så mycket köer. Mest kö nere i byn på morgonen.
Livigno är klart värt ett besök och åker gärna hit igen.

2016.08.23 - Kristina Rylander

Mycket lättillgängligt och bra område. Gott om alternativ och bra serviceutbud.

2016.08.23 - Jette

Väldigt bra skidåkning, breda pister och vackra vyer. Härlig gågata med bra restauranger. Man måste prova att äta på pizzerian som alltid är fullsatt. Vi åker dit igen.

2016.08.23 - Maria Larsson

Bra skidområde för hela familjen. Byn skiljer de båda sidorna åt, så oftast håller man sig på samma sida hela dagen. Inte så många alternativ om man bara önskar åka i blåa backar, men fungerade ändå för barnen som mest åkt i svenska fjällen. Långt mellan restauranger och inte lika stort utbud som vi varit med om tidigare i Italien.

2016.08.23 - Tommy Hansson

Väldigt bra skidåkning för den som gillar breda pister med måttligt med folk och sällan liftköer. Inte jättesvårt och inte off pist. Men 400 m breda löpor med lagom lutnin, perfekt för att öva carving. Jättegod mat till humana priser. Taxfree, så nattlivet blir därefter. Oftast sol. Ett trevligt ställe - men kanske inget för värstingen. Bra kabinliftar, och några sittliftar, knappt några släpliftar. Skönt.

2016.08.23 - Anders Atterling

Överlag bra skidområde men lite jobbigt med att ta sig mellan de två områdena även om det ofta går skidbussar

2016.08.23 - Cecilia Leideman Bäck

Trevlig ort med massor av snö vintern 2016. Många skidområden och fina längdåkningsspår borgade för en variationsrik vistelse. Massor av shopping för den som är intresserad av det. Fin transfer resa till/från flygplatsen genom schweiziska bergspass.

2016.08.23 - Anna-Maria Troedsson

Breda fina härliga backar.

2016.08.23 - Amanda Ekman

Bra med snö. Blåsigt och snöade några dagar. Skulle varit bättre om nedfarterna var bredare till lifterna nära byn. För svåra att åka hela vägen ned för oss så vi fick ta kabinen ned till byn varje dag. Jag är vegetarian och det fanns bara ett alternativ - en macka i de flesta restauranger för mig. Folk hade sagt att de skulle ha så fantastisk mat men det hade de inte. På hotellet var det bättre mat. I backarna var maten inte så bra.

2016.08.19 - Alexander Richardsson

I Livigno kan du räkna med minst fyra dagar sol på sex skiddagar. Vår familj älskar soliga Livigno. Pisterna är väl underhållna och det är mycket sällan mer än någon minuts kö. De allra flesta liftar är stols- eller kabinliftar. Det är mycket sällan is, så här kan du arbeta och slita in de perfekta carving skären utan minsta tanke på att slinta. Stanna och ta ett glas vin, slå dig ner i en skön solstol. Liftarna stänger inte 15:30 så koppla av. Livigno e fantastico!

2016.08.17 - Greger Arwedon

Perfekt skidområde när man inte orkar åka Först ut och sist in längre. Solen skiner för det mesta, men skulle man bli fast på toppen pga snöstorm, vilket har hänt, så blir man väl omhändertagen av personal och kommer tillbaka ner tryggt och bra. Trevlig by med fantastiska restauranger. Bussarna fungerar bra, när man väl kommit underfund med hur de går. Men man kan ju alltid njuta av lite sightseeing.

2016.08.16 - Thomas Sjelvgren

Sol, snö och nedfarter i mycket bra standard. Njutning av en fantastisk skidåkning samtidigt som maten är ITALIENSK, kan inte bli mycket bättre.

2016.08.16 - Mattias Wagnborg

Bra skidområde med bra variation på backar med varierande utmaningar! Riktigt bra by med bra shopping och mycket bra restauranger! Alltid nära en lift upp på berget...
Om du är en van skidåkare och åker mycket varje dag så är systemet lite för litet. Det blir lätt att man åker samma backar om igen.
Men sammantaget ett riktigt bra resmål. Lätt att köra till!

2016.08.16 - Eleonora Granström

Har varit i Livigno 3 ggr.och har även bokat en fjärde säsong. Fantastiskt blandning av italiensk charm, bra skidåkning , god mat o rimliga priser! Har alltid haft tur med snötillgång o sol vilket är ett plus! Rekommenderar det varmaste att åka hit.

2016.08.16 - Maria Bast

Bra skidort för familjer med god kombination av bra skidåkning med breda fina pister och god mat. Skidorten erbjuder skidåkning på två bergssidor vilket gör att man kan välja sida efter vädret. Bra utbud av restauranger och shopping. Våra barn tyckte att pulkaåkningen på eftermiddagen i sidan av barnbacken var rolig.

2016.08.16 - Jörgen Holmberg

2016.08.16 - Klas Manfredson

Perfekt ! Bra skidåkning trivsam By God mat bra shopping!Trevlig atmosfär på Hotellet

2016.08.16 - Sofie Johansson

Vem kan inte älska Livigno!? Den mysiga byn med sina underbara invånare som serverar dig den perfekta italienska maten. Att bara strosa omkring på kvällarna och sträcka ut efter en dag i de välpreparerade breda goa backarna är underbart! Två sidor av dalen att välja mellan med breda fina nedfarter. Tredje gången jag var i Livigno och det var verkligen inte sista!

2016.08.16 - Peter Arnqvist

Mysig by , varierande skidåkning ,Trevliga butiker och matställen.

2015.09.10 - Elisabeth Bäck

Fantastiskt mysig by som ligger så vackert! Mycket trevliga pister, mestadels blå och röda men även svarta, ganska breda. Otroligt välpreparerade pister som var sköna att glida nedför i stora carvingsvängar. Lätt att åka off-pist mellan pisterna när det är gott om lössnö. Inga stora liftköer att tala om (v.10). Smidigt med gratis skidbuss, som går i en slinga runt byn, om man vill byta bergssida/liftsystem. Mycket trevliga matställen i backarna, allt från riktigt små hütter till större restauranger. I byn finns gott om shopping och trevliga restauranger med mycket god mat. Transfer mellan flygplats och byn är lång och krokig men väl värd att uthärda!

2015.09.05 - Kristina Ingves

Livigno är en perfekt skidsemester om man vill kombinera skidor, mat och shopping. Backarna är breda och relativt enkla, passar barnfamiljer fint.

2015.09.03 - Marit Wikander

Bra skidort, härlig skidåkning med breda fina backar. Lite för likartade backar kanske. Välpistade. Vi tyckte skidbusen tog lång tid att ta oss runt till andra sidan. Bäst är nog samhället med rikt utbud på restauranger, shopping och mysiga miljöer.

2015.08.31 - Fredrik Steen

Jag har varit i Livigno 4 gånger, och är på väg dit även i vinter. Det jag uppskattar mest är snökvalitén, maten och att familjen aldrig är långt borta i backen. Vi har varit ett gäng på 20 personer, med olika ambitioner och skill i backen men ändå alltid träffats till lunchen.

2015.08.31 - Fredrik Steen

Jag har varit i Livigno 4 gånger, och är på väg dit även i vinter. Det jag uppskattar mest är snökvalitén, maten och att familjen aldrig är långt borta i backen. Vi har varit ett gäng på 20 personer, med olika ambitioner och skill i backen men ändå alltid träffats till lunchen.

2015.08.31 - Peter Lisciak

Helt fantastik by, mysig med service medvetna invånare. Bra restaurang utbud med mycket bra prisvärd mat. Underbar skidåkning för hela familjen alt från nybörjare till den mer vane skidåkaren. Set blir garanterat ett återbesök till Livingo.

2015.08.29 - Mikael Rundberg

Tredje resan till Livigno och det kommer bli fler. Skidområdet är inte gigantiskt men man kan åka supermycket skidor på en vecka eftersom det är enkelt att ta sig runt i systemet. De båda bergen Carosello ? Mt Mottolino har lite olika karaktär och erbjuder sol i breda pister eller lite mer utmanade åkning på Mottolino sidan som ligger i skugga. Vi åker alltid v52 och det har varit bra med snö i Livigno varje år. Tips! Åk mer och luncha i byn. Lätt alperna mest prisvärda luncher.
Den lilla staden Livigno har massor av shopping. Kläder är ungefär som hemma men dricka, parfym och elektronik är riktigt billigt. Jag har bara ett önskemål. Erbjud en 2veckors kombo med Livigno och Canazei eller någon annan Italiensk ort över jul och nyår så bokar jag direkt. Blir en 5a eftersom man aldrig blir besviken på den italienska maten och Livignos trevliga shopping.

2015.08.28 - Kersti Thelin RIngqvist

Fantastiskt ställe med härliga pister och mysiga restauranger i backarna.
Vi hade tur med vädret (v.8) med sol varje dag. Ljuvlgt!!! Pisterna var bra preparerade och
det fanns många möjligheter att få varierande åkning. Själva byn var också trevlig med stort utbud för den som ville shoppa. Priserna var också billigare än normalt p.g.a taxfree-avtalet.
Vi blev väldigt förtjusta Livigno och vill gärna åka dit igen!

2015.08.28 - Katarzyna Wisniewska

Mycke snö och sol. Det hade vi i alla fall vecka 11. Tydligen bra vecka för skidresa till Livigno! Många pistar som är belägna på var sin sida om byn. Välskötta och breda med olika liftsystem. Ingen vänta i liftkö att tala om! Åkning för alla, både nybörjare och avancerade. Många butiker, restautanger och uteserveringar men lugn och trivsam miljö trots detta. Kanske inget bra place för dig som är ute efter mycket festande....En mysig byn med atmosfär och underbar placering mellan två berg. Rekommenderar starkt Bombardino och kreps efter åkningen! Återvänder gärna hit igen!

2015.08.27 - Tor Kullin

Livigno är en skidort som bjuder på många härliga upplevelser. Vi provade ett antal restauranger och maten var mycket god på samtliga ställen. Dessutom kunde de servera både glutenfri pasta och pizza på två av restaurangerna. Skidåkningen uppfyllde våra förväntningar, välpreparerade, breda och tillräckligt långa för att passa alla behov. Vi ska dit igen!

2015.08.27 - Stanley W

Livigno får en stark 3:a. För barnfamiljer är det perfekt, men lite litet för de som söker lite större äventyr. Pisterna är breda och fina och passar utmärkt för carving. Det var lugntväder den veckan jag var där (v.15) men om det blåser så är troligen ena sidan av dalen väldigt utsatt eftersom allt är ovanför trädgränsen. Saknade också alla så trevliga stugor med serveringar som finns i Dolomiterna. (ex. Canazei)Här var det mer storserveringar.

2015.08.27 - Anita Lennerstad

En helt fantastisk by !! Riktigt bra skidåkning och hyrskidor av absolut första klass. Mycket enkelt att ta sig mellan de olika sidorna av byn och de olika systemen. Livingo gick direkt till hjärtat och vill man ha allt; skidåkning, härliga restauranger, kul after ski, bra hotell VÄLJ LIVINGO !!

2015.08.26 - Ingemar Larsson

Fantastisk härligt och mysigt ställe, lite tråkig bussresa dit, men väl framme så glömde man snart det. Vi hade tur med vädret vecka 8. Sol och blå himmel hela veckan höjde upplevelsen mycket. Backarna, pisterna, stugorna i backen, personalen, suveränt, trevliga och hjälpsamma, väldigt lite kö vid liftarna, åker gärna tillbaka dit igen.

2015.08.26 - Johan Fischerstrom

Mysigt ort med skidåkning för alla, väldigt bra mat och dessutom har dom fixat friåkningsområden som är bevakade :)
Åker gärna tillbaka till Livigno

2015.08.26 - Katarina Winter

Fint pistade breda snälla backar. Stor by med bra bussförbindelser. Fantastiskt god mat.

2015.08.26 - Kerstin Liljeqvist

Ett härligt ställe som vi gärna återkommer till. Fina välpreparerade pister i olika svårighetsgrad och inga liftköer, helt enkelt toppen.
Trevliga butiker och matställen. Mysigt också att bara flanera i byn.

2015.08.26 - Fredrik Grenson

Vi hade alldeles perfekt väder så det färgar möjligen omdömet lite. Livigno var oerhört trevligt, härlig åkning, trevliga människor, fantastisk mat och även shopping som bonus. Skidskolan till barnen var också väldigt bra, instruktörerna hade en charmig attityd vilket funkar bra på barn. Vi har redan bokat resan hit nästa år, kan definitivt rekommendera denna destination.

2015.08.26 - Magnus Bladh

Mycket trevlig skidort. Bästa underlag jag upplevt i breda välpreparerade pister. Trivsam by med genuin karaktär och fördelaktiga priser.

2015.08.26 - Peter Adolfsson

Har åkt i många fjällområden genom åren. Livigno är nummer ett bra liftsystem och perfekta busslinjer. Trevliga mysiga små affärer i den bevarade gamla byn.

2015.08.26 - Stefan Ryding-Berg

Den bästa destinationen av de fem jag prövat i Italien. Nära till allt och en trevlig stämning. Högsta betyg.

2015.08.26 - Catarina Larsson

Jag hade aldrig åkt skidor innan och Sloptrotter rekomenderade mig att åka till Livigno, och det var helt rätt!
Fantastiskt vackert, inga köer, bra restauranger och after-ski. Personalen i lifterna och på skidskolan var super trevliga och för mig som inte kunde åka, kändes det aldrig som att jag var i vägen eller störde någon, vilket var toppen!
Åk till Livigno om du vill ha en skön semester i vacker miljö och underbar skidåkning!

2015.08.26 - Mikael Lilja

Favoriten i alperna, återvänder mer än gärna. Här får man allt, underbar mat skön sol underbara backa och det italienska folket gemytligheten i byn. Snart blir det vår 6 vinterresa och att vara där på sommaren är inte fel heller vandra längs bergskammen där man åker skidor är häftigt

2015.08.26 - Per Engström

Härliga backar med mestadels röda och svarta nerfarter. De svarta pisterna var breda vilket underlättade för de som har svårt med trånga passager.

2015.08.20 - Annika Tännström

Underbar by! Som att kliva in i ett vykort. Ljuvlig skidåkning, breda, snösäkra backar. Mysigt med stopp i restaurangen mitt i backen. I princip aldrig några liftköer. Smidigt med skidbussen som åker i slinga runt byn - gör det enkelt att byta liftsystem. God mat, trevlig shopping. Även bra längdspår. Möjlighet till ridning och slädturer förhöjde upplevelsen. Vi kommer tillbaka!

2015.08.18 - Tommy Sandahl

Härligt ställe, mkt prisvärt med mat och shopping! Bra skidåkning, grymma restuaranger i backen och knappt några köer alls. Rekommenderar Livigno starkt och jag kommer åka dit igen!

2015.08.18 - marianne Björklund

En härlig skidort med många möjligheter. God mat och trevligt bemötande , härlig atmosfär. En buss som kör runt byn regelbundet så man kan åka skidor i olika backar på olika sidor om dalen snabbt och lätt.

2015.08.18 - Tommy Axelsson

Livigno som by var riktigt mysig och skidsystemet var helt perfekt för vårt blandade sällskap. Ligger högt, och känns väldigt snösäkert jämfört med lägre liggande skidorter. Finns åkning för alla. Nybörjarna tar med fördel någon dag i Costaccia's barnbackar och blå pister. Medelåkarna tar sig med fördel till Carosello-systemet och åker rött och blått i långa, breda, soliga och fina pister. De som letar tuffare utmaningar tar äggliften upp till Mottelino där även de tuffaste åkarna hittar en utmaning. Vad man möjligen saknar i Livigno är de små, mysiga hytterna som det brukar finnas gott om i Österrike. Här är mat och dryck koncentrerad till ganska stora och "omysiga" lunchrestauranger i backen. Alla dock med underbar utsikt över bergen. Pisterna är inte heller lika tydligt utmärkta som i Österrike, och det går ganska lätt att missa avfarter om man inte är koncentrerad. Några liftköer såg vi inte till alls under vecka 5 (2014). Troligen är det annorlunda i sportlovsveckorna? Själva byn Livigno är otroligt mysig och skattebefriade priserna i affärerna är chockerande låga!
Liten remark; Man inte med Slopetrotters pistvisning redan 10:00 på söndagen om man fösta ska hyra skidor och sen åka skidbuss till en lift som man inte riktigt vet var den ligger. Lite synd. Som helhet är Livigno ett toppenställe!!!

2015.08.18 - Margret Louise Gren

Jag säger bara Livigno helt underbar skidåkning om man inte är super duktig, breda fina backar, super mysig by med mycket trevlig shopping. Längdåkning nära och god mat. Det enda som är minus är transfern dit men man kan inte få allt.

2015.08.18 - Lars Franzen

Mysig by halvbra skidåkning då systemen på bysidan var helt föråldrade och borde renoveras och byggas om det är ochså väldigt väderkänsligt blåser det lilla minsta så stängde man uppfartena på bysidan och då var det bara att ställa sig i 50 meter kö för att åka buss till andra sidan det var inte bra.fruktansvärt tråkig bussresa till och från byn från flygplats ingen toalett i bussen är ett riktigt minus då man färdas nästan 4 timmar.

2015.08.18 - Timo Ulfskans

Trevlig skidåkning med stor variation, dock lite utspritt system som det tog ett tag att lära sig hur man smartast förflyttade sig mellan delarna. För optimal solskensåkning så var det bara att välja mellan dom olika sytemdelarna. Bynär ganska utdragen, men skidbussarna fungerade även som transportmedel in på kvällskvisten. Super!

2015.08.18 - Staffan Jacobson

Mycket bra skidort. Var där över nyår. Trots detta kändes det aldrig trångt och inga långa liftköer. Perfekt för de som vill varva utförsåkning med skidåkning på tvären.

2014.08.28 - Linda Levin

Livigno är en otroligt mysig och trevlig by. Väldig lång, men fördelen är att man kan hoppa på någon av bussarna som tar en runt byn smidigt och lätt. Tre olika skidsystem gör att det aldrig blir några hemska liftköer. Inte särskilt svårt att hitta god mat vilket också är ett stort plus. Det som bör nämnas är också att vi var väldigt skeptiska till bussresan innan, vi trodde det skulle bli drygt och jobbigt, men det gick väldigt bra och jag måste ge en eloge till chaufförerna som var väldigt proffsiga. Något som jag värderar högt är även att när vi skulle boka resan till Livigno så gjorde Emelie på Slopetrotters sitt yttersta för att hitta det vi sökte. Alltid vänlig, serviceminded och snabb. Det gör att man blir ännu mer positivt inställd till den resan man snart ska göra.

2013.05.03 - Nell Fredriksson

Orten är ett toppenställe! Lagom skidåkning, det finns något för alla åkare, överblickbart skidsystem och bra kapacitet på liftarna. Billigt, billigt, billigt är det att handla i byn! Mitt tips är att inte handla alkoholen nere i centrum. Ta istället en rejäl promenad i riktning mot Carousel3000-liften. Småbutikerna utefter vägen är mycket billigare! Inte samma utbud, men det kan man väl ta? Mat/restauranger finns för alla smaker och prisklasser. Rekommenderar Livigno starkt!

2011.12.01 - caspar

Bästa stället, för alla åldrar och erfarenhet! 15:de året i rad blir det i januari..

2010.11.01 - Rose-Marie

Livigno är det underbaraste resmålet för alla som älskar skidåkning, god mat och shopping. Människorna som lever där är gästvänliga, afterskin är helt i särklass, maten är underbar och shoppingen mycket billig. Har varit där både vinter och sommar och även sommartid är där väldigt mysigt. Då fanns det ett ställe inte så långt bort som hade sommarskidåkning, det var kul att prova på.

Användaromdöme av Livigno

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!