Skidresor till Pontedilegno-Tonale

Gästernas värdering
Pistkilometer
40 km
55 km
25 km

Italienska Pontedilegno-Tonale är en charmerande och genuin skidort belägen i skidområdet Adamello Ski. Skidområdet är sammanbundet med grannbyn Passo Tonale där orterna tillsammans erbjuder skidåkning på 120 km pist. På en skidresa till Pontedilegno-Tonale finns därmed något för alla nivåer, så som breda, blå och röda pister, svarta och mer utmanande backar, glaciärskidåkning och fantastisk offpist.

Skidområdet, som är ett av de äldsta skidområdena i Italien, välkomnar till en genuin alpstämning med en lång historia i bagaget. Det råder en gemytlig stämning i byn samtidigt som både pister och liftar är väl omhändertagna. Pontedilegno-Tonale välkomnar därmed till en skidresa av hög kvalitét både när det kommer till skidåkning och byliv. I byn är det liv och rörelse med många butiker och ett flertal restauranger och caféer. Så efter en dag i backen är det aldrig långt till att få något gott att äta och dricka på någon av de lokala krogarna.

Läs mer om Pontedilegno-Tonale

Pontedilegno-Tonale

Byns höjd 1.258 m
Antal liftar 27
Högsta skidåkning 3.016 m
Liftkapacitet 32.000 pers/h
Antal km pist 120 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 11 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresor till Pontedilegno-Tonale

Det varierande skidområdet omkring Pontedilegno-Tonale och Passo Tonale ligger på 1800 meters höjd med en högsta topp på 3026 meters höjd. En skidresa till Pontedilegno-Tonale garanterar därmed hög snösäkerhet. Dessutom är liftsystemet riktigt effektivt vilket gör att det enkelt går att ta sig runt på de väpreparerade pisterna i de båda områdena. För nybörjare är området närmast Passo Tonale perfekt med långa och nybörjarvänliga blå pister. Det är även i detta område som skidskolan håller till. Till de mindre finns det dessutom skidlärare som talar skandinaviska. En skidresa till Pontedilegno-Tonale och Passo Tonale är därför perfekt för familjen som har barn som ska på skidskola.

Även fast skidområdena i Pontedilegno-Tonale och Passo Tonale ofta omtalas vara familjeparadis utesluter det inte utmaningar för de mer avancerade skidåkarna. Lite längre upp i skidområdena, både i Pontedilegno-Tonale och Passo Tonale finns det flera välpreparerade och utmanande svarta pister. I Pontedilegno-Tonale ligger många av pisterna i skogsterräng vilket gör dem optimala även under de dagar då inte solen skiner, då sikten blir bättre och blåsten mindre mellan träden. Under de soligare dagarna rekommenderas en tur upp på glaciären Presena där det från 3026 meters höjd är en fantastisk utsikt över Passo Tonale och de närliggande bergstopparna. Härifrån rekommenderas därefter Paradisio-turen som under 11 km tar dig genom en böljande terräng innan du når Passo Tonales by.

För den som vill utmana sig i form av hopp och tricks finns det även två olika funparks att utforska på en skidresa till Pontedilegno-Tonale. Vill du dessutom variera den alpina skidåkningen med längdskidåkning finns det i närområdet till Pontedilegno-Tonale ett 9 km långt längdskidåkningsspår i skogsterräng. Det är också möjligt att ta bussen till Vermiglio, där det finns ytterligare 25 km längdspår.

Skidresor till Pontedilegno-Tonale -  en charmerande italiensk alpby

Pontedilegno-Tonale som by är charmerande och genuint italiensk. I jämförelse med byn i Passo Tonale är Pontedilegno-Tonale större och har därmed även ett större utbud av restauranger, caféer och butiker. Efter en dag i backen spenderas afterskin på någon mysig bar för att samlas kring ett glas mousserande eller något värmande. Därefter finns det flera alternativ att välja mellan för middag på någon av byns restauranger som erbjuder mat och dryck av hög kvalité. För den som vill vidare efter middagstid finns det även i byn några uteställen och ett kasino. Byn har även en simhall för den som vill ta en simtur eller bara vill slappna av i en varm bastu.

Allt som allt erbjuder Ponte di Legno ett bra skidområde både för nybörjare och erfarna, läcker italiensk mat och dryck samt en by med genuin italiensk stämning. Snösäkerheten är hög där det är möjligt att utforska varierande skidåkning både i och utanför pisterna. Ponte di Legno är därför optimalt för dig som vill åka på en skidsemester med fantastisk skidåkning och som också vill lyxa till det med god mat och ett levande byliv efter dagens äventyr i snön.

Vill du veta mer om en skidsemester i Ponte di Legno-Tonale?

Vi vill gärna dela med av oss av våra erfarenheter av en skidresa till Ponte di Legno och sitter därför redo på telefon eller via mail till att besvara eventuella funderingar. Hör av dig till oss eller be oss kontakta dig för att få ett bra erbjudande på en skidresa till Ponte di Legno.

Användaromdöme0

Bedöm Pontedilegno-Tonale som resmål

Det finns ännu inga omdömen om Pontedilegno-Tonale.

Användaromdöme av Pontedilegno-Tonale

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 • E-post slopetrotter@slopetrotter.se • Frejgatan 13 • Box 1578 • 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!