Skidresor till Saalbach

Gästernas värdering 4,3 / 5 Läs omdöme 47
Pistkilometer
140 km
110 km
20 km

En skidresa till Saalbach erbjuder något av den mest varierande skidåkningen som Österrike har att erbjuda. Här finns 270 kilometer av pister och Alpernas bergstoppar reser sig på bägge sidor om skidorten vilket gör det möjligt att åka runt Saalbach i en halvcirkel. Det finns många blå och röda nedfarter så både nybörjare och mer vana skidåkare trivs bra i området. Dessutom finns det goda möjligheter till offpistskidåkning. Är du på skidsemester i Saalbach så kommer du märka att de har investerats stora summor i liftsystemet som nu är bättre än någonsin. På eftermiddagarna, när skidåkarna kommer ner från berget, startar en fest vars like och stämning är omtalat i hela Österrike. Många påstår att afterskin i Saalbach är den bästa  i hela Alperna. Ung som gammal deltar i festligheterna som ofta fortsätter till långt in på natten på någon av byns 40 barer och diskotek. Den mest omtalade afterskin är det legendariska Hinterhag Alm som är ett måste att besöka när du åker på skidresa till Saalbach. 

Skidåkning i Ski Cirkus

Skidresor till Saalbach har genom året skapat oförglömliga stunder så väl som i och utanför pisten för både skidfantasterna och dem som är lite mindra vana skidåkare. Det är nämligen inte bara den fantastiska skidåkningen  som gör skidresor till Saalbach oförglömliga utan även stämningen som genomsyrar hela skidområdet Ski Cirkus. Saalbach står för österrikisk charm vilket går igen i skidortens slogan “Home of Lässig”, där lässig på svenska betyder avslappnat. På dagen blandas skidåkningen med många pauser på någon av de många hütterna där solstolarna står uppradade. När benen blir trötta laddas det sen upp för afterski där Hinterhag Alm, som korats till ett av Europas bästa afterskiställen, är ett givet stopp påväg ner mot byn. 

Skidåkningen i Saalbach öppnar upp för många valmöjligheter av skidturer där såväl härdade skidåkare som nybörjare finner någonting som passar dagsformen. Ski Circus arbetar hela tiden på att förbättra sig och nästan överallt i området har det i efterhand tillkommit fler liftar. Pisterna är välpreparerade och området är riktigt bra sammanbundet mellan de olika skidområdena. Skidåkningen i Saalbach erbjuder 270 km pister fördelat på flera olika områden med olika svårighet. Skidområdet omringar dalen och byn  och det utgör faktiskt Österrikes störst sammanhängande skidområde. Detta gör det möjligt att åka igenom hela skidområdet utan att använda skidbuss eller annan transport nere i dalen, vilket också höjer kvaliteten på din skidresa till Saalbach. 

Läs mer om Saalbach - Hinterglemm

Saalbach - Hinterglemm

Byns höjd 1.003 m
Antal liftar 55
Högsta skidåkning 2.096 m
Liftkapacitet 89.000 pers/h
Antal km pist 270 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 7 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresor till Saalbach i Alperna - aktiviteter under din skidresa

På din skidsemester i Saalbach så kommer du märka att området är fyllt med mysiga restauranger och det finns alltid ett ställe att slinka in på för ta en apfelstrüdel och Jägertee. En skidresa till Saalbach har otroligt mycket att erbjuda. Det är en härlig by med en charmerande gågata, fylld av butiker, bra restauranger och ett livligt nattliv. Under vintern har skidorten Saalbach varit värd för diverse happenings.  Skidåkning i Saalbach är mer än världsklass, här kan du också byta pjäxorna mot ett par längdskor och ge dig ut i välpreparerade spår. Sammanlagt har Saalbach-Hinterglemm 12 km fina längdspår och det finns också ett höghöjdsspår uppe på berget.

Österrikes turistförening

Hos vår samarbetspartner, Österrikes turistförening, kan du läsa mer om Österrike och österrikes resmål.

Läs mer på austria.info

Har du funderingar kring en skidresa till Saalbach i Österrike?

Om du önskar någonting speciellt eller vill veta vad som händer just den veckan du ska iväg på en skidsemester i Saalbach så är det bara att fråga oss. Vi hjälper gärna till att svara på frågor angående skidresor till Saalbach!

Användaromdöme47

4,5 / 5
Bedöm Saalbach - Hinterglemm som resmål
2017.08.22 - Charlotte Becker

Toppenställe. Både backe och by.

2017.08.22 - peter sepp

Kanon ställe..bra carvingpister och fantastisk offpist.
Afterskin e bäst i världen!!!

2017.08.22 - Simon Jepsson

Helt fantastiska områden och perfekt åkning. Allt var tipp topp!

2016.09.13 - Niklas Uddén

Saalbach är ett lysande resmål. Många varierande backar, fina liftar och klassisk afterski. Rekommenderas

2016.09.02 - Ingela

Ett kanonställe, mysig, nära till allt, by. Bra backar på fm ( var där v 11) men tyvärr väldigt slushigt på em, men vad gjorde det - bara att sätta sig på nåt mysigt ställe o njuta i solen o sen ta sig till after ski, vilket ös! Extra plus för alla fräscha liftar med värme i sätet.

2016.08.30 - Anna Maria Schyllert

Saalbach är kanon! Stort liftsystem så att man kan åka till en ny by varje dag, eller välja efter väderlek var skidåkningen är härligast. Backar för alla finns och många liftar, inga liftköer. Restaurangerna i backarna är gedigna, har bra service och varierande meny med Österrikisk klass till en ok kostnad. Det finns stort utbud av mataffärer, afterski och restauranger. Åkte v 8 och hade kanonväder, då blir de nedersta backarna svåråkta annars 5*

2016.08.30 - Anna Maria Wiman

Bästa stället i Alperna! Skidåkningen är varierad och det är lätt att ta sig runt till nya backar. Snösäkert och korta liftköer. Har åkt hit i 3 års tid nu och har ännu inte tröttnat.

2016.08.30 - Bengt Fransson

Ett fantastiskt skidområde för alla, med varierande backar. Ett stort plus är att man kan skida runt hela dalen, mellan Saalbach och Hinterglemm. Välpistat och knappt några köer är en klar fördel.Byn är småmysig och med många matställen som man måste förboka inför kvällen.
Vi var helnöjda, med erfarenhet från många andra platser.

2016.08.30 - Niklas Stragne

Var i Saalbach 1991 senaste gången och måste säga att i princip allt hade ändrats - och det till det bättre! Bra och varierat utbud av backar, bra matställen, bra kvalitet på pistandet. Rejält utbyggt sen senast gällande liftkapaciteten - tror vi stod i kö som längst ca 5 minuter och då fick vi ändå höra att i princip hela Saalbach/Hinterglemm var fullbelagt! Bra afterski för den som önskar. För full pott skulle jag kanske önskat något mer "definierat och utbrett lättåkt". Vi hade nybörjare med och det var svårt att hitta några längre repor utan att man stötte på något brantare parti i detta. Men som helhet mycket nöjda med både orten och skidåkningen.

2016.08.30 - Berit Jönsson

Har varit på många orter i Österrike men det är ingen som slår Saalbach. Typisk Österrikisk alpby. Ett + att centrum är bilfri. Nära mellan liftarna på båda sidor av byn. Bra restauranger och Afterski. Skidåkningen är toppen. Den nya sammanhängande systemet till Fieberbrunn med många röda backar är ett stort +. Kan verkligen rekommendera Saalbach.

2016.08.30 - Tony Persson

Åker dit nästa år igen med Slopetrotters

2016.08.28 - Erik Forslund

Wow - vilket ställe. Har inte varit i alperna sedan i slutet på 80-talet och skulle ta hela familjen inkl 2 tonåringar och "visa skillnaden mot Sälen". Och du milde vilka långa backar. Bra med snö, lite liftköer, många restauranger och fina vyer med många fotograferingstillfällen. Det finns skidåkning för alla från svart till grönt. Många långa gondolliftar som gör att man kan vila lite också. Byn var mindre än jag trodde vilket gjorde att man kunde promenera till vilken lift som helst om man bodde i byn.

2016.08.26 - Eva Larsson

Perfekt skidåkning, kunde varit 5 stjärnor om det varit lättare att få plats på restaurangerna på kvällen. Behövs oftast förbokas.

2016.08.24 - peter rosman

Ett av Österrikes bästa skidsystem, väl organiserat system med moderna liftar.
Fiberbrunn området blev ett lyft med fantastiska röda backar, trevlig gemytlig by med trevliga restauranger och pubar. har varit här 13 år

2016.08.23 - Peter Sepp

Kan inte bli bättre system eller by men hade varit bra med lite högre höjd men varit där säkert 30 ggr och aldrig varit utan snö!!

2016.08.23 - Thomas Tienso

Mycket bra skidåkning. Många liftar o nedfarter av olika svårighetsgrader. Många restauranger av mycket bra klass och med varierande o god mat (inte bara hamburgare o korv) i backarna. Mysig liten by som hade ett relativt storleken bra utbud vad gäller restauranger och affärer.

2016.08.23 - Tor Joachim Kamsvåg

Saalbach med kringliggande system är gigantiskt och fullt av väldigt bra åkning, inklusive väldigt tillgänglig offpist. Bra liftsystem utan jobbiga flaskhalsar, och även ett stort relativt nyöppnat område med bla väldigt fina och kontrollerade friåkningsområden. Bra åkning för alla nivåer. Byn är väldigt trevlig. Enda orsaken att inte sätta full pott är att systemet ligger rätt lågt, så det finns risk för värme och snöbrist. Överväger man att åka till Zell am See så tycker jag man ska ta Saalbach eller Hinterglemm istället.

2016.08.23 - Joakim Eklund

En av de bästa skidorterna i alperna totalt sett. Något trångt i pisten under högsäsong. Afterski för alla smaker. Mycket restauranger att välja på i backen, många med vacker utsikt.

Vältrimmat och modernt liftsystem. Trevlig by med klassisk österrikisk känsla.

2016.08.23 - Göran Brorsson

Saalbach är "top of the line". Dom har satsat 4 miljarder kronor i nya lifar och underhåll av liftsystemet, med konstsnö i varje pist. I fjor gick dom ihop med Fieberbrunn, och 2017-2018 kommer även Zell am See att ingå. Då är det det näst största sammanhängande systemet i Alperna. Trevlig och mysig by med bilfria gator. Bästa afterskin, med Hinterhag Alm i topp. Det finns en stor mängd resturanger att välja mellan uppe i backarna, så väl som nere i byn. Här är minimala liftköer eller inga alls. Mycket trevlig by, häftig afterski, superbra skidåkning...Weltklasse

2016.08.23 - Liselott Olofsson

Inte ett av mina favoritställen, smala branta backar där skötseln och pistningen var sisådär. Ett plus till många trevliga tyrolerstugor att stanna till vid i backen för att ta något att äta eller dricka

2016.08.23 - Patric Gunnarsson

Saalbach är en fantastiskt trevlig by med härlig atmosvär. Systemet erbjuder skidåkning som passer alla. Många bra resturanger i backen och en afterski i världsklass.

2016.08.17 - Julia

Härlig skidåkning och after-ski, här finns allt!

2016.08.16 - Dennis Larsson

Sallbach lämpar sig för alla typer av åkare såväl nya som erfarna. Fantastiskt liftsystem med toppmoderna liftar.
Byn Sallbach erbjuder mycket bland annat en hel del bra restauranger och riktigt bra afterski.
Pisterna var ordentligt preparerade på morgonen när man kom ut och skulle åka. Tyvärr hade i lite otur med vädret några dagar vilket gjorde att just dessa dagarna blev det ganska uppåkt. Dock inget som Sallbach kunde Göra något åt.
Jag kan varmt rekommendera att åka hit.

2016.08.16 - Gunilla Forlsund

Trevlig skidort, bra skidåkning och trevlig by.
En utmärkt ort för nybörjare och medelgoda åkare. Vill du ha ytterligare mer ut av din skidåkning bör man välja en ort med större system så som Val Thorens eller Cervinia.

2016.08.16 - Roger Beskow

Väldigt bra och snösäkert område.
Otroligt bra liftar fina backar i fallinjen så i stort sett inga transporter alls.
Jag har varit där ett antal gånger och det är alltid väldigt välskötta backar med mycket snö.
Många och bra restauranger.
Afterski som passar både ung och gammal.

2016.08.16 - Peter Cedlöf

Saalbach är en fantastisk skidort där man kan åka en hel dag utan att använda samma lift eller åka i samma backe. Fantastiska mat/fikaställen i backen och superkul Afterski.

2016.08.16 - Fredrik

Skidort som har det mesta men ändå inte ligger i absolut topp bland alporter. Bra backar med bra variation, bra restauranger och riktigt mysig by. Synd bara att det är rökning på alla afterskiställen. Extra plus till familjen Hagleitner som driver byns, nej alpernas bästa och proffsigaste skiduthyrning!

2015.08.28 - Camilla Andersson

Underbar alpby med härlig atmosfär! Riktigt fina backar i alla väderstreck. En mysig by med bra restauranger, affärer och en rackarns bra after ski!

2015.08.27 - Elisabeth Jansson

Härlig skidåkning i backar som passar för alla åkare såsom nybörjare till erfarna..
Verkligen tumme upp för Saalbach.

2015.08.27 - Jan Tönnberg

Trevlig skidort med fint centrum. Backarna är dock ganska lika och stället kanske därmed inte vänder sig till de allra mesta avancerad skidåkarna. Under
en högsäsongsvecka i februari var det inga större problem med liftköer och man kan rätt snabbt ta sig mellan olika pister och områden och det finns även bussar om man tycker sig hamnat för långt bort från hotellet.

Det finns två centra, Hinterglemm och Saalbach med bra affärer och hyfsat urval på restauranger men maten är som många vet i österrikiska alperna, lite av samma sak över allt. Restaurangerna i pisterna var bra och inga köproblem upplevdes om man förlade lunchen lite tidigare eller senare.

Jag rekommenderar orten om man vill ha bra piståkning bra urval av boende smat fint väder:-).

Vid hade fantastiskt väder med kanppt ett enstaka moln på sju dagar så det färgar fröstås upplevelsen. Snötillgåpngen var inte den bästa detta året men de pistar hårt och backarna höll rätt bra hela dagen.

2015.08.27 - Camilla Genberg

Riktigt mysig by som känns genuin. Toppenbra backar och liftsystem som tar dig runt i hela systemet utan att du behöver åka buss eller gå. Många trevliga lunchrestauranger att välja på och afterskin går inte av för hackor!

2015.08.26 - Anna Hasselqvist

Jättebra skidområde där man lätt tar sig fram i systemet. Varierad skidåkning som passar alla i familjen (utom de som vill åka off-pist). Bra restauranger både i centrum och i backarna.

2015.08.26 - Emma Sjöberg

Bra och varierad skidåkning. Långa härliga backa. Inga liftköer. Mysig by. Bra med resauranger i ban och backarna. Grym afterski :)

2015.08.26 - Mats Redlund

Trevlig ort med ett bra ubud av restauranger längs gågatan - lite av Österrike i koncentrat och så skidcirkusen som är suveränt ihopbyggd med Hinterglem och Leogang, med möjlighet att åka runt hela dalen. Trevliga värdshus i backarna och nästan alltid välpreparerade pister...

2015.08.26 - Susanne Magnusson

Toppen ställe, stor variation på backarna, det finns allt från snälla backar till mer krävande backar. De sköter om backarna bra, alltid fint pistat på morgonen. De nya liftarna har bra kapacitet. Är sällan några liftköer. Gillar att systemet är så stort så att man kan välja en del av det för en dag, eller åka runt i en stor del under en dag, det är riktigt roligt och man hittar något för alla. Det finns gott om restauranger i backarna som är toppen bra, har god mat och är väldigt prisvärt. Byn är charmig, härlig afterski och många olika restauranger att välja på. Missa inte ölbryggeriet på vägen mot Leogang, uppe på toppen, AsitzBräu.
Det är nära till det mesta vilket gör att det är enkelt att bo här, bekvämt och roligt!

2015.08.26 - Ewa Algard

Mycket trevlig ort, bra skidåkning och afterski.

2015.08.25 - Helen Carlbom

Bra liftsystem med stor kapacitet, väl sammanbyggt och variation av pister. Av de skidorter jag har besökt är det bara Val Thorens (3 dalarna) och Canazei (med Sella- massivet)som slår det här, och det mycket pga att här finns skidåkning på högre höjd. Stort plus för alla härliga restauranger i backarna. Skulle gärna testat alla men det räcker inte en vecka till. Mycket charmig by med stort utbud av restauranger och butiker. Reste med mindre barn så vi testade ingen after-ski i år.

2015.08.21 - Anders Tottie

Riktigt bra skidort som inte gör någon besviken ! Mycket bra utbud av allt, backar restauranger och Afterski. Hit vill jag absolut åka igen.
Saknar väl bara lite större utbud av offpist-åkning, annars en guldklimp i Alperna.

2015.08.18 - Peter Florén

Bästa skidåkningen ever! Backar som passar alla och ett fantastiskt liftsystem!

2015.08.18 - Lars Lind

Bästa skidorten i Österrike. Mycket påkostade liftsystem i alla väderstreck och gott om "alms" i backarna. Oslagbar afterski i en samlad och mysig bymiljö. Har återkommit hit sedan 80-talet.

2015.08.18 - Sanna Pyhäsalmi

Fantastisk skidåkning direkt i byarna!
Bra blandning av backar för oss medelåkare.

2015.08.18 - Malin Neveryd

För det mesta fina pister, lagom möjlighet för lite offpiståkning. Lite lurigt att man inte kan åka mellan alla liftarna i byarna utan måste gå mellan dem. Riktigt bra afterki!

2015.08.18 - Jessica van den Hoogen

Saalbach är den ultimata alpbyn. Allt finns på behändigt avstånd, backarna är fantastiska och atmosfären är oslagbar. Jag vill bara åka tillbaka år efter år efter år!!

2015.08.18 - Peter

Trevlig ort med bra utbud på affärer och restauranger, bra skidåkning i alla väderstreck. Bra After Ski! :-)

2014.08.29 - Ted Stålhammar

Inte världens längsta/högsta backar, men det är rolig skidåkning - genuint och kanon afterski!

2013.08.14 - Niclas Hellström

Då vi varit i Italien de senaste 5 åren så var tyvärr Saalbach en liten besvikelse skidåkningsmässigt. Saalbach som by betraktat är enormt fin/mysig med en härlig after ski.

2010.11.03 - Mikael Hagberg

Det är en underbar plats med mycket bra skidåkning och härlig after ski, man längtar tillbaka

Användaromdöme av Saalbach - Hinterglemm

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!