Skidresor till Sauze dOulx

Gästernas värdering 3,8 / 5 Läs omdöme 26
Pistkilometer
95 km
220 km
85 km

Sauze d’Oulx är en charmerande italiensk skidort, vackert belägen i den natursköna regionen Piemonte i den södra delen av Alperna i Italien. Skidåkningen i Sauze d’Oulx är varierande då skidområdet Via Lattea (Milky Way) bjuder på 400 km pist med åkning från 1350 till 2650 meters höjd. I de lägre terrängerna slingrar sig långa idylliska skogsåk och tar du dig högre upp får du njuta av öppna pister med storslagna vyer ut över de franska Alperna. Förutom närområdet kring Sauze d’Oulx, går det att utforska skidortens fem sammanhängande områden. Exempelvis går det att ta sig till skidorten Sestriere för skidåkning och utmaning på några av tävlingspisterna från de Olympiska Spelen 2006. Det går också att ta sig över gränsen och spendera dagen i det franska skidområdet Montgénevre.

Hjärtat i Sauze d’Oulx är dess gamla mysiga centrum med smala kullerstensgator och pittoreska stenhus. Bland de trånga gränderna finns mängder av lokala vinbarer och restauranger där det går att får uppleva det traditionella italienska köket. Den äldre, bilfria delen av byn, härstammar från medeltiden och här hittar du också byns charmiga kyrka, som byggts år 1532. Utanför bykärnan ligger nyare bebyggelse vackert belägen bland snötäckta träd och sluttningar. Varierande skidåkning i Sauze d’Oulx och en genuin atmosfär i kombination med många soldagar och ett förmånligt prisläge gör byn till en optimal skidort för skidsemestern.

Läs mer om Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx

Byns höjd 1.509 m
Antal liftar 92
Högsta skidåkning 2.823 m
Liftkapacitet 113.000 pers/h
Antal km pist 400 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 9 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresa till Sauze dOulx - fantastisk skidåkning och välpreparerade pister


Sauze d’Oulx är en av italienarnas egna favoriter bland Alpernas skidorter. De många soltimmarna området erbjuder i kombination med den härliga stämningen som de 1000 lokala invånarna bidrar till gör Sauze d’Oulx till en av Alpernas gömda pärlor. Byn, som är en perfekt skidort, är dessutom känd för att vara hemby för den olympiska slalom-guldmedaljören Piero Gros. Piero Gros, som bland annat var den yngsta Italienare någonsin att vinna världscupen, tog på sig rollen som borgmästare i byn efter han avslutat sin skidkarriär. I samband med de Olympiska Spelen som hölls i Sauze d’Oulx och dess grannbyar år 2006, fick skidorten ett rejält lyft med nya liftar, pister och förbättrad preparering. Området är uppskattat för att erbjuda god plats för skidåkning på pisterna och det är sällan man upplever liftköer.

Skidåkningen i Sauze d’Oulx är fantastisk då det går att åka både under och över trädgränsen. Det gör Sauze d’Oulx optimalt för att kunna anpassa åkningen utifrån väderförhållanden. För den som är intresserad av offpist, erbjuder området på hela 1000 km orörd terräng. Friåkningsgrenarna under de Olympiska spelen hölls av denna anledning just i Sauze d’Oulx, medan slalom-, storslalom- och super g-tävlingarna hölls på pisterna i det grannområdet Sestriere.

Även infrastrukturen och bebyggelsen i byn förbättrades i samband med att OS hölls i Italien och på skidorten. Flera boenden erbjuder möjligheter för ski-in/ski-out och det går dessutom enkelt ta sig runt i skidorten mellan de olika liftstationerna med skidbussar som ingår gratis med liftkorten. Skidorten Sauze d’Oulx erbjuder även kulinariska upplevelser på de många trevliga restaurangerna som ligger utspridda både i byn och på pisterna. Här går det att njuta av lokala viner, ostar och andra specialiteter till förvånansvärt goda priser. Väljer du Sauze d’Oulx som ditt nästa resmål för skidsemestern blir det därför möjligt att njuta av en billig skidresa i Italien.

Vill du veta mer om en skidresa till Sauze dOulx?

Vill du ha ytterligare information kring vad en skidresa till Sauze dOulx kan innefatta vill vi gärna besvara dina funderingar. Vi sitter därför redo till att tala med dig både över telefon eller på mail och du kontaktar oss enkelt här. 

Användaromdöme26

3 / 5
Bedöm Sauze d'Oulx som resmål
2017.08.23 - Clary Ingman

Jättemysig genuin gammal by. Toppen att man kunde åka skidor ända ner till byn. Breda, fina, lättåkta pister. Mysiga restaurangen i backarna. Genomgående sittlifter och inga köer när vi var där v 4. Passar medelgoda skidåkare.

2017.08.22 - Pär Stridsberg

Fantastiskt skidområde, mycket bra möjligheter till off-pist, men på intet vis på bekostnad av vanliga backar som fanns i alla kulörer. Bra med resturanger fanns det också. Brant by så det blev en del uppförstraskande, negativt att det skulle betalas på skidbussarna.
Negartivt var den sena ankomsten som försenades ännu mer av att ett antal flyg skulle in på samma transfer

2017.08.22 - Henrik Bremberg

Enorm mysig by med många trevliga barer och restaurangen. Bra skidsysten men liftarna är något gammal och går sakta. Åker gärna ditt igen.

2017.08.22 - peter sepp

Mysig by och mycket restauranger och hyfsat stort system men mycket va förfallet efter OS.
En hel del stängda liftar trots bra med snö

2017.08.22 - Klaus-Peter Lendt

Gamla liftar utan väderskydd.
Man kan åka över till Sestriere som ingår i liftkortet
Gott om restauranger med god mat och hyfsad prisnivå.
Mycket kö vid transportliftarna.
Liten och trevlig by.

2016.11.13 - Richard Claesson

Liten mysig ort med trevligt bemötande.
En dalgång ej pistad p.g.a för lite snö men det gick utan problem att åka där ändå vilket var mindre bra.
Dessutom en viktig dalgång med förbindelse till det övriga skidsystemet.
även var det sämre med märkning av pisterna och man märkte stor skillnad när vi besökte den franska sidan.

2016.10.17 - Lotta Johansson

Mysig by med en hel del genuin bebyggelse! Vi åkte stor familj med 1 bebis, då funkade det bra att några tog skidor till Sestriere och några bussen för att mötas och bytas av. Fina, breda välpreparerade backar som vägde upp att liftarna på några håll är lite äldre. Många mysiga restauranger i backarna - och mycket god Aperol?

2016.09.15 - Helena Engvall

En av familjens absoluta favoriter. Fantastiska backar som kunde ge den mest erfarna skidåkaren en utmaning men som även fungerade bra för oss som tar det lite lugnare. Tillräckligt stort område så det blev aldrig trångt i backar och sällan långa liftköer. Vi hade kanske tur som var där v12 2016, då det hade kommit mycket snö någon vecka tidigare och det mesta var öppet. Byn är charmig och det var inte svårt att hitta restauranger med bra mat. Åker gärna hit igen!

2016.09.07 - Lotta Johansson

Mysig by med en hel del genuin bebyggelse! Vi åkte stor familj med 1 bebis, då funkade det bra att några tog skidor till Sestriere och några bussen för att mötas och bytas av. Fina, breda välpreparerade backar som vägde upp att liftarna på några håll är lite äldre. Många mysiga restauranger i backarna - och mycket god Aperol?

2016.09.04 - Eva Magnuson

Var i Sauze d' Oulx vecka 12, 2016
Bodde på Chalet Chez Nous i Jouvenceaux. Helt fantastisk by
och mysigt hotell men underbara ägare och personal.
Frukostbuffé utan anmärkning, toppenbra?? Nära till lift, perfekta backar, vi trivdes bäst i San Sicario's backar.
Och även i "yttersta" nedfarterna i Sauze d' Oulx.
Vi återvänder......

2016.09.04 - Kristina Ponton

Svårt att ge en rättvis kommentar då vi knappt hade nån snö och många liftar o pister var stängda. Tror dock att det hade varit ett bra system om allt varit öppet. Kred för att de verkligen försökte få till pister med flytt av snö osv.
Tar lite tid att komma över till Sestrière med Kabin. Vet inte hur lång tid det skulle ta om man kunde åka skidor dit? Dock tyckte vi bättre om skidåkningen i Sauze.

2016.09.02 - Peter Möller

Vi gillar denna skidort väldigt mycket. Varierande åkning, välpreparerade pister och bra liftsystem. Lätt att hitta samlingspunkter uppe i backarna när man ska pausa eller äta.
Rekommenderar Sauze d?Oulx före Sestriere, speciellt om man åker sent på säsongen, då backarna ligger mer åt norr och därmed slipper man alltför mycket blötsnö. Backarna här är i mitt tycke också mer varierande och fler.
Dagsutflykten till Frankrike och Montgénevre bör man inte missa. Fantastisk skidåkning även där!
I byn finns det många bra restauranger och ett hyfsat after-ski liv. Helt enkelt en skidort man inte vill missa!

2016.08.31 - Birgitta Wallin

En liten mysig by. Vi bodde i utkanten o var tyvärr tvungna att ta buss om vi skulle in till byn. Chauffören satt o kedjerökte vilket inte var en höjdare. Vi hade kort gångavstånd till liften, vilket var ett stort plus. Backarna var många o långa o bra preparerade. Bra restauranger i backen.

2016.08.31 - Peter Möller

Vi gillar denna skidort väldigt mycket. Varierande åkning, välpreparerade pister och bra liftsystem. Lätt att hitta samlingspunkter uppe i backarna när man ska pausa eller äta.
Rekommenderar Sauze d?Oulx före Sestriere, speciellt om man åker sent på säsongen, då backarna ligger mer åt norr och därmed slipper man alltför mycket blötsnö. Backarna här är i mitt tycke också mer varierande och fler.
Dagsutflykten till Frankrike och Montgénevre bör man inte missa. Fantastisk skidåkning även där!
I byn finns det många bra restauranger och ett hyfsat after-ski liv. Helt enkelt en skidort man inte vill missa!

2016.08.30 - Philip K.

Sauze skulle jag rekommendera till vem som helst. Däremot inte under påsk när vi var där. Snötillgången var rätt usel och under slutet av dagen var det nästan ingen idé att åka längre. Högre upp var det OK, men också varierande. Vissa områden var helt otillgängliga. Backarna var annars helt fantastiska (många utav dem). Långa, böljande och härliga. Jag kan tänka mig att det är himmelskt kring högsäsong. Möjligheten att åka mellan orterna lär vara härligt det med.

2016.08.30 - Lars Wallenberg

2016.08.30 Lars Wallenberg
Spännande och varierad skidåkning både i Sauze d´Oulx och övriga delar av systemet. Vi bodde i Jouvenceaux som är perfekt placerad i systemet och helt utan köer. Liftsystemet i Sauze d´Oulx är utmärkt men det finns flaskhalsar i övergångarna till andra delar av systemet. Jouvenceaux är en sömning by men helt ok med halvpension.
Pistningen sköttes utmärkt och det är gott om bergsrestauranger i de olika områdena.
Åker gärna hit igen.

2016.08.30 - Elisabeth Balcker Lundblad

Perfekt ort att flyga till då transfern är endast på drygt en timme. Bra skidåkning med varierande backar. Äldre liftsystem men det har också sin charm att slippa trängas i kabiner. Orten andas gammaldags charm och de är mycket stolta över Piero Gros och lyser även upp när man pratar Ingemar Stenmark. Mycket bra restauranger både i backen och i byn.

2016.08.30 - Robert Falk

Bra skidort med lättillgänglig offpist. Men Italienare vet och kan inte hur det fungerar i en liftkö.....sen var liftkapaciteten ganska dålig.

2016.08.30 - Håkan Delin

Mysig och genuin by - helt fritt från liftköer under påskveckan.
Gillar man mat så har man åkt till rätt skidort, utmärkt.

2016.08.30 - Eva Helin

Fantastiskt!
V 10 bjöd på magiska förutsättningar. Strålande sol, bra med snö och perfekt pistade backar. Inga liftköer i systemet, dock lite kö vid Byliften på morgonen. Stora områden som erbjöd bra offpist. Närheten till andra stora destinationer var en krydda. En pärla som fortfarande känns genuin och som många ännu inte upptäckt. Magiskt!

2016.08.30 - Veronica Robin

Ett suveränt stort skidsystem som spänner över flera dalar och ger möjlighet till varierad åkning både i öppet landskap och i långa fina skogsbackar. Ibland kunde vi vara helt ensamma i backarna, nästan lite scary.
Det enda som möjligen drar ner betyget är själva liftsystemet. Det funkade -nästan - hela tiden men skulle behöva en modernisering.
Skyltningen är också lite bristfällig.

2016.08.25 - Mårten Wålsten

Ett litet italiensk system där det kan vara lite knöligt att ta sig uppför backarna till liftarna - om man inte har en lika excellent service från hotellet som vi hade. Rekommenderar alltså ett hotell med egen transport om man inte bor perfekt. Som omväxling till de stora systemen ör det här litet och charmigt och med bra möjligheter att åka till dalarna bredvid om vädret inte var för blåsigt.

2016.08.23 - Björn Tyrberg

I stort en mycket bra skidort som är del av ett större liftsystem, även om det tar rätt lång tid att ta sig emellan orterna via kabinbanor. Vi testade även grannbyn Sestriere, och av dessa två rekommenderar jag Sauze d'Oulx både p g a betydligt fler backar och samhällets mer genuina karaktär. Byn är lite knölig då nivåskillnaderna är stora. Bor man som vi i botten av byn måste man ta buss till backen även om avståndet inte är så stort. Bussarna går tyvärr mycket oregelbundet och är ofta fulla. Byn i sig är mysig i vissa delar och mer kommerciell i andra. Skidbackarna är mycket bra, med en övervikt på relativt krävande backar. Förvånande nog var dock en hel del backar och liftar stängda även fast belastningen var hög och det var gott om snö. Många backar var inte optimalt underhållna och personalen tycktes inte särskilt effektiv i att preppa varken fler backar eller de som var öppna.

2016.08.23 - Tage Svensson

Bra afterski i en charmig by med många små gemytliga matställen Pisterna var bra men vi hade dock lite problem med snötillgången så vi kunde ej åka skidor till Frankrike som man brukar.

2016.08.22 - Birger Rosenius

Sauze d'Oulx var en liten och mysig by, med bra utbud av matställen och afterski. Tyvärr så saknades det snö den vecka vi var här (V5-2016) Så skidområdet var kraftigt begränsat. Dock så får man ge beröm till pist-prepareringen som verkligen gjorde allt för att hålla backarna åkbara. Därför uppskattades verkligen skiddagen i Montgénevre på Franska sidan . Jag tror dock att om det bara varit fler backar öppna så skulle jag ge ytterligare en stjärna til Sauze d'Oulx i omdömme.

2016.08.16 - Ingemar Lund

Trevlig by med trevliga krogar och matställen. Bra afterski. Fina varierande pister och välpreparerade. Kan rekommenderas.

Användaromdöme av Sauze d'Oulx

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!