Skidresor till Schladming

Gästernas värdering 4,0 / 5 Läs omdöme 1
Pistkilometer
50 km
91 km
15 km

Under en skidresa till Schladming sker skidåkningen inom ett av Österrikes bästa skidområden. Schladming tillhör nämligen Ski Amadé som är en sammansättning av 25 destinationer som tillsammans utgör Österrikes största skidsystem. Bara i Schladmings skidområde finner du 156 kilometer pist, vilket betyder att här finns massor med skidåkning att utforska. Liftkortet i Schladming gäller för hela Ski Amadé varpå det även är möjligt att åka skidor en dag i Wagrain eller Bad Gastein under din skidsemester i Österrike.

Schladmings sammanhängande skidområde är fördelat på fyra berg, Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm. De fyra bergen erbjuder varierande skidåkning, så oavsett nivå finns det något för alla som åker på skidresa till Schladming. För dem riktigt duktiga rekommenderas de så kallad VM-pisterna, som var en del av tävlingsbackarna när Schladming stod som värd för VM år 2013. För de som hellre vill ta det lite lugnare är området Rohrmoos vid Hochwurzen att rekommendera då området har flera blå och breda pister. Rohrmoosområdet är en platå som ligger på berget ovanför Schladmings by där du förutom fina pister även finner en storslagen utsikt över byn, väl omringad av bergsmassiven. Uppe på Rohrmoos finns även flera bra boendemöjligheter, alla med ski in/ski out.  
Förutom fantastisk skidåkning erbjuder även Schladming andra aktiviteter att roa sig med under skidsemestern. Förutom flera restauranger, lokala butiker och mysiga caféer finns det även en 8 km lång pulkabacke som går från berget Hochwurzen. Både gamla som unga brukar tycka att en tur ned för pulkabacken är en av skidresans höjdpunkter varpå det bara måste prövas under en skidresa till Schladming. 

Läs mer om Schladming

Schladming

Byns höjd 869 m
Antal liftar 85
Högsta skidåkning 2.700 m
Liftkapacitet 89.400 pers/h
Antal km pist 156 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 7 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidsemester i Schladming - glaciärskidåkning inom ett stort skidområde

Tillsammans med det stora skidområdet i Schladming finns ett välfungerande liftsystem där liftköer är mycket sällsynta. Tack vare det effektiva liftsystemet spenderas lite tid i liften och desto längre tid i backen, så du verkligen kan maximera skidåkningen under din skidresa i Schladming i Alperna. Det varierande skidområdet har sedan något för alla där du finner allt från puckelpist till breda boulevarder och mysiga skogspister.

Skidområdet erbjuder också glaciärskidåkning på Dachsteinglaciären, som ligger på hela 2700 meters höjd. Skidbussen tar dig enkelt till foten av Dachsteinberget för att sedan kunna ta liften upp mot toppen. Väl på toppen av Dachsteinglaciären, är det en ytterst spektakulär utsiktsplats som är känd över hela Österrike vid namnet ”Dachstein Skywalk”, och därifrån sträcker sig utsikten över hundratals alptoppar. Uppe på toppen finns även ett isslott som rekommenderas att besöka. Inne i isslottet finns flera issklupturer som med en ljud- och ljusshow verkligen bjuder på en speciell upplevelse.  

När dagens skidåkning i Schladming drar mot sitt slut och liftarna stänger rekommenderas ett stopp på kanske världens största afterskibar. Hohenhaus Tenne heter baren och den ligger precis vid Planaigondolen varpå det ofta passeras påvägen hem. Afterskibaren rymmer upp till 3000 gäster och bjuder på allt från mysiga solterasser till sanslös fest med dans på baren. Hohenhaus Tenne har hela nio barer som är fördelade på tre våningar så gillar du afterski kommer denna bar vara en av höjdpunkterna på din skidresa till Schladming.

Fler aktiviteter under din skidresa


Under din skidsemester i Schladming finner du goda restauranger både uppe på berget och nere i byn. På berget finns flera mysiga så kallade hytter, medan det i byn är källarrestaurangerna som med sin fina inredning och gemytlighet skapar en avslappnad stämning.
I byn finns även flera aktiviteter som kan ge det där lilla extra på din skidresa till Schladming i Alperna. I simhallen kan musklerna få slappna av innan nästa dags skidåkning i Schladming, eller varför inte ta en tur på skridskobanan och få lite extra motion. För den som även vill åka längdskidåkning på sin skidresa till Schladming har Schladming och Rohrmoosområdet  tillsammans med Untertal och Hochtal 40 km längdspår. Här finns något för alla nivåer och längs spåren finns även många väl utplacerade stopp för att kunna njuta av naturen och kanske fylla på med lite energi. 
Skidresor till Schladming erbjuder en mysig alpby som hälsar både unga som gamla välkomna och som anger ramarna för en semester i äkta österrikisk stil. Schladming passar därmed alla som gillar skidåkning och som vill ha ett stort skidområde med ett livat byliv.

Österrikes turistförening

Hos vår samarbetspartner, Österrikes turistförening, kan du läsa mer om Österrike och österrikes resmål.

Läs mer på austria.info

Vill du veta mer om skidresor till Schladming?

 Har du ytterligare funderingar kring en skidresa till Österrike och Schladming vill vi gärna besvara alla dina frågor. Vi har flera års erfarenhet av skidresor till Schladming och delar gärna med oss av våra egna erfarenheter. Kontakta oss idag för att få tips och inspiration till en skidsemester i Alperna.

Användaromdöme1

4 / 5
Bedöm Schladming som resmål
2015.01.03 - Micke Andraey

Bästa i Österrike, har varit i St Anton, har varit i Zermatt, har varit i Val Thorens som jag anser har kanske Europas bästa skidåkning.
Men har under 30 år varit i Schladming 6 ggr. Varför?
Helheten är svaret.

Användaromdöme av Schladming

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!