Skidresor till Frankrike Hög höjd, solsken och mängder av pistkilometer

Det finns många element som gör att skidåkare reser till Frankrike säsong efter säsong. Fantastisk snö- och solsäker skidåkning i välorganiserade skidsystem, sensationella fallhöjder och fransk gastronomi är bara några av anledningarna.

Många menar att man hittar Europas bästa skidåkning i de franska Alperna. Här finns Alpernas högsta topp, Mont Blanc med en höjd på 4.810 m.ö.h. och en rad skidorter på hög höjd. Detta innebär långa pister, fantastiska offpist-möjligheter och mycket snö av bra kvalitet. Terrängen är varierad och det finns skidåkning för alla nivåer, såväl nybörjare som avancerade åkare. Dessutom är liftsystemen moderna och skidsystemen välplanerade.

5 anledningar att åka till Frankrike på skidsemester

  • Fantastisk solstatistik
  • Varierad skidåkning för alla nivåer
  • Liftsystem i världsklass
  • Enastående natur
  • Maten och drycken!

Läs mer om skidresor till Frankrike

Våra favoriter i Frankrike

Sol, skidåkning och goda smaker! Prisvärda skidresor till Frankrike

Skidresor till Frankrike med sol, snö och en kulinarisk touch

I Frankrike lockar det stora skidområdet Les Trois Vallées i Val Thorens, som är det största sammanhängande skidområdet i Europa, varje år många skidentusiaster.

Det faktum att Frankrike är hem till de högsta destinationerna i Europa innebär att också säsongen är lång och solen skiner från en molnfri himmel.

En skidsemester till Frankrike innebär också möjligheten att upptäcka den franska levnads- och matkulturen. Efter en lång dag i skidbacken kan du strosa ner till närmaste restaurang och njuta av vad det franska alpköket har att erbjuda. I flera av de lite större skidorterna finns till och med Michelinrestauranger!

Vilken skidort ska du välja?

De franska alperna spänner över fem bergmassiv vilket skapar en mångfald bland de många skidorterna. Oavsett om du söker små eller stora sammanlänkande skidområden, idylliska byar eller moderna skidanläggningar på din skidresa till Frankrike så finns det något för dig. Varje skidort har sin egen atmosfär och karaktär.

Om det är primärt skidåkning det handlar om är Val Thorens det självklara resmålet. Att Val Thorens har blivit utsedd till världens bästa skidområde 2013, 2014, 2016 & 2018 av branschexperter på World Ski Awards har också gjort att den fått en speciell status bland skidentusiaster

Les Arcs är ett självklart resmål för skidåkare på alla nivåer med massor av pistkilometer. Dessutom är denna charmiga skidort bilfri och erbjuder ett fantastiskt vackert skidområde med en av Europas ståtligaste naturliga amfiteater av berg.

Oavsett vilken skidort i de franska Alperna du väljer kan du räkna med storslagna skidupplevelser!

Hitta ditt resmål i Frankrike

Skidområdet

Byn

Skidresor till Frankrike

Få ett reseförslag