Totalt
250 km
pister
Blå 110 km
Röda 79 km
Svarta 61 km

Alpe d´Huez

Högsta skidåkning
3330 m
Antal liftar
81
Liftkapacitet
90000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
16 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Skidområdet

Alpernas soligaste destination  

Alpe d’Huez toppar listorna med sina 300 soldagar per år. Det är här som du får nysnö och en klarblå himmel.  

Skidområdet är på över 249 km pist och här finns det pister för alla nivåer. Skidsystemet heter ”Alpe d’Huez Grand Domaine Ski” och har bland annat Europas längsta svarta pist ”La Sarenne”.  

Liftarna startar i 1800 meters höjd och går upp till 3300 meters höjd vid toppen ”Le Pic Blanc”. Vi garanterar att du kommer njuta av utsiken innan du spänner pjäxorna och tar dig ner för berget.  

 

Fem anledningar till att välja Alpe d’Huez 

  • 300 soldagar per år 
  • Snösäkert 
  • Nybörjarvänligt 
  • Massor av aktiviteter 
  • Billiga uppehåll 

Mer information om Alpe d'Huez hittar du här

AccommodationTypes

Avstånd

Skidorten i Alpe d’Huez

Skidåkning som är både snö- och solsäker 

Ett talspråk är att om solen inte skiner i Alpe d’Huez så är det för att det är natt.  

Destinationen ligger i sydlig riktning och detta innebär flera hundra soltimmar per år. Glöm inte solkrämen om du ska åka hit! 

Pist- och skidsystemet passar för alla olika typer av skidåkare. ”Alpe d’Huez Grand Domaine Ski”, som skidsystemet heter, är designat så att de nybörjarvänliga pisterna ligger där liften startar. 

De lite mer erfarna skidåkarna kan få sina utmaningar mötta i detta skidsystem. Ju länge ut i området som man kommer desto fler röda och svarta pister. Alla skidåkare startar dagen på samma utgångspunkt, på en naturlig plattform, och här kan man sedan mötas till en paus om benen börjar bli lite trötta.  

Det är från denna plattform som hela skidsystemet utgår från. Från 1800 meters höjd stäcker sig skidsystemet upp mot 3300 meters höjd till toppen Pic Blanc. Passa på att njuta av utsikten! 

Vi kan erbjuda skandinavisk skidskola i Alpe d'Huez. Läraren är dansk, men är van vid att även ha svenska gäster och kan anpassa sitt språk därefter.

Europas längsta svarta pist

När man åker ner för Pic Blanc finns det blåa, röda och svarta pister. Den svarta pisten ”Le Tunnel” tar dig genom berget och ut på den andra sidan av berget. Här kan det pirra i magen när den branta pisten leder dig ner mot lägre höjder.  

Ni som gillar blåa och röda pister kan ta kabinliften ner mot en annan sida av berget där pisterna inte är lika branta.  

Om du gillar utmaningar så är den 16 km långa ”Sarenne”-pisten något du ska prova. Denna pist är Europas längsta svarta pist och den går från toppen av berget ner till byn. Ett tips är att vila benen på vägen ner.  

 

 

Massor av snökanoner 

Alpe d’Huez är den destination i Frankrike som har flest snökanoner. Destinationen fokuserar på att utveckla och förbättra snökanonerna så att det alltid är garanti för snö på pisten. 

I början och slutet av säsongen kan det behövas lite extra snö när solen skiner så starkt som det gör i Alpe d’Huez 

Om byn 

Alpe d’Huez har en mysig by med många aktiviteter. Byn består av två delar, en är lite äldre och charmig och i den nyare delen av byn finns det bra inköpsmöjligheter.  

Mitt i byn ligger det stora sportcentret ”Palais des Sports”. Här finns det massor av aktiviteter som fotboll, badminton, squash, spinning, klättervägg och swimmingpool. Centret har även en uppvärmd utomhuspool och en skridskobana. 

Frankrike har ett oförtjänt rykte om att vara ett dyrt ställe att åka på skidsemester till. Slopetrotter har hittat prisvänliga lägenheter som strider mot detta rykte. Våra inkvarteringar i Alpe d’Huez är ett prisstarkt argument på att man faktiskt kan ta på en billig semester i de franska Alperna. 

Mer än skidåkning – bra att veta 

  • Stort sportcenter 
  • Bra inköpsmöjligheter (Tre matbutiker)  
  • Charmig by 
  • Bra afterski 
  • Billiga uppehåll 

Reseförslag Avoriaz

Alpe d'Huez