Totalt
250 km
pister
Blå 147 km
Röda 63 km
Svarta 40 km

Alpe d´Huez

Högsta skidåkning
3330 m
Antal liftar
80
Liftkapacitet
92997 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
16 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Marmotte 2300
Stadium Piste
Signalet
Pic Blanc

Skidresor till Alpe d'Huez

Alpernas soligaste destination  

Alpe d’Huez toppar listorna med sina 300 soldagar per år. Det är här som du får nysnö och en klarblå himmel.  

Skidområdet är på över 250 km pist och här finns det pister för alla nivåer. Skidsystemet heter ”Alpe d’Huez Grand Domaine Ski” och har bland annat Europas längsta svarta pist ”La Sarenne”.  

Liftarna startar i 1800 meters höjd och går upp till 3300 meters höjd vid toppen ”Le Pic Blanc”. Vi garanterar att du kommer njuta av utsiken innan du spänner pjäxorna och tar dig ner för berget.  

 

Fem anledningar till att välja Alpe d’Huez 

  • 300 soldagar per år 
  • Snösäkert 
  • Nybörjarvänligt 
  • Massor av aktiviteter 
  • Billiga uppehåll 

Läs mer om skidområdet i Alpe d'Huez

Våra mest populära boenden i Alpe d'Huez

Snösäker skidåkning i solen Skidområdet i Alpe d'Huez

Ett talspråk är att om solen inte skiner i Alpe d’Huez så är det för att det är natt.

Skidorten ligger i sydlig riktning och detta innebär flera hundra soltimmar per år. Glöm inte solkrämen om du ska åka hit! 

Pist- och skidsystemet passar för alla olika typer av skidåkare. ”Alpe d’Huez Grand Domaine Ski”, som skidsystemet heter, är designat så att de nybörjarvänliga pisterna ligger där liften startar. 

Central mötesplats

De lite mer erfarna skidåkarna kan få sina utmaningar mötta i detta skidsystem. Ju länge ut i området som man kommer desto fler röda och svarta pister. Alla skidåkare startar dagen på samma utgångspunkt, på en naturlig plattform, och här kan man sedan mötas till en paus om benen börjar bli lite trötta.  

Det är från denna plattform som hela skidsystemet utgår från. Från 1 800 meters höjd stäcker sig skidsystemet upp mot 3 300 meters höjd till toppen Pic Blanc. Passa på att njuta av utsikten! 

Europas längsta svarta pist

När man åker ner för Pic Blanc finns det blåa, röda och svarta pister. Den svarta pisten ”Le Tunnel” tar dig genom berget och ut på den andra sidan av berget. Här kan det pirra i magen när den branta pisten leder dig ner mot lägre höjder.  

Ni som gillar blåa och röda pister kan ta kabinliften ner mot en annan sida av berget där pisterna inte är lika branta.  

Om du gillar utmaningar så är den 16 kilometer långa ”Sarenne”-pisten något du ska prova. Denna pist är Europas längsta svarta pist och den går från toppen av berget ner till byn. Ett tips är att vila benen på vägen ner.  

Fun Parks 

Alpe d'huez har en gigantisk terrängpark som passar perfekt för olika upptåg på skidor. Här finns ett komplett urval av hopp och hinder. Skidområde vid Vaujany har också en mindre funpark som passar bra för nybörjare och dem med lite vana. 

Längdskidåkning i Alpe d'Huez

Längdskidspåren i Alpe d'Huez är bland de högst belägna i Frankrike. Läget på 2 066 meters höjd innebär bra snö och perfekt underlag. De totalt 52 kilometerna längdspår är faktiskt något av den bästa längdåkningen man hittar i Frankrike. 

Massor av snökanoner 

Alpe d’Huez är den destination i Frankrike som har flest snökanoner. Destinationen fokuserar på att utveckla och förbättra snökanonerna så att det alltid är garanti för snö på pisten. 

I början och slutet av säsongen kan det behövas lite extra snö när solen skiner så starkt som det gör i Alpe d’Huez 

Skidskola i Alpe d'Huez

Vi kan erbjuda skandinavisk skidskola i Alpe d'Huez. Läraren är dansk, men är van vid att även ha svenska gäster och kan anpassa sitt språk därefter.

Best European Ski Resort

EU-organisationen European Destinations of Excellence Network (EDEN) kårar varje år Europas bästa skidort och Alpe d'Huez har lyckats knipa titeln både 2017, 2019 och 2020. Det är alltså fler än vi som tycker att denna franska alppärla har mycket att bjuda på! 

Läs om skidorten Alpe d'Huez här

Gammalt möter nytt Skidorten Alpe d’Huez

Själva byn Alpe d'huez är ett härligt ställe att vara på när man tar en paus från skidåkningen.

Alpe d’Huez har en mysig by med många aktiviteter. Byn består av två delar, en är lite äldre och charmig och i den nyare delen av byn finns det bra inköpsmöjligheter.  

Frankrike har ett oförtjänt rykte om att vara ett dyrt ställe att åka på skidsemester till. Slopetrotter har hittat prisvänliga lägenheter som strider mot detta rykte. Våra inkvarteringar i Alpe d’Huez är ett prisstarkt argument på att man faktiskt kan ta på en billig semester i de franska Alperna. 

Byt pjäxor mot sportskor

Mitt i byn ligger det stora sportcentret ”Palais des Sports”. Här finns det massor av aktiviteter som fotboll, badminton, squash, spinning, klättervägg och swimmingpool. Centret har även en uppvärmd utomhuspool och en skridskobana. 

 

 

Restauranger i Alpe d'Huez

Det är inte Alpe d'huez du ska resa till om du är intresserad av fine dining. Däremot finns det mängder av trivsamma restauranger med välsmakande mat i byn och i pisten. Här äter hela familjen gott och får mycket för pengarna.

Inköp i Alpe d'Huez

Alpe d'huez är på många vis en familjevänlig skidort, där de flesta gäster klarar sig ganska mycket på egen hand i lägenheter eller hotellrum med kök. Runtom i byn finns flera matbutiker, supermarknader och bagerier där man enkelt kan göra sina inköp. 

x

Hitta ditt boende i Alpe d'Huez

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Alpe d'Huez

Då gillar du nog även... Faller Alpe d'Huez dig helt i smaken?