Till vintern 20/21 har vi inte resor till Avoriaz - men gå gärna på "upptäcksfärd" i resesökaren, för att se våra andra skidorter!

Totalt
650 km
pister
Blå 351 km
Röda 215 km
Svarta 84 km

Avoriaz

Högsta skidåkning
2450 m
Antal liftar
209
Liftkapacitet
250089 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Station
Amara
Lake
Avoriaz Golf

Skidresor till Avoriaz

En bilfri by med ski-in/ski-out 

En skidsemester i Avoriaz är lika med enorma mängder av pist som bjuder på utmaningar för alla. Skidorten har ett skidsystem på 650 km, med Alpernas brantaste pist. Här finns massor av puder till nyfikna skidåkare.   

Skidsystemet heter ”Les Portes du Soleil” (dörren till solen) och det lever upp till sitt namn. Systemet ligger i syd och högt uppe i bergen. Här är det goda väderförhållanden med klarblå himmel och sol. Glöm inte att ta med er solglasögon!  

Som grädde på moset är Avoriaz en bilfri by. Här föregår transporten till fots, på skidor, i hästochvagn eller i små bussar. Byn är byggd efter skidsystemet och byggnaderna är som regel klädda i trä.   

Avoriaz är en vacker by med fantastiska pister. 

OBS! Liftkortet som ingår i priset är ett lokalt liftkort till Avoriaz’ 75 km. pister. Om man vill ha tillgång till hela Portes du Soleils 650 stora skidområde måste du betala extra för denna uppgradering.

Fem anledningar till att välja Avoriaz 

  • Ski-in/ Ski-out 
  • Stort skidområde 
  • Varierande svårighetsgrad på pisterna 
  • Alpernas brantaste pist 
  • Bilfri by 

Läs mer om skidområdet i Avoriaz


Våra mest populära boenden i Avoriaz

Enormt skidnätverk Skidområdet i Avoriaz

Skidområdet ”Les Portes du Soleil” ger dig oändliga möjligheter. Här finns det så många pister så att även den mest erfarna skidåkaren kan känna sig utmanad. Om du är nybörjare finns här många pister att träna tekniken på.

 ”La Chavanette” också kallad för Muren är Alpernas brantaste pist. Här kan även den mest erfarna skidåkaren få en utmaning. Om nerverna, eller tekniken inte håller, så kan man ta stolliften ner för denna mäktiga pist. Skidsystemet har totalt 650 km pist fördelat i Schweiz och Frankrike  

Liftkort i Avoriaz

Vänligen observera att liftkortet som ingår är giltigt i Avoriaz liftsystem med 75 kilometer pist. För att få tillgång till hela Portes du Soleils 650 pistkilometer ska liftkortet uppgraderas. Detta ska göras hemifrån, antingen online på sidan "Min skidresa" eller genom att kontakta oss via mejl eller telefon. 

Offpist i Avoriaz

Avoriaz bjuder på många möjligheter för dig som gillar offpist-åkning. Speciellt områdena Chavanette och Lindarets erbjuder goda möjligheter för att utforska terrängen utanför pisterna. 

På flera ställen i Portes du Soleil hittar du så kallade Snowcross zoner, vilket är opreparerade pister, men som är markerade på pistkartan. Dessa zoner påminner om vanlig offpist, men fördelen är att du täcks av samma säkerhet som i pisten. 

Om du inte känner till området på förhand och vill åka offpist rekommenderar vi att åka med en offpist-guide de första turerna. 

Skidåkning över och under trädgränsen 

Avoriaz ligger på höjd med trädgränsen men Porte du Soleil ger dig möjligheter till skidåkning i många olika miljöer.  

Här kan man åka i ”safari-mode”, som lokalborna kallar det. Detta innebär en skidtur genom det vackra landskapet med utsikt över bergstopparna ”Dents du Midi” och ”Dents Blanches”. Här kan du växla mellan skidområden i Frankrike och Schweiz med vackra preparerade pister mellan stora ståtliga granar. Denna mysiga skidtur är underhållande både för vuxna och barn. 

Den blå pisten ”Combe á Floret” tar dig till den gamla och mysiga landsbyn Lindarets. Pisten går genom skogsområden och byn är perfekt för en mysig lunchpaus.  

I skidområdet finns det även fun parks för den som vill köra freestyle på pisten. 

Väl godkänd snöstatistik

Med en bas på 1 800 meter och en topp på 2 300 meter blir detta skidsystem mycket snösäkert. Varje vinter faller det, i genomsnitt, 8 meter snö i Avoriaz.

Vintersäsongen sträcker sig från december till april. 

Läs om skidorten Avoriaz här

Vackra omgivningar Skidorten Avoriaz

Byn Avoriaz är en vacker pärla fylld med en mysig atmosfär.

En lokal regel är att alla byggnader ska kläs i trä och det skapar en hemtrevlig helhet i byn.  

Om nu mot förmodan, vädret är dåligt kan man hitta på flera olika saker i byn. Om man älskar att bada ska man absolut besöka Alpernas största badland som ligger i Avoriaz.  

Alpernas största badland

Badlandet heter Aquariaz och är på hela 2500 kvm. På badlandet finns det en swimmingpool, klätterväggar, massagebänkar, jacuzzi, vattenland bara för barn och mycket mer. Allt är omgivet av en tropisk miljö och klipper. Här blir även den värsta snöstormen förvandlad till en dag med sol och blå himmel.  

Restauranger i Avoriaz 

Restaurangerna i byn bjuder på fransk mat med internationella inslag. På nästan alla restauranger finns såväl hamburgare och pizza som ostfondue och raclette på menyn. 

Afterski i Avoriaz

Eftersom Avoriaz inte är den största skidorten är det många ställen som kombinerar afterski och restaurangverksamhet. I Avoriaz är det inte den vildaste afterskin som dominerar, men att få en god öl och att njuta av att vila benen och sitt goda sällskap är inga problem. 

Den som vill ha lite mer festlig afterski kan söka sig till afterski-baren La Folie Douce. Här är det underhållning på hög nivå varje dag, och ett besök rekommenderas varmt! 

Prisvärd skidresa till Avoriaz

Frankrike har ett oförtjänt rykte om att vara ett dyrt ställe att åka på skidsemester på. Vi på Slopetrotter har hittat lägenheter som bevisar att ryktet inte är helt sant.

Våra inkvarteringar i Avoriaz är prisstarka argument till att man kan åka på en billig skidsemester i de franska Alperna. 

x

Boenden i Avoriaz

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Avoriaz

Då gillar du nog även... Faller Avoriaz dig helt i smaken?