Totalt
650 km
pister
Blå 170 km
Röda 380 km
Svarta 100 km

Avoriaz

Högsta skidåkning
2450 m
Antal liftar
219
Liftkapacitet
250089 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Skidresor till Avoriaz

En bilfri by med ski-in/ski-out 

En skidsemester i Avoriaz är lika med enorma mängder av pist som bjuder på utmaningar för alla. Skidorten har ett skidsystem på 650 km, med Alpernas brantaste pist. Här finns massor av puder till nyfikna skidåkare.   

Skidsystemet heter ”Les Portes du Soleil” (dörren till solen) och det lever upp till sitt namn. Systemet ligger i syd och högt uppe i bergen. Här är det goda väderförhållanden med klarblå himmel och sol. Glöm inte att ta med er solglasögon!  

Som grädde på moset är Avoriaz en bilfri by. Här föregår transporten till fots, på skidor, i hästochvagn eller i små bussar. Byn är byggd efter skidsystemet och byggnaderna är som regel klädda i trä.   

Avoriaz är en vacker by med fantastiska pister. 

Fem anledningar till att välja Avoriaz 

  • Ski-in/ Ski-out 
  • Stort skidområde 
  • Varierande svårighetsgrad på pisterna 
  • Alpernas brantaste pist 
  • Bilfri by 

Läs mer om Avoriaz

OBS! Liftkortet som ingår i priset är ett lokalt liftkort till Avoriaz’ 75 km. pister. Om man vill ha tillgång till hela Portes du Soleils 650 stora skidområde måste du betala extra för denna uppgradering.

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Avoriaz

Skidområdet ”Les Portes du Soleil” ger dig oändliga möjligheter. Här finns det så många pister så att även den mest erfarna skidåkaren kan känna sig utmanad. Om du är nybörjare finns här många pister att träna tekniken på.  

”La Chavanette” också kallad för Muren är Alpernas brantaste pist. Här kan även den mest erfarna skidåkaren få en utmaning. Om nerverna, eller tekniken inte håller, så kan man ta stolliften ner för denna mäktiga pist. Skidsystemet har totalt 650 km pist fördelat i Schweiz och Frankrike 

Med en bas på 1800 meter och en topp på 2300 meter blir detta skidsystem mycket snösäkert. Varje vinter faller det, i genomsnitt, 8 meter snö i Avoriaz. Vintersäsongen sträcker sig från december till april.  

Skidåkning över och under trädgränsen  

Avoriaz ligger på höjd med trädgränsen men Porte du Soleil ger dig möjligheter till skidåkning i många olika miljöer.  

Här kan man åka i ”safari-mode”, som lokalborna kallar det. Detta innebär en skidtur genom det vackra landskapet med utsikt över bergstopparna ”Dents du Midi” och ”Dents Blanches”. Här kan du växla mellan skidområden i Frankrike och Schweiz med vackra preparerade pister mellan stora ståtliga granar. Denna mysiga skidtur är underhållande både för vuxna och barn. 

Den blå pisten ”Combe á Floret” tar dig till den gamla och mysiga landsbyn Lindarets. Pisten går genom skogsområden och byn är perfekt för en mysig lunchpaus.  

I skidområdet finns det även fun parks för den som vill köra freestyle på pisten. 

Om byn 

Byn Avoriaz är en vacker pärla fylld med en mysig atmosfär. En lokal regel är att alla byggnader ska kläs i trä och det skapar en hemtrevlig helhet i byn.  

Om nu mot förmodan, vädret är dåligt kan man hitta på flera olika saker i byn. Om man älskar att bada ska man absolut besöka Alpernas största badland som ligger i Avoriaz.  

Badlandet heter Aquariaz och är på hela 2500 kvm. På badlandet finns det en swimmingpool, klätterväggar, massagebänkar, jacuzzi, vattenland bara för barn och mycket mer. Allt är omgivet av en tropisk miljö och klipper. Här blir även den värsta snöstormen förvandlad till en dag med sol och blå himmel.  

Frankrike har ett oförtjänt rykte om att vara ett dyrt ställe att åka på skidsemester på. Vi på Slopetrotter har hittat lägenheter som bevisar att ryktet inte är helt sant. Våra inkvarteringar i Avoriaz är prisstarka argument till att man kan åka på en billig skidsemester i de franska Alperna.  

Mer än skidåkning – Bra att veta 

  • Stort badland 
  • Bra inköpsmöjligheter (Tre mataffärer)  
  • Väldigt charmig bilfri by 
  • Billiga inkvarteringar  

Reseförslag Avoriaz

Få ett reseförslag till Avoriaz