Totalt
422 km
pister
Blå 243 km
Röda 129 km
Svarta 50 km

Les Arcs

Högsta skidåkning
3226 m
Antal liftar
137
Liftkapacitet
220344 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Skidområdet Les Arc

Skidåkning för alla nivåer 

I Les Arcs hittar du äkta fransk charm och en av Europas vackraste naturliga amfiteater.  

Storområdet Paradiski, vilket Les Arcs är en del av, erbjuder 425km pist med 2 toppar över 3000m. Pisterna erbjuder både pister ovanför och nedanför trädgränsen, glaciärskidåkning, mängder av off-pist, nybörjarpister och panoramautsikt till bland annat Mont Blanc.  

OBS! För att ha tillgång till hela det stora Paradiski-området behöver du köpa ett utökat liftkort som kostar €39 extra för 6 dagar. Om du köper detta tillägg får du dessutom priority-lane och ytterligare en halv extra skiddag på ankomstdagen. Utan denna uppgradering har du inte 425km pist utan istället "basic åtgång" til 210km pist.   

5 snabba om Les Arcs 

  • Massor av pistkilometer  
  • Ski-in / ski-out 
  • Enastående vackert skidområde  
  • Varierad skidåkning  
  • Bilfri by  

Större trygghet än att boka helt på egen hand

Med detta paket har du en större trygghet än om du valt att boka helt på egen hand. Slopetrotter är nämligen medlem i Resegarantifonden, vilket innebär att om du skulle hamna i en nödsituation kan du snabbt och enkelt ta kontakt med oss som resebolag på vår servicetelefon, så hjälper vi dig.

En skidresa till denna “res tryggt på egen hand” - skidort ska bokas online.  

 

AccommodationTypes

Avstånd

Skidorten Les Arc

I Les Arc har du massor av plats i pisten! Om du letar efter en skidort med skidåkning för alla slags skidåkare och nivåer är Les Arc platsen för dig.  

Pisterna är enastående med varierande pister, från den som aldrig förr åkt skidor till den kräsne skidexperten. Skidområdet är sammankopplat med det omkringliggande La Plagne vilket tillsammans utgör det enorma Paradiski-området  

Här finns allt en skidåkare kan önska sig, från breda läckra boulevarder till höghastighetspisten där rekordet i skrivande stund är 251 km/t. 

Effektivt liftsystem 

Les Arc skidområde är utrustat med ett välgenomtänkt och fungerande liftsystem - främst bestående av stolsliftar. Snösäkerheten är för övrigt riktigt hög med massor av nedfarter som ligger högre än 2000m över havet. Här kan du njuta av den fina utsikten mot La Rosiere och Mont Blanc. Paradiski-området består sammanlagt av 425km pist vilket gör området till ett av de största sammanhängande skidområdena i världen.   

Enestående utsikt från den röda nålen 

L’Aiguille Rouge, enkelt översatt till den röda nålen är välförtjänt ansett som det helt stora dragplåstret i Les Arcs. Från Arc 2000 åker man uppåt med de två kabinliftarna Varet och Aiguille Rouge till 3.226 meter över havet. Här har du en helt enastående 360 graders utsikt över Alperna.  

Tips! Både skidåkare och gånggängare har möjlighet att ta sig hit upp 

Om du åker skidor kommer du härifrån på en röd eller svart pist medan fotgängare tar kabinliften tillbaka till Arc 2000. Denna upplevelse är “et must” 

Om skidorten Les Arcs

Alla bydelar av Les Arc erbjuder ski-in / ski-out och det är relativt enkelt att ta sig runt mellan de olika bydelarna på skidor.  

Om du kommer till Les Arcs med bil kan du parkera på någon av de många parkeringsplatser som finns vid byarna och bekymmersfritt promenera runt på de helt bilfria gatorna. Om du behöver ta dig en längre sträcka finns det antingen gratis shuttle-bussar eller taxi att välja på. 

Bybilden i Les Arc är mest chaleter. Arc 1600 är en lugn liten bydel som är välanpassat för familjer och par där skidåkning står i fokus. Det finns två barer, två restauranger en supermarket samt en skidskola 

Les Arc är inte skidorten man ska välja om afterski står i fokus, men Arc 1800 har ändå ett lite mera livligt nattliv än de övriga byarna. Till exempel hittar du den kända afterski-kedjan Folie Douce vid pisten runt Arc 1800 i Mille8 området.  

Les Arc är något av det vackraste, renaste och mest snösäkra skidorter i hela Europa - vi hoppas du får möjlighet att uppleva det på plats! 

Reseförslag Les Arcs

Få ett reseförslag till Les Arcs