Totalt
425 km
pister
Blå 225 km
Röda 145 km
Svarta 55 km

Les Arcs

Högsta skidåkning
3250 m
Antal liftar
134
Liftkapacitet
220000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
8 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Arcabulle
Arpette
Mont Blanc
Le Slalom
Arc 1950
Vanoise Express

Skidområdet Les Arc

Skidåkning för alla nivåer 

I Les Arcs hittar du äkta fransk charm och en av Europas vackraste naturliga amfiteater.  

Storområdet Paradiski, vilket Les Arcs är en del av, erbjuder 425 kilometer pist med 2 toppar över 3 000 meter. Pisterna erbjuder både pister ovanför och nedanför trädgränsen, glaciärskidåkning, mängder av off-pist, nybörjarpister och panoramautsikt till bland annat Mont Blanc.  

OBS! För att ha tillgång till hela det stora Paradiski-området behöver du köpa ett utökat liftkort som kostar €39 extra för 6 dagar. Vid köp av detta tillägg ingår dessutom priority-lane och ytterligare en halv extra skiddag på ankomstdagen. Utan denna uppgradering har du inte 425 kilometer pist utan istället "basic åtgång" till 210 kilometer pist.

Läs mer om skidområdet i Les Arcs

5 anledningar till att välja Les Arcs 

  • Massor av pistkilometer  
  • Ski-in / ski-out 
  • Enastående vackert skidområde  
  • Varierad skidåkning  
  • Bilfri by  

 

Våra mest populära boenden i Les Arcs

Bra skidåkning i alla svårighetsnivåer Skidområdet i Les Arcs

I Les Arc har du massor av plats i pisten! Om du letar efter en skidort med skidåkning för alla slags skidåkare och nivåer är Les Arc platsen för dig.

Pisterna är enastående med varierande pister, från den som aldrig förr åkt skidor till den kräsne skidexperten. Skidområdet är sammankopplat med det omkringliggande La Plagne vilket tillsammans utgör det enorma Paradiski-området  

Här finns allt en skidåkare kan önska sig, från breda läckra boulevarder till höghastighetspisten där rekordet i skrivande stund är 251 kilometer i timmen. 

Effektivt liftsystem 

Les Arc skidområde är utrustat med ett välgenomtänkt och fungerande liftsystem - främst bestående av stolsliftar. Snösäkerheten är för övrigt riktigt hög med massor av nedfarter som ligger högre än 2 000 meter över havet. Här kan du njuta av den fina utsikten mot La Rosiere och Mont Blanc. 

Paradiski-området består sammanlagt av 425 kilometer pist vilket gör området till ett av de största sammanhängande skidområdena i världen. 

Liftkortet i Les Arcs

Vänligen uppmärksamma att vid köp av en skidresa till Les Arcs ingår ett liftkort till området “Les Arcs-Peisey-Vallandry", som ger tillgång till 210 pistkilometer. 

Vi rekommenderar varmt att uppgradera liftkortet så att det täcker hela det stora Paradski-närverket. Detta kostar €39 för sex dagar och i uppgraderingen ingår även priority-line och en halv extra skiddag på ankomstdagen.

Uppgraderingen kan göras hemifrån när ni bokar resan.

Enestående utsikt från den röda nålen 

L’Aiguille Rouge, enkelt översatt till den röda nålen, är välförtjänt ansett som det helt stora dragplåstret i Les Arcs. Från Arc 2000 åker man uppåt med de två kabinliftarna Varet och Aiguille Rouge till 3 226 meter över havet. Här har du en helt enastående 360 graders utsikt över Alperna.

Något som är värt att veta är att både skidåkare och fotgängare har möjlighet att ta sig hit upp. Vi rekommenderar att ta med alla du känner hit upp. Mont Blanc, de italienska alperna och ett närmast oändligt hav av vackra bergstoppar gör de flesta stumma. 

Om du åker skidor kommer du härifrån på en röd eller svart pist medan fotgängare tar kabinliften tillbaka till Arc 2000. Denna upplevelse är ett måste!

Läs om skidorten Les Arcs här

Bilfritt med skidåkning på gatorna Skidorten Les Arc

Alla bydelar av Les Arc erbjuder ski-in / ski-out och det är relativt enkelt att ta sig runt mellan de olika bydelarna på skidor.

Om du kommer till Les Arcs med bil kan du parkera på någon av de många parkeringsplatser som finns vid byarna och bekymmersfritt promenera runt på de helt bilfria gatorna. Om du behöver ta dig en längre sträcka finns det antingen gratis shuttle-bussar eller taxi att välja på. 

Arc 1600

Bybilden i Les Arc är mest chaleter. Arc 1600 är en lugn liten bydel som är välanpassat för familjer och par där skidåkning står i fokus. Det finns två barer, två restauranger en supermarket samt en skidskola.

Arc 1800  

Les Arc är inte skidorten man ska välja om afterski står i fokus, men Arc 1800 har ändå ett lite mera livligt nattliv än de övriga byarna. Till exempel hittar du den kända afterski-kedjan Folie Douce vid pisten runt Arc 1800 i Mille8 området.  

Les Arc är något av det vackraste, renaste och mest snösäkra skidorter i hela Europa - vi hoppas du får möjlighet att uppleva det på plats! 

Vill du veta mer om Les Arcs?

Kika in vår artikel, fullproppad med tips för skidresan till Les Arcs.

x

Boenden i Les Arcs

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Les Arcs

Då gillar du nog även... Faller Les Arcs dig helt i smaken?