Totalt
600 km
pister
Blå 200 km
Röda 250 km
Svarta 150 km

Val Thorens

Högsta skidåkning
3225 m
Antal liftar
190
Liftkapacitet
260000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
8 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Skidområdet Val Thorens

Värdens bästa skidområde 

Efter att under flera år vunnit priset som världens bästa skidområde har Val Thorens fått en helt speciel status bland skidentusiaster.  

Slopetrotter erbjuder prismedvetna lägenheter till denna tratiotionellt sett, aningens dyra, skidort.  

5 anledningar att välja en skidresa till Val Thorens 

 • Utsett av World Ski Awards till världens bästa skidområde 2019!
 • Fantastisk skidåking 
 • Snögaranti  
 • Ski-in/ski-out 
 • Möjlighet till ännu mer sportsaktiviteter än bara skidåkning  
 • Skön skidort som andas fokus på skidåkning 

Läs mer om Val Thorens här 

AccommodationTypes

Avstånd

Om byn 

Val Thorens är en modernare by med en vacker fransk charm. Här finns det många inköpsmöjligheter med ett bra urval av mataffärer, delikatessbutiker och restauranger.  

Om du är en energibomb kan du alltid göra av med lite energi i byns sportcenter. Här finns det gym, vattenland, swimmingpool, jacuzzi och mycket mer. För barnen finns det bland annat en hoppborg, studsmattor och ett bollhav. 

Bra och billiga lägenheter 

Val Thorens har orättfärdigt haft ett rykte som en dyr destination. Med Slopetrotter får du tillgång till en stor del prisrättfärdiga lägenheter till dig och dina resekompisar.  

Vi kan erbjuda dig det bästa från två världar. Du kan bo bra och få tillgång till ett av världens bästa skidsystem utan att det ska behöva kosta skjortan. Här kan du bestämma över utgifterna.  

Skidåkning i världsklass med snögaranti   

Val Thorens ligger på 2300 meters höjd och är där och med Europas högsta belägna skidort. Här finns det garanterat snö på gatorna så du lätt kan ta dig ut till det enorma skidområdet.  

Val Thorens har, i tre år i rad, vunnit priset för världens bästa skidområde även kallat World Ski Awards. Om denna stora förening gillar skidorten så tror vi helt säkert att du också kommer att göra det.  

Skidåkningen är i världsklass med tre sammanhängande dalar som är sammankopplade av ett effektivt liftsystem. Hela området på 600 km pist, Les Trois Vallées, består bland annat av orterna Courchevel och Méribel. 

OBS! Liftkortet som man köper i paketresan gäller i utgångspunkt lokalt till Val Thorens skidsystem på 140 km. I detta liftkort ingår alltså inte de 600 km i de tre dalarna. Vi rekommenderar att du uppgraderar ditt liftkort för att få det mesta ut av skidområdet.  

Actionpackad vistelse i Val Thorens 

Denna alpby lägger stor vikt på att ge deras gäster möjlighet till en aktiv semester. Du kan bland annat utmana dina armkrafter med en vild tur på bobsläde, kallas för Tobogganpå franska. Det handlar inte om en olympisk bobsläde, utan den typ som är av hård plast med bromsar på. Backen som man åker på är hela 6 km och det är en 45 minuter lång och rolig tur! 

I Val Thorens finns det också en linbana som åker över pisterna ner till byn. Bee Flying Zip Line är en 1800 meters lång linbana som går från berget ner till byn. Njut av utsikten och suset från upp till 65 meters höjd över jorden. Kanske är du mer till en tur på en paraglider i 7-800 meters höjd? I Val Thorens finns många möjligheter för dig som gillar action.  

Mer än bara skidåkning – Bra att veta 

 • Goda inköpsmöjligheter 
 • Mataffärer (Spar, Carrefour och Sherpa)
 • Massor av restauranger 
 • Grym afterski
 • Mysigt byliv

Det finns många anledningar till att Val Thorens har vunnit så många priser. Val Thorens är den perfekta och kompletta skidorten, helt enkelt.  

  

Reseförslag Val Thorens

Få ett reseförslag till Val Thorens