Totalt
600 km
pister
Blå 312 km
Röda 216 km
Svarta 72 km

Val Thorens

Högsta skidåkning
3230 m
Antal liftar
163
Liftkapacitet
260000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
8 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Resort Centre
Zip wire
Cime Caron
Les 2 Lacs

Skidresor till Val Thorens

Värdens bästa skidområde 

Efter att under flera år vunnit priset som världens bästa skidområde har Val Thorens fått en helt speciel status bland skidentusiaster.  

Slopetrotter erbjuder prismedvetna lägenheter till denna traditionellt sett, aningens dyra, skidort.  

5 anledningar att välja en skidresa till Val Thorens 

  • Utsett av World Ski Awards till världens bästa skidområde 2019!
  • Fantastisk skidåking  
  • Ski-in/ski-out 
  • Möjlighet till ännu mer sportsaktiviteter än bara skidåkning  
  • Modern by med fransk charm

Läs mer om skidområdet i Val Thorens här

 

Våra mest populära boenden i Val Thorens

Skidåkning i världsklass med snögaranti Skidområdet i Val Thorens

Val Thorens ligger på 2300 meters höjd och är där och med Europas högsta belägna skidort.

Här finns det garanterat snö på gatorna så du lätt kan ta dig ut till det enorma skidområdet.  

Val Thorens har, i tre år i rad, vunnit priset för världens bästa skidområde även kallat World Ski Awards. Om denna stora förening gillar skidorten så tror vi helt säkert att du också kommer att göra det.  

Skidåkningen är i världsklass med tre sammanhängande dalar som är sammankopplade av ett effektivt liftsystem. Hela området på 600 km pist, Les Trois Vallées, består bland annat av orterna Courchevel och Méribel. 

Courchevel och Meribel

Större delen av skidområdet ligger över trädgränsen vilket skapar god tillgång på snö. Om man vill omges av träd, kan man alltid söka sig ner till Courchevel och Meribel som ligger ungefär 1 500 meter över havet.

Om du bestämmer dig för att åka till Meribel och Courchevel området är det viktigt att kontrollera liftarnas öppettider och hinna ta dig tillbaka till Val Thorens. Missar du sista liften tillbaka måste du nämligen ta en taxi för att komma hem. 

Liftkort i Val Thorens

OBS! Liftkortet som man köper i paketresan gäller i utgångspunkt lokalt till Val Thorens skidsystem på 140 km. I detta liftkort ingår alltså inte de 600 km i de tre dalarna. Vi rekommenderar att du uppgraderar ditt liftkort för att få det mesta ut av skidområdet.  

Offpist i Val Thorens

Önskar du utmaningar utöver de 600 kilometer pist som Val Thorens och Les 3 Vallées har att erbjuda kan en guidad off-pist tur vara något för dig. Franska skidskolan ESF har experter inom området och står redo att ge dig en upplevelse du sent kommer glömma.

Om du är beredd att arbeta lite mer för det ultimata åket har ESF även guidade randonéeturer som tar dig ut i terrängen och till de allra bästa orörda områdena. Val Thorens, med sin höga höjd, bjuder på snö i världsklass.

Tänk alltid på att även om pudersnö ser underbart och inbjudande ut kan det gömma sig stora faror och krafter därunder. Vi rekommenderar därför alltid att off-piståkning sker tillsammans med en guide.

Läs om skidorten Val Thorens här

Den kompletta skidorten Skidorten Val Thorens

Val Thorens är en modernare by med en vacker fransk charm.

Här finns det många inköpsmöjligheter med ett bra urval av mataffärer, delikatessbutiker och restauranger.

Om du är en energibomb kan du alltid göra av med lite energi i byns sportcenter. Här finns det gym, vattenland, swimmingpool, jacuzzi och mycket mer. För barnen finns det bland annat en hoppborg, studsmattor och ett bollhav. 

Bra och billiga lägenheter

Val Thorens har orättfärdigt haft ett rykte som en dyr destination. Med Slopetrotter får du tillgång till en stor del prisvärda lägenheter till dig och dina resekompisar. 

Vi kan erbjuda dig det bästa från två världar. Du kan bo bra och få tillgång till ett av världens bästa skidsystem utan att det ska behöva kosta skjortan. Här kan du bestämma över utgifterna. 

Den kompletta skidorten

Det finns många anledningar till att Val Thorens har vunnit så många priser. Val Thorens är den perfekta och kompletta skidorten, helt enkelt.

Actionpackad vistelse i Val Thorens 

Denna alpby lägger stor vikt på att ge deras gäster möjlighet till en aktiv semester. Du kan bland annat utmana dina armkrafter med en vild tur på bobsläde, kallas för Toboggan på franska. Det handlar inte om en olympisk bobsläde, utan den typ som är av hård plast med bromsar på. Backen som man åker på är hela 6 km och det är en 45 minuter lång och rolig tur!

I Val Thorens finns det också en linbana som åker över pisterna ner till byn. Bee Flying Zip Line är en 1800 meters lång linbana som går från berget ner till byn. Njut av utsikten och suset från upp till 65 meters höjd över jorden. Kanske är du mer till en tur på en paraglider i 7-800 meters höjd? I Val Thorens finns många möjligheter för dig som gillar action. 

Vi gör dig uppmärksam på att butiker, restauranger, barer och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Hitta ditt boende i Val Thorens

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Val Thorens