(Breuil-Cervinia ⎮ Valtournenche ⎮ Zermatt)

Totalt
350 km
pister
Blå 80 km
Röda 230 km
Svarta 40 km

Cervinia

Högsta skidåkning
3883 m
Antal liftar
53
Liftkapacitet
127520 per/t
Offpist
Ja
Längsta nedfart
22 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Offpist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Plateau Rosa
Torgnon
Valtournenche
Chamois
La Magdeleine

Skidresor till Cervinia

Cervinia är en av svenskarnas favoritskidorter, vilket inte är särskilt svårt att förstå när vi kollarCervinias imponerande CV. Sol- och snösäker skidåkning, bra offpist och ett av de vackraste bergen i Alperna – skidresor till Cervinia erbjuder allt och lite till!    

Sol- och snösäker skidåkning med vackra vyer

En skidresa till Cervinia vänder sig till livsnjutaren som vill uppleva skidåkning av hög klass med långa breda pister, fantastisk pudersnö, en glaciär och skidåkning på en höjd upp till 3 883 meter över havet. Cervinia är också en av Italiens högst belägna skidorter! Förutsättningarna för en lyckad skidsemester bland vackra omgivningar kan knappast bli bättre.  

Det kända tobleroneberget, Matterhorn, utgör en stor del av skidområdet vilket ger superb skidåkning och storslagna vyer. Det vackra skidområdet bjuder på 150 kilometer pist inkluderat i liftkortet - med möjlighet att utvidga till det stora Zermattområdet och totalt få över 350 kilometer pist.  

Bylivet är centrerat längs en lång gågata där det är fullt med liv från flera restauranger och butiker. Byn är typisk italiensk med trevliga gågator blandat med moderna byggnader. Kort sagt är Cervinia perfekt till skidåkare som vill ha ut det mesta av en skidresa! 

5 anledningar till att välja Cervinia 

  • Skidåkning i toppklass med långa breda pister och fantastisk pudersnö 
  • 350* km pist, med mestadels röda pister som passar den erfarna skidåkaren
  • En av Italiens högst belägna skidorter med glaciärskidåkning upp till 3 883 m.ö.h.
  • Direkt anslutning till Zermatt på andra sidan Matterhorn med ytterligare 202 km pist 
  • Charmig italiensk atmosfär och en stadskärna med mysiga gågator 

Läs mer om skidområdet i Cervinia 

*350 km om du utvidgar ditt liftkort, med i priset är 150 km. 

Gästfavoriter i Cervinia

Skidåkning i Italien och Schweiz Skidområdet i Cervinia

Skidområdet i Cervinia är det högst belägna i Italien och erbjuder något för varje smak och åknivå.

Cervinias fina skidområde består av 150 kilometer pist inkluderat i liftkortet – med möjlighet att utvidga till hela det stora Zermattområdet och få totalt 350 kilometer pist. Skidåkningen sträcker sig upp hela 3 883 meters höjd och Cervinia är därför känt för att det ligger så högtmen också för sin varierande skidåkning och sina långa breda pister. Dessutom delar Cervinia skidsystem med schweiziska Zermatt där det finns ytterligare möjlighet till utmaning i form av lite mer avancerad skidåkning.   

En skidresa till Cervinia är helt perfekt för livsnjutaren som vill uppleva skidåkning i världsklass med breda pister, fantastisk pudersnö och glaciärskidåkning. Cervinias skidsystem utgörs av både röda, blåa och svarta pister, men det är de röda pisterna som dominerar skidområdet med hela 105 pistkilometer. Skidområdet passar därför den övade skidåkaren som handen i skidhandsken.  

Skidåkning i både Italien och Schweiz

Det kända tobleroneberget, Matterhorn, som utgör en stor del av skidområdet ligger på gränsen mellan Italien och SchweizFrån Cervinia och det italienska skidområdet är det därför direkt anslutning över till Schweiz och byn Zermatt som ligger på andra sidan. För att komma över till Zermatt krävs en utvidgning av liftkortet som inkluderar skidåkning på den schweiziska sidan, sammanlagt får du då tillgång till hela 350 km pist. 

Skidområdet i Zermatt är definitivt värt att utforska, här hittar du skidåkning på upp till 3 820 meter över havet! Den längsta nedfarten är 22 km och när man kommer ner för den befinner man sig fortfarande högt upp. 

Matterhorn  

Skidåkningen bjuder på en bra blandning mellan blåa och röda pister som alla har en utsikt över Cervinias stolthet, Matterhorn. Ju närmre man kommer den schweiziska gränsen desto mer avancerad blir skidåkningen. Vill du ha en fantastisk utsikt bör du ta dig till Matterhorns höjdrygg, Plateau Rosa, som ligger 3 480 meter över havet. Härifrån kan du sedan åka ner för en av världens längsta pister som är hela 22 km lång, detta får du absolut inte missa!   

Längdskidåkning i Cervinia 

Om du vill vila från den alpina skidåkningen i Cervinia en dag så kan du ge dig ut i det tre kilometer långa längdskidspåret som går nere i byn, en perfekt variant av skidåkning med det ståtliga Matterhorn i bakgrunden. Är du en mer erfaren längdåkare så finns det även i grannbyn Valtournenche ett tio kilometer långt längdspår, där du bland annat kan åka på 1 850 meters höjd i området Champléve. För att få tillgång till spåren betalas en avgift på 4 euro per dag, detta betalas på plats.   

Genuint byliv med Matterhorn som kuliss

Bergsbyn ligger belägen på över 2 000 meter över havet och är placerad vid foten av det berömde Tobleroneberget, Matterhorn. Genom byn går en lång och livfull gågata med trivsamma restauranger och butiker. 

Själva byn är typisk italiensk. På gågatan kan du köpa härliga italienska delikatesser eller njuta av solen på en av de många uteserveringarna.

Läs mer om skidorten Cervinia

En välbalanserad skidort Skidorten Cervinia

Cervinia by bjuder på en härlig blandning mellan gammalt och nytt.

I nuläget är Cervinia en by där modern arkitektur varvas med det klassiska alpstuket. Längs den mysiga gågatan finns många sportbutiker, restauranger och caféer med typiska italienska delikatesser och efter en dag i backen kan ni slappna av med en Aperol Spritz i solen på afterski.

Vackert läge

Det har dock inte alltid sett ut så här. För 200 år sen var naturen i Breuil-Cervinia helt orörd och sänkan var en enda stor svårtåtkomlig betesmark. Fram till 1930-talet var Cervinia en spartansk by med ett fåtal byggnader. Det var inte förrän företaget Cervin grundades 1934 och den första linbanan öppnades två år senare som byn utvecklades och omvandlades till den attraktiva skidort den är idag. På toppen av de tre sittliftarna från Plan Maison (Theodulopass) finns det rester kvar från en lift som byggdes åt fascistledaren Mussolini under andra världskriget. Detta var för att han snabbt skulle kunna fly till Schweiz om något skulle hända. Om liften däremot användes av Mussolini är en historia vi tyvärr inte känner till...

Denna bergsby som ligger över 2 000 meter över havet är placerad vid foten av det berömda Matterhorn. Byn är centrerad omkring en lång gågata där man hittar mängder av trivsamma restauranger och mysiga butiker. De många uteserveringarna där du kan njuta av en espresso i solen och de små butikerna med italienska delikatesser skapar en charmig och karakteristisk italiensk atmosfär. I Cervinia finns det också nattklubbar och flera barer.

Charmig mix

Byn Cervinia är en härlig blandning mellan gammalt och nytt. Nytt i den mening att man tydligt kan märka att man befinner sig i en skidsportsby, full med skidentusiaster och hotell.

Cervinia är samtidigt en otroligt charmig by att strosa runt i eftersom byn har lyckats bevara de gamla byggnaderna och timmerstugorna med respekt för områdets alpina arv. Ljudet av rinnande vatten från de två vattendragen som löper samman i byn ger en autentisk känsla av att man befinner sig i Alperna.

Längs den mysiga kullerstensgatan Via A. Carrel som slingrar sig genom byns centrum finner du ett brett urval av restauranger, pizzerior, barer och nattklubbar. Här kan du också stanna upp vid en av de små broarna som kryssar vattendraget och njuta av synen av det kalla friska vattnet som löper hela vägen från berget.

En speciell sak med Cervinia är det relativt stora antalet engelska pubar. Utöver att fungera som utmärkta afterski-barer nyttjas dessa även som sportbarer, där du kan följa med i dagens matcher och lyssna på livemusik.

Ladda elbilen på skidsemestern

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland en laddstation på den allmänna parkeringen vid Metzelet Bar Ristaurante. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Hitta ditt boende i Cervinia

AccommodationTypes

Avstånd

Skidresor till Cervinia

Skidhyra i Cervinia

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 5 6 7 8
Hjälm, Nol-Ski 289 319
Skidor u. 12 år, Nol-Ski u. 11 619 689
Skidor silver, Nol-Ski 1519 1719
Skidor och pjäxor u. 12 år, Nol-Ski u. 11 1239 1399
Skidor och pjäxor silver, Nol-Ski 2309 2599
Skidor och pjäxor guld, Nol-Ski 2639 2979
Skidor och pjäxor bronze, Nol-Ski 1969 2229
Skidor gold, Nol-Ski 1859 2099
Skidor bronze, Nol-Ski 1179 1349
Snowboard u. 12 år, Nol-Ski u. 11 849 959
Snowboard bronze, Nol-Ski 1179 1349
Snowboard och boots u. 12 år, Nol-Ski u. 11 1239 1399
Snowboard och boots bronze, Nol-Ski 1749 1969
Snowboard och boots silver, Nol-Ski 2309 2599
Snowboard silver, Nol-Ski 1519 1719
Skidor bronze, Lo Stambecco 619 699 829
Skidor og støvler bronze, Lo Stambecco 979 1109 1309
Skidor/Snowboard och pjäxor/boots silver, Lo Stambecco 1349 1519 1799
Skidor/Snowboard silver, Lo Stambecco 849 929 1129
Skidor/Snowboard och pjäxor/boots gold, Lo Stambecco 1779 1969 2369
Skidor/Snowboard gold, Lo Stambecco 1239 1379 1639
Skidor/Snowboard och pjäxor/boots platin, Lo Stambecco 2079 2309 2779
Skidor/Snowboard platin, Lo Stambecco 1539 1699 2059
Skidor/Snowboard och pjäxor/boots u. 14 år , Lo Stambecco u. 13 979 1109 1309
Skidor/Snowboard u. 14 år, Lo Stambecco u. 13 619 699 829
Skidor och pjäxor platin 2979 3349
Skidor platin, Nol-Ski 2189 2479
Snowboard guld, Nol-Ski 1859 2099
Snowboard og støvler guld, Nol-Ski 2639 2979

I Cervinia samarbetar vi med NOL-SKI och skiduthyrningen vid Stambecco. Vi väljer alltid den skiduthyrning som är närmast ditt boende.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Lägg enkelt till skidhyra i din bokning via MIN SKIDRESA.

MIN SKIDRESA

Få ett reseförslag till Cervinia