Totalt
157 km
pister
Blå 40 km
Röda 105 km
Svarta 12 km

Cervinia

Högsta skidåkning
3883 m
Antal liftar
59
Liftkapacitet
96999 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
20 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Plateau Rosa
Torgnon
Valtournenche
Chamois
La Magdeleine

Skidresor till Cervinia

Cervinia är en av svenskarnas favoritskidorter, vilket inte är särskilt svårt att förstå när vi kollarCervinias imponerande CV. Sol- och snösäker skidåkning, bra offpist och ett av de vackraste bergen i Alperna – skidresor till Cervinia erbjuder allt och lite till!    

Upplev sol- och snösäker skidåkning med vackra vyer på din skidsemester i Cervinia

En skidresa till Cervinia vänder sig till livsnjutaren som vill uppleva skidåkning av hög klass med långa breda pister, fantastisk pudersnö, en glaciär och skidåkning på en höjd upp till 3 883 meter över havet. Cervinia är också en av  Italiens högst belägna skidorter! Förutsättningarna för en lyckad skidsemester bland vackra omgivningar kan knappast bli bättre.  

Det kända tobleroneberget, Matterhorn, utgör en stor del av skidområdet vilket ger superb skidåkning och storslagna vyer. Det vackra skidområdet bjuder på 157 kilometer pist inkluderat i liftkortet - med möjlighet att utvidga till det stora Zermattområdet och totalt få över 350 kilometer pist.  

Bylivet är centrerat längs en lång gågata där det är fullt med liv från flera restauranger och butiker. Byn är typisk italiensk med trevliga gågator blandat med moderna byggnader. Kort sagt är Cervinia perfekt till skidåkare som vill ha ut det mesta av en skidresa! 

5 anledningar till att välja Cervinia 

  • Skidåkning i toppklass med långa breda pister och fantastisk pudersnö 
  • 157 km pist, med mestadels röda pister som passar den övade skidåkaren
  • En av Italiens högst belägna skidorter med glaciärskidåkning upp till 3 883 m.ö.h.
  • Direkt anslutning till Zermatt på andra sidan Matterhorn med 202 km extra pist 
  • Charmig italiensk atmosfär och en stadskärna med mysiga gågator 

Läs mer om skidorten Cervinia 

Hitta ditt boende i Cervinia

AccommodationTypes

Avstånd

Skidorten Cervinia

Skidområdet i Cervinia

Cervinias fina skidområde består av 157 kilometer pist inkluderat i liftkortet – med möjlighet att utvidga till hela det stora Zermattområdet och få 202 pistkilometer till. Skidåkningen sträcker sig upp hela 3 883 meters höjd och Cervinia är därför känt för att det ligger så högtmen också för sin varierande skidåkning och sina långa breda pister. Dessutom delar Cervinia skidsystem med schweiziska Zermatt där det finns ytterligare möjlighet till utmaning i form av lite mer avancerad skidåkning.   

En skidresa till Cervinia är helt perfekt för livsnjutaren som vill uppleva skidåkning i världsklass med breda pister, fantastisk pudersnö och glaciärskidåkning. Cervinias skidsystem utgörs av både röda, blåa och svarta pister, men det är de röda pisterna som dominerar skidområdet med hela 105 pistkilometer. Skidområdet passar därför den övade skidåkaren som handen i skidhandsken.  

Det kända tobleroneberget, Matterhorn, som utgör en stor del av skidområdet ligger på gränsen mellan Italien och SchweizFrån Cervinia och det italienska skidområdet är det därför direkt anslutning över till Schweiz och byn Zermatt som ligger på andra sidan. För att komma över till Zermatt krävs en utvidgning av liftkortet som inkluderar skidåkning på den schweiziska sidan, sammanlagt får du då tillgång till hela 350 km pist. 

Skidområdet i Zermatt är definitivt värt att utforska, här hittar du skidåkning på upp till 3 820 meter över havet! Den längsta nedfarten är 20 km och när man kommer ner för den befinner man sig fortfarande högt upp. 

Matterhorn  

Skidåkningen bjuder på en bra blandning mellan blåa och röda pister som alla har en utsikt över Cervinias stolthet, Matterhorn. Ju närmre man kommer den schweiziska gränsen desto mer avancerad blir skidåkningen. Vill du ha en fantastisk utsikt bör du ta dig till Matterhorns höjdrygg, Plateau Rosa, som ligger 3 480 meter över havet. Härifrån kan du sedan åka ner för en av världens längsta pister som är hela 22 km lång, detta får du absolut inte missa!   

Längdskidåkning i Cervinia 

Om du vill vila från den alpina skidåkningen i Cervinia en dag så kan du ge dig ut i det tre kilometer långa längdskidspåret som går nere i byn, en perfekt variant av skidåkning med det ståtliga Matterhorn i bakgrunden. Är du en mer erfaren längdåkare så finns det även i grannbyn Valtournenche ett tio kilometer långt längdspår, där du bland annat kan åka på 1 850 meters höjd i området Champléve. För att få tillgång till spåren betalas en avgift på 4 euro per dag, detta betalas på plats.   

Genuint byliv med Matterhorn som kuliss 

Denna bergsby som ligger över 2 000 meter över havet är placerad vid foten av det berömda Matterhorn. Byn är centrerad omkring en lång gågata där man hittar mängder av trivsamma restauranger och mysiga butiker. De många uteserveringarna där du kan njuta av en espressosolen och de små butikerna med italienska delikatesser skapar en charmig och karakteristisk italiensk atmosfär. I Cervinia finns det också nattklubbar och flera barer.   

Byn Cervinia är en härlig blandning mellan gammalt och nytt. Nytt i den mening att man tydligt kan märka att man befinner sig i en skidsportsby, full med skidentusiaster och hotell.  

Cervinia är dock en otroligt charmig by att strosa runt i eftersom byn har lyckats bevara de gamla byggnaderna och timmerstugorna med respekt för områdets alpina arv. Ljudet av rinnande vatten från de två vattendragen som löper samman i byn ger en autentisk känsla av att man befinner sig i Alperna.  

Längs den mysiga kullerstensgatan Via A. Carrel som slingrar sig genom byns centrum finner du ett brett urval av restauranger, pizzerior, barer och nattklubbar. Här kan du också stanna upp vid en av de små broarna som kryssar vattendraget och njuta av synen av det kalla friska vattnet som löper hela vägen från berget.  

En speciell sak med Cervinia är det relativt stora antalet engelska pubar. Utöver att fungera som utmärkta afterski-barer nyttjas dessa även som sportbarer, där du kan följa med i dagens matcher och lyssna på livemusik.  

Vill du veta mer om Cervinia? 

Ta del av dessa matnyttiga artiklar om skidresa till Canazei.   

Erbjudanden till Cervinia

Få ett reseförslag till Cervinia