Cervinia

Totalt
157 km
pister
Blå 40 km
Röda 105 km
Svarta 12 km

Cervinia

Högsta skidåkning
3883 m
Antal liftar
59
Liftkapacitet
96999 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
20 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Plateau Rosa
Torgnon
Valtournenche
Chamois
La Magdeleine

Skidresor till Cervinia

Cervinia är en av svenskarnas favoriter. Vilket inte är svårt att förstå när vi kolla på Cervinias imponerande CV. Sol- och snösäker skidåkning, bra offpist och ett av de vackraste bergen i Alperna – skidresor till Cervinia erbjuder allt detta och lite till!  

Upplev sol- och snösäker skidåkning med vackra vyer på din skidsemester i Cervinia

En skidresa till Cervinia vänder sig till livsnjutaren som vill uppleva skidåkning i högklass med långa breda pister, fantastisk pudersnö, en glaciär och skidåkning upp till 3 883 meter över havet. Cervinia är också Italiens högt belägna skidorter! Förutsättningarna för en lyckad skidsemester bland vackra omgivningar kan knappast bli bättre.

I Cervinia finns det 157 km pist som utgörs av röda, blåa och svarta pister. Men det är de röda pisterna som dominerar skidområdet med hela 105 km, därför passar skidområdet den övade skidåkaren.

Det kända tobleroneberget, Matterhorn, utgör en stor del av skidområdet där berget ligger på gränsen mellan Italien och Schweiz. Från Cervinia och det italienska skidområdet är det därför direkt anslutning över till Schweiz och byn Zermatt som ligger på andra sidan. För att komma över till Zermatt krävs en utvidgning av liftkortet som inkluderar skidåkning på den schweiziska sidan, då får du tillgång till hela 350 km pist. 

Genuint byliv med Matterhorn som kuliss

Denna bergsby som ligger över 2 000 meter över havet är placerad vid foten av det berömda Matterhorn.  Bylivet är centrerat längs en lång gågata där det är fullt med liv från flera restauranger och butiker.

Byn är typisk italiensk med trevliga gågator blandat med moderna byggnader. På gågatan kan det köpas italienska delikatesser eller varför inte njuta av solen på en av de många uteserveringarna. I Cervinia finns det också nattklubbar och flera barer.  

Hitta ditt boende i Cervinia

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Cervinia

Det vackra skidområdet bjuder på 157 km pist inkluderat i priset - med möjlighet att utvidga till det stora Zermattområdet, som har hela 202 km pist. Skidåkningen sträcker sig upp till hela 3,883 meters höjd. Cervinia är känt för att det ligger så högt men också för sin varierande skidåkning samt sina långa breda pister. Dessutom delar Cervina också skidsystem med Zermatt där det finns ytterligare möjlighet till lite mer avancerad skidåkning.  

Matterhorn

Det är en bra blandning mellan blåa och röda pister som alla har en utsikt över Cervinias stolthet, Matterhorn. Ju närmare man kommer till den schweiziska gränsen blir skidåkningen lite mer avancerad. Vill du ha en fantastik utsikt bör du åka på Matterhorns höjdrygg, Plateau Rosa som ligger 3,480 meter över havet. Härifrån kan du åka ner för en av världen längsta pister som är hela 22 km lång, detta får du absolut inte missa!  

Zermatt - Schweiz 

Skidområdet är sammanhängande med det schweiziska Zermatt där man kan hitta skidåkning upp till 3,820 meter över havet! Den längsta nedfarten är 20 km och när man kommer ner för den befinner man sig fortfarande högt upp. 

Längdskidåkning i Cervinia

Om du vill vila från den alpina skidåkningen i Cervinia en dag så kan du ge dig ut på det 3 km långa längdskidspåret som går nere i byn, en perfekt variant av skidåkning med det ståtliga Matterhorn i bakgrunden. Är du en mer erfaren längdåkare så finns det även i grannbyn Valtournenche ett 10 km långt längdspår, där du bland annat kan åka uppe på 1850 meters höjd i området Champléve. För att få tillgång till spåren betalas en avgift på 4 euro/dag, detta betalas på plats.  

Erbjudanden till Cervinia