Champoluc

Totalt
180 km
pister
Blå 40 km
Röda 120 km
Svarta 20 km

Champoluc

Högsta skidåkning
3260 m
Antal liftar
54
Liftkapacitet
49000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
12 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Colle Sarezza
Colle Bettaforca

Skidresor till Champoluc

Åker du på skidsemester till Champoluc kan du se fram emot att vara ensam både på och utanför pisten och att uppleva storslagna naturupplevelser. För här blir du och dina skidor garanterar ett med snön.

Orörd skidåkning i ett naturskönt skidområde

En av Italiens kanske bäst gömda hemligheter som än har lycktas undgå massturismens ingång. Champoluc är inte alltför känd i Skandinavien, men är populärt bland dem som redan har hittat dit. Vilket inte är svårt att förstå för i Champoluc har du oftast orörd terräng för dig själv, både på och utanför pisten.

Tillsammans med Gressoney och Alagna är Champoluc  en del av ett riktigt skidmecka, Monterosa Ski som erbjuder 180 km pist. Orten är främst känd för sin fantastiska offpist som både är utmanande och lättillgänglig. Men skidentusiaster som söker efter familjevänliga, lättare backar men också röda och tuffa svarta pister vallfärdar också till Champoluc.  

 

Skidåkning i de tre dalarna i Monterosa Ski  bjuder var för sig på fantastisk skidåkning runt Monterosamassivet. Gressoney har något av Europas bästa alpina skidåkning och Alagna är känt för att ha ett av världens bästa offpist. Här är möjligheterna till heli-skiing många!  

Champlouc passar en bred skara skidåkare som har en sak gemensamt - skidåkningen och pudret är i fokus! 

Upplev gemytlig italiensk stämning på din skidsemester i Champoluc

Champoluc är en väldigt lugn italiensk by när den är som bäst med gamla traditionella lantliga hus och måltider som tillagas på äkta italienskt vis. Det finns endast ett fåtal restauranger och butiker i byn men gästfriheten är stor och det är lätt att känna sig som hemma på en skidresa till Champoluc.

Hitta ditt boende i Champoluc

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Champoluc

Champoluc bjuder på 180 km pist och är ett sammanhängande skidsystem som är en del av Monterosa Ski. Högsta skidåkningen i Champlouc ligger på 3,260 meter höjd och skidområdet erbjuder varierad skidåkning. Det finns totalt 40 km blå pist, 120 km röd pist och 20 km svart pist och ofta känns det som man har 180 km pist för sig själv då det sällan är liftkö och mycket folk i pisterna. Eftersom de flesta av pisterna är röda rekommenderar vi Champoluc till de lite mer övade skidåkarna och familjer med äldre barn.  

Längdskidåkning i Champoluc

Vill du ge dig ut på ett ordentligt träningspass så finns det flera längdspår i området. Du hittar bland annat 2,3,5 och 7,5 km spår i Periasc och 3 km i Villy, som också ligger i Aostadalen. För den som vill ha lite tuffare längdskidåkning, ligger den kända orten Brusson 20 minuter bort med skidbussen. Orten har arrangerat flera stora världscuptävlingar genom åren och många kända längdatleter har kämpat i dess längdspår.  

Erbjudanden till Champoluc

Få ett reseförslag till Champoluc

Hittade du inte vad du letade efter?