Champoluc

Totalt
180 km
pister
Blå 40 km
Röda 120 km
Svarta 20 km

Champoluc

Högsta skidåkning
3260 m
Antal liftar
54
Liftkapacitet
49000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
12 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Colle Sarezza
Colle Bettaforca

Skidresor till Champoluc

Åker du på skidsemester till Champoluc kan du se fram emot att vara ensam både på och utanför pisten och att uppleva storslagna naturupplevelser. För här blir du och dina skidor garanterar ett med snön.

Orörd skidåkning i ett naturskönt skidområde

En av Italiens kanske bäst gömda hemligheter som än har lycktas undgå massturismens ingång. Champoluc är inte alltför känd i Skandinavien, men är populärt bland dem som redan har hittat dit. Vilket inte är svårt att förstå för i Champoluc har du oftast orörd terräng för dig själv, både på och utanför pisten.

Tillsammans med Gressoney och Alagna är Champoluc  en del av ett riktigt skidmecka, Monterosa Ski som erbjuder 180 km pist. Orten är främst känd för sin fantastiska offpist som både är utmanande och lättillgänglig. Men skidentusiaster som söker efter familjevänliga, lättare backar men också röda och tuffa svarta pister vallfärdar också till Champoluc.  

 

Skidåkning i de tre dalarna i Monterosa Ski  bjuder var för sig på fantastisk skidåkning runt Monterosamassivet. Gressoney har något av Europas bästa alpina skidåkning och Alagna är känt för att ha ett av världens bästa offpist. Här är möjligheterna till heli-skiing många!  

Champlouc passar en bred skara skidåkare som har en sak gemensamt - skidåkningen och pudret är i fokus! 

Upplev gemytlig italiensk stämning på din skidsemester i Champoluc

Champoluc är en väldigt lugn italiensk by när den är som bäst med gamla traditionella lantliga hus och måltider som tillagas på äkta italienskt vis. Det finns endast ett fåtal restauranger och butiker i byn men gästfriheten är stor och det är lätt att känna sig som hemma på en skidresa till Champoluc.

Läs mer om Champoluc här

Hitta ditt boende i Champoluc

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Champoluc

Skidorten Champoluc

Champoluc är beläget i Ayas-dalen, en del av Italiens minsta region Valle d’Aosta. Själva byn ligger på 1579 meters höjd. Byn och regionen är känd för deras strategiska läge i många av de krig utkämpats i området.

Champoluc är en liten och mycket mysig italiensk alpby. Det mesta i byn finner man uppe vid huvudliften Crest, där det finns en supermarket och ett flertal restauranger, butiker och skiduthyrningar

I Champoluc finner du väldigt fina och pittoreska restauranger och barer som tillhör de absoluta bästa man kan finna i de italienska Alperna. Det är därför många av de förmögna Milano- och Turinborna köper lägenheter och stugor i Champoluc som de åker till under semestrar och helger.

Skidåkning i Champoluc

Champoluc bjuder på 180 km pist och är ett sammanhängande skidsystem som är en del av Monterosa Ski. Högsta skidåkningen i Champlouc ligger på 3,260 meter höjd och skidområdet erbjuder varierad skidåkning.

Det finns totalt 40 km blå pist, 120 km röd pist och 20 km svart pist och ofta känns det som man har 180 km pist för sig själv då det sällan är liftkö och mycket folk i pisterna. Systemet är ganska brett och byarna är små vilket gör att folk sprids ut.

Detta innebär korta kötider och att pisterna håller sig välpreparerade långe.

Eftersom de flesta av pisterna är röda rekommenderar vi Champoluc till de lite mer övade skidåkarna och familjer med äldre barn.  

Offpist i Champoluc

Området bjuder på otroligt mycket bra offpist. Här finns det till och med en lift (Indren) endast ämnad för offpist.

Men kom ihåg att säkerheten alltid ska vara i fokus! Kör aldrig offpist utan säkerhetsutrustning (spade, sond och lavintransiver) och se till att du vet hur det hela används. Hos skiduthyrningen Telemark kan du hyra all den utrustning som behövs till offpist. I Champoluc finns det dessutom väldigt duktiga bergsguider som mer än gärna tar dig med på oförglömliga äventyr.

De erbjuder flera typer av offpist-turer, turer som går att komma åt direkt från liften, turer med skinns, heliskiing, is-klättring och vandring med snöskor.

 

Längdskidåkning i Champoluc

Vill du ge dig ut på ett ordentligt träningspass så finns det flera längdspår i området. Du hittar bland annat 2,3,5 och 7,5 km spår i Periasc och 3 km i Villy, som också ligger i Aostadalen.

För den som vill ha lite tuffare längdskidåkning, ligger den kända orten Brusson 20 minuter bort med skidbussen. Orten har arrangerat flera stora världscuptävlingar genom åren och många kända längdatleter har kämpat i dess längdspår.  

Övriga aktiviteter i Champoluc

Om man inte har lust att åka skidor dagarna i ända finns det även andra aktiviteter du kan fylla tiden med. I slutet av Champoluc, ca 200 meter från gondolen, finner du Monterosa Spa.

Här finner du allt du kan tänka dig för att verkligen sätta en guldkant på din semester. Här kan du även avnjuta massage efter långa dagar i pisten.

Om du har mer energi att göra av med kan vi rekommendera att du prövar klättring. Med en ca 10 min promenad från Champolucs centrum finner du en anläggning som man inte kan annat än att avundas av.

Detta fem-stjärniga hotell lever verkligen upp till sina stjärnor när man i en av loungerna kan kika in på en helt ny och fräsch klättringshall.

Med ca 15-20 leder och en bouldringvägg finns det något för alla. För dem som verkligen vill utnyttja tillfället finns det även möjlighet att klättra utomhus på is, någonting som kombinerar fysik och problemlösning på ett mycket kul sätt.

Vill du veta mer? Läs gärna våra artiklar om Champoluc:

Champoluc för alpromantiker

De mest utmanande skidområdena i Alperna

Erbjudanden till Champoluc

Få ett reseförslag till Champoluc

Hittade du inte vad du letade efter?