Totalt
180 km
pister
Blå 47 km
Röda 123 km
Svarta 10 km

Champoluc

Högsta skidåkning
3275 m
Antal liftar
38
Liftkapacitet
49137 per/t
Offpist
Ja
Längsta nedfart
12 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Offpist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Champoluc
Colle Betta

Skidresor till Champoluc

Åker du på skidsemester till Champoluc kan du se fram emot att vara ensam både på och utanför pisten och att uppleva storslagna naturupplevelser. För här blir du och dina skidor garanterar ett med snön.

Orörd skidåkning i ett naturskönt skidområde

En av Italiens kanske bäst gömda hemligheter som än har lycktas undgå massturismens ingång. Champoluc är inte alltför känd i Skandinavien, men är populärt bland dem som redan har hittat dit. Vilket inte är svårt att förstå för i Champoluc har du oftast orörd terräng för dig själv, både på och utanför pisten.

Tillsammans med Gressoney och Alagna är Champoluc en del av ett riktigt skidmecka, Monterosa Ski som erbjuder 180 kilometer pist. Orten är främst känd för sin fantastiska offpist som både är utmanande och lättillgänglig. Men skidentusiaster som söker efter familjevänliga, lättare backar men också röda och tuffa svarta pister vallfärdar också till Champoluc.  

Upplev gemytlig stämning på din skidsemester i Champoluc

Champoluc är en väldigt lugn italiensk by när den är som bäst med gamla traditionella lantliga hus och måltider som tillagas på äkta italienskt vis. Det finns endast ett fåtal restauranger och butiker i byn men gästfriheten är stor och det är lätt att känna sig som hemma på en skidresa till Champoluc.

5 anledningar till att välja Champoluc 

  • Dold pärla som undgått massturismen
  • Gott om plats i pisten
  • Enastående naturomgivningar
  • Genuin italiensk gästfrihet
  • Många nervkittlande aktiviteter

Läs mer om skidområdet i Champoluc här

 

Skidresor till Champoluc med flyg från Kastrup

Orörd snö i härliga omgivningar Skidområdet i Champoluc

Champoluc bjuder på 180 kilometer pist och är ett sammanhängande skidsystem som är en del av Monterosa Ski. Högsta skidåkningen i Champlouc ligger på 3,260 meters höjd och skidområdet erbjuder varierad skidåkning.

Det finns totalt 80 kilometer blå pist, 123 kilometer röd pist och 40 kilometer svart pist. Många gånger känns det som man har de 180 kilometererna pist för sig själv, då det sällan är liftkö och mycket folk i pisterna. Systemet är ganska brett och byarna är små vilket gör att folk sprids ut.

Detta innebär korta kötider och att pisterna håller sig välpreparerade länge.

Eftersom de flesta av pisterna är röda rekommenderar vi Champoluc till de lite mer erfarna skidåkarna och familjer med äldre barn.  

Offpist i Champoluc

Området bjuder på otroligt mycket bra offpist. Här finns det till och med en lift (Indren) endast ämnad för offpist.

Men kom ihåg att säkerheten alltid ska vara i fokus! Kör aldrig offpist utan säkerhetsutrustning (spade, sond och lavintransiver) och se till att du vet hur det hela används. Hos skiduthyrningen Telemark kan du hyra all den utrustning som behövs till offpist. I Champoluc finns det dessutom väldigt duktiga bergsguider som mer än gärna tar dig med på oförglömliga äventyr.

De erbjuder flera typer av offpist-aktiviteter, turer som går att komma åt direkt från liften, turer på stighudar, heliskiing, is-klättring och vandring med snöskor. Bara fantasin sätter gränser.

Skidåkning i tre dalar

Skidåkning i de tre dalarna i Monterosa Ski bjuder var för sig på fantastisk skidåkning runt Monterosamassivet. Gressoney har något av Europas bästa alpina skidåkning och Alagna är känt för att ha ett av världens bästa offpist. Här är möjligheterna till heli-skiing många!  

Champlouc passar en bred skara skidåkare som har en sak gemensamt - skidåkningen och pudret är i fokus! 

Längdskidåkning i Champoluc

Vill du ge dig ut på ett ordentligt träningspass så finns det flera längdspår i området. Du hittar bland annat 2,3,5 och 7,5 kilometer spår i Periasc och 3 kilometer i Villy, som också ligger i Aostadalen.

För den som vill ha lite tuffare längdskidåkning, ligger den kända orten Brusson 20 minuter bort med skidbussen. Orten har arrangerat flera stora världscuptävlingar genom åren och många kända längdatleter har kämpat i dess längdspår.  

Trivsam italiensk stämning

Champoluc är en traditionell italiensk by med gamla lanthus och genuint italienska måltider. Lokalinvånarna hälsar dig välkommen med en gästfrihet som gör att du känner dig som hemma i den lilla bergsbyn. 

Läs mer om skidorten Champoluc här

Mysig och avslappnad atmosfär Skidorten Champlouc

Champoluc är en gemytlig liten skidby, omgiven en av ett idylliskt trädbeklätt berglandskap.

Här det med andra ord inte, som i många andra skidorter, fullt med lägenhetskomplex och skidbutiksfasader. Champlouc är nämligen en äkta italiensk liten landsby och så känns det också - byn är autentisk och charmerande. Hit kommer man för att åka skidor och för att roa sig i sakta mak snarare än att visa upp sig på extravaganta nattklubbar eller shoppa dyra skidkläder. I Champoluc kan du alltså vara säker på att slippa jetset-kulturen. 

Skidorten Champoluc

Champoluc är belägen i Ayas-dalen, en del av Italiens minsta region Valle d’Aosta. Själva byn ligger på 1 579 meters höjd. Byn och regionen är känd för deras strategiska läge i många av de krig utkämpats i området.

Champoluc är en liten och mycket mysig italiensk alpby. Det mesta i byn finner man uppe vid huvudliften Crest, där det finns en supermarket och ett flertal restauranger, butiker och skiduthyrningar. Tvärs genom byn rinner floden Évançon, vars porlande vatten infriar känslan av att befinna sig i ett alpint landsbyparadis. 

I Champoluc finner du väldigt fina och pittoreska restauranger och barer som tillhör de absoluta bästa man kan finna i de italienska Alperna. Det är därför många Milano- och Turinbor köper lägenheter och stugor i Champoluc som de åker till under semestrar och helger.

Aktiviteter i Champoluc

För den som inte har lust att åka skidor dagarna i ända finns det även andra aktiviteter att fylla tiden med. I ena änden av Champoluc, cirka 200 meter från gondolen, hittar du Monterosa Spa. Här hittar du allt du kan tänka dig för att verkligen göra din skidsemester lite extra härlig. Förutom de många faciliteterna kan du boka behandlingar och bland annat avnjuta en massage efter långa dagar i pisten.

För den som inte har blivit helt uttröttad av skidåkning och har mer energi att göra av med kan vi rekommendera att pröva klättring. Med en cirka 10 minuters promenad från Champolucs centrum ligger det fem-stjärniga hotellet CampZero. Förutom bekvämligheter såsom helikopterservice och utomhus-spa, erbjuder hotellet klättring i sin fräscha inomhus-klätterhall. Med cirka 15-20 olika leder och en boulderingvägg finns det något för alla.

För dem som verkligen vill utnyttja tillfället finns det även möjlighet att klättra utomhus på is, någonting som kombinerar fysik och problemlösning på ett mycket kul sätt.

Ladda elbilen på skidsemestern

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns en laddstation på den allmänna parkeringen Gratuito. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du veta mer om Champoluc?

Läs gärna våra artiklar om Champoluc:

Champoluc för alpromantiker

De mest utmanande skidområdena i Alperna

 

Hitta ditt boende i Champoluc

AccommodationTypes

Avstånd

Skidhyra i Champoluc

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 5 6 7
Skidor och pjäxor platin 2669 2939
Skidor platin 2279 2519
Skidor och pjäxor guld 2229 2789
Skidor guld 1839 2039
Skidor och pjäxor silver 1939 2139
Skidor silver 1339 1529
Skidor och pjäxor bronze 1699 1869
Skidor bronze 1339 1479
Skidor och pjäxor premium 9-13 år u. 13 1939 2139
Skidor premium 9-13 år u. 13 1529 1709
Skidor och pjäxor standard 6-13 år u. 13 1059 1169
Skidor standard 6-13 år u. 13 869 969
Skidor och pjäxor u. 6 år u. 5 759 839
Skidor u. 6 år u. 5 649 729
Hjälm 209 229
Snowboard 6-13 år u. 13 1059 1169
Snowboard och boots 6-13 år u. 13 1349 1499
Snowboard silver 1339 1479
Snowboard och boots silver 1699 1869
Snowboard gold 1339 1529
Snowboard och boots gold 1939 2139

I Champoluc samarbetar vi med Telemark Ski & Bike hire/rental.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Lägg enkelt till skidhyra i din bokning via MIN SKIDRESA.

MIN SKIDRESA

Få ett reseförslag till Champoluc

Då gillar du nog även... Faller Champoluc dig helt i smaken?