Gressoney

Totalt
180 km
pister
Blå 40 km
Röda 120 km
Svarta 20 km

Gressoney

Högsta skidåkning
3260 m
Antal liftar
54
Liftkapacitet
49000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
12 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Saint-Jean
La Trinité

Skidresor till Gressoney

Föreställ dig fantastiska naturupplevelser, folktomma pister, orört puder och en liten genuin by så är det att vara på skidsemester i Gressoney.

En gömd italiensk pärla med fantastisk skidåkning på och utanför pisten

Gressoney är pärla i Italien där skidåkningen och omgivningarna passar skidentusiaster, äventyrslystna och inte minst er som önskar att njuta av felfri skidåkning med fantastiskt vackra omgivningar. Området sträcker sig över tre dalar, s.k Monterosa Ski, med närhet till själva berget Monte Rosa (4559m.ö.h). Områdets högsta pister ligger ända upp på 3200 meter höjd på glaciären Alagna. 

För det mesta har man hela 180 km pist för sig själv. Det är dock inte endast på pisterna som du hittar bra skidåkning. Gressoney är nämligen också ett äkta offpistmecka! Monterosa Ski har lättillgänglig och orörd pudersnö, så möjligheterna är stora för fantastisk offpiståkning!

Gressoney är en mysig liten by där byns vackra stenkyrka är mycket känd. Men här finns också många mysiga barer och restauranger. Efter en resa till Gressoney kommer du garanterat hem med ro i själen och ordentligt trötta ben.

 

4 olika bydelar

Gressoney är uppdelat är 4 olika bydelar. 

 

Staffal ligger på toppen av dalen och här har vi de flesta av våra hotell. Från detta område går två huvudliftar upp till skidsystemet. Staffal består mest av hoteller och en stor parkeringsplats. Här finns det två barer, två restauranger och en liten matbutik med basvaror. I Staffal ligger ett privat traumacenter.

 

Gressoney La Trinité ligger 5 km, ca 8 minuter med bussen och en timmes gång från Staffal. Här har vi en del hotell och lägenheter. Från detta område går det en stollift upp till skidsystemet. I denna bydel finns det lite mer restauranger och barer och en liten butik med ett lite större urval än i Staffal. I Gressoney La Trinité finner ni även det närmaste apoteket.

 

Gressoney Saint Jean är det sista och största bydelen. Denna ligger 20 minuter med buss från Staffal. Här finns apotek, en större matbutik, flera restauranger, småbutiker och barer. Här finns även ett litet skidsystem.

 

Den fjärde byn heter Orsia och denna ligger mellan Staffal och Gressoney La Trinité. Här finns bara hotell så man behöver ta bussen för att ta sig till skidsystem eller restauranger etc. Man kan åka skidor ner till Orsia men man kan inte komma upp i systemet härifrån.

 

 

 

Upplev spektakulär landskap på din skidsemester till Gressoney

För en som besöker Gressoney för första gången kommer helt säkert bli överväldigad av det spektakulära landskapet. Placerat i hjärtat av Monterosas tre dalar ligger Gressoney som faktiskt är två landsbyar: Gressoney-La-Trinité och Gressoney-Saint-Jean. Champoluc och Alagna är också en del av Monterosa ski, ett stort nätverk av lifter och pister samt gigantiska offpist områden. Gressoney är ett av de vackraste och mest välpreparerade skidsportområden i Europa och man står nästan aldrig i kö vid liftarna.

Trots det fantastiska skidområdet är Gressoney en lugn och vänlig by med en autentisk italiensk atmosfär. På så vis har Monterosa utsetts till att vara en av Europas bäst bevarande hemligheter. Gressoneys idylliska atmosfär märks redan när man ankommer till byn. En mysig italiensk by när den är som bäst, med sina gamla traditionella bondgårdar och genuina italienska delikatesser. Man får en varmt välkomnande och man känner dig direkt hemmastadd. Om du önskar en skidresa med fokus på skidåkning från morgon till kväll i en lugn italiensk atmosfär så är Gressoney ett utmärkt val.

Hitta ditt boende i Gressoney

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Gressoney

Gressoney är en del av skidområdet Monterosa Ski. I skidsystemet finns det 180 km pist fördelat över tre dalar. Gressoney är perfekt placerat i den mittersta dalen, så härifrån har du perfekt tillgång till det sammanhängande skidområdet. Gressoney bjuder på varierande skidåkning och speciellt för den övade skidåkaren så finns det många möjligheter. En stor del av skidåkning föregår nämligen på röda pister som utgör 120 km av pist kilometerna. Därtill kommer 40 km blå pist och 20 km svart pist. 

Längdskidor i Gressoney

Vill du åka längdskidor så finns det också möjlighet för det på din skidsemester till Gressoney. Du hittar ett par fina längdspår på 2-7 km i Perasc och en på 3 km i Villy i Aostadalen.

Erbjudanden till Gressoney

Få ett reseförslag till Gressoney

Hittade du inte vad du letade efter?