Totalt
180 km
pister
Blå 47 km
Röda 123 km
Svarta 10 km

Gressoney

Högsta skidåkning
3275 m
Antal liftar
38
Liftkapacitet
49137 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
12 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Passo dei Salati
La Trinité
Saint-Jean

Skidresor till Gressoney

Föreställ dig fantastiska naturupplevelser, folktomma pister, orört puder och en liten genuin by - så är det att vara på skidsemester i Gressoney

På något vis har Monterosa lyckats att bli en av Europas bäst bevarande hemligheter. På en skidsemester i Gressoney känner du direkt av den idylliska atmosfären. Byn bjuder dig välkommen med traditionella bondgårdar och äkta italienska delikatesser. 

Många gånger har man hela 180 kilometer pist för sig själv, och om det inte skulle väntar lika fantastiska upplevelser utanför pisten. Gressoney är nämligen ett riktigt offpist-paradis!

5 anledningar till att välja Gressoney

  • Dold pärla som undgått massturismen
  • Enastående natursceneri
  • Mysig och autentisk alpby
  • Italiensk lantlig gastronomi
  • Sagolik offpist 

Läs mer om skidområdet i Gressoney

Trygg på egen hand

Gressoneyär del av vårt koncept Trygg på egen hand. Med “Res tryggt på egen hand” har du möjlighet att själv utforska nya skidorter.  

Denna typ av resa erbjuder inte någon guideservice på plats, men trygghet får du fortfarande om du väljer att resa med detta paket. Att välja "trygg på egen hand" innebär att du själv kan planlägga din semester som du vill, utan att behöva betala för guideservice.  

Större trygghet än att boka helt på egen hand

Med detta paket har du en större trygghet än om du valt att boka helt på egen hand. Slopetrotter är nämligen medlem i Resegarantifonden, vilket innebär att om du skulle hamna i en nödsituation kan du snabbt och enkelt ta kontakt med oss som resebolag på vår servicetelefon, så hjälper vi dig.

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

En skidresa till denna “res tryggt på egen hand” - skidort ska bokas online.  

Läs mer om trygg på egen hand här

Våra mest populära boenden i Gressoney

En italiensk pärla med otrolig skidåkning Skidområdet i Gressoney

Gressoney är en del av skidområdet Monterosa Ski. I skidsystemet finns det 180 kilometer pist fördelat över tre dalar.

Gressoney är perfekt placerat i den mittersta dalen, vilket gör det till en idealisk utgångspunkt för det sammanhängande skidområdet. Gressoney bjuder på varierad skidåkning och speciellt för den övade skidåkaren finns många möjligheter. En stor del av skidåkning föregår nämligen på röda pister som utgör 123 kilometer av pistkilometerna. Därtill kommer 47 kilometer blå pist och 10 kilometer svart pist. 

Höga höjder och offpist

Gressoney är pärla i Italien där skidåkningen och omgivningarna passar skidentusiaster, äventyrslystna och inte minst den som önskar att njuta av felfri skidåkning med fantastiskt vackra omgivningar. Området Monterosa ski, som sträcker sig över tre dalar, ligger nära själva berget Monte Rosa som reser sig hela 4 559 meter över havet. Områdets högsta pister ligger ända upp på 3 200 meters höjd på glaciären Alagna. 

För det mesta har man hela 180 kilometer pist för sig själv. Det är dock inte endast på pisterna du hittar bra skidåkning. Gressoney är nämligen också ett äkta offpistmecka! Monterosa Ski har lättillgänglig och orörd pudersnö, så möjligheterna är stora för fantastisk offpiståkning!

Längdskidor i Gressoney

Vill du åka längdskidor så finns det också möjlighet för det på din skidsemester till Gressoney. Du hittar ett par fina längdspår på 2-7 kilometer i Perasc och ett på 3 kilometer i Villy i Aostadalen.

Ett spektakulärt landskap

Den som besöker Gressoney för första gången kommer helt säkert bli överväldigad av det spektakulära landskapet. Placerat i hjärtat av Monterosas tre dalar ligger Gressoney som faktiskt är två landsbyar: Gressoney-La-Trinité och Gressoney-Saint-Jean.

Gressoney är ett av de vackraste och mest välpreparerade skidsportområdet i Europa och man står nästan aldrig i kö vid liftarna.

Trots det fantastiska skidområdet är Gressoney en lugn och vänlig by med en autentisk italiensk atmosfär. På så vis har Monterosa utsetts till att vara en av Europas bäst bevarande hemligheter.

Läs mer om skidorten Gressoney

 

En alpby med själ och autencitet Skidorten Gressoney

Gressoney är en mysig liten by och byns vackra stenkyrka är mycket känd. Här finns också många mysiga barer och restauranger. Efter en skidresa till Gressoney kommer du garanterat hem med ro i själen och ordentligt trötta ben.

Gressoneys idylliska atmosfär märks redan när man ankommer till byn. En mysig italiensk by när den är som bäst, med sina gamla traditionella bondgårdar och genuina italienska delikatesser. Man får en varmt välkomnande och man känner dig direkt hemmastadd. Om du önskar en skidresa med fokus på skidåkning från morgon till kväll i en lugn italiensk atmosfär så är Gressoney ett utmärkt val.

4 olika bydelar

Gressoney består av fyra olika bydelar, Staffal, Gressoney La Trinité, Gressoney Saint Jean och Orsia.

Staffal ligger på toppen av dalen och här ligger de flesta av våra hotell. Från detta område går två huvudliftar upp till skidsystemet. Staffal består mest av hotell och en stor parkeringsplats. Här finns det två barer, två restauranger och en liten matbutik med basvaror. I Staffal ligger även ett privat traumacenter.

 

 

 

Gressoney La Trinité

Bydelen Gressoney La Trinité ligger 5 kilometer från Staffal. Hit tar du dig med bussen på cirka 8 minuter eller till fots på cirka en timme. Här ligger en del av våra hotell och lägenheter. Från detta område går det en stollift upp till skidsystemet. I denna bydel finns det lite mer restauranger och barer och en liten butik med ett lite större urval än i Staffal. I Gressoney La Trinité finner ni även det närmaste apoteket.

Gressoney Saint Jean

Gressoney Saint Jean är den största bydelen. Denna ligger 20 minuter med buss från Staffal. Här finns apotek, en större matbutik, flera restauranger, småbutiker och barer. Här finns även ett eget litet skidsystem.

Orsia

Orsia ligger mellan Staffal och Gressoney La Trinité. Här finns bara hotell, så man behöver ta bussen för att ta sig till exempelvis skidsystem och restauranger. Däremot kan man åka skidor ner till Orsia, men man kan som sagt inte komma upp i systemet härifrån.

Hitta ditt boende i Gressoney

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Gressoney

Då gillar du nog även... Faller Gressoney dig helt i smaken?