Totalt
100 km
pister
Blå 24 km
Röda 61 km
Svarta 15 km

Passo Tonale

Högsta skidåkning
3016 m
Antal liftar
28
Liftkapacitet
32000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
4 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Valbiolo
Passo del Tonale

Skidresor till Passo Tonale

I bergspasset mellan Lombardinet och Trentino hittar du denna italienska doldis. Passo Tonale erbjuder skidåkning till både stora och små, ett överskådligt skidområde, en charmerande liten by men som framförallt är ett prisvärt alternativ.

I Passo Tonale får du mycket skidsemester för pengarna

Passo Tonale är en mysig italiensk alpby som är relativ oupptäckt som ligger på 1.800 meters höjd och är därför ett snösäkert alternativ. Skidorten är ett bra alternativ för plånboken tack vare att det är prisvärt att både bo och äta i Passo Tonale. Skidsystemet på 100 km pist är inte speciellt stort med har i gengäld ett fantastiskt bra liftsystem och underbart välpreparerade pister. Men du har fortfarande pisterna för dig själv i Passo Tonale. Och liftkö, det är en sällsynt syn!  

Det vill säga, du får mycket skidsemester för pengarna i Passo Tonale!

Familjens absoluta favorit

Passo Tonale har skidåkning för alla nivåer såväl till nybörjaren till den mer avancerade skidåkaren. Men är du nybörjare eller reser med barn så finns det riktigt fina nybörjarpister som leder ner till byn. Det gör att skidåkningen i Passo Tonale är idealisk för barnfamiljer tack vare det överskådliga skidområdet.

 

Men det finns också utmanade skidåkning i Passo Tonale, antigen på glaciären eller så kan du åka över till Pontedilegno-Tonale som har fler brantare pister.  Byn är väldigt trevlig och allting är alltid nära, eftersom byn är liten. Detta betyder Passo Tonale är en trygg bas för familjen som ska på skidsemester i Alperna. Det finns ett mindre urval av shopping, restauranger och afterski, men letar du efter mer hålligång så ligger Pontedilegno-Tonale endast några kilometer bort.

Upplev glaciärskidåkning på din skidsemester i Passo Tonale

På glaciären Presena som stäcker sig helt upp till 3.069 meter och här ligger snön nästintill året runt. Utsikten härifrån kommer att ta andan ur dig, så håll i dig och njut... Under skidsäsongen är snön alltid riktigt härlig på glaciären som garanterar sköna åk i krispig kallsnö och, med som sagt, storslagen utsikt! 

Hitta ditt boende i Passo Tonale

AccommodationTypes

Avstånd

Mer om Passo Tonale

Skidområdet Adamello Ski består re byarna Passo Tonale , Pontedilegno-Tonale och Temú. Skidområdet har i allt 100 km delat på 40 km blå, 55 km röda och 25 km svarta pister och 20 km offpist. Området omkring Passo Tonale med utgångspunkt vid huvudliften Valena har stora breda backar med bra plats för nybörjare, barn och inte minst skidskolan.* Utöver de blå backarna för nybörjare är det värt att nämna det fantastiska rullbandet till de allra minsta, så de säkert och enkelt kommer upp i backen. *I Passo Toanle är det möjlighet att boka skidskola med gruppundervisning för de barn som är över 4 år.

För de mer erfarna finns det möjlighet att ta sig högre upp på berget och till Passo del Contra Brandieri, även kallat “Y”-et”  och Cima Bleis.Utöver det är Presana-Glaciären  och inte minst fantastiska Pontedilegno-Tonale för de erfarna skidåkarna.  

Presanaglaciären

Paradisoliften tar dig upp mot Presanaglaciären, som är belägen på över 2 500 m. Turen ner från glaciären är på pistkartan markerad som svart. Dock är pisten mycket bred och på många ställen som en röd pist. Dessutom bjuder Paradisopisten på en av områdets bästa utsikter och sträckor.

Pontedilegno-Tonale  

I Pontedilegno-Tonale finns huvudsakligen röda och svarta pister där alla ligger i lä under trädgränsen, vilken gör området populärt på dagar när det är extra kallt och blåser.  

Funpark  

Det finns två funparks i Passo Tonale. En av dem finns under Valenaliften och den andra under Serodineliften. Även om de inte är så stora så är de väldigt genomtänkta och man får något ut av turen hela vägen ner.

Längdskidåkning i Passo Tonale

I de närliggande skidområdena finns det längdspår. I grannbyn Vermiglio finns ca 25 km spår som är fördelat på 6 rundor. I Pontedilegno-Tonale finns ett 9 km långt spår i ett fantastiskt landskap med små bäckar och skogspartier. 

Erbjudanden till Passo Tonale

Få ett reseförslag till Passo Tonale