Ponte di Legno - Tonale

Totalt
100 km
pister
Blå 24 km
Röda 61 km
Svarta 15 km

Ponte di Legno - Tonale

Högsta skidåkning
3016 m
Antal liftar
27
Liftkapacitet
32000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Ghiacciaio Presena

Skidresor till Pontedilegno-Tonale

Ponte Di Legno är en skidort belägen i skidområdet Adamello Ski i Italien. Här kan du förvänta ett skidområde för både nybörjare och erfarna, en gudomlig matkultur och en autentisk by. Ponte Di Legno kan sammanfattas som en skidsemester på italiensk som har något för alla.  

En skidsemester på italienska  

Ponte Di Legno tillhör ett av de äldsta skidområdena i Italien och har därför en lång och spännande historia. Du välkomnas av en gemytlig stämning när du ankommer till Ponte Di Legno som erbjuder en äkta italiensk kombination av byliv och skidåkning.  

Afterski i Ponte Di Legno föregår också på italiensk vis. Efter en lång dag i backen samlas skidåkare på en mysig bar för att dricka ett glas mousserande, vin eller något värmande. Den som söker efter vildare upptåg kan utforska byns få uteställen efter mörkrets ingång.  

Byn bjuder på en rad genuina och charmerande restauranger som tar dig på en matresa utöver det vanliga. För i Ponte Di Legno är mat en del av historian, kulturen och vardagen.  

Upplev varierande skidåkning på din skidsemester i Ponte Di Legno

Skidområdet, Adamello Ski, är sammanbundet med Passo Tonale och Temú där orterna tillsammans erbjuder skidåkning på 100 km pist samt 20 km offpist. Här finns det skidåkning för alla nivåer och smaker, så som breda blå och röda pister, utmanande svarta backar, glaciärskidåkning och enastående offpist. Skidåkningen i Ponte Di Legno är idyllisk, för här ligger många av pisterna under skogsgränsen som bidrar till mysighetskänslan. Men när solen skiner så rekommenderas en tur upp på Presenaglaciären som har ett rykte som en svindlande utsiktspunkt.  

Utöver att vara varierat så ligger skidområdet på 1 800 meters höjd med högsta skidåkning på 3 016 meter och Ponte Di Legno är därmed också ett snösäkert val. 

Alltså, i Ponte Di Legno finns det helt enkelt något för alla smaker.  

Trygg på egen hand

Med “Slopetrotter – res tryggt på egen hand” har du möjlighet att själv utforska nya skidorter.  

Denna typ av resa erbjuder inte någon guideservice på plats, men trygghet får du fortfarande om du väljer att resa med detta paket. Att välja "trygg på egen hand" innebär att du själv kan planlägga din semester som du vill, utan att behöva betala för guideservice.  

Större trygghet än att boka helt på egen hand

Med detta paket har du en större trygghet än om du valt att boka helt på egen hand. Slopetrotter är nämligen medlem i Resegarantifonden, vilket innebär att om du skulle hamna i en nödsituation kan du snabbt och enkelt ta kontakt med oss som resebolag på vår servicetelefon, så hjälper vi dig.

En skidresa till denna “res tryggt på egen hand” - skidort ska bokas online.  

 

Hitta ditt boende i Ponte di Legno

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Ponte di Legno

Området har 100 km skidåkning som är fördelat på 40 km blå pister, 55 km röda pister och 25 km svarta pister och 20 km offpist. Skidåkningen i Ponte Di Legno är därför varierat och bjuder på utmaningar för erfarna skidåkare och nybörjare som är på skidsemester för första gången.  

Vill du ha fler pister att välja mellan kan du utvidga ditt liftkort för ett extra tillägg och ta en tur till det närliggande Madonna de Campiglio, vilket kostar 57 euro för en dag. 

Skidåkning i Ponte di Legno

Skidåkningen närmast Ponte Di Legno består mestadels utav röda och svarta pister och det finns därför några riktigt fina åk till den övade skidåkaren. Många av pisterna ligger under trädgränsen. Samtidigt är denna del av skidområdet perfekt om det skulle vara riktigt kallt eller blåsigt under skidsemestern då träden ger lä för vinden.

Barn- och nybörjarpister  

För den mindre övande skidåkaren är de flesta nybörjarvänliga pisterna samlade omkring Passo Tonale. Här finns det en rad breda blåa pister där barn och andra nya skidåkare kan få massa härliga upplevelser på skidsemestern. 

Glaciärskidåkning 

När du är på skidsemester i Ponte Di Legno så bör du också ta dig upp till Presenaglaciären som bjuder på skidområdets högsta skidåkning. Glaciären erbjuder skidåkning på hela 3 016 meters höjd.  

Funpark  

Utöver de vanliga pisterna finns det också två funpark i Adamello Ski. De är båda placerade i Passo Tonale vid Valena- och Serodineliften. I parken vid Valena finns det också ett område som är dedikerat speciellt till nybörjare.  

Längdskidåkning i Ponte Di Legno

Vill du dessutom variera den alpina skidåkningen med längdskidåkning finns det i närområdet till Ponte Di Legno ett 9 km långt längdskidåkningsspår i skogsterräng. Det är också möjligt att ta bussen till Vermiglio, där det finns ytterligare 25 km längdspår.  

Erbjudanden till Ponte di Legno

Få ett reseförslag till Ponte di Legno

Hittade du inte vad du letade efter?