Ponte di Legno - Tonale

Till vintern 20/21 har vi inte resor till Ponte di Legno - men gå gärna på "upptäcksfärd" i resesökaren, för att se våra andra skidorter!

Totalt
380 km
pister
Blå 124 km
Röda 202 km
Svarta 54 km

Ponte di Legno - Tonale

Högsta skidåkning
3000 m
Antal liftar
150
Liftkapacitet
224300 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Ghiacciaio Presena
Parco delle Marmotte
Ponte di Legno

Skidresor till Pontedilegno-Tonale

Ponte Di Legno är en skidort belägen i skidområdet Adamello Ski i Italien. Här kan du förvänta dig ett skidområde för både nybörjare och erfarna, en gudomlig matkultur och en autentisk by. Ponte Di Legno kan sammanfattas som en skidsemester på italienska som har något för alla.  

En skidsemester på italienska  

Ponte Di Legno tillhör ett av de äldsta skidområdena i Italien och har därför en lång och spännande historia. Du välkomnas av en gemytlig stämning när du ankommer till Ponte Di Legno som erbjuder en äkta italiensk kombination av byliv och skidåkning.  

Afterski i Ponte Di Legno föregår också på italiensk vis. Efter en lång dag i backen samlas skidåkare på en mysig bar för att dricka ett glas mousserande, vin eller något värmande. Den som söker efter vildare upptåg kan utforska byns få uteställen efter mörkrets intrång.  

Byn bjuder på en rad genuina och charmerande restauranger som tar dig på en matresa utöver det vanliga. För i Ponte Di Legno är mat en del av historian, kulturen och vardagen.  

Läs mer om skidområdet i Ponte Di Legno

Trygg på egen hand

Ponte di Legno är del av vårt koncept Trygg på egen hand. Med “Res tryggt på egen hand” har du möjlighet att själv utforska nya skidorter.  

Denna typ av resa erbjuder inte någon guideservice på plats, men trygghet får du fortfarande om du väljer att resa med detta paket. Att välja "trygg på egen hand" innebär att du själv kan planlägga din semester som du vill, utan att behöva betala för guideservice.  

Större trygghet än att boka helt på egen hand

Med detta paket har du en större trygghet än om du valt att boka helt på egen hand. Slopetrotter är nämligen medlem i Resegarantifonden, vilket innebär att om du skulle hamna i en nödsituation kan du snabbt och enkelt ta kontakt med oss som resebolag på vår servicetelefon, så hjälper vi dig.

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

En skidresa till denna “res tryggt på egen hand” - skidort ska bokas online.  

Läs mer om trygg på egen hand här

Erbjudanden till Ponte di Legno

Varierat och sammanhängande Skidområdet i Ponte di Legno

Upplev varierande skidåkning på din skidsemester i Ponte Di Legno Skidområdet, Adamello Ski, är sammanbundet med Passo Tonale och Temú där orterna tillsammans erbjuder skidåkning på 100 kilometer pist samt 20 kilometer offpist vilket ingår i priset. Du kan även utvidga ditt kort mot betalning och då få 380km pist.

Här finns det skidåkning för alla nivåer och smaker, så som breda blå och röda pister, utmanande svarta backar, glaciärskidåkning och enastående offpist. Skidåkningen i Ponte Di Legno är idyllisk, för här ligger många av pisterna under skogsgränsen som bidrar till mysighetskänslan. När solen skiner rekommenderas en tur upp på Presenaglaciären, som är känd för att vara en svindlande utsiktspunkt.  

Utöver att vara varierat ligger skidområdet på 1 800 meters höjd med högsta skidåkning på 3 016 meter och Ponte Di Legno är därmed också ett snösäkert val. Alltså, i Ponte Di Legno finns det helt enkelt något för alla smaker.

Varierad åkning

Området består av 380 kilometer skidåkning, som är fördelat på 124 kilometer blå pister, 202 kilometer röda pister och 54 kilometer svarta pister. Utöver den suveräna åkningen i pist finns det även 20 kilometer offpist att utforska.  Skidåkningen i Ponte Di Legno är därför varierad och bjuder på utmaningar för såväl erfarna skidåkare som nybörjare som är på skidsemester för första gången. Att utvidga ditt liftkort mot ett extra tillägg kostar 57 euro för en dag. 

Skidåkning i Ponte di Legno

Skidåkningen närmast Ponte Di Legno består mestadels utav röda och svarta pister och det finns därför några riktigt fina åk till den övade skidåkaren. Många av pisterna ligger under trädgränsen. Samtidigt är denna del av skidområdet perfekt om det skulle vara riktigt kallt eller blåsigt under skidsemestern då träden ger lä för vinden.

Barn- och nybörjarpister  

För den mindre övande skidåkaren är de flesta nybörjarvänliga pisterna samlade omkring Passo Tonale. Här finns det en rad breda blåa pister där barn och andra nya skidåkare kan få massa härliga upplevelser på skidsemestern. 

Glaciärskidåkning 

När du är på skidsemester i Ponte Di Legno så bör du också ta dig upp till Presenaglaciären som bjuder på skidområdets högsta skidåkning. Glaciären erbjuder skidåkning på hela 3 016 meters höjd.  

Funpark  

Utöver de vanliga pisterna finns det också två funpark i Adamello Ski. De är båda placerade i Passo Tonale vid Valena- och Serodineliften. I parken vid Valena finns det också ett område som är dedikerat speciellt till nybörjare.  

Längdskidåkning i Ponte Di Legno

Vill du dessutom variera den alpina skidåkningen med längdskidåkning finns det i närområdet till Ponte Di Legno ett 9 kilometer långt längdskidåkningsspår i skogsterräng. Det är också möjligt att ta bussen till Vermiglio, där det finns ytterligare 25 kilometer längdspår.  

Läs mer om skidorten Passo Tonale

Italiensk bergsidyll när den är som bäst Skidorten Ponte di Legno Tonale

Mittemot grannbyn Passo Tonale hittar du Ponte di Legno. Med sitt bildsköna läge i en dal omgiven av trädbeklädda berg, är vilken riktning du än väljer att vända blicken mot en sann fröjd för ögat.

Som om det inte vore nog är byn även punkten var de två vattendragen Frigidolfo och Narcanello rinner samman och bildar floden Oglio. Ett behagligt ljud av rinnande vatten kan således höras i stora delar av skidorten. Med sina många broar som korsar floder är det antaglien inte så konstigt att byn fått namnet Ponte di Legno, som översätts till träbro på svenska. 

Trots att Ponte di Legno är en förhållandevis stor skidort med torg, kyrka och små mysiga gator med butiker är tempot lugnt och skönt, såsom man tänker sig att det är i en liten italiensk landsby. 

Lugnt och skönt tempo

Mentaliteten i byn är något i stil med att det man inte hinner idag, ska man nog klara av imorgon. Det kan också märkas på stämningen i byns gemytliga afterski-barer, där tempot är betydligt lugnare än vad man kanske är van vid från Österrike. Är du sugen på att riktigt festa till det finns det dock ett par diskotek i byn, där de dansanta har fritt fram.

Hitta ditt boende i Ponte di Legno

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Ponte di Legno

Då gillar du nog även... Faller Ponte di Legno Tonale dig helt i smaken?