Totalt
400 km
pister
Blå 96 km
Röda 220 km
Svarta 84 km

Sauze d'Oulx

Högsta skidåkning
2823 m
Antal liftar
70
Liftkapacitet
72809 per/t
Offpist
Ja
Längsta nedfart
9 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Offpist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Sportinia Monte
Trebials Valle

Skidresor till Sauze d'Oulx

Sauze d’Oulx är en charmerande skidort, vackert belägen på en solig platå i den natursköna regionen Piemonte i Italien.

På en skidsemester till Sauze d'Oulx kan du räkna med att pengarna räcker långt, uppleva idylliska skogsåk och mysiga restauranger både på pisten och i byn. Detta är en prisvärd OS-skidort med en genuin by som bär på anrik historia.  

Sauze d'Oulx är en av italienarnas favoriter och det påstås att skidorten är födelseplatsen för skidåkning i Italien.  Skidområdet är en del av La Via Lattea och i liftkortet ingår åkning i hela områdets italienska del som bjuder på 310 pistkilometer och snösäker och varierad skidåkning.  

Efter OS i Sauze d'Oulx 2006 fick skidorten ett rejält lyft med nya lifter och pister, men detta har inte påverkat skidorterns charm. Byn präglas av kullerstensgator och pittoreska stenhus och bland de smala gränderna finns det mängder av vinbarer och restauranger som är redo att bjuda dig på en kulinarisk upplevelse till riktigt bra priser.    

Köp till extra skiddagar i Montgenevre 

Från Claviere som ligger på gränsen till Italien är det förbindelse till det franska skidområdet och Montgenevres 90 kilometer pist. 

Om du har ett liftkort som gäller i 6,7 eller 8 dagar har du automatiskt en dags gratis skidåkning i Montgenevre. Det är givetvis möjligt att köpa till fler dagar när du är på plats, om du så önskar. 

Fem anledningar till att välja Sauze d’Oulx 

  • Ett stort skidområde med möjlighet till 400 kilometer pist 
  • Fantastisk offpist 
  • Skidåkning för alla nivåer  
  • Mysig by med mängder av trivsamma restauranger 
  • Riktigt mycket för pengarna 

Läs mer om skidområdet i Sauze d'Oulx 

 

Skidresor till Sauze d'Olux med flyg från Kastrup

Olympisk kvalitet Skidområdet i Sauze d'Oulx

Tillsammans med andra berömda skidorter så som Sestriere och franska Montgenevre är Sauze d'Oulx en del av det stora skidområdet Via Lattea, som på engelska kallas The Milky Way.

Om du lyckas åka ner för alla de 212 pisterna i systemet kan du skryta med att du har åkt hela 400 pistkilometer.  

I det stora skidsystemet finns skidåkning på upp till 2 823 meters höjd och något för varje smak. Här hittar du både utmanande svarta pister, framförallt i Sestriere, välpreparerade sköna röda pister såväl som baby fun parks för de allra minsta skidåkarna.  

Sauze d’Oulx är det röda paradiset och här finns underbara långa röda nedfarter där du kan finslipa carvingtekniken. Sammanlagt utgör de många pistkilometerna ett område där det finns utmaningar och pister som passar alla skidåkare.  

Skidåkingen i Sauze d’Oulx är vacker och bjuder på storslagna vyer. Längre ner i terrängen slingrar sig långa idylliska skogpister som passar perfekt att ta sig ner för när vädergudarna inte bjuder på sina många soltimmar. När hungern slår till så finns det många bra restauranger i pisten att välja mellan. Här finns en Michelinrestaurang, så urvalet är brett.  

Dagsturer i Via Lattea  

Liftkortet gäller för alla italienska skidorter i Via Lattea och du har därför möjlighet till flera dagsturer till Sestriere, Sancicaro, Cesana och Claviere.

När du köper ett 6-dagars liftkort ingår dessutom en dag med skidåkning i franska Montgenevre. Det är också här i Montgenevre som man kan njuta av Funparken som angivs i faktaboxen.

 

Offpist i Sauze d'Oulx 

Utöver de många fina pisterna erbjuder Sauze d'Oulx hela 1 000 km orörd terräng som ger fantastiska möjligheter till offpist. Terrängen är perfekt för skidåkaren som söker spänning och äventyr och det finns massvis av puder att utforska.  

Av denna anledning hölls friåkningsgrenarna i Sauze d'Oulx medan slalom-, storslalom- och super-G-tävlingarna hölls på pisterna i grannområdet Sestriere under OS 2006. 

På din skidsemester till Sauze d’Oulx kan du förvänta dig folktomma pister, korta eller inga liftköer och fantastisk skidåkning dränkt i solsken.    

Längdskidåkning i Sauze d'Oulx 

För dem som gillar längdskidåkning finns det möjlighet till det inom Via Latteas gränser. Flest längdspår finner ni i Clavière men det finns även en del i Sauze d’Oulx närområde.   

Läs om skidorten Sauze d'Oulx här

Alpin autencitet i vackra omgivningar Skidorten Sauze d'Oulx

Omgiven av Via Latteas kritvita bergsväggar, känner du dig alltid på topp i Sauze d'Oulx - bokstavligt talat.

Även om det som besökare i den vackra alpbyn Sauze d’Oulx är lätt att tappa fotfästet av den betagande utsikten över de snöbeklädda alptopparna, är detta ett lokalsamhälle med båda fötterna på jorden. Byn har en avslappnad atmosfär där trivsel och äkta italienskt livsnjutning står högt på agendan. Byn är en äkta alpby, som ligger sluttande belägen i den kuperade och vackra terrängen. 

Sauze d'Oulx är en av italienarnas favoritskidorter och påstås vara födelseplatsen för skidåkning i Italien. Härifrån kommer Piero Gros, Sauze d'Oulx stolthet, den yngsta italienaren att vinna världscupen någonsin. Skidsportskulturen präglar byn och skapar en härlig stämning.  

Från afterski-kultur till skidkultur 

Stämningen i Sauze d’Oulx har ändrat sig markat de sista 30 - 40 åren. Medan det förr i tiden var mer av ett tursitmål för fest och pubcraws, är det idag själva skidåkningen och den alpina kulturen som är navet i byns turism. 

Medelåldersby med något för alla 

Delar av byn är så gamla som från medelåldern, och därför bjuder Sauze d’Oulx på trivsamma kullerstensgator och autentiska hus. Runt omkring på de små gatorna som slingrar sig genom byns centrum hittar du mysiga caféer, barer och restauranger.  

Kyrkan som ligger i den äldre bilfria delen av byn är ett vanligt motiv på bilder från Sauze d'Oulx, vilken definitivt förtjänar sin uppmärksamhet eftersom den har stått stabil sedan den byggdes år 1532. 

Även om skidåkningen och den avkopplande livsstilen prioriteras högt i Sauze d’Oulx kan du absolut hitta bra afterski här - både för de allra mest festglada och för dem som bara vill njuta av en Aperol Spritz i solen efter en dags skidåkning.  

Ladda elbilen på skidsemestern

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation på den allmänna parkeringen vid Carrefour Express. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du läsa mer om Sauze d'Oulx?

Kika in dessa två inspirerande och informativa artiklarna om skidsemester i Sauze d'Oulx.

 

Hitta ditt boende i Sauze d'Oulx

AccommodationTypes

Avstånd

I Sauze d'Oulx samarbetar vi med Faure Sport.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Lägg enkelt till skidhyra i din bokning via MIN SKIDRESA.

MIN SKIDRESA

Få ett reseförslag till Sauze d'Oulx

Då gillar du nog även... Faller Sauze d'Oulx dig helt i smaken?