Sauze d'Oulx

Totalt
400 km
pister
Blå 95 km
Röda 220 km
Svarta 85 km

Sauze d'Oulx

Högsta skidåkning
2823 m
Antal liftar
92
Liftkapacitet
113000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
9 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Sportinia Monte
Trebials Valle

Skidresor till Sauze d'Oulx

Sauze d’Oulx är en charmerande skidort i Italien, vackert belägen på en solig platå i den natursköna regionen Piemonte i Italien.

På en skidsemester till Sauze d'Oulx kan du räkna med att pengarna räcker långt, uppleva idylliska skogsåk och mysiga restauranger både på pisten och i byn. Detta är en prisvärd OS-skidort med en genuin by som bär på anrik historia. 

Sauze d'Oulx är en av italienarnas favoriter och det påstås att skidorten är födelseplatsen för skidåkning i Italien. Härifrån kommer Piero Gros, Sauze d'Oulx stolthet, den yngsta italienaren att vinna världscupen någonsin.

Efter OS i Sauze d'Oulx 2006 fick skidorten ett rejält lyft med nya lifter och pister, men detta har inte påverkat skidorterns charm. Byn präglas av kullerstensgator och pittoreska stenhus och bland de smala gränderna finns det mängder av vinbarer och restauranger som är redo att bjuda dig på en kulinarisk upplevelse till riktigt bra priser.  

Kyrkan som ligger i den äldre bilfria delen av byn är ett vanligt motiv av bilder från Sauze d'Oulx, vilket troligtvis har något att göra med att kyrkan härstammar från medeltiden och byggdes år 1532... 

 

Köp till extra skiddagar i Montgenevre

Fra Claviere som ligger på gränsen till Italien är det förbindelse till det franska skidområdet och Montgenevres 90 kilometer pister.

Om du har ett liftkort som gäller i 6,7 eller 8 dagar har du automatiskt en dags gratis skidåkning i Montgenevre. Det är givetvis möjligt att köpa till fler dagar när du är på plats, om du så önskar!

Läs mer om Sauze d'Oulx

Hitta ditt boende i Sauze d'Oulx

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Sauze d'Oulx

Tillsammans med andra berömda skidorter så som Sestriere och franska Montgenevre är Sauze d'Oulx en del av Via Lattea, The Milky Way som har totalt 400 km pist.

Sauze d’Oulx är omtalat som det röda paradiset med 220 km röda pister, 95 km blå och 85 km svarta pister. Sammanlagt utgör det därför ett område där det finns utmaningar och pister som passar alla skidåkare.

Dagsturer i Via Lattea

Liftkortet gäller för hela Via Lattea och du har därför möjlighet till flera dagsturer till Sestriere, Sancicaro, Cesana och Claviere. När du köper ett 6-dagars liftkort ingår dessutom en dag med skidåkning i franska Montgenevre. 

Upplev idyllisk skogsåkning och mer på din skidsemester i solsäkra Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx ligger i ett av Alpernas största skidområden, Via Lattea, även känd som The Milky Way som har hela 400 km pist med skidåkning upp till 2 823 meters höjd där du kan uppleva storslagna vyer.

Längre ner i terrängen slingrar sig långa idylliska skogpister som passar perfekt att ta sig ner för när vädergudarna inte bjuder på sina många soltimmar. När hungern slår till så finns det många bra restauranger på pisten att välja mellan, där det till och med finns en med en michelinstjärna.

 

Offpist i Sauze d'Oulx

Utöver det så erbjuder Sauze d'Oulx hela 1 000 km orörd terräng som ger fantastiska möjligheter till offpist. Av denna anledning så hölls friåkningsgrenarna i Sauze d'Oulx medan slalom-, storslalom- och super g-tävlingarna hölls på pisterna i grannområdet Sestriere under OS 2006.

Du kan också förvänta på din skidsemester i Sauze d'Oulx folktomma pister, inga liftköer och fantastisk skidåkning dränkt i solsken.   

Längdskidåkning i Sauze d'Oulx

För dem som gillar längdskidåkning finns det möjlighet till det inom Via Latteas gränser. Flest längdspår finner ni i Clavière men det finns även en del i närområdet till Sauze d’Oulx.  

Erbjudanden till Sauze d'Oulx

Få ett reseförslag till Sauze d'Oulx