Sestriere

Totalt
400 km
pister
Blå 95 km
Röda 220 km
Svarta 85 km

Sestriere

Högsta skidåkning
2823 m
Antal liftar
92
Liftkapacitet
113000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
9 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Jolly
Citroc
Fraiteve monte
Trebials monte

Skidresor till Sestriere

Sestriere är en alpby full av liv där Italien möter Frankrike och är minst sagt en populär destination. Den snösäkra OS-orten ligger på över 2 000 meters höjd och här kan alla hitta ett favoritområde bland de hela 400 pistkilometer som finns.  

Upplev en by full av liv på din skidsemester till Sestriere

Även fast Sestriere är en relativt liten by med ca 900 invånare, så finns allt du kan tänkas behöva på en skidsemester. För efter OS i Sestriere 2006 fick liftsystemet en upprustning samtidigt som att byn utvecklades och det tillkom fler aktiviteter utöver skidåkning.  

Nu finns många butiker och restauranger där du kan unna dig god mat eller shoppingrunda. Byn har även flera uteställen där ett av dem har plats till över 1 000 gäster! Till barnens stora glädje eller lekfulla vuxnas så finns det också en skridskobana i Sestriere. Det vill säga, det finns massor att göra i Sestriere både dag som natt oavsett vem du är. 

Ett stort och snösäkert skidområde med många möjligheter  

Sestriere är en del av Via Lattea, Milky Way som har hela 400 km pist fördelat på skidåkning både i de italienska och franska Alperna. Tack vare att skidorten ligger på 2 035 meters höjd är skidområdet snösäkert igenom hela säsongen.  

Med hela 400 km pist så finns det garanterat något för alla smaker och skidåkningen i Sestriere har allt från blå till svarta pister som alla har en sak gemensamt – de är välpreparerade och breda!  

Den som söker efter omväxling från Sestrieres kala bergssida och OS-pister kan åka över till Sauze d'Oulx som har de mysigaste skogspisterna. Här kan du också hitta många pistkilometer orört puder. Alltså, i Sestriere är möjligheterna till fantastisk skidåkning många!  

Hitta ditt boende i Sestriere

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Sestriere

I Via Lattea hittar du 400 km sammanhängande pist av varierande svårighetsgrad varpå här finns något för varje skidåkare. Skidområdet bjuder på allt från härliga, breda boulevarder till utmanande World Cup pister. Skidåkningen i Sestriere är fördelad på 95 km blå pister, 220 röda pister och 85 km svarta pister. Utöver Sestriere är också Sauze d'Oulx en del av Via Lattea. I liftkortet ingår en dag att utforska det franska området Montgéneve. 

Längdskidåkning i Sestriere

Bland Sestrieres  vackra landskap finns även hela 25 km längdspår. De flesta spåren ligger bort mot den franska gränsen i områdena Clavière och Montgenèvre, här tillkommer en avgift på 6 euro för att kunna ge sig ut i spåren.

Erbjudanden till Sestriere

Få ett reseförslag till Sestriere

Hittade du inte vad du letade efter?