Val Gardena

Totalt
1220 km
pister
Blå 331 km
Röda 737 km
Svarta 152 km

Val Gardena

Högsta skidåkning
3264 m
Antal liftar
468
Liftkapacitet
507577 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
30 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Ciampinoi
Col Raiser
Dantercepies
Seceda

Skidresor till Val Gardena

Utnämnd till ett av världens bästa skidsportområden, 1 220 pistkilometer och en härlig atmosfär. Italienska Val Gardena har ett imponerande CV och gör ingen skidåkare besviken.  I hjärtat av de italienska Dolomiterna hittar du Val Gardena som är en del av världens största skidområde, Superski Dolomiti. Val Gardena har helt enkelt allt vad man önskar sig på sin skidsemester - stort skidområde med pister för alla nivåer, hotell i hög kvalitet samt en charmerande alpby!  

Charmerande alpby mitt i Dolomiterna med en trevlig atmosfär

Val Gardena välkomnar dig med vacker natur och en avslappnad atmosfär. För Val Gardena ligger i det gamla Tyrolen vilket gör att byn präglas av influenser från både Italien och Österrike. I Val Gardena finns allt från vad hjärtat begär och maten kommer inte att göra någon besviken. Här finns det ett stort urval av restauranger och pizzerior att välja mellan när hungern slår till.     

Upplev otroligt mycket skidåkning på din skidsemester i Val Gardena

 Superski Dolomiti bjuder på 1 220 km pist och har ett nytt och modernt liftsystem. Med endast ett liftkort får du tillgång till hela skidsystemet och du kan förvänta många långa och spännande turer ner för perfekt preparerade pister. För skidområdet är känt för sina breda, välpreparerade backar och sina mäktiga bergskulisser.  

Nybörjaren ska sig inte låtas skämmas bort av de många pistkilometer som finns, för det ligger en handfull liftar och nybörjarvänliga pister i skidområdet som också gör det perfekt för familjer med barn. Helt enkelt, alla skidåkare oavsett nivå är välkomna till Val Gardena.  

Är du i Val Gardena så vill du inte missa Sella Ronda som är en världsberömd 42 km lång skidtur som tar dig runt Sellamassivet. Turen tar omkring en halv till en hel dag att genomföra och det finns två rundor, den gröna eller den lite mer utmanande orangea turen. Under turen passerar man byarna Corvara, Val Gardena, Arabba och Canazei.  

Hitta ditt boende i Val Gardena

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Val Gardena

Val Gardena är en del av Superski Dolomiti med hela 1 220 km pist och är därför en del av världens största skidområde. Pisterna fördelar sig på 331 km blåa pister, 737 km röda pister och 152 km svarta pister, det vill säga att det finns skidåkning för alla!   Det moderna liftsystemet består av 468 liftar som snabbt och effektivt tar dig runt i det stora och varierande skidområdet.

Från Val Gardena har du också en perfekt utgångspunkt till den kända dagsturen Sella Ronda, som tar dig runt det vackra Sellamassivet. Dessutom, är du nybörjare eller reser med barn så finns det bra pister precis vid området Val Gardena. 

Längdskidåkning i Val Gardena  

Det  finns goda möjligheter för längdskidåkning med hela 133 km preparerade spår. 

Erbjudanden till Val Gardena