Bad Gastein

Totalt
201 km
pister
Blå 60 km
Röda 117 km
Svarta 24 km

Bad Gastein

Högsta skidåkning
2686 m
Antal liftar
45
Liftkapacitet
71261 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
10 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Bergstation
Talstation
Snowpark

Skidresor till Bad Gastein

Bad Gastein var en gång i tiden en exklusiv kurort i Österrike men är idag mer känd som charmig skidort med ett perfekt läge i ett fantastiskt skidområde. Kanske är det den sköna blandningen mellan härlig skidåkning, pittoreska by och äkta afterski som har gjort Bad Gastein till en av Alpernas populäraste skidorter.  

Upplev fem skidområden på din skidsemester i Bad Gastein  

I dalen Gasteinertal kan du uppleva skidåkning fördelat på 201 pistkilometer som finns för alla nivåer. För i dalen finns fem olika skidområden Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Grossarl och Sportgestin, var och en med sin egna karaktär.  

Dorfgastein, Grossarl och Bad Hofgastein har charmerande skogspister som passar familjen eller nybörjaren medan Sportgastein erbjuder mer utmanande skidåkning upp till 2 700 meters höjd till den som söker efter spänning.  Själva Bad Gastein har både lättare och svårare backar och passar därmed alla. För att ta sig mellan de olika områdena går det gratis skidbussar som ingår i liftkortet.  

De är idag också en del av det stora österrikiska skidparadiset Ski Amadé med 800 pistkilometer som bland annat även innefattar St.Johann, Marie Alm och Wagrain. Alltså, i Bad Gastein finns det skidåkning för alla skidåkare. 

Populär skidort med gamla anor och legendariskt byliv

En gång i tiden var Bad Gastein en kurort vars kasino lockade kungligheter och Europas jestset. Dalen är främst känd för sina varma källor, men är kanske mest idag känd för sin skidåkning och inte minst legendariska byliv.  

När liftarna har stängt och afterskin är slut så vaknar alla Bad Gasteins uteställen till liv till den festglade skidåkarens glädje. Förutom skidåkning och festligheter bör du unna dig att testa en av byns många kurbad, eller varför inte en shoppingrunda bland de många spännande butikerna som finns i den charmerande byn.  

Det finns också familjevänliga aktiviteter efter att liftarna har stängt. Antingen kan du och familjen testa skridskobanan eller kälkbanan och en rolig aktivitet tillsammans. Men en sak är säker, ingen går uttråkad i Bad Gastein.   

Hitta ditt boende i Bad Gastein

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Bad Gastein

Bad Gastein har hela 5 olika skidområden som tillsammans erbjuder 201 km pist som sträcker sig från 835 meter till 2 687 meters höjd. De fem största områdena, Bad Gastein, Bad Hof Gastein, Dorfgastein, Grossarl och Sportsgastein är idag en del av Ski Amadé som även inkluderar St. Johann och Wagrain. Ski Amadé har totalt 800 km pist.  

Bad Gastein och Bad Hofgastein

Schlossalm-Anfertal-Stubnerkogel  är det största området som förbinder Bad Gastein och Bad Hofgastein. Här bjuds det på skidåkning från 860 meter till 2,300 meters höjd.  I skizentrum Angertal ligger ”KIDS PARK” passar barn för finns det ett transportband som gör det enkelt för barnen.   Från Bad Gastein kan du också ta dig till Graukogel som erbjuder långa och utmanande pister.

Dorfgastein och Grossarl  

Detta är ett familjevänligt skidområde med varierad skidåkning. Lättaste sättet att komma hit är att åka skidor till Bad Hofgastein och sedan ta skidbussen till Dorfgastein.

Sportgastein  

Sportgastein bjuder på skidåkning från 1,590 meter till 2,650 meters höjd.Här finns det inte så många pister, men de pister som finns bjuder på skidåkning i toppklass. Det är också du hittar den bästa offpisten.  

Längdskidåkning i Bad Gastein  

Längdspår finn av olika nivåer i alla fyra områden, Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportgastein. Tillsammans finns det hela 45 km längdspår. Terrängen är varierad och passar både för dig som vill njuta av naturen och landskapet samt för dig som vill få ett ordentligt träningspass. 

Erbjudanden till Bad Gastein

Få ett reseförslag till Bad Gastein